Mijn leven

Afgestudeerd. En nu?

IMG_20171113_143522_631

Ken je dat? Dat je iets uitstelt en hoe langer je het uitstelt, hoe moeilijker het wordt om eraan te beginnen? Dat heb ik nu een beetje met bloggen. Ik heb echt totaal geen ritme meer en daardoor vind ik het lastig er weer écht mee bezig te zijn. Toch wil ik nu proberen de draad weer op te pakken. En de timing kan eigenlijk niet perfecter, want: deze chick heeft eindelijk haar diploma gehaald!

Diploma binnen

Het heeft even geduurd (4,5 jaar om precies te zijn), maar het papiertje is binnen. Stiekem ben ik wel erg trots op mezelf, want toen ik met de studie begon, zag ik het eigenlijk meer als een soort test. Door alle drama een paar jaar geleden, dacht ik niet daadwerkelijk af te studeren, maar het is gelukt. Bachelor of Science. Klinkt wel leuk toch?

Het vervelende is wel, dat nu pas écht alles begint. Afstuderen is een soort van einde van een tijdperk. Geen hoorcolleges meer, geen tentamens meer, je hebt vooral veel vrijheid. Die vrijheid moet worden ingevuld en ik merk dat ik dat toch wel lastig vind. Serieus… De eerste vraag die je krijgt nadat je je diploma hebt gehaald, is: en nu?? Heb je al een baan? Wat voor baan zoek je? Heb je al gesolliciteerd?

De antwoorden daarop zijn eigenlijk heel simpel: nee, weet ik niet en nee! Op dit moment schrijf ik teksten en wil ik mijn blog weer oppakken. Voor nu vind ik dat wel goed.

Verder met blog

Mijn blog heeft trouwens een make-over gekregen. Voor deze week is er veel regen en kou voorspeld, maar mijn blog is wel al helemaal klaar voor de lente! Verder heb ik nog wat producten waar ik reviews over wil schrijven en heb ik zin om nieuwe wallpapers te maken :)

Fijne woensdag!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

16 Comments

 • Reply Fleur

  Dit is zo herkenbaar! Het is dat ik bij mijn stage destijds (en nu nog steeds) kon blijven werken want anders had ik het ook niet geweten. Zodra je afgestudeed bent valt er toch wel zo veel weg waar je eerder niet bij stil staat. Hopelijk kom je er gaandeweg achter en vind je wat bij je past en wat goed voelt:).

  14 maart 2018 at 11:46
  • Reply Kim

   Ah wat fijn dat je bij je stage kon blijven! Ik heb voor mijn studie niet stage hoeven lopen. Vond ik toen heel fijn, maar nu zou dat misschien toch wel handiger zijn geweest, haha!

   19 maart 2018 at 17:21
 • Reply Tara

  Ah leuk dat je er weer bent! En heel logisch dat je nog niet meteen weet wat je wilt gaat doen :)

  14 maart 2018 at 16:34
 • Reply Romy

  Heel herkenbaar van toen ik net afgestudeerd was. Ik vond het ook wel even een soort gat of zoiets. Geen tentamens en essays of scripties meer, geen planningen en semesters die je dag- en weekbesteding bepalen. Ik heb zelf ook eerst een tijdje als freelancer allerlei dingen opgepakt en ben pas 3 maanden later begonnen met solliciteren. Daardoor wist ik een stuk beter wat ik wel en niet wilde, dus achteraf ben ik alleen maar blij met die ‘pauze’.
  Neem gewoon de tijd om te genieten van je diploma en van deze mooie prestatie om trots op te zijn :) Werken kun je je hele leven nog!

  14 maart 2018 at 19:10
  • Reply Kim

   Dat is waar, dankjewel! :) Ik zit erover na te denken mij bij KVK in te schrijven, vind het wel een beetje een enge stap, haha.

   19 maart 2018 at 17:22
 • Reply Tessa

  Gefeliciteerd nog dat je bent afgestudeerd. Lekker genieten dat je het gehaald heb en je ziet vanzelf wat er op je pad komt!

  14 maart 2018 at 21:23
 • Reply Jessica J.

  Ik wist ook niet wat ik met mezelf aan moest toen ik afgestudeerd was. Het beste is in ieder geval niets te overhaasten. Neem gerust wat tijd voor jezelf en je blog. En tijd héb je; het is ongelooflijk hoe veel vrijheid je opeens hebt na al die jaren verplichtingen, haha! Geniet ervan!
  Heuuuj, goed dat je het bloggen weer gaat oppakken! Ik ben fan van je frisse lay-out, trouwens. En je logo vind ik ook erg fleurig en origineel. :-)

  15 maart 2018 at 09:40
  • Reply Kim

   Ah dankjewel! Hahaha, ja ik heb echt voor het eerst sinds jaren dat ik mij weleens verveel. Maar dat is ook wel een gezonde ontwikkeling, denk ik haha.

   19 maart 2018 at 17:23
 • Reply Anna

  Heel herkenbaar! Na mijn afstuderen heb ik mij ook lekker op mijn blog gestort. Logisch, na al die jaren wil je een beetje rust en vooral dingen doen die jij leuk vindt.

  15 maart 2018 at 10:10
 • Reply Irene

  Ik weet nog altijd niet wat ik wil en ben al 3 jaar afgestudeerd :p haha. Ik zou alleszins niet stressen over een job. Dat komt wel :)

  15 maart 2018 at 10:20
  • Reply Irene

   Oja, vergeet ik nog te zeggen dat je blog er heel leuk uit ziet zo!

   15 maart 2018 at 10:20
   • Reply Kim

    Lief, dankjewel! :) Ja klopt, ik ga rustig rondkijken binnenkort!

    19 maart 2018 at 17:23
 • Reply Jenn

  Mooie nieuwe look! Lekker fris :)

  15 maart 2018 at 11:10
 • Reply Renske

  Jaaa! Ik vind jouw nieuwe lay-out echt ontzettend gaaf! <3

  En jouw blogritme komt vanzelf weer terug, hihi. Lekker doen waar jij je goed bij voelt! Ik kijk uit naar nieuwe artikelen, Kimmie.

  15 maart 2018 at 21:26
 • Reply Rachel

  Ah je layout is echt heel mooi en fris! het komt vanzelf weer terug, eerst lekker genieten van je persoonlijke leven op dit moment

  15 maart 2018 at 23:14
 • Reply Linda

  Je hebt een mooie en fijne blog, en snap het heel erg goed dat je daar nu je tijd en energie in wilt steken. Je hebt nog tijd genoeg om te bedenken wat je ‘later’ wilt haha. En weet je, als je doet wat je blij maakt, dan komt de rest vanzelf :)

  16 maart 2018 at 12:47
 • Leave a Reply