Films en series

5x Feel good series op Netflix

feel good series

Op dit moment is het maandag 18:00, zit ik bij mijn vriend op kantoor, en ben ik aan het Netflixen. Niet met mijn vriend hoor, die is hard aan het werk, maar hij heeft hier wel een mega tv staan waar ik erg blij van word. Waar ik nog meer erg blij van word, is van leuke series. Mijn serie smaak is breed en er zijn ook genoeg series die ik kijk en helemaal niet zo leuk zijn. Wel heel goed, maar meer dat je aan het einde van een aflevering denkt: waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken? (aka: Hannibal). Of series die juist tragisch eindigen en waar je helemaal niet vrolijk van wordt (aka:  Fauda). Vandaag wil ik het daar niet over hebben, maar me focussen op de feel good series!


Modern Family – IMDB: 8,5

Op dit moment is Modern Family echt mijn verslaving. Modern Family is de definitie van een feel good serie. In de eerste instantie leek het me helemaal niets – mijn vriend heeft me moeten overhalen om één aflevering met hem te kijken. Hierna was ik nog steeds niet helemaal overtuigd, maar gelukkig heb ik doorgezet. Ondertussen ben ik bijna bij seizoen 4 en kan ik alle personages erg waarderen. De afleveringen duren 20 minuten, dus ik kijk dit vaak wanneer ik bijvoorbeeld thuis aan het lunchen ben. Of wanneer ik vind dat ik even een pauze heb verdiend.


Gilmore Girls – IMDB: 8,1

De eerste keer dat ik Gilmore Girls keek, was ik denk ik rond de 10 jaar oud. Het kwam op TV en zo nu en dan keek ik een aflevering. Pas rond mijn 18e ontdekte ik de serie opnieuw en ben ik alles vanaf het begin gaan kijken. Ondertussen heb ik alle seizoenen een paar keer gezien en zou ik het zo weer kunnen kijken. Het dorp waar ze wonen, de mensen daar, de sfeer: het is allemaal zo liefelijk. Erg burgerlijk ook wel. Ik houd ervan!


Atypical – IMDB: 8,4

Oh nog zo een serie die ik een paar keer heb gezien. In my defence: de hele serie heeft maar 8 afleveringen en die duren circa een half uur. (En dat de serie pas kort op Netflix staat, vergeten we gewoon even). Atypical gaat over een autistische jongen die wil beginnen met daten. En nou ja, hij komt in nogal grappige situaties terecht. Niet alleen hij trouwens, ook zijn zusje, ouders en therapeute maken het een en ander mee. Ik moet erbij vermelden dat dit niet per se een vrouwenserie is. Het trekt een breed publiek aan. Atypical heb ik met meerdere mensen apart gekeken en iedereen vond het leuk. Oh, en goed nieuws: er komt een seizoen 2!


This is Us – IMDB: 8,8

Deze serie staat helaas niet op Netflix, maar het is zó de moeite waard! Niet alleen omdat Milo Ventimiglia (een van de mooiste mannen die op deze aardbol rondloopt) erin speelt, maar ook omdat de verhaallijnen zo goed in elkaar zitten. Ik wil niet teveel verklappen, want je moet de serie gewoon gaan kijken, maar het gaat over het leven van een paar mensen en hoe hun levens met elkaar verbonden zijn. Oké, lekker vaag. Kijk maar gewoon!


Once Upon a Time – IMDB: 7,9

Echt waar, als je van Disney en sprookjes houdt, moet je deze serie gezien hebben. Het gaat over een kleine stad Storybrooke, waar allemaal sprookjesfiguren leven. Alleen hebben ze in Storybrooke een ‘normaal’ leven. Daarnaast zie je ook flashbacks van hun sprookjesleven. Wat ik vooral zo leuk vind aan deze serie is dat de verhalen voor een deel kloppen. Je herkent dus wel al snel een personage, maar de verhaallijn is zodanig aangepast dat het niet voorspelbaar is. Daarnaast komen verschillende sprookjes die – zoals wij het kennen – niets met elkaar te maken hebben met elkaar in contact. Het is zo creatief allemaal en de serie zit echt goed in elkaar.


