Boeken

Boeken die ik heb gelezen #6

Gelezen boeken

In november had ik het briljante idee om alle Harry Potter boeken opnieuw te lezen. Iets dat ik wel even in een paar weken dacht te doen. Maar hé, zoals dat vaak met mijn plannen gaat, liep het toch wat anders. Nu vier maanden verder ben ik bij boek 6 van Harry Potter aanbeland, dus het zal nog wel even duren voordat ik ze allemaal (inclusief The Cursed Child) uitgelezen heb. Wel zijn er nog een paar boeken die ik vorig jaar heb gelezen en vandaag wil bespreken!


Samuel Bjørk – Ik reis alleen

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en een vliegtuiglabel met de tekst Ik reis alleen.

Het eerste deel uit een reeks van de inspecteurs Holger Munch en Mia Krüger. Op Goodreads lees ik gemengde reviews, maar ik vond het zelf een erg goed boek. Spannend en vanuit veel personages geschreven. Dat vind ik altijd wel interessant. Wanneer ik klaar ben met Harry Potter ga ik denk ik aan deel 2 beginnen!

4,5 ster


Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk leven: ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan.

Op de middelbare school heb ik meerdere boeken van Simone van der Vlugt gelezen en die vond ik altijd wel vermakelijk. Dit boek kon mij helaas niet zo boeien. Had misschien te maken met het boek dat ik hiervoor had gelezen – ook een thriller en maakte meer indruk. Het is een makkelijke weglezer, maar op de helft wist ik al ongeveer hoe het zou eindigen.

3 sterren


Simon de Waal – Vector

Tegen het einde van de Koude Oorlog verdwijnt een even mysterieus als dodelijk virus uit een Russisch laboratorium. Vijfentwintig jaar later, in Amsterdam, wordt Alex, de zoon van een gevluchte Russische wetenschapper, geconfronteerd met het duistere verleden van zijn dementerende vader. Als diens broer plotseling opduikt, openbaart zich een goed bewaard geheim. Zijn vader heeft echter weinig herinneringen meer aan vroeger. Heeft hij wel een broer? E waar is die opeens zo dringend naar op zoek?

Dit was een geschenkboek van de Spannende Boeken Weken 2016 en heeft mij positief verrast. Bij sommige boeken duurt het 100 bladzijden voordat je er pas écht in zit, maar dit boek van 96 bladzijden wist meteen mijn aandacht te trekken. Een kort, maar spannend verhaal. Zag ook dat hij op dezelfde middelbare school als ik heeft gezeten. Schept natuurlijk meteen een band.

4 sterren donker


S.J. Watson – Tweede Leven

Op een dag wordt de Londense Julia, echtgenote en moeder, geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Ze vindt steun bij Kates huisgenote en beste vriendin, die zich steeds meer laat ontvallen over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje begint te onderzoeken, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia’s zoektocht wordt langzamerhand steeds obsessiever en ze belandt erdoor in een levensgevaarlijke wereld. Kan ze daaruit nog ontsnappen?

Heel, heel vroeger, toen ik nog weleens naar de bibliotheek ging, koos ik altijd alleen boeken uit met een mooie kaft. Mijn ouders vonden dat erg frustrerend, en hebben flink hun best moeten doen om die gewoonte eruit te schoppen. Maar met dit boek, was ik toch weer in die oude val getrapt. Op Goodreads heb ik het boek met maar liefst 2 sterren beoordeeld. En dat terwijl ik gemiddeld 4+ sterren geef. Zegt wel genoeg toch?

2


Nou dat waren ze! Het valt me op dat het allemaal boeken in het Nederlands zijn. Normaal lees ik boeken het liefst in het Engels. Daarnaast zijn het vier thrillers, dus als je daar niet van houdt, heeft het weinig zin deze boeken uit te proberen!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

12 Comments

 • Reply Kimberly

  Oh ik vond Tweede Leven juist goed! Heb je wel zijn eerste boek ‘Voor ik ga slapen’ gelezen? Die vond ik nog beter.

  13 februari 2017 at 11:46
  • Reply Kim

   Nee die ken ik niet! Ik vond het begin van Tweede Leven wel aardig, maar ik had al zo snel door hoe het zo ongeveer zou eindigen dat ik vooral het eind echt tenenkrommend vond haha.

   13 februari 2017 at 12:15
 • Reply Kelly Mulder

  Vector klinkt heel interessant!

  13 februari 2017 at 12:59
 • Reply marleen

  Ik reis alleen klinkt tof! Ik lees écht te weinig!

  13 februari 2017 at 15:47
 • Reply Inge

  Ik Reis Alleen staat ook echt hoog op mijn leeslijstje! Jammer dat S.J. Watson zo tegenviel, daar ben ik ook wel benieuwd naar. :-)

  13 februari 2017 at 16:00
 • Reply Florentine

  Wat leuk om te zien! Ik houd heel erg van lezen, dus nieuwe boek-suggesties zijn altijd welkom <3
  Ik vind dat je zo'n mooie blog hebt! Liefs, Florentine

  13 februari 2017 at 19:12
 • Reply Henrieke

  Leuk om te zien. Vector ben ik ook benieuwd naar en hoop ik dit jaar toch wel te gaan lezen. Gelukkig lees ik bij jou dat het een wat korter verhaal is dus dat moet wel gaan lukken. :-)

  13 februari 2017 at 20:18
 • Reply Aneta

  Simone van der Vlugt is echt een van mijn favorieten. Ik kan mijn lijstje weer aanvullen met jou boeken tips!

  13 februari 2017 at 22:05
 • Reply Jenn

  Leuk! Ik ken ze allemaal nog niet, maar ik hou wel van thrillers en ben nu nieuwsgierig naar allemaal… Altijd leuk, nieuwe ideeën!

  14 februari 2017 at 09:24
 • Reply Galina

  Ik wou dat ik de self control had om langer dan twee weken te doen over de Harry Potter boeken :o ik begin er tegenwoordig ook alleen maar aan als ik weet dat ik wat meer vrije tijd heb :P

  Love love love Simone van der Vlugt. Heb op de middelbare school ‘De Guillotine’ van haar gelezen en kan me herinneren dat het zo veel indruk op me heeft gemaakt toen. Stom dat ik daarna niets meer van haar heb gelezen eigenlijk.

  Ik lees trouwens ook altijd in het Engels. Heb dat wel vaker op jouw blog, dat je iets willekeurigs schrijft en ik denk ‘hey, dat doe of heb ik ook!’

  17 februari 2017 at 11:56
 • Reply Jitske

  Ik heb laatst De Doodsvogel gelezen van Bjork (vrolijke titel, ahum), nadat ik een positieve review had gelezen van een andere blogger. Leuk dat je over boeken blogt!

  1 mei 2017 at 19:42
 • Reply Leonie van Mil

  Jammer dat het boek van SJ Watson zo tegenviel. Ik vond “voor ik ga slapen” zo ontzettend goed dat ik echt nieuwsgierig ben naar deze. Maar ik hoor meer slechte verhalen. Dus ik ga mij er waarschijnlijk toch maar niet aan wagen. Er liggen genoeg andere boeken op mij te wachten ;)

  13 mei 2017 at 08:34
 • Leave a Reply