Bloggen Mijn leven

Wanneer je het altijd maar “druk” hebt

kim-herfst

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Ik heb het druk. En door die drukte besteed ik minder tijd aan mijn blog én YouTube kanaal dan ik eigenlijk zou willen. Hopelijk is dit over een paar weken/maanden helemaal anders, maar voor nu leg ik nog even uit waar ik druk mee bezig ben. 


“Ik heb het druk”

In een eerder blogje schreef ik al dat ik bezig ben met afstuderen. Op zich klinkt het daarom niet gek dat ik het te druk heb om te bloggen. Echter, ik bedacht me laatst dat ik eigenlijk maar twee uur per dag aan mijn studie spendeer. Nu hoef ik jullie niet te vertellen dat een dag uit 24 uur bestaat, waardoor er ongeveer 22 uur aan dag overblijft. En hoewel ik best een lange slaper ben, breng ik niet meer dan 12 uur per dag slapend in bed door hoor. Dus wat doe ik dan die overige 10 uur?

Nou, niet zoveel om eerlijk te zijn. Ik heb vaak het gevoel dat ik druk ben, maar eigenlijk zou ik veel meer uit mijn dag kunnen halen door het allemaal wat beter in te plannen. Tuurlijk, ik haal ook boodschappen, ben aan het koken en doe andere dagelijkse dingen, maar zelfs dan zouden er de meeste dagen zeker 4 tot 8 uur moeten overblijven om leuke dingen mee te doen.

Efficiënter met tijd omgaan

Daarom ben ik van plan om de komende tijd wat efficiënter met mijn tijd om te gaan! Afgelopen week had ik het redelijk “druk”. Mijn vader was jarig, hij gaf een feestje, ik ben met vriendinnen bij de Bagels & Beans dichtbij onze oude middelbare school gaan lunchen (nostalgie enzo), naar Utrecht, de huisarts, de kapper en scriptiebijeenkomst geweest en heb wat kerstcadeaus ingeslagen.

Verder heb ik ook gemerkt dat ik moeite heb met concentreren. Zo zat ik net nog een artikel te lezen voor het vak Culture & Citizenship, maar zat ik met mijn hoofd al bij dit blogje dat ik nu aan het typen ben. Geloof me. Het lezen van een moeilijk Engels artikel gaat veeeeeeel langzamer wanneer je denkt aan wat voor foto je nu weer boven je blogje gaat gebruiken in plaats van aan het verschil tussen universalism en cultural relativism. Volgens mij heb ik sommige stukjes wel vijf keer opnieuw gelezen.

Er is ook goed nieuws

Maar goed, ik heb ook goed nieuws! Mijn cijfers voor periode 1 zijn terug en ik had een 7 en 7,2. JOEPIE. Nog twee vakken + mijn scriptie en mijn bachelor is binnen! Verder kwam ik er bij de huisarts achter dat ik een lage bloeddruk heb. Dit verklaart wel het een en ander, dus ik ben blij dat ik daar nu rekening mee kan houden! Oh jongens, ik kijk zooooveel uit naar het moment dat ik klaar ben met mijn studie hè. Dan wil ik mij helemaal focussen op dingen die ik leuk vind. En hopelijk valt dat te combineren met werk en geld verdienen!

Daarnaast heb ik voor volgende week een leuke winactie ingepland én heb ik allemaal winter en kerst wallpapers gemaakt die ik graag met jullie deel :).


Oké, volgens mij was dit een vet onsamenhangend verhaal, maar wat ik dus eigenlijk wilde delen, is dat ik ga proberen mijn tijd wat beter in te delen. Het grootste deel van de tijd ben ik namelijk bezig met bedenken wat ik ga doen, in plaats van iets daadwerkelijk te DOEN. Dus ja, of jullie dit gaan terugzien op mijn blog weet ik nog niet, want studie gaat toch even voor. Maar ik ga wel proberen elke week twee artikelen te plaatsen!

PS: Ik zie er op die foto wel HEEL wit uit. Dat valt in het echt best mee.

Heb jij het ook druk?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

20 Comments

 • Reply Romy

  Wel herkenbaar inderdaad! Ik heb ook weleens dagen waarop ik druk ben met eigenlijk niets. Het werkt bij mij vaak om even op een rijtje te zetten wat ik allemaal moet doen, vervolgens een dagindeling te maken en dan aan de slag te gaan. Als ik tussendoor blogideetjes heb, schrijf ik die altijd even op, zodat ik ze daarna weer los kan laten.

  25 november 2016 at 09:11
 • Reply Denise

  Succes met je studie! De tip van Romy is erg handig! Maar prop je agenda/dagen niet te vol, voordat je straks overstuur raakt omdat er in je agenda nog zoveel dingen staan die je nog ‘moet’ doen.

  25 november 2016 at 09:25
 • Reply Inge

  Oef ik herken het wel. Afstuderen was bij mij ook hectisch maar heb toen vrijwel niet geblogd. Ik moest echt fulltime aan de bak met mijn project van slechts 10 weken. Ik bedoel het niet verkeerd, maar school is belangrijker! Wij kunnen wel even wachten hoor. :-) Wat ik vaak deed was een kalender printen (een maand per A4’tje) en daar deadlines in schrijven. Of een planning wanneer ik wat wilde doen. To-do lijstjes kunnen natuurlijk ook. Hopelijk helpt het. Succes! :-)

  25 november 2016 at 09:32
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Heel veel succes met afstuderen meis. Je kan het!