Nou dat waren de eerste vijf! Eigenlijk kan ik er zo nog vijf opnoemen, maar die bewaar ik wel voor een deel twee!

Wat zijn jouw feel good series?

PS: Naast series kijken, heb ik ook productieve op kantoor gedaan hoor, don’t you worry!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

12 Comments

 • Reply Myrthe

  Ik heb ze allemaal behalve This is Us gezien. Zulke leuke series!

  1 november 2017 at 15:03
 • Reply Elke

  Atypical heb ik echt binnen 1 week helemaal gekeken. Vond ‘m zo goed. En Modern Family blijft leuk <3

  1 november 2017 at 15:56
 • Reply Jorinde

  Super goede inspo voor nieuwe series! Ben toevallig net klaar met OITNB. Ik vind How I Met Your Mother ook altijd zo’n fijne feel good serie. :)

  1 november 2017 at 16:23
 • Reply Dalinka

  Once Upon A Time heb ik laatst helemaal gekeken. Aan het nieuwe seizoen ben ik nog niet begonnen, maar volgens mij is die ook zo anders! En This Is Us vind ik ook geweldig. Maar dat wist je al. Vanavond weer een nieuwe aflevering kijken. Yay! Atypical ga ik eens proberen te downloaden, zodat ik die toch verder kan kijken.

  1 november 2017 at 16:56
 • Reply Lies

  Gilmore Girls blijf ik zo’n leuke serie vinden! Stiekem hoop ik dan ook dat er toch nog eens een keer wat afleveringen komen, want A Year in the Life vond ik ook erg leuk om te zien.

  1 november 2017 at 18:05
 • Reply Sammie

  Gilmore Girls blijft leuk, keek het jaren geleden ook altijd op tv samen met mijn moeder. Op dit moment volg ik Riverdale op Netflix.

  1 november 2017 at 19:13
 • Reply Ilse

  Atypical vond ik ook steengoed. Een aanrader in de categorie feelgood is ook The Good Place, lekker luchtig en vrolijk.

  2 november 2017 at 08:12
 • Reply Ricardo

  Ik denk al? This Is Us op Netflix? Al wacht ik er nog steeds met smart op, want vind het dom dat zo’n populaire serie hier nog niet door Netflix of Videoland qua rechten is gekocht. ATypical moet ik nog zien. Modern Family vind ik ook super leuk, al vond ik seizoen 8 wel bedroevend minder. Once Upon A Time is ook super leuk, al begint dat ook wel iets minder te worden en Gilmore Girls, sorry ik vind het kut.

  2 november 2017 at 13:17
 • Reply Romy

  Ik ben een van de weinige Nederlanders zonder Netflix, geloof ik ;) Maar er is één serie die ik dus echt moest zien: Modern Family. Zo’n geweldige serie! Once Upon a Time lijkt me ook erg mooi en naar Atypical ben ik ook heel benieuwd. Misschien moet ik toch eens proberen mijn ouders te overtuigen om een gezamenlijk Netflix-abonnement af te sluiten! ;)

  2 november 2017 at 18:36
 • Reply Nina Simplynspecial

  Atypical heb ik al helemaal gezien, super leuk! Momenteel kijk ik Riverdale en Dynasty. Niet zozeer ‘feel good’ maar wel erg tof. Once upon a time ga ik onthouden ;)

  2 november 2017 at 19:09
 • Reply Demi | StudioKOOK

  Dit artikel komt zeker van pas dit najaar!

  4 november 2017 at 14:31
 • Reply Jessica J.

  Liefde voor Gilmore Girls! Vlak voor de revival heb ik alle seizoenen er op een recordtempo doorgejaagd. Once Upon a Time is intussen een guilty pleasure geworden. Ik heb het gevoel dat het hoe langer hoe slechter wordt, maar toch kan ik niet stoppen met kijken, haha!

  12 november 2017 at 13:23
 • Leave a Reply