Mijn leven

Dingen waar ik mij over verbaas

waar ik mij over verbaas

Een paar weken geleden zat ik met mijn ouders het nieuws te kijken en hoorde ik hen praten over een gebeurtenis. Zelf kon ik er niet echt wat zinnigs over zeggen en zo kwam ik op het idee van dit artikel. De dingen waar ik mij over verbaas!


Waar ik mij over verbaas

Wereldleider, wie? Wat ik mij dus ten eerste afvraag, is hoe mensen al die wereldleiders en oorlogen in landen onthouden. Er zijn zoveel oorlogen in de wereld, zoveel dictators en ik weet dat het heel erg is, maar ik houd dat gewoon allemaal niet meer bij. Ik kijk bijna elke dag het nieuws, maar als er weer ergens een nieuwe president is verkozen, ben ik dat een uur later alweer vergeten! Laat staan hoe die meneer (of mevrouw, maar dat komt niet zo vaak voor…) heet.

Landen en steden onthouden. Ik weet dat ik mij op dit moment niet als een erg slim persoon profileer, maar hier heb ik dus ook problemen mee. In een ver en duister verleden heb ik een keer een opmerking gemaakt over dat Brazilië in Afrika ligt (en dat zal een vriendin nooit vergeten) :’). Nu is het niet meer zó ernstig op dit moment, maar wanneer jij mij naar hoofdsteden van landen buiten Europa vraagt, is er een kleine kans dat ik dat weet.

Klant(on)vriendelijkheid. Laatst was ik met mijn vriend shoppen en hield een medewerkster mij buiten een winkel staande. “Hoi, ja je hebt best een mooie huid, maar je hebt wel allemaal rode plekjes, vette plekken in je gezicht en grote poriën, wil je onze winkel binnenkomen, wij kunnen er wat aan doen!”. Doei. Ik moest mij toen echt inhouden om niet wat gemeens te zeggen. Ik liep gewoon door een winkelstraat en krijg dan even te horen wat er allemaal mis is met mijn huid, haha! Op die manier lok je mij dus niet je winkel in!

Vogels op de weg. Ha! Die vogels hè. Die geven mij elke dag weer een hartverzakking! Ik weet niet wat er door hun kopje gaat – waarschijnlijk niet heel veel – maar een weg opvliegen waar een auto rijdt, is niet erg slim. Ze lijken ook steeds brutaler te worden. Mijn vriend probeert ook op mij in te praten dat ik niet moet remmen wanneer er een vogel op de weg zit (want: auto’s achter mij) en dat ze vanzelf wel wegvliegen. Maar daar ben ik het niet helemaal  mee eens, want waarom zijn er dan zoveel dode vogels langs de weg!?


Zo, dat waren even de dingen waar ik mij over verbaas! Hoe zit het bij jou? Weet jij wel veel over presidenten en landen en hoofdsteden? Nee? Zeg alsjeblieft nee.

PS: Ik ben éindelijk – na een half jaar – weer eens naar de kapper geweest. Al zei de kapper dat het er nog gezond uit zag, haha. 2 cm eraf en de voorkant weer in laagjes!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

25 Comments

 • Reply Silke

  Ik háát vogels op de weg, haha! Zelfs te voet weet ik echt niet wat ik ermee moet aanvangen, zeker omdat ze op den duur niet meer zelf aan de kant gaan en je eigenlijk zélf opzij moet stappen. En wow die medewerkster was echt wel onbeleefd, ik zou me echt geschaamd voelen als ik zulke dingen zou moeten zeggen aan random mensen… liefs!

  6 juni 2016 at 06:32
 • Reply Eva

  Haha ja die vogels hè die snap ik dus ook niet! En steden onthouden vind ik ook heel lastig…

  6 juni 2016 at 07:00
 • Reply Marieke

  Steden onthouden lukt mij dan weer wel :-) Laatst werd ik ook bij een winkel naar binnen geroepen, want ze hadden wel wat voor mijn huid. Volgens de verkoopster heb ik een vette huid (dat heb ik dus niet) en vervolgens wilde ze mij een crème van 200 euro aansmeren. Ja daaag, dat gaat mij echt te ver. Toen zei de verkoopster tegen mij: ‘ohhhh, ik snap het al, dat kan je niet betalen hè?’ Nou, daar kom ik dus niet meer ;-)

  6 juni 2016 at 07:47
 • Reply Sanne

  Haha, die vogels. Verschrikkelijk, hé?! En die medewerkster; waar is de vriendelijkheid naartoe? Dat zeg je toch niet tegen mensen.

