Mijn leven

Familie in Duitsland

Duitsland Familie

Na donderdag een dramatische tentamen-dag gehad te hebben, gingen we er vrijdag tussenuit. Een weekendje naar mijn familie in Duitsland! Elk jaar houden we een familiebarbecue en komen we met zijn allen bijeen. Dit jaar gingen mijn vriend en ik voor het eerst reizen met zijn tweeën in onze auto :-)

Mijn familie woont in het Noorden van Duitsland, dichtbij Bremerhaven. Vanaf Amsterdam is dat ongeveer vier uur rijden. Het valt mee, maar wanneer we aankomen ben ik toch altijd behoorlijk gaar! Mijn nicht (die in Oldenburg studeert), kwam al snel aan. ‘Vroeger’ ging zij vaak met ons mee op vakantie naar Frankrijk en omdat ik te verlegen was om Duits te praten, hadden wij ons eigen taaltje ontwikkeld (een mengelmoes van Duits, Nederlands en Engels).

DSC_1005 (2) DSC_1009 (2)

We hebben die middag heerlijk gezwommen en zijn bij het paard van mijn nichtje (van 15) langs geweest. Zelf heb ik weinig met paarden, maar ik vind het bij haar wel mooi om te zien. Ze rijdt wedstrijden en neemt regelmatig bekers mee naar huis! Bij de paarden liep een lief poezenbeestje rond (mijn nieuwe vriendinnetje), zij had net twee kittens gekregen, maar die waren nog schuw. Een half uur lang heb ik ze met mijn hoogste stemmetje geprobeerd te lokken. Zonder resultaat.

DSC_1022 (2)DSC_1040 (2)
DSC_1041 (2)

De oom waarbij we logeerden heeft een groot huis, met een prachtige tuin. Echter, niet alleen mijn vriend en ik wilden er blijven slapen. Ook mijn ouders, broer, zijn vriendin en haar zoontje zochten een slaapplekje. Daarom hadden we besloten dat mijn vriend en ik in de tuin zouden slapen. In een tent!

Vroeger kampeerden we heel veel, maar dat was dan wel in een sta caravan. Met een douche, wc, tv en airco. In een klein tentje slapen, was iets nieuws voor mij! Ik moet zeggen dat het me meeviel. In de nacht was het lekker koel, maar helaas werd het rond 8uur erg benauwd. Mijn vriend had er geen last van, maar ik vond het toen wel tijd om op te staan!

20150703_205649 IMG-20150705-WA0002

Zaterdag was het super warm, dus bestond de dag vooral uit zwemmen, in bikini lopen en in de schaduw uitpuffen. Ik had het er wel even moeilijk mee, maar een paniekaanval duurde maar eventjes (dankzij de lieve vriendin van mijn broer, die me heel snel weer rustig kreeg!). Rond 19:00 begon het behoorlijk te regenen en onweren, dus gingen we met zijn 25en (elk jaar wordt de familie weer groter!) in de garage eten. Rond middernacht ging iedereen naar huis en konden mijn vriend en ik het tentje weer in. Zondag was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.
Kortom: ik heb het heerlijk gehad!

Heb jij familie in het buitenland?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Margo

  Klinkt heerlijk Kim! Fijn dat je een leuk weekend hebt gehad :)

  9 juli 2015 at 08:19
 • Reply Ariane

  Fijn! Mijn tante heeft een tijdje in Afrika en België gewoond en verder reist een gedeelte van mijn familie heel veel, dus we zijn nooit met z’n allen in Nederland, haha.

  9 juli 2015 at 08:48
 • Reply Dascha

  Leuk! Klinkt erg gezellig :-D

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  9 juli 2015 at 09:36
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik ben in Duitsland geboren en mijn vader is Duits. Toen ik 10 was zijn we naar Nederland verhuist en nu alweer zo’n 3 jaar zijn mijn ouders terug naar Duitsland. Dus ik kom eens in de maand, of twee maanden in Duitsland.

  Wow die BBQ haha, huge ding! Fijn dat je zo’n heerlijk weekend hebt gehad. Lijkt me heel gezellig zo met familie.

  9 juli 2015 at 09:37
 • Reply Sandra

  Wat heerlijk! Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. En wat een grote bbq zeg, woooow haha!

  9 juli 2015 at 09:47
 • Reply debby

  Klinkt heerlijk kim en hoe fijn dat je paniekaanval snel over was. Wat een leuk kookdingetje zeg op dat vuur. Ik heb zelf familie in Engeland en Amerika wonen.

  9 juli 2015 at 09:51
 • Reply Carlijn

  Dat lijkt me zo leuk! Wij hebben echt een inimini familie (allen veel contact met opa en oma en af en toe met oom en tante), dus niet zo heel spetterend! Wacht, nu lieg ik. Ik ben twee keer bij mijn achterneef in Canada geweest. Maar echt zulke grote jaarlijkse familiebijeenkomsten ken ik dus niet.

