Favorieten

5X | Mooie woonplaatsen in Nederland

mooie woonplaatsen

Begrijp me niet verkeerd, er zijn vast mooiere woonplekken dan de plaatsen die ik nu ga opnoemen. Maar ik heb nou eenmaal nog niet zo veel van Nederland gezien (ze zeggen niet voor niets dat Amsterdammers alles buiten Amsterdam als buitenland zien – dat is echt zo!). Nu geef ik ook toe dat ik snel iets mooi en leuk vind. Mijn vriend moet daar altijd een beetje om lachen. In welke stad we ook komen, ik vind het altijd helemaal geweldig haha. Maar goed, dit zijn dus de steden die ik tot nu toe heb bezocht en waar ik mijzelf wel zie!


Amsterdam

DSC_1675 (2)

Zomer, 2015

Ha! Oké, dit is niet een andere stad. Dit is míjn stad. Na 23 jaar ben ik het wel een beetje beu, maar naar een ander stadsdeel verhuizen zou ik wel willen! Wat ik alleen een minpuntje vind, is dat alles zo duur is hier. Niet alleen de huur, maar ook producten. Maar hé, als we goed gaan verdienen, zie ik mezelf wel ergens in Zuid wonen (ha-ha).


Haarlem

vakantie-haarlem

Bron

Al jaren roep ik dat ik naar Haarlem wil verhuizen. Ongeveer zes jaar geleden kwam ik hier voor het eerst en sindsdien ben ik verliefd. Ik noem het klein-Amsterdam. Het ziet er zo gezellig uit en is een stuk rustiger dan Amsterdam. Maar niet té rustig. Er is genoeg te doen EN – niet onbelangrijk – het strand is in de buurt!


Leiden

Gracht-in-Leiden

Bron

Ik ben pas één keer in Leiden geweest en dat was eigenlijk een best wel enge ervaring. Mijn vader wilde de auto parkeren aan een grachtje, en ik kan je vertellen: die grachtjes daar zijn SMAL. Nee echt, ik dacht dat ik wel wat gewend was, maar dit was eng. Ik zie mezelf daar dan later ook niet autorijden en dat vind ik dan wel weer een minpunt. Echter, het shoppen was heel leuk en verder ziet het er zo gezellig uit.


Amersfoort

DSC_0714 (2)

Lente, 2015

Oké ik weet dat dit niet het beste argument is, maar: mijn lievelings dierenpark bevindt zich daar! Joeee, dan neem ik een jaarabonnement en ga ik lekker elke week naar de dierentuin. Ik zie het wel voor me hoor!


Noordwijk

270006ff29

Bron

Dichtbij het strand wonen lijkt mij dus echt geweldig. Vorig jaar was ik voor het eerst in Noordwijk en ik vond het er zo gezellig uitzien! Ik had al bedacht dat ik een hond neem en dan lekker langs het strand zou wandelen. Helaas heeft mijn vriend echt helemaal niks met honden (en is allergisch voor katten, ja arme ik – de dierenvriend), dus wordt het misschien een vogeltje. Dan neem ik dat vogeltje wel mee in een kooitje, zodat het kennis kan maken met de meeuwen op het strand (grapjeeee).


Ik zie het trouwens ook al helemaal voor me dat ik in een totaal andere stad eindig. Of dorp. Al zie ik dat toch minder snel gebeuren. Ik zeg wel altijd dat een dorp me leuk lijkt, maar ik denk dat dat wel een erg groot verschil is met waar ik ben opgegroeid.

Wat vind jij leuke steden (om te wonen)?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

40 Comments

 • Reply Chantalle

  Noordwijk en Leiden lijken me super mooie plaatsen om te wonen. Heerlijk om zo dicht bij het strand in de buurt te zijn.

  24 maart 2016 at 07:11
 • Reply Femke

  Leuke en mooie steden noem je op. Ik moet zeggen, Breda is ook zeker niet verkeerd om te wonen haha :-)!

  24 maart 2016 at 07:17
  • Reply kim

   Breda! Die had ik bijna op mijn lijstje gezet. Vorig jaar had ik daar echt een heel leuk weekend :) Het is me alleen toch net wat te ver richting het Zuiden (ivm met vrienden en familie)!

   26 maart 2016 at 10:22
 • Reply Sanne

  Mooie steden! Ik ben er nog niet geweest (buiten Amsterdam), maar als ik zo de afbeeldingen zie… Echt heel erg mooi!

  24 maart 2016 at 07:28
 • Reply Celine

  Wat een leuke woonplaatsen, de reden die je bij Amersfoort hebt vind ik echt grappig. Mijn favoriete woonplaats is Maastricht

  24 maart 2016 at 07:37
 • Reply Sandra

  Wat een leuk idee voor een artikel Kim! ik kan mij wel vinden in deze plaatsen eigenlijk, alleen verander ik Noordwijk in Katwijk! Haha, uiteraard. Veel mooiere boulevard joh! :)
  Leiden, Haarlem en Amsterdam blijven ook favorieten van mij.

