Mijn leven Reviews Sporten

Gezond doen | Thuis sporten en Yoga?

thuis sporten

Het is alweer een tijdje terug dat ik over sport heb geschreven. Een half jaar geleden schreef ik een (redelijk) enthousiaste blog over sportoefeningen die je thuis kunt doen. Ben ik hier nog steeds mee bezig en/of heb ik misschien een leuker alternatief gevonden?

Thuis sport oefeningen doen

Oké, ik geef toe dat sporten nog steeds niet mijn favoriete bezigheid is. Al moet ik zeggen dat ik het in Limburg wel leuk vond om samen met mijn vriend naar de sportschool te gaan. Thuis komt dat er niet snel van (vooral niet wanneer het koud is), dus is het wel handig als je thuis oefeningen kunt doen! Dit gaat allemaal erg makkelijk – zolang je discipline hebt, en een laptop of telefoon.

Discipline mist bij mij soms nog, maar ‘gelukkig’ heb ik Tim, die mij er regelmatig aan herinnert dat ik wel moet sporten, haha. We hebben zelfs een deal gemaakt. In de zomervakantie heeft hij voor mij een – dure – Adidas sportbroek gekocht met de afspraak dat ik dan minimaal 4x per week oefeningen doe. (Deze deal staat zelfs vast op video).

Yoga oefeningen voor beginners

Maar goed, tegen je zin in sporten is natuurlijk niet fijn, dus je moet het ook proberen leuk te houden voor jezelf. Ik doe dit door naar sportfilmpjes online te kijken. Dit is ook hoe ik yoga heb ontdekt. Een paar maanden geleden heb ik een app geïnstalleerd en daar ging ik mee aan de slag. Helaas zit mijn telefoon altijd bomvol, dus heb ik de app eraf gegooid. Er zijn immers ook leuke oefeningen op YouTube te vinden! Een fijne playlist voor beginners is bijvoorbeeld Yoga With Adriene.

In de eerste instantie had ik niet zoveel zin om yoga uit te proberen. Het leek mij eerlijk gezegd wat zweverig allemaal. Maar goed, toen ik vorig jaar ook met mindfulness begon, dacht ik dat ik ook net zo goed aan yoga kon beginnen! En weet je? Het wordt niet voor niets zo massaal gedaan. Het is echt ontspannend.

Hoe bevalt yoga?

Het bevalt mij tot nu toe dus goed! Het maakt mijn hoofd vrij en ik heb na een workout ook wat minder stress (altijd fijn!). Bovendien doe ik graag mijn sportbroek aan, wat eraan bijdraagt dat ik sporten wat leuker vind. Zelf heb ik gekozen voor een zwarte lange sportlegging. In de zomer was dit wat aan de warme kant, maar nu zit hij heerlijk. Als jij nog op zoek bent naar mooie sport/yoga kleding of Yoga filmpjes, is het zeker de moeite waard om eens bij Zalando te kijken. Hier staat ook meer informatie over yoga en de verschillende stijlen die er zijn.

Doe jij aan yoga? Of aan een andere sport?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

14 Comments

 • Reply Irene

  Hé leuk! Ik sport ook thuis. Ik heb al een keer die yoga challenge gedaan van Yoga with Adrienne. Niet helemaal want het ontbrak mij ook een beetje aan discipline maar ik ga het denk ik wel nog eens proberen! Ik sport nu ongeveer 3x per week een half uur met Blogilates. Ook op Youtube. Ze heeft per dag een afspeellijst met work-outfilmpjes dus das keihandig! :)

  21 oktober 2016 at 09:48
  • Reply Kim

   Ja ik zag de challenge! Heb me er nog niet aan gewaagd haha. Blogilates ook nog nooit geprobeerd, maar hoor er wel positieve verhalen over :)

   21 oktober 2016 at 14:25
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Yoga is zo fijn! Helaas was mijn yogalerares gestopt en was er niks anders in de buurt qua yoga. Zelf thuis aan yoga doen is niet echt iets voor mij. Nu ga ik dus maar gewoon 1 à 2 keer per week naar de sportschool.

