Boeken

Boeken die ik heb gelezen #5

PicMonkey boeken

Woaaah, ik had als doel gesteld dit jaar 12 boeken te lezen en zit momenteel al op 16. Mission accomplished! Er zijn nog acht boeken die ik met jullie moet bespreken en daarvan behandel ik dit artikel vier. Benieuwd wat ik van deze boeken vond?


Nicola Yoon – Everything, everything (NL: Alles wat je lief is)

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde. Bron: bol.com

Een mooi boek. En niet erg voorspelbaar – voor mij in ieder geval niet. Het leest gemakkelijk weg, en wat ik wel een leuke toevoeging vond waren de tekeningen en lijstjes. Ik moet zeggen dat ik dat niet vaak tegenkom in boeken en het daarom wel kon waarderen. Zou dit echter elk boek zo zijn, dan zou het wel beginnen te irriteren, denk ik.

4 sterren donker


Hetty E. Velrome – De kleine moeder van Bergen-Belsen 

De kleine moeder van Bergen-Belsen, het indrukwekkende overlevingsverhaal van Hetty Verolme.
Hetty Werkendam is nog maar een meisje als ze samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty ‘de kleine moeder’ van zo’n veertig kinderen. Met haar veertien jaren een onmogelijke taak. Bron: bol.com

Renske had via de app een foto van een bladzijde gestuurd en het sprak me meteen aan! Een heel ander soort boek dan de boeken die ik ervoor heb gelezen. Verfrissend en ook zuur. Het is een erg zwaar onderwerp, maar op een toegankelijke manier geschreven. Ik kan eigenlijk niet anders dan vijf sterren geven.

5 sterren donker


M.R. Carey – Het meisje met alle gaven 

Ssst… Melanie heeft een geheim voor jullie.
Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht.
Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht.
Melanie is een heel bijzonder meisje. Bron: bol.com

Dit is het leukste boek dat ik de afgelopen tijd heb gelezen! Ik vond het erg origineel en spannend. Bovendien bleef het verhaal ook echt door mijn hoofd spoken, iets dat ik lang niet met alle boeken heb. Dit jaar komt er nog een film van uit! Qua personages klopt het niet helemaal met wat er in het boek staat beschreven, dus ik zou de trailer niet kijken wanneer je van plan bent het boek te lezen. (Sowieso wil ik nooit film(s)(trailers) zien vóórdat ik een boek lees).

5 sterren donker


Rainbow Rowell – Landline (NL: Verkeerd verbonden)

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft. Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is. Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd? Bron: bol.com

Dit boek wilde ik graag lezen, omdat ik Eleanor & Park zo een geweldig boek vond. Helaas viel dit boek mij een beetje tegen. Het was echt wel fijn om het in de tuin te lezen en ik heb mij er ook zeker mee vermaakt. Alleen is dit wel zo een boek waarvan ik over een aantal jaar wellicht niet meer weet dat ik hem heb gelezen. Met andere woorden: leuk, maar het maakte niet heel veel indruk.

3 sterren


 Kende jij deze boeken al?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

12 Comments

 • Reply Ricardo

  Het meisje met alle gaven klinkt interessant, de omschrijving greep me meteen, dus die ga ik op mijn lijstje zetten.

  16 juli 2016 at 09:25
  • Reply kim

   Jaa doen! Ik ga denk ik Bob de straatkat op mijn ereader zetten :)

   16 juli 2016 at 10:37
 • Reply Kim

  Wat grappig dat je Everything, Everything juist niet voorspelbaar vond! Ik vond ‘m onwijs voorspelbaar, haha! Ligt er waarschijnlijk maar net aan wat voor soort boeken je eerder hebt gelezen, maar wel grappig om dat verschil te zien. :-)
  Het meisje met alle gaven klinkt erg interessant!

  16 juli 2016 at 10:34
  • Reply kim

   Hahaha ik ben altijd goed gelovig en vaak traag van begrip, daar zal het wel aan liggen ook :P Ik zag inderdaad al dat jij hem 3,5 ster had gegeven!

   16 juli 2016 at 10:36
 • Reply Els

  Wow, net een half jaar voorbij en nu al ruim je doel gehaald. Knap hoor! Ik wil ook meer gaan lezen, maar kom er steeds niet toe. De boeken die je gelezen hebt kende ik dus ook niet.

  16 juli 2016 at 10:39
  • Reply kim

   Ja, komt door mijn ereader denk ik! Ik merk dat je die er veel sneller bij pakt dan een boek. Daarnaast zijn ebooks ook een stuk goedkoper :)

   16 juli 2016 at 11:13
 • Reply Leonie van Mil

  Het meisje met alle gaven, heb ik wel eens van gehoord en lijkt mij heel goed. De kleine moeder van Bergen-Belsen klinkt ook heel goed

  16 juli 2016 at 13:07
 • Reply Darina

  De kleine moeder van Bergen Belsen lijkt me heel indrukwekkend

  16 juli 2016 at 18:16
 • Reply Bettie

  Ik kende deze boeken wel, maar eigenlijk nog nooit gelezen. Al heb ik wel ‘Landline’ en ‘everything, everything’ wel op mijn e-reader staan.

  16 juli 2016 at 19:38
 • Reply Saskia

  Leuk lijstje! Ik heb net de leesflow weer te pakken en ben nu aan mijn 3de boek bezig in een aantal weken.. Heerlijk!

  17 juli 2016 at 16:10
 • Reply Melike

  Ik kende deze boeken nog niet. Ze lijken mij allemaal wel heel interessant. Je blog is dit keer eigenlijk een beetje een wake-up call. Ik realiseer me ineens hoe lang ik al geen boek meer heb gelezen. Door alle drukte heen is het me al een tijdje niet gelukt. Ik heb het nieuwste boek van Ghaled Housseini nu al een tijdje op mijn nachtkastje liggen en ik ga nu echt beginnen;)

  17 juli 2016 at 21:36
 • Reply Kimberley

  Zo fout, maar ik heb dus al jaren geen boek meer gelezen. Ik maak er geen tijd voor. Als ik tijd over heb, kijk ik series, blog ik of ben ik buiten te vinden met de kinderen. Ik mis het wel enorm! Ik ben ook wel heel benieuwd naar ‘Het Meisje Met Alle Gaven’. Ik zal de trailer niet kijken!

  18 juli 2016 at 13:24
 • Leave a Reply