  24 maart 2016 at 07:47
  • Reply kim

   Oja tuurlijk, dat moest Katwijk zijn, foutje haha! Nee, maar wie weet ga ik dit jaar ook Katwijk bezoeken :) Ik vind de foto’s en filmpjes die je maakt altijd zo mooi!

   26 maart 2016 at 10:23
 • Reply Mariska

  Ik woon in Haarlem dus kan alleen zeggen dat het hier echt prachtig is :D Leiden is ook heel mooi!

  24 maart 2016 at 08:05
  • Reply kim

   Hé ik wist niet dat je in Haarlem woonde, leuk joh! En ik ben een tikkeltje jaloers :)

   26 maart 2016 at 10:24
 • Reply Marion

  Leiden lijkt mij erg mooi. Zwolle vind ik zelf een hele mooie stad. Daar zou ik best kunnen wonen, al zou ik het liefst in een hutje op de hei wonen, maar ja, dat is niet zo reëel.

  24 maart 2016 at 08:34
  • Reply kim

   Oooh het lijkt mij ook zoooo heerlijk om ergens in de middle of nowhere te wonen met allemaal dieren om mij heen. Maar ik denk dat ik na een tijdje dan toch weer wat drukte mis.

   26 maart 2016 at 10:24
 • Reply Claudia

  De plaatsen die je laat zien, zien er mooi uit! Ik zou alleen zelf niet in Amsterdam willen wonen, denk ik… Mijn favoriete Nederlandse woonplaats? Nijmegen. By far. Ik heb daar al die jaren met veel plezier gewoond, dus als ik ooit terug naar Nederland zou komen zou Nijmegen een van de eerste steden zijn die ik zou overwegen (als ik een vrije keuze zou hebben en niet gebonden zou zijn aan een werkgever ofzo in een specifieke plaats, uiteraard).

  24 maart 2016 at 09:32
  • Reply kim

   Wat hoor ik vaak Nijmegen! Ik ben daar nu wel érg benieuwd naar :) Komen ook veel bloggers vandaan!

   26 maart 2016 at 10:25
 • Reply Dina

  Oooooh prachtige plekjes inderdaad!

  24 maart 2016 at 09:39
 • Reply Darina

  Amsterdam en Maastricht zijn wel mijn favoriete steden.

  24 maart 2016 at 10:13
 • Reply Leonie

  Ik heb stiekem een hekel aan steden X) ben echt een dorpsmeisje wat dat betreft. Maar Leeuwarden vond ik wel heel leuk om te wonen!

  24 maart 2016 at 10:15
 • Reply Nynke B

  Laat ik nu in Amersfoort wonen ;-) Ik heb inderdaad jaren een abonnement op de dierentuin gehad, maar ben nu een beetje dierentuinmoe. Gelukkig heeft Amersfoort nog veel meer leuks.

  24 maart 2016 at 10:41
 • Reply Bibiane

  Ik woon heel graag waar ik nu woon, maar als het allemaal niks uitmaakte, zou ik heel graag aan zee wonen :)

  24 maart 2016 at 14:58
 • Reply Eva

  Amsterdam en New York! Twee geweldige steden!

  24 maart 2016 at 17:22
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Middelburg! <3

  24 maart 2016 at 18:52
 • Reply Nina Simplynspecial

  Smaken verschillen hihi, ik ben niet zo van de grote steden. Ik woon nu in Veldhoven, naast Eindhoven en vind het heerlijk. Alles dichtbij, maar toch niet die grote drukte.

  24 maart 2016 at 18:59
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Amsterdam en Haarlem zijn steden waar ik heel graag zou willen wonen! Helaas best wel duur. Nu woon ik er vlakbij en ook heel erg dichtbij het strand, dus ik ben wel tevreden. Ik zou alleen wel erg graag op mezelf willen wonen. :)

  24 maart 2016 at 19:11
 • Reply Dalinka

  Haarlem noem ik ook altijd klein-Amsterdam haha. Ik vind zowel Amsterdam als Haarlem leuk, maar ook Zwolle, Alkmaar, Katwijk, Den Haag, Maastricht en Bergen vind ik leuk! In Leiden ben ik 1 keer geweest en ik heb toen wel heerlijk op het terras gezeten, maar heb verder niet veel van de stad gezien.

