Favorieten Reviews

Matrix Biolage FullDensity Review| anti-haaruitval & dikker haar

Matrix Biolage Advanced FullDensity

Haarverzorging die werkt tegen haaruitval en je haar ook nog eens dikker maakt. Klinkt eigenlijk te goed om waar te zijn, niet? Matrix Biolage Avanced Full Density belooft het, en ik testte het uit! Van Barberstore kreeg ik de shampoo, conditioner en Density spray en heb deze ruim een maand getest. Benieuwd naar het resultaat?


Mijn haar is wel een beetje een dingetje. Door de jaren heen is het namelijk nogal veranderd. Tot mijn 12e had ik stijl, redelijk normaal haar. Van mijn 13e tot en met mijn 18e kreeg ik ineens erg dik haar dat nogal krulde. En vanaf mijn 18e begon het uit te vallen, waardoor er voor mijn gevoel niet veel van overbleef. Dit is wel overdreven hoor, maar het voelt toch gek wanneer je staart ineens twee keer zo dun aanvoelt.

Matrix Biolage Advanced FullDensity collectie

Je kunt dus wel zeggen dat ik ervaring heb met anti-haaruitval producten. Wie weet dat ik daar ooit nog een video over maak, haha, maar dit blogje gaat over de Matrix Biolage Advanced Full Density collectie. Dit is wat er over de producten wordt gezegd:

 • Matrix Biolage FullDensity Thickening Shampoo: reinigt en verwijdert onzuiverheden, maakt het haar direct gezonder. Wanneer het in combinatie met de crèmespoeling gebruikt wordt, vermindert de haarbreuk, waardoor het  voller, dikker en sterker aanvoelt;
 • Matrix Biolage FullDensity Thickening Conditioner: lichtgewicht conditioner die het haar voedt en glans geeft. In combinatie met de shampoo wordt haarbreuk verminderd en ziet het haar er gezonder uit;
 • Matrix FullDensity Densifying Spray Treatment: werkt al na één keer gebruik – vermindert haarbreuk, vergroot diameter van haar.

Eerlijk gezegd vond ik vooral dat laatste puntje een beetje ongeloofwaardig, maar hé, het had mijn interesse gewekt! Vol goede moed begon ik met de haarverzorging: shampoo erin, uitspoelen, conditioner erin, 3 minuten wachten, uitspoelen, afdrogen en de spray erin.

Matrix Biolage Advanced FullDensity

Resultaat Matrix Biolage Advanced FullDensity

Wat mij als eerste opviel was de geur. Vaak hebben shampoos een bloemige of fruitige geur, maar de Matrix Biolage collectie ruikt naar pepermunt. Zelf ben ik daar gek op, dus ik vind het heerlijk fris, maar het is wel even wennen. De shampoo verdeelt goed over het haar en is daarom zuinig in gebruik. Ook de conditioner verdeelt gemakkelijk en maakt het haar heerlijk zacht. De spray is een verhaal apart. Ik had dus echt een spray verwacht, maar het is meer een soort smurrie dat eruit komt. Of nee, laat me dat wat beter uitleggen. Het lijkt een beetje op lotion, maar dan wateriger. En het gekke? Mijn haar zag er écht meteen beter uit. Wat ook wel fijn is, is dat de producten siliconen vrij zijn.

Na het wassen merkte ik al dat mijn haar mooi glansde, maar na de spray zag het er ook daadwerkelijk voller uit. Dit komt denk ik omdat het een beetje hetzelfde effect heeft als haarspray. Alleen dan zonder het vervelende plakkerige gevoel. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je haar en hoofdhuid, dus een win win. Wat ook een voordeel is, is dat je erg lang met de producten doet. Ik test het nu al ruim een maand uit en ik ben nog niet op de helft. Top!

Het mooie resultaat viel niet alleen mij op, ook mijn moeder zag het. Na een paar keer gebruiken, vroeg ze of ze het mocht lenen, haha. Ze heeft het tot nu toe één keer gebruikt (omdat ik de spray altijd in mijn eigen kamer heb) en was er ook erg tevreden over. Haar haar glansde mooi, en de spray deed het haar ook dikker lijken. We zijn allebei om.

