Mijn leven

Verhuisd naar Utrecht!

timkim

Al vaker heb ik blogs geschreven over plaatsen waar ik wel zou willen wonen, maar nu is het er eindelijk van gekomen: ik ben verhuisd naar Utrecht! Eerlijk? Utrecht was niet mijn eerste keuze. Het liefst was ik naar Haarlem vertrokken. Of misschien toch in Amsterdam gebleven. Maar nu ik hier woon, heb ik het er prima naar mijn zin.


Utrecht: een nieuw begin

In de periode dat Tim en ik uit elkaar waren, is Tim naar Utrecht verhuisd. We waren al een paar jaar van plan om samen te wonen, maar we wisten niet of dit in Amsterdam, Haarlem of Utrecht zou gebeuren. Nou, aangezien Tims contract minimaal een jaar loopt, is de keuze makkelijk gemaakt. Utrecht it is! Vooral in het begin had ik het hier wel moeilijk mee. Autorijden is niet echt mijn ding. Op de snelweg rijden is al helemaal niet mijn ding. Maar goed, wat moet dat moet.

Angsten onder ogen zien

Ondertussen vind ik autorijden al een stuk minder erg. Ik probeer een paar keer per maand naar mijn ouders en vriendinnen te gaan en hoe vaker ik de route rijd, hoe minder erg ik het vind. Een paar maanden geleden had ik nog paniekaanvallen op de snelweg, maar daar heb ik nu gelukkig nooit meer last van. Dit voelt wel als een bevrijding hoor! Daarbij ken ik de route in Utrecht totaal niet, dus ik ben bijna elke dag buiten mijn comfortzone. Iets dat wel goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Uit mijn comfortzone

Parkeren is een dingetje hier. Op het huis waar we wonen staan al twee parkeervergunningen, dus voor mij is het niet mogelijk de auto in de straat te parkeren (tenzij ik circa 400 euro per maand aan parkeerkosten wil betalen, maar daar heb ik weinig zin in, haha). Gelukkig bestaat er nóg een leuk vervoersmiddel: de fiets! Poeh, dat is weer even wennen… Op de middelbare school deed ik alles op de fiets, maar de laatste 6 jaar had ik hem nauwelijks aangeraakt. Gelukkig is alles lekker dichtbij- binnen 5 minuten zit ik al in het centrum!

sdr

Huisje inrichten

De woning die we huren was al deels gemeubileerd. En aangezien we niet van plan zijn hier jaren te blijven wonen, hebben we ook niet veel geld in de meubels geïnvesteerd. Wel neem ik elke week wat decoratie mee om het huiselijker te maken. Vooral planten. Heel. Veel. Planten. Echt waar, ik heb een soort planten-fetisj ontwikkeld. Wie had dat ooit gedacht. Kim, die zelfs een cactus kon laten sterven. De Intratuin verdient nu prima aan ons!

Mijn plek hier vinden

Verder moet ik ook nog wel erg wennen. Ik heb 25 jaar in Amsterdam gewoond en voor mijn gevoel zit alles en iedereen daar. Gelukkig hebben we hele leuke onderburen en zijn er al een paar vriendinnen komen kijken. Dalinka is langs geweest om een heerlijke pizza van onze pizzeria te proeven en afgelopen weekend bleef een vriendin van me slapen. Ook herken ik steeds meer gezichten, heb ik al een favoriete supermarkt, bloemist en bakkerij.

Ik begin steeds meer mijn plek hier te vinden, maar het blijft (voor mij) een grote stap.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

18 Comments

 • Reply Kelly

  Logisch dat het even wennen is, maar fijn dat je leuke buren hebt! :)

  3 november 2017 at 09:41
 • Reply Jenn

  Verhuizen is altijd even wennen, fijn dat je je plekje begint te vinden :)

  3 november 2017 at 11:03
 • Reply Celine

  Wat super leuk dat je verhuisd bent en eindelijk een eigen plekje hebt samen met Tim.
  Ik wens jullie heel veel geluk toe!

  3 november 2017 at 11:41
 • Reply Monica

  Wat leuk Utrecht. Ik hen er een tijdje gewerkt en vind het echt een fijne stad.

