Mijn leven

Dromen/Nachtmerrie Dagboek

P1000704

Bladerend door mijn concepten zag ik dat ik nog een dromen dagboek had staan. Aan het begin van deze maand hield ik mijn dromen bij en ik vind het eigenlijk wel leuk om ze te delen! Aangezien ik een slechte slaper ben, onthoud ik ze bijna altijd wel, maar ik zal ze niet allemaal online gooien. Per dag kies ik er eentje uit, anders wordt het een beetje veel.


2 maart

Ik droomde dat ik echt een stuk of 30 tepels op mijn rug had. Dat was best schrikken.

3 maart

Was op een schoolfeest, maar volgens mij net zo oud als ik nu ben. Het had gesneeuwd. Ik wilde graag naar huis, maar er waren buiten allemaal mensen aan het kotsen. Daar werden sneeuwballen van gemaakt en daar wilden ze mij mee bekogelen (verklaring: overgeeffobie).

4 maart

Samen met een paar vriendinnen werkte ik in een super mooi kasteel. Er waren verschillende verdiepingen en wij werkten op de tekenafdeling. We mochten met behulp van allemaal fancy programma’s tekeningen maken voor een bedrijf. Ging allemaal goed, totdat we er achter kwamen dat het kasteel geteisterd werd door draken. Er waren er al een paar binnen en die zaten vuur te spuwen. Gelukkig kwamen we erachter dat ze boeken wilden eten en ze dan weer rustig werden. Wij dus allemaal boeken naar ze gooien – hoe dikker, hoe beter.

5 maart

Een van mijn vriendinnen was jarig. Ik had een paar cadeaus voor haar gekocht, maar per ongeluk (?) heel groot op alle cadeaus geschreven wat erin zat waardoor het geen verrassing meer was.

8 maart

De avond voordat ik ging slapen had ik popcorn gegeten en dat moest ik ’s nachts waarschijnlijk even processen. Ik droomde dat ik popcorn aan het eten was, en er zo een popcorn-velletje (hoe heet dat?) om mijn tand zat. Nou, ik dat velletje eraf schrapen, bleken er nog meer velletjes omheen te zitten. Na het vijfde stukje begon ik het een beetje raar te vinden en keek ik in de spiegel. Wat bleek? Het was geen popcorn, maar de coating van mijn tand. Mijn tand was bijna verdwenen en mijn rechter voortand miste ook ineens…


Oké nu ik dit zo teruglees, zijn het echt onsamenhangende verhalen. Terwijl het ’s nachts zo logisch is allemaal. Vanaf april ga ik denk ik weer verder met bijhouden!

Heb jij bepaalde dromen/nachtmerries die steeds weer terugkomen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

12 Comments

 • Reply Jeanine

  Whaha ik vind je onsamenhangende verhaal over je dromen prachtig! Vooral over de draken in het kasteel.

  27 maart 2017 at 13:38
 • Reply Joanne

  Wat grappig om dit te lezen, haha! Ik kan soms ook van die vage dromen hebben..

  27 maart 2017 at 17:35
 • Reply Jenn

  Wauw, grappig om te lezen. Ik dacht wel eens dat ik bizar droomde, maar die van jou mogen er ook wezen :P Ik heb nu niet veel dromen meer die terugkomen (tenzij ik dat zelf wil), maar vroeger begon mijn droom vaak in een soort van tuin met allemaal hekjes, een beetje zoals in zo’n dos spelletje waarbij je via een deur een bepaald level in gaat zeg maar. Achter ieder hekje zat een andere enge droom, en zo kon ik soort van kiezen welke nachtmerrie ik dat moment kreeg. Op een gegeven moment wist ik precies wat er achter ieder hekje verscholen ging, en toen vond ik er niks meer aan en maakte ik mezelf gewoon wakker als ik weer in het tuintje stond.

  27 maart 2017 at 21:13
 • Reply Jessica J.

  Heerlijk! Ik moet mijn dromen ook eens opschrijven. Wanneer ik nét wakker ben lijkt het allemaal logisch, maar als ik er dan een tijdje later over nadenk… :’)

  28 maart 2017 at 10:38
 • Reply marleen

  Hahaha die tepels, noooh! Hoe dan!
  Ik droomde een keer over een mega grote pratende blauwe vis die in de hal van mijn werk lag op een tandartsstoel. CREEPY of niet?!

  28 maart 2017 at 18:54
 • Reply Kreanimo

  Ik onthoud ze zelden….

  29 maart 2017 at 15:59
 • Reply Charel

  Geweldig! Ik ben dol op dit soort dingen! Je blog is erg leuk trouwens waarom kende ik je nog niet :(

  30 maart 2017 at 12:43
 • Reply Renske

  Haha, wat een superleuk blogje! Ik droom ook heel vaak onsamenhangende dingen, maar over boekenetende draken heb ik nog niet gedroomd. Zul je zien dat ik dat vanavond droom door jouw blogje. :’)

  2 april 2017 at 11:24
 • Reply Bente

  Hahaha gadsie, van 30 tepels op mijn rug zou ik ook niet erg blij worden ;) Het zijn ook niet de meest vrolijke dromen..

  Ik onthoud echt vrijwel nooit mijn dromen.. Een heeeeeel enkele keer, misschien 1 keer in het jaar ofzo.

  3 april 2017 at 13:37
 • Reply GEWOON SHER

  Hahahaha ik ga stuk Kim, wat droom jij allemaal?!
  Dromen bijhouden is trouwens wel echt een goed idee, ik kan er soms ook wel wat van…

  4 april 2017 at 00:00
 • Reply Paul

  Hoe onthoud je dit? Ik herinner me mijn dromen nooit!

  7 april 2017 at 07:36
 • Reply TypischKim

  Haha wat grappig om te lezen! Ik kan mijn dromen ook altijd goed herinneren en droom ook vaak erg vaag.

  10 april 2017 at 20:18
 • Leave a Reply