  9 juli 2015 at 10:00
 • Reply sammie

  Oh wat heerlijk dat je even er tussen uit kan bij familie in Duitsland. Die BBQ ziet er echt waanzinnig uit!!! Lieve poezen foto’s ook :)

  9 juli 2015 at 10:11
 • Reply Nesrin

  Oh die BBQ?! Wow!

  Jammer dat je shitty tentamen heb gehad. Fijn dat je hierna toch een mooi weekend hebt gehad.

  9 juli 2015 at 10:34
 • Reply Kim

  Oh, wat ziet dit er fijn uit Kim! Echt heerlijk! Die BBQ vind ik gaaf, haha.
  Fijn dat je zo’n leuke tijd hebt gehad met je familie.
  Ik heb zelf geen familie in het buitenland (helaas, hihi).
  Liefs!

  9 juli 2015 at 10:59
 • Reply Dina

  Wat leuk dat jullie een weekendje bij familie waren. De barbecue ziet er wel heel erg pro uit, wat een top ding. Ik heb ook familie in het buitenland wonen; Duitsland en Indonesië. De meeste mensen uit Duitsland zie ik regelmatig maar de mensen in Indonesië.. tsja, dat is wat verder weg hè..

  9 juli 2015 at 11:04
 • Reply Kaylee Roxanne

  Wat fijn dat je wat leuks kon doen na een vervelend tentamen, dat is soms even nodig! Klinkt alsof je een heerlijk weekend heb gehad en gelukkig was je snel weer ont-paniekt (ja dat vind ik een woord). Ik heb zelf familie in Italië, vaak zie ik ze niet maar laatst gingen we wel naar een prachtige Italiaanse bruiloft, heel bijzonder.

  9 juli 2015 at 11:13
 • Reply Shalane - The Fashion Moodboard

  Superleuk familie in Duitsland! Heerlijk die paarden, ik ben er echt gek op! Ziet eruit als een heerljike plek.

  Liefs,

  Shalane

  9 juli 2015 at 11:30
 • Reply Ysanne

  Ah wat fijn! Zo leuk als je familie in het buitenland hebt wonen :) Wij zelf hebben familie in Amerika, die zijn we ook wel eens gaan opzoeken. Zo grappig om te zien hoe anders hun leven is.

  9 juli 2015 at 11:55
 • Reply Marion

  Wat lekker zeg! Echt genieten. Mijn opa en oma hadden vroeger een stacaravan ook net in Duitsland of nog net in Nederland. Weet ik niet meer, maar ik weet wel dat we daar ook heel vaak naartoe gingen. Heerlijk was dat!

  9 juli 2015 at 16:20
 • Reply Dalinka

  Klinkt als een heerlijk weekend, vooral na een dramatische tentamen dag. En wauw, dat is nog eens barbecueën zeg! Haha.

  9 juli 2015 at 17:01
 • Reply Stephanie

  Ziet er erg gezellig uit! Zelf heb ik geen familie in het buitenland ;)
  Liefs, Stephanie

  9 juli 2015 at 17:20
 • Reply Femke

  Klinkt als een paar hele fijne dagen! Ik heb familie in Canada en Nieuw Zeeland.. Dus die zoek je niet even 1-2-3 op! Wel heb ik plannen om naar Canada te gaan, eigenlijk zou ik vorige zomer gaan maar toen had ik net mijn appartement gekocht dus vond ik het financieel niet zo slim om dan ook meteen een reis naar Canada te gaan maken. Wel is de familie uit Canada regelmatig over, erg gezellig!

  9 juli 2015 at 18:28
 • Reply Inge

  Ik heb natuurlijk zelf in Zweden gewoond, maar mijn zusjes wonen nu al een paar jaar in de UK :)

  9 juli 2015 at 18:34
 • Reply Esmeralda

  Wat heerlijk ziet het eruit! Die BBQ, geweldig! Ik heb geen familie in het buitenland, alleen de oom van mn vriend woont in Duitsland, das ook beetje familie toch? ;)

  9 juli 2015 at 19:33
 • Reply Angèlique

  Dat klinkt heel gezellig! Ik zou ook gaar worden van vier uur rijden, gelukkig voor een goed doel.

  9 juli 2015 at 23:29
 • Reply Monique | WritingMonique

  Wat ziet dit er gezellig uit! Het klinkt alsof je een toptijd gehad hebt! En die barbecue is echt fantastisch!

  10 juli 2015 at 08:13
 • Reply Claudia

  Lekker hoor! Mooie foto’s ook :)
  Nu ik vorig jaar naar Belgie ben verhuisd woont al mijn familie voor mij ‘in het buitenland’, haha. Iedereen woont in Nederland, met uitzondering van een oom (en zijn tweede vrouw, die ik niet ken) in de VS, maar daar heb ik geen contact meer mee…

  10 juli 2015 at 23:24
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Helemaal leuk! Ik heb familie in het Franstalige gedeelte van België. Ik ben daar twee jaar geleden voor het eerst geweest en het voelde ook echt als vakantie. Ik heb ook nog familie in de VS trouwens, maar daar ben ik nog nooit geweest.

  11 juli 2015 at 22:28
 • Leave a Reply