  3 november 2017 at 14:50
 • Reply Fleur

  Oooh wat klinkt dit fijn! Wat betreft dat rijden herken ik mezelf wel, maar wat je ook zegt hoe vaker je het doet hoe beter en leuker het gaat/wordt! Geniet van je ‘nieuwe’ leven samen:)

  3 november 2017 at 15:32
 • Reply EmilyLotus

  Wat fijn dat je toch een beetje je plek begint te krijgen daar! Ik kan me voorstellen dat het soms nog moeilijk is. Utrecht is wel een leuke stad. :)

  3 november 2017 at 16:06
 • Reply Kirsten

  Leuk dat je toch stilaan je plekje vindt. Ik was in september een paar dagen in Utrecht en ik vond het een heel gezellige stad, ideaal om in te wonen denk ik. Binnenkort moet ik ook verhuizen, na bijna 20 jaar in hetzelfde huis te wonen. Ik zit wel op kamers in mijn studentenstad, maar zo écht verhuizen heb ik nog nooit gedaan.

  3 november 2017 at 17:03
 • Reply Sammie

  Kan me voorstellen dat het wennen is, dat had ik ook toen ik naar Nijmegen verhuisde. Nog mis ik Gorinchem wel eens, maar Nijmegen bevalt ook goed :) geniet van jullie plekje!

  3 november 2017 at 18:41
 • Reply Anne

  Wat een leuke foto van jullie samen! Ik wens jullie heel veel geluk toe in jullie huisje ;)

  3 november 2017 at 19:22
 • Reply Romy

  Ik kan me voorstellen dat dat een flinke stap is, zeker als autorijden niet helemaal je ding is (héél herkenbaar!). Fijn om te horen dat je je toch steeds iets meer op je plek voelt in jullie huis en er echt iets eigens van maakt. Enne, het geeft mij ook hoop dat je nu een huis vol planten hebt na ooit nog een cactus dood te laten gaan. Dat laatste heb ik namelijk ook laten gebeuren, waardoor ik mezelf vaak een plantenramp voel ;) Wie weet komt het ooit nog goed!

  3 november 2017 at 21:02
 • Reply Nesrin

  Een behoorlijke stap en wat knap dat je het gedaan hebt! Hoppa, zo even uit je comfort zone gestapt is knap werk. Show je binnenkort wat foto’s van alle planten? Ik ben benieuwd!

  3 november 2017 at 21:09
 • Reply Nina Simplynspecial

  Kan me wel voorstellen dat je heel erg moet wennen! Wel goed om te lezen dat je hierdoor wel geregeld buiten je comfortzone gaat. Dat is ook wat waard ;)

  4 november 2017 at 23:22
 • Reply Saskia

  Klinkt zeker fijn en heel erg herkenbaar hoor, dat auto rijden uit je comfortzone. Daar zag ik ook erg tegenop toen we naar dit dorp verhuisde maar alles is me meegevallen. Veel geluk en plezier in jullie foto. Leuk ook, die bovenste foto!

  5 november 2017 at 15:52
 • Reply marleen

  Oooh ik ben dol op Utrecht! Veel geluk daar samen ;) je vindt vast je plekje wel!

  8 november 2017 at 14:16
 • Reply Sarah

  Ik vind het altijd leuk om zulke verhuis-verhalen te lezen! Hopelijk wen je snel en voel je je snel helemaal thuis. Super toffe hoofdfoto ook trouwens :)

  16 november 2017 at 22:15
 • Reply Anna

  Ja, het zal echt even wennen zijn! Dat kan ik me goed voorstellen. Maar, Utrecht is wel een hele leuke stad! Zelf heb ik ook in Amsterdam en Utrecht gewoond.

  20 november 2017 at 15:07
 • Reply Anna

  Leuke blog heb je trouwens, ik ben je gaan volgen! :-)

  20 november 2017 at 15:07
 • Reply Paul

  Ik vind de binnenstad van Utrecht prachtig. Lekker minder druk dan in Amsterdam maar van alle gemakken voorzien. Het gaat vast vanzelf meer als thuis voelen, Kim.

  25 november 2017 at 18:32
 • Leave a Reply