  25 november 2016 at 10:39
 • Reply Evelyne

  Dit herken ik ook wel. Sinds ik fulltime werk nog meer dan anders zelfs. Veel succes met het afstuderen!!

  25 november 2016 at 10:45
 • Reply Mariska

  Gaat goed met je scriptie! Ik heb ook het idee dat ik soms wel m’n uren in een dag efficiënter zou kunnen gebruiken, aan de andere kant zou ik echt omkomen aan gebruik aan rust als ik alles zo strak zou plannen. Een uurtje of 2-3 Netflix vind ik niet zonde van m’n tijd daardoor.

  25 november 2016 at 11:19
 • Reply EmilyLotus

  Succes met alles! Het lijkt me moeilijk om wat meer rust in je leven te brengen wanneer je het zo druk hebt voor je gevoel. Kies wat vaker voor je eigen moment. :)

  25 november 2016 at 11:36
 • Reply Jamey

  Jep, met een blog, fulltime baan, eigen bedrijfje en ook nog iets wat ze een sociaal leven noemen

  25 november 2016 at 11:44
 • Reply Eva

  Succes met de laatste twee vakken en je scriptie. Het gaat je lukken! Het gevoel van drukte herken ik…;-)

  25 november 2016 at 12:49
 • Reply Jeanine

  Dat zou ook nog wel een lesje voor mij zijn, je bent in ieder geval super goed bezig met je studie! Maar ook niks mis met “druk” zijn met niks. Soms heb je het gewoon even nodig om te niksen.

  25 november 2016 at 14:11
 • Reply Nina Simplynspecial

  Herkenbaar hoor. Door drukte in je hoofd en bedenken wat je moet doen, uiteindelijk weinig doen. Wat mij helpt is vooral gewoon eraan te beginnen. In de ochtend ben ik het meest productief. Als ik dan begin met wat ik ‘moet’ doen, kan ik hierna bepalen wat ik nog allemaal wil doen :)

  25 november 2016 at 17:12
 • Reply Irene | Tussenmarsenjupiter

  Haha dat heb ik ook altijd. Blijkt dat ik dan een hele dag eigenlijk bijna niets uitgevoerd heb terwijl ik wel zo’n soort opgejaagd gevoel heb. Ik ga er denk ik ook wat beter op letten.

  25 november 2016 at 20:10
 • Reply Fleur

  Heeeeeeel herkenbaar!
  Alhoewel.. De afgelopen paar weken heb ik het wel écht druk gehad. Ik ben wel van het plannen maar de laatste weken lukt dit niet of zo en lijkt Netflix verl aantrekkelijker te zijn. Dus buiten dat ik het de afgelopen 2/3 weken écht druk heb gehad herken ik mezelf dus ook best wel heel erg in jouw verhaal haha.

  25 november 2016 at 21:40
 • Reply Marsha

  Heel herkenbaar dit verhaal. Ik wou dat er soms meer uren in een dag zitten. Ik word er soms helemaal gek van.

  25 november 2016 at 21:58
 • Reply Melike

  Heel herkenbaar! Ik ben ook ongelovelijk druk. In mijn hoofd maak ik altijd een soort ‘logische’ planning die ik dan uiteindelijk zelf saboteer. Same here dus, te veel denken en te weinig doen. Wat gaaf dat je bijna klaar bent. Heerlijk!

  26 november 2016 at 14:03
 • Reply Renske

  Heel herkenbaar Kimmie! Tijdens mijn afstuderen plaatste ik maar sporadisch een blogje. Ik had het echt te druk met afstuderen, stagelopen én ontspannen. Na het afstuderen heb ik ook maar bizar weinig aandacht aan mijn blog geschonken, omdat ik eerst voor mezelf eens de boel op een rijtje wilde hebben. Gewoon lekker ontspannen en doen waar ík zin in heb. Mijn blog paste daar op dat moment niet bij, aangezien het anders van die gedwongen blogjes werden en dat komt de kwaliteit ook niet ten goede! ;-) Lekker rustig aan doen! :-)

  Oh, ik kijk trouwens al uit naar jouw kerst- en winterwallpapers. Jeeeeej!

  27 november 2016 at 09:09
 • Reply chucky1012

  Wat een goed cijfer ;-)
  Lastig nu je het zo druk hebt met je studie om even rust te nemen.
  Loop niet te hard jezelf voorbij.

  Sterkte en succes met je studie Xoxo

  29 november 2016 at 07:19
 • Reply Rachel

  Je schrijft heel fijn.. mijn agenda lijkt meer op een dagboek dus ik begrijp dit artikel heel goed..
  ik vind alles ook zo leuk dus ik wil ook zoveel mogelijk dan doen! je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij :) fijne week nog verder x

  30 november 2016 at 14:46
 • Reply Rebecca

  Soms moet je gewoon even je planning omgooien om het weer logisch te maken. Wij als mensen nemen vaak zo veel op ons bordje en we willen altijd zo veel. Belangrijk om niet veel te veel te gaan doen. Take your time!

  30 november 2016 at 19:12
 • Reply Karen

  Succes! Prioriteiten stellen. En voor jezelf kiezen. Als je niet fulltime blogt, dan is je blog helemaal niet je prioriteit. Als je wel fulltime blogt, ook niet trouwens ;)

  1 december 2016 at 11:10
 • Leave a Reply