  21 oktober 2016 at 11:06
  • Reply Kim

   Ah dat is jammer dan hè! Naar de sportschool gaan is ook heel goed :) hopelijk komt er snel weer yoga in de buurt!

   21 oktober 2016 at 14:26
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Wat knap dat je die discipline hebt! Als ik thuiskom zie ik vooral mijn bank hihi!

  21 oktober 2016 at 16:57
 • Reply Susan

  Leuk om te lezen! Ik loop hard, dus dat is ook een soort van thuis sporten denk ik haha.

  22 oktober 2016 at 06:32
 • Reply Melike

  Op dit moment sport ik helemaal niet, maar ik wil wel heel graag weer beginnen. Ik deed ook vak oefeningen via YouTube, dat werkt best goed inderdaad. Soms was ik wel een beetje te fanatiek door een filmpje mee te doen die blijkbaar veel te ver gevorderd was hihi. Daar krijg je wel echt spierpijn van haha

  22 oktober 2016 at 09:15
 • Reply DisneyChicks.nl

  Yoga staat al zo lang op mijn lijst op eens te proberen, maar het is er nog steeds niet van gekomen! :)

  22 oktober 2016 at 10:41
 • Reply anouk

  he he ik begin er altijd mee maar hou het niet meer dan 2 dagen vol :’) Ik vind yoga zelf wel echt heel erg fijn.

  22 oktober 2016 at 14:28
 • Reply Jenn

  Ik doe ook thuis yoga, maar zou best wat vaker willen. En krachtoefeningen doe ik ook thuis. Niet thuis doe ik aan hardlopen en roller derby. Yoga is heerlijk!

  22 oktober 2016 at 17:04
 • Reply Sandra

  Yoga, je doet mij er qan herinneren dat ik dat ook nog steeds een keer wil proberen. Thanks! In ieder geval motiverend om te lezen dat het jou bevalt en dat je gewrichten het leuk vinden haha. Ik heb ook zo’n zweverig iets in mijn hoofd, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Yep, ik schrijf het nu gelijk op in mijn agenda om deze week video’s op te zoeken en het te proberen!

  22 oktober 2016 at 23:08
 • Reply Rebecca

  Ik ga zeker eens kijken bij die playlist. Een jaar of twee geleden heb ik yoga een kans gegeven maar het was me nooit gelukt om er echt in te komen. Toch wil ik het wel weer eens proberen want het lijkt me heerlijk.

  23 oktober 2016 at 17:25
 • Reply Renate

  Leuk artikel!
  Ikzelf doe ook aan yoga. Ik vind niet snel iets zweverigs, dus ik zag dat vanaf het begin al zitten haha. Daarbij heb ik reumatische aandoeningen waarbij het dus goed is voor mijn spieren! Ik vind yoga heel ontspannend en fijn, maar ik ben nog steeds een beetje zoekende via welke YouTube video’s ik het doe (die jij benoemd ga ik ook is bekijken) en ik heb ook een Wii U waar ik dus een balance board bij heb en ik merk dat ik hierop Yoga doen ook prettig vindt!
  Ik denk inderdaad wel dat thuis sporten je meer discipline voor nodig hebt, maar sinds ik gewoon voor mezelf vaste dagen ingepland heb kan ik mij er goed aanhouden, als ik mezelf wat ruimte geef: oh.. het kan ook morgen.. dan ga ik het niet meer doen haha.

  24 oktober 2016 at 11:45
 • Reply Paul

  Ik had last van terugkerende blessures dus ik sport nu onder begeleiding van een trainer. Dat is een goede stok achter de deur, zo’n afspraak met iemand die je begeleidt.

  26 oktober 2016 at 20:51
 • Leave a Reply