  6 juni 2016 at 07:51
 • Reply Susan

  Hahaha rustig naar kim, ik ben ook niet zo’n held op het gebied van topografie en politiek.

  Die verkoopster heeft wel lef zeg. Ik had er zeker iets van gezegd en haar even gevraagd of ze dacht dat deze achterlijke ‘verkooptechnieken’ echt mensen naar binnen zou lokken. Doe toch eens normaal zeg.

  6 juni 2016 at 08:16
 • Reply Ricardo

  Ik weet niet eens de namen van onze ministers. Al komt dat denk ik omdat de nederlandse politiek me sinds in de intrede van Wilders eigenlijk niet meer kan boeien, als ik al weer hoor dat hij ergens wat over heeft te zeggen krijg ik een soort misselijkheid over me heen.
  Oké nu ik dit zo lees is het misschien wel wat dom, mijn reden.

  6 juni 2016 at 08:26
 • Reply Mariska

  Sommige mensen zijn niet zo heel bewust van hun eigen gedrag. Heel veel mensen eigenlijk, die denken er niet over na dat dingen anders kunnen overkomen dan ze bedoelen. Vogels snap ik ook niet, wat een gevaar zijn ze.

  6 juni 2016 at 08:28
 • Reply Djuli

  Wow, die verkoopster. Rude! Ik zou ook echt niet naar binnen zijn gegaan.

  6 juni 2016 at 09:19
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Echt onbegrijpelijk dat mensen je op deze manier hun winkel proberen binnen te lokken.

  6 juni 2016 at 09:32
 • Reply Sandra

  Vorgels zijn vreselijke beesten. Stomme fladderende dingen dat het zijn! :’) Dat van oorlogen en wereldleiders onthouden ben ik ook bagger in. Mijn vriend lacht mij hier altijd om uit. Maarja, mijn interesse ligt er gewoon écht niet…

  6 juni 2016 at 09:46
 • Reply Elles

  Als verkopers erg onvriendelijk zijn kan ik me daar echt aan irriteren. Je wilt toch producten verkopen? Waarom dan zo onaardig?
  Liefs,
  Elles

  6 juni 2016 at 09:53
 • Reply Madelon

  Mijn broer weet alles van oorlogen, landen en wereldleiders. Heel knap, maar ook heel vermoeiend soms haha! Ik kan mij soms ook verbazen om hoe kort lontje sommige mensen hebben, vooral als ze vinden dat ze ergens ‘recht’ op hebben. Je bent niet alleen op de wereld.

  En tja, vogels.. Dat snap ik ook nog steeds niet. Al schijnt het dat duiven doof kunnen worden van al het verkeer en daarom auto’s niet aan horen komen.

  6 juni 2016 at 10:40
 • Reply Puck

  Niet remmen voor dieren, en al helemaal niet uitwijken. Gas loslaten kan nog, maar niet remmen! Je zou de eerste niet zijn die een zwaar ongeluk krijgt om een beestje te ontwijken of omdat je ineens op de rem trapt en iemand anders dat niet doorheeft. Echt, niet doen.
  Vogels vliegen (bijna altijd) op tijd weg, en anders was hij toch een beetje dom en zou de natuurwet van het recht van de slimste, beste, sterkste hem toch snel genoeg het leven kosten.
  Er liggen ook veel dieren langs de weg omdat er mensen zijn die expres die beesten aanrijden, als er bijvoorbeeld zo’n moedereend met kuikentjes oversteekt ofzo. Heb het pas nog gezien. Vreselijk is dat.

  6 juni 2016 at 13:48
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik kan je de hand schudden! Landen, plaatsnamen en pronvincies. Don’t know haha. Ik ben echt enorm slecht in dat soort dingen, oepsie. Ben ik in ieder geval niet de enige. Waar ik aan dacht toen je schreef over vogels was : konijnen! Die rennen altijd voor je langs en weer terug, jammer dat daardoor zoveel beestjes worden overreden :(

  6 juni 2016 at 15:08
 • Reply Kim - Dansen in de storm

  Over onvriendelijkheid in het algemeen kan ik me erg verbazen. Waarom zou je onvriendelijk zijn? Ik snap er niks van. Het kost helemaal geen extra moeite (oké, misschien moet je je arm iets langer uitstrekken als je de deur voor iemand open houdt.. maar hé, als het dan een zware deur is krijg je direct spierballen, win-win situatie dus) om vriendelijk tegen mensen te zijn.