Voor Matrix Biolage FullDensity Spray

Matrix Biolage Advanced FullDensity

Na Matrix Biolage FullDensity Spray

matrix-biolage-fulldensity-look

Zoals je ziet (of misschien juist niet) lijkt er niet heel veel te veranderen na de spray. Toch merk ik wel dat mijn haar er net wat voller en gezonder uitziet. Wat ik ook érg fijn vind, is dat de shampoo en conditioner mijn pluishaar behandelen! Er is gewoon bijna geen pluis te bekennen. En dat zonder mijn haar te verzwaren, want bij mijn moeder – die nogal dun, stijl haar heeft – ziet het er ook voller uit na gebruik van de spray.

De foto’s heb ik overigens een dag na het wassen gemaakt. Bij mij zit er na het wassen altijd het meeste volume in, maar nu ziet het er een paar dagen na het wassen gelukkig ook nog goed uit! Ik ben heel erg benieuwd of deze producten van Matrix op de lange termijn ook voor meer haren zorgen. Ik zie in ieder geval al allemaal babyhaartjes!


De shampoo kost €15,95, maar is nu in de aanbieding voor €11,95

De conditioner kost € 19,20, maar is nu in de aanbieding voor €13,95

De spray kost €20,30, maar is nu in de aanbieding voor €16,25

Dit artikel is in samenwerking met Barberstore.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

11 Comments

 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik zie ook wel verschil hoor! Je haar blijft toch altijd wel een dingetje he.. Fijn dat je nu iets hebt gevonden wat lijkt te werken ;) Klinkt als fijne producten!

  9 december 2016 at 08:52
 • Reply Ayla

  Dat klinkt goed! Ik heb ook van die dunne flosjes op mijn hoofd. Maar als ik het goed begrijp dan werkt dit dus alleen als je de producten gebruikt, oftewel: als je een dag geen zin hebt dan heb je weer gewoon je dunne haren? Of is het de bedoeling dat dit een permanent resultaat op zal leveren in the end?

  9 december 2016 at 09:03
  • Reply Kim

   Nee, als het goed is werkt het juist ook over een langere tijd! Ik merk ook dat ik allemaal kleine mini haartjes op mijn hoofd heb nu, maar het vervelende is dat het nog wel even duurt voordat die lang zijn, en ik echt kan zeggen of mijn haar voller is. De spray werkt wel meteen. De foto’s die ik heb gedeeld waren een dag na het wassen – toen had ik de spray droog haar gebruikt. Maar de dag van het wassen en na het föhnen zit het nog veel voller!

   9 december 2016 at 12:04
 • Reply Kelly Mulder

  Klinkt best goed! :)

  9 december 2016 at 10:02
 • Reply Sabrina

  Klinkt heel goed! Ik heb al jaren laat van dunner haar, zo erg dat ik aan een haarstukje denk :(

  9 december 2016 at 11:00
 • Reply Inge

  Fijn dat het helpt! :-)

  9 december 2016 at 11:29
 • Reply Monica

  Klinkt goed. Ik vind trouwens je haarkleur ook echt heel mooi. Ik heb zelf ook last van haaruitval en gebruik nu een shampoo van Vichy die dit tegen moet gaan. Helaas merkt je er niet snel wat van maar mijn haar voelt minder snel vet en de shampoo is erg lekker in gebruik. Toch voorlopig maar blijven gebruiken. Wel jammer dat het redelijk prijzige shampoos zijn hé?

  9 december 2016 at 21:18
  • Reply Kim

   Bedankt Monica! Heb een paar weken geleden mijn haar heel donker geverfd, maar het wordt nu weer steeds lichter. Ja het is lastig te zien hè? Waarschijnlijk moet je het ook wel zeker een jaar gebruiken, voordat je er echt wat van merkt! Vichy vind ik ook altijd een fijn merk, maar inderdaad ook duur!

   10 december 2016 at 12:19
 • Reply Denise

  Dunner haar en haar dat uitvalt heb ik ook last van. Ik zie niet heel veel verschil (wel een beetje hoor), maar ik denk dat je het meestal wel zelf voelt.

  9 december 2016 at 21:40
  • Reply Kim

   Ja het is niet een mega verschil, maar de dag dat ik het gewassen heb, zit er wel veel volume in! Qua haaruitval denk ik dat ik er pas over een paar maanden wat van ga merken. Want het duurt natuurlijk even voordat alle minihaartjes groeien.

   10 december 2016 at 12:20
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Klinkt wel goed!

  11 december 2016 at 13:54
 • Leave a Reply