Reviews

Flow tekenboek een aanrader?

Flow tekenboek

Vandaag wil ik meer vertellen over het (niet meer zo) nieuwe tekenboek van de Flow. Een paar maanden terug was ik klaar met mijn tentamen en zag ik een voordeelbundel van een Flow tekenboek en tijdschrift liggen. Dit kon ik niet aan mij voorbij laten gaan! En ik had het natuurlijk verdiend, na het maken van een tentamen, haha!

Flow tekenboek

Als klein kindje hield ik al van tekenen en kleuren. En het liefst tekende ik dan dingen na – stripverhalen of foto’s. Wat ik namelijk altijd moeilijk vond, was het verzinnen van creaties. Gelukkig las ik laatst in de Flow dat tekenen nou net één van de dingen is waarbij het natuurlijk is om dingen na te tekenen. Kunstwerken, of levende voorwerpen. Je leert er juist van om in het begin andermans werk over te nemen. Bovendien wordt het resultaat nooit helemaal hetzelfde. En dat is natuurlijk ook wel leuk – dat je nog je eigen touch eraan toevoegt.

Flow tekenboek

Verschillende kopjes natekenen

Tekenen vanuit een boek

In een eerder blogje heb ik al wat creaties laten zien. Deze  maakte ik met behulp van Google, maar ik vond het toch wel vervelend dat ik mijn laptop of mobiel erbij nodig had. Ik merk dat de hele tijd naar het scherm kijken niet fijn is voor mijn ogen, dus dan vind ik zo een Flow tekenboek toch wel een stuk handiger! Daarnaast staat er in het tekenboek van Flow beter uitgelegd hoe zo een tekening tot stand komt én geven ze leuke tips.

Ik moet zeggen dat ik niet alle tekeningen interessant vind, zoals de kraagjes. Kraagjes teken ik nooit, en ik ben ook niet van plan daarmee te beginnen. Maar overall vind ik het echt een leuke bezigheid! Vooral de basis van bloemen en theekopjes (twee hele belangrijke dingen in het leven) heb ik onder de knie gekregen.

DSC_0378 (3)

Iedereen kan natekenen

Wat ik merk, is dat tekenen mij ontspant. Bovendien kan iedereen het. Het zijn simpele tekeningen, waarin je wel je creativiteit in kwijt kunt. Op dit moment scan in ze in, waarna ik ze met een waterverf kwast in Photoshop inkleur, maar ik ben van plan om ook nog een waterverf setje te kopen. Het resultaat maakt mij eigenlijk niet eens zoveel uit. Het proces is gewoon zo leuk!

Kende jij het Flow tekenboek al?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

14 Comments

 • Reply Darina

  Leuk zo’n tekenboek! Ik heb het in de winkels zien liggen maar (nog) niet gekocht. Het is zeker heel ontspannend om te tekenen, ik deed dat vroeger veel vaker.

  20 juli 2016 at 07:10
  • Reply Kim

   Ja eigenlijk zou je er gewoon tijd voor moeten vrijmaken, zo leuk om te doen! :)

   20 juli 2016 at 15:35
 • Reply Florien

  Wat een vrolijke afbeeldingen, leuk!

  20 juli 2016 at 13:33
 • Reply Anne

  Ik heb hem ook! Maar hier ligt hij nog helemaal leeg in de kast. Braaf bewaard totdat ik op vakantie ga, zodat ik daar nog wat te tekenen heb, maar ik heb er natuurlijk wel al wat doorgebladerd en kan niet wachten om te gaan tekenen!

  20 juli 2016 at 15:07
  • Reply Kim

   Oh wat een doorzettingsvermogen heb je dan! Wel leuk dat je nu iets hebt om naar uit te kijken :-) Volgens mij heb ik ook nog niet alle bladzijden bekeken, voor het verrassingseffect, haha.

   20 juli 2016 at 15:40
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Nee ik kende het nog niet. Ik denk miet dat het iets voor mij is (hoewel ik vroeger wel goed kon tekenen), maar het ziet er wel erg leuk uit!

  20 juli 2016 at 17:47
 • Reply Bettie

  Ik kocht altijd bijna de flow en had deze ook bijna gekocht, maar de prijzen zijn opeens veel hoger dan eerst. Dus ik loop er nu maar langs, wel jammer dat het zo duur is nu.

  20 juli 2016 at 18:43
 • Reply Leonie

  Ik vind het echt zo knap! Mijn vierkantjes worden rond en andersom dus ik heb dit boek maar laten liggen. Iets te hoog gegrepen :’)

  20 juli 2016 at 19:13
 • Reply Sandra

  Heb dit boek van Flow nog nooit eerder gezien. Wat leuk! Vind de Flow sowieso een tof tijdschrift. Leuk dat ze er ook een tekenboek van hebben. Vind het zo stom dat ik mij hier nooit toe kan zetten. Ja, 5 seconden…

  20 juli 2016 at 23:23
 • Reply Melike

  Ik ken het magazine wel, maar het boek nog niet. Ik snap wel dat je dit rustgevend vind, dat heb ik ook altijd als ik even creatief bezig ga. Lijkt me heel leuk dit boek!

  21 juli 2016 at 23:20
 • Reply Charelle

  Grappig dat je de kraagjes noemt, die heb ik zelf ook overgeslagen! Ik vind het ook wel een leuke bezigheid maar merk dat ik wel steeds snel ben uitgekeken. Na drie theekopjes heb ik het wel weer gezien, haha!

  22 juli 2016 at 10:02
 • Reply Monique | WritingMonique

  Oh, wat leuk! Ik ben dol op kleurboeken, en deze kleurplaten zien er leuk uit! Al die kopjes vind ik supertof!

  23 juli 2016 at 08:21
 • Reply Celine

  Wat een super leuk boek! Ik had hem nog niet eerder gezien. Ik kan helaas niet tekenen, maar vind het wel een heel leuk boek.

  25 juli 2016 at 14:21
 • Reply Kleine Prinses

  ik kende het niet! Wel leuk!

  29 juli 2016 at 21:54
 • Leave a Reply