  Ooit speelde ik trouwens met mijn therapeute Pim-Pam-Pet en we moesten een land in Afrika met een A noemen… Ik noemde Andorra… Dat ligt in Spanje… Dusseh… ;-) Je bent niet alleen.

  6 juni 2016 at 16:26
 • Reply Dalinka

  Wauw die verkoopster mag ook wel eens een lesje verkopen krijgen. Zo lok je toch geen klanten de winkel in? Je beledigd ze alleen maar.
  Vogels op de weg vond ik tijdens mijn rijles al verschrikkelijk. Elke keer riep ik hardop in de auto tegen de vogels dat ze van de weg af moesten gaan. Helaas luisterden ze nooit:-( Hahaha.

  6 juni 2016 at 19:56
 • Reply Nienke

  Hahaha presidenten zijn niet mijn sterkste punt nee. Qua landen… tsja, weet ik eigenlijk niet. Volgens mij gaat dat wel redelijk.
  Klantonvriendelijkheid + vogels denk ik hetzelfde over. :’)

  6 juni 2016 at 20:01
 • Reply Miriam

  Ohhh yeah, volgens mij heb ik een gelijke gevonden *high five!* Ik ben namelijk ook super slecht in steden en landen…topografie is geloof ik voor 95% gewist uit mijn geheugen ;p
  Grappig om te lezen en idd heel herkenbaar dus ;)

  6 juni 2016 at 21:12
 • Reply Shannon Sheila

  Bij mij is er iets aparts aan de hand. Topgrafische kennis? Super (of iig voldoende)! Kennis over wereldleiders, oorlogen etc.? Geen flaaauw idee!

  7 juni 2016 at 11:51
 • Reply Jenn

  Wauw, die verkoopster.. zo haal je toch geen mensen binnen?

  7 juni 2016 at 14:09
 • Reply Sher

  Haha, ik voel me nu echt een nerd/opschepper als ik zeg dat ik wel het een en ander weet over wereldleiders en buitenlandse conflicten maar dat is omdat ik me daar heel erg voor interesseer. Waar ik me op mijn beurt weer over verbaas is hoe mensen kunnen hoofdrekenen. Vraag aan mij hoeveel 21×34 is en je hebt over drie weken nog geen antwoord hahaha. Ik kan dat echt voor geen ene meter joh.

  En die verkoopster, mijn god zeg…

  7 juni 2016 at 15:01
 • Reply Melike

  Heel leuk artikel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak wel een beetje meer weet over dit soort onderwerpen dan de meesten. Ik heb journalistiek gestudeerd dus het heeft ook een logische verklaring;) Ik kan me heel goed voorstellen dat dit niet altijd even makkelijk is om alles te onthouden. Er gebeurt inderdaad zo veel! Ik denk dat het vooral de vraag is hoeveel je zelf wilt weten. Misschien is minder weten soms een stuk prettiger voor je eigen gevoel. Soms wordt ik er namelijk best naar van. Vooral, omdat je er toch weinig aan kunt doen wat er in de wereld gebeurt;)

  7 juni 2016 at 18:43
 • Reply Frédérique

  Oei, ook al zijn sommigen zich niet bewust van hun woorden, dit vind ik toch niet kunnen! Die vogels zijn inderdaad ‘durfallesen’ (?) aan het worden, komt echter ook en de verstedelijking e.d. van ons en al het vuil. Die presidenten trouwens pfoe, not my thing. Zag op YT een jongetje die alles wist over alle landen en presidenten, vooral niet kijken als je het niet weet hahaha! Shame ;p

  9 juni 2016 at 17:42
 • Reply Wanda

  Binnen Europa weet ik nog wel aardig welke hoofdstad bij welk land hoort, maar daar buiten wordt het een stuk lastiger. Ook qua presidenten… een paar opnoemen, lukt nog wel maar echt lang niet overal. Ik ben zelf erg slecht in rivieren e.d..

  9 juni 2016 at 18:40
 • Reply Renske

  Ugh… Vogels op de weg. Ik heb alleen maar stuntpiloten op de weg zitten. Van die vogels die niet op tijd weg vliegen en ik vol op de rem ga. Ja, ook met auto’s achter mij, oeps! Ik moet van mijn vriend ook echt leren gewoon door te rijden, maar ik vind dat zo zielig!

  Enne… Hoe bizar is die verkoopster? Jeetje, ik zou uit principe nooit meer naar die winkel gaan, haha! Ik vraag mij dan af of er mensen zijn die daar gevoelig voor zijn en inderdaad naar binnen stappen.

  12 juni 2016 at 12:53
 • Leave a Reply