  24 maart 2016 at 19:41
 • Reply Galina

  Ik ben nog nooit in Haarlem, Leiden of Noordwijk geweest, oeps ;) Amersfoort vind ik een leuke stad om even een rondje te shoppen (maar dat doe ik tegenwoordig niet meer zo vaak). Ik denk dat je Maastricht trouwens ook wel een mooie stad zou vinden (ik ben een beetje bevooroordeeld, want het ik ben er opgegroeid). Nijmegen, waar ik nu woon is heel gezellig, maar mooi zou ik het niet noemen ;)

  24 maart 2016 at 21:55
 • Reply de hoestende avonturier

  Joh, ik had nooit door dat jij ook in amsterdam woont – goedemorgen! :p alhoewel ook, ik nu in haarlem en dat is idd heel leuk wonen en leven! Echt alles is dichtbij. Helemaal herkenbaar wat je zegt over het (niet) verhuizen naar een dorp ook. Ik, en vooral vriendlief, droom er regelmatig van. Maar als ik dan de realistische kant bekijk ben ik bang dat ik totaal gek zou worden!

  24 maart 2016 at 23:23
  • Reply kim

   Hahaha! Het is ook maar moeilijk hoor, om van allemaal bloggers te onthouden waar ze vandaan komen :P Mijn streven is ook om binnen vijf jaar naar Haarlem te verhuizen, haha :)

   26 maart 2016 at 10:27
 • Reply Anne-Sterre

  Tja, toen ik nog in Den Haag woonde, kwam ik ook wel regelmatig in Amsterdam, Leiden en Haarlem. Heerlijke plekjes, mooie geveltjes, fijn water.. Utrecht vind ik ook een fijne stad. En Den Haag natuurlijk. Eigenlijk vind ik veel steden en dorpen mooi, voornamelijk de oudere plekken hebben unieke stukjes. Zo fijn om daar dan rond te kunnen struinen!

  25 maart 2016 at 11:09
 • Reply heidi

  Wat mooie woonplaatsen meid.
  Ik denk dat Nederland echt een mooie land is.
  Gelukkig is in België ook mooie woonplaatsen.

  25 maart 2016 at 13:11
 • Reply ricardo

  Ik woon zelf sinds een januari vorig jaar in Amsterdam en vind het er erg fijn, al zou ik Haarlem ook niet verkeerd vinden denk ik.

  Zelf heb ik tien jaar in Leeuwarden gewoond en even in Enschede, beide wel oké maar niet heel bijzonder vind ik zelf dus die kun je wegstrepen ;)

  Leiden is mooi maar ik zou niet tussen al die studenten willen leven, constant.
  Wonen aan het strand lijkt me ook wel wat én nu de AH toch thuisbezorgd heb ik ook geen supermarkt in de buurt meer nodig haha.

  25 maart 2016 at 14:06
  • Reply kim

   Zo jij hebt wel veel van NL verkend! Leuk zeg :)
   Tussen de studenten leven lijkt mij ook niet zo fijn. Daarom lijkt Utrecht mij ook minder, maar in Leiden is dat inderdaad ook zo.

   26 maart 2016 at 10:29
 • Reply Marushi

  Ik ben eigenlijk alleen nog maar in Amsterdam geweest haha. Ik moet echt meer gaan Reizen. -x-

  25 maart 2016 at 14:26
 • Reply Loes

  Super goede tips! Niet dat ik van plan ben te verhuizen, maar ik wilde wel binnenkort weer eens tourist in eigen land spelen.

  25 maart 2016 at 16:32
 • Reply Renske

  Leiden, Amersfoort en Haarlem lijken mij ook supermooi! Ik vind trouwens Nijmegen, Utrecht en (hoe kan het ook anders…) Groningen ook mooie steden!

  26 maart 2016 at 09:46
 • Reply Evelien

  Op dit moment vind ik Utrecht heel fijn, maar het lijkt me ook heerlijk om ooit in de buurt van het strand te wonen, wat dat betreft spreekt Haarlem mij wel aan. Ben er nog nooit geweest, snel verandering in brengen!

  27 maart 2016 at 08:58
 • Reply Sas

  Ja mijn woonplaats staat erbij<3 Prachtige stad en steden die je hier laat zien… Ik hoop toch binnenkort deze mooie plek te kunnen verlaten en in een andere, dichtbij gelegen stad te gaan wonen<3

  27 maart 2016 at 09:02
 • Reply Miriam

  ennnnn, GRONINGEN! haha ;D

  27 maart 2016 at 16:39
 • Reply Mila

  Leuk artikeltje!

  28 maart 2016 at 17:04
 • Reply Nicole

  Oh wauw nooit geweten dat Haarlem zo een mooie stad is, ziet er prachtig uit!

  28 maart 2016 at 18:35
 • Reply katja - retromatte

  Amsterdam! of Haarlem! Aan de gracht in zo’n ouderwets huisje :) Liefs, Katja

  29 maart 2016 at 20:32
 • Reply Djuli

  Het lijkt me heel leuk om in Haarlem te wonen. Dichtbij Amsterdam, maar niet zo ontzettend druk. Ik heb een tijdje in Breda gewoond, ook een superleuke stad :)

  10 april 2016 at 09:58
 • Leave a Reply