Mijn leven

Dingen die ik de afgelopen maanden heb geleerd

IMG_20180307_181721_123

Een tijdje terug sprak ik af met een studievriend en vertelde ik dat ik van plan was uit huis te gaan. Hij moest lachen. ‘Ben je daar wel al klaar voor Kim?’. Eh, hallo ik ben 25. Natuurlijk ben ik daar klaar voor! Dacht ik. In mijn hoofd was dat uit huis gaan a piece of cake. Sinds mijn 18e kook ik al eten voor mezelf. Boodschappen doen kan ik ook wel. En schoonmaken… Nou ja, dat zou ik ook wel leren. Nu ik uit huis ben, vind ik het allemaal wel wat zwaarder dan ik dacht. Maar ook heel leuk. Het is eigenlijk gewoon een groot leerproces. Vandaag wil ik het hebben over een paar dingen die ik tot nu toe heb geleerd (en voor jullie waarschijnlijk hartstikke vanzelfsprekend zijn).


Leerpuntjes van uit huis gaan :

Kaas is duur

Een belangrijk punt dit hoor! Kaas: iets wat gewoon altijd in de koelkast bij mijn ouders thuis lag. Nu denk ik twee keer na voordat ik het in mijn boodschappenmandje leg. Oké nee, dit is niet waar. Ik kan niet zonder kaas, dus het gaat sowieso mee, maar ik denk wel twee keer na over welk merk ik koop. En ik doe ook wat rustiger aan met kaas schaven. Voordat je het weet is zo een blok weer op.

Huisdieren missen

Dat ik mijn katten zou gaan missen, had ik al wel verwacht. En toch vind ik het lastig. Het liefst had ik ze met me meegenomen, maar dan waren mijn ouders én Tim niet blij van geworden. Tim is allergisch voor katten, dus zelf kunnen we er ook geen nemen. Helaas…

Rommel is zo gemaakt

Ik wist al dat ik erg goed was in rommel maken, maar ik ben er nog beter in dan ik dacht. Wat nou niet per se een leuke ontdekking is. Normaal gesproken ruimt mijn vader nog het een en ander op, maar nu gebeurt dat niet meer. Het verbaast me echt hoeveel mokken ik op een dag gebruik. En borden. En lepels, vorken en messen. Dit kan veel efficiënter – working on it!

Een ritme is best fijn

Er was een periode dat ik nooit voor 03:00 sliep en nooit voor 11:00 opstond. Nu zou je dat ook wel een ritme kunnen noemen, maar het was niet een ritme waar ik erg blij van werd, haha. Of erg handig was. De laatste tijd probeer ik rond 00:00 te slapen en rond 09:00 op te staan. Dit bevalt me wel!

Klussen is zo erg nog niet

Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en werkt op dit moment bizar veel uren. Zijn kantoor zit in Delft, dus hij mag daarnaast ook nog eens minimaal 2 uur per dag autorijden. Laatst hadden we een tv-meubel gekocht en normaal gesproken zou hij dit in elkaar zetten (hij heeft een technische studie gedaan, dus logische keuze toch), maar nu was dit mijn taak.

Eerlijk gezegd dacht ik niet verder dan een paar stappen te komen, maar het ging eigenlijk best goed. En het was nog leuk ook! Tim moest lachen toen hij ’s avonds thuiskwam en mij druk bezig zag, hij heeft het moment meteen even op camera vastgelegd.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

12 Comments

 • Reply Myrthe

  Ahhh wat een pluizenbol! Mijn huisdieren zou ik ook heel erg missen. Gelukkig kan je ze zien wanneer je weer bij je ouders bent!

  27 november 2017 at 16:34
 • Reply Romy

  Wat een lieve foto! Ik kan me voorstellen dat je je kat mist nu je niet meer thuis woont. Zelf woon ik nog thuis, maar ik kan me zo voorstellen dat ik ook verbaasd ben als ik de prijzen van sommige producten zie die ik dagelijks gebruik. Vandaag nog in de Albert Heijn viel het me opeens op dat de cashewnoten die ik elke dag gebruik wel héél prijzig zijn. Dat wordt nog wat ;)

  27 november 2017 at 18:06
  • Reply Kim

   Noten zijn zo duur, ja! Wij kopen ze meestal vers in een notenwinkel, want die vind ik een stuk lekkerder en in de supermarkt zijn ze ook al zo duur, haha.

   1 december 2017 at 13:15
 • Reply Irene

  Haha mijn god wij maken ook echt veel rommel. Elk weekend ruimen we op en het voelt dan super fijn als alles weer netjes is, maar tegen maandag is er alweer rommel te vinden. Soms zijn we ook gewoon te lui om de vaatwasser in of uit te laden en dan blijft het gewoon twee dagen staan. Maar als alleenwonend, volwassen mens kies je gewoon zelf wat je doet! :D

  27 november 2017 at 19:20
  • Reply Kim

   Hahaha ja dat hebben wij dus ook! In één dag weten we gewoon weer rommel te maken… Oh, wij hebben dus een vaatwasser. Maar mijn vriend vond het een goed idee om het als OPSLAGPLAATS te gebruiken (toen hij nog alleen woonde). Hij gaat nu twee weken naar Amerika, ik denk dat ik dat ff ga veranderen.

   1 december 2017 at 13:16
 • Reply EmilyLotus

  Haha dat rommel maken, yep! En kaas is inderdaad enorm duur.

  28 november 2017 at 12:10
 • Reply Sarah

  Ik woon nog thuis maar ik kan me heel goed voorstellen dat je huisdieren mist. Jammer dat je vriend allergisch is voor katten. Al heeft het natuurlijk ook voordelen om niet overal haar te hebben rondvliegen ;)

  29 november 2017 at 12:06
  • Reply Kim

   Dat is wel echt een voordeel ja! Als ik bij mijn ouders kom, zit ik meteen helemaal onder, haha. En het scheelt ook stofzuigen :)

   1 december 2017 at 13:17
 • Reply Nina Simplynspecial

  Jep, er komt een hoop bij kijken! Het gaat allemaal niet vanzelf, maar ik zou niet meer anders willen:) Ik vind het heerlijk om op mezelf te wonen.

  29 november 2017 at 15:11
 • Reply sammie

  Hihi, leuk om te lezen. Dat klussen is ook herkenbaar! Vanwege de verhuizing ook veel aan het klussen en schilderen geweest en eigenlijk is het allemaal best wel goed te doen en helemaal niet zo moeilijk dan ik dacht :)

  29 november 2017 at 20:33
 • Reply Jessica J.

  Kaas is inderdaad zo duur! Echt, why?! Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet koop, hoor. Integendeel, haha!
  Mijn vriend is ook allergisch. Ik mis een kat in huis. :-(

  30 november 2017 at 10:02
 • Reply Jenn

  Heel herkenbaar! Ik heb de kat ook enorm gemist toen ik uit huis ging. Inmiddels hebben we natuurlijk onze eigen beestenboel :)

  9 december 2017 at 15:40
 • Leave a Reply