Favorieten Mijn leven Video

WILDLANDS in Emmen | Verslag, foto’s en video!

Giraffe WIldlands emmen

In de zomervakantie ben ik met mijn vriend, zijn ouders, zusje en een vriendin van haar naar Wildlands Emmen geweest. Vandaag laat ik wat foto’s en filmpjes zien en vertel ik wat ik ervan vond!


Lange rit naar Emmen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje tegenop zag. Twee uur rijden vind ik best veel en het was ook nog eens in het weekend dat de A1 snelweg was afgesloten waardoor het drie uur heen en drie uur terug was. Maar goed, uiteindelijk viel het (natuurlijk) allemaal mee en hebben we een leuke dag gehad!

Mijn vriend en ik gingen samen met de auto waardoor we wat meer vrijheid hadden. Wat ik echt super lief vond, was dat Tim’s moeder voor ons een onderweg-pakketje had klaargemaakt. Ik kan daar zo vrolijk van worden! Er zitten vaak ook etenswaren in die je zelf niet snel zou uitkiezen. Extra leuk!

Drie uur later kwamen we aan in Emmen. Daar ging het wel een beetje mis. We konden het namelijk niet vinden. Op de borden stond dat we onze navigatie uit moesten doen – wat wij dus deden – maar vervolgens was het echt onduidelijk aangegeven waar Wildlands was. Vonden wij. Tims ouders konden het wel gemakkelijk vinden, haha. De auto hebben we uiteindelijk echt op 15 minuten lopen van het park geparkeerd (wat niet zo ver klinkt, maar best wel vervelend is als je de hele dag hebt gelopen en je voeten moe zijn). Maar goed, om half 2 waren we er eindelijk en kon de pret beginnen!

Wildlands Emmen

Het eerste wat mij opviel was dat het erg druk was. Wat niet zo gek was, want: zomervakantie en een zaterdag. Toch vond ik het niet benauwend of zo, ook al houd ik niet zo van drukke plekken. Daarbij was het park fijn ingericht. Er zijn drie verschillende ‘zones’: Nortica, Jungola en Serenga. Elke route eindigde weer bij de ingang van Wildlands, waardoor je niet maar één weg had die je kon volgen (dat vind ik bijvoorbeeld wel erg vervelend bij de Apenheul).

Nortica

Wij begonnen bij Nortica en dat vond ik tegenvallen. Dat zie je ook aan het begin van het filmpje, haha. Wat mij vooral nog is bijgebleven, zijn alle lelijke containers die je onderweg zag en suuuuperveel eetkraampjes. Verder heb ik ijsberen gezien, maar dat zag er wel sneu uit. Eén van de ijsberen was continu heen en weer aan het lopen – heel onrustig. Die heb ik ook niet gefilmd. Wel heb ik een foto van een slapende ijsbeer.

Zeehond wildlands Emmen

Pinguin wildlands Emmen

Ijsbeer wildlands Emmen

Jungola

Daarna gingen we op aanraden van Tims ouders (die waren er al een uur eerder) naar de Jungle. Vanaf daar vond ik het wel erg leuk! De vlindertuin vond ik echt geweldig. Ze waren allemaal dol op Tim. Dus Tim werd toen ook wel een attractie met al die vlinders op zijn rug haha (zie filmpje aan het eind van artikel). Later kwamen we erachter dat vlinders van bananen houden en die had hij op de heenweg gegeten!

Slang wildlands Emmen

Vlinder wildlands Emmen

Vlinder wildlands Emmen

Apen wildlands Emmen

wildlands Emmen

De rij voor het bootje…

De Serenga Safari

We hebben veel mooie dieren gezien, en we hadden heel erg geluk met het weer. Er waren ook een paar attracties, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Tim’s zusje en haar vriendin hebben volgens mij bijna een uur in de rij gestaan om met een jeep door de Savanne te rijden. Maar wanneer het minder druk is, is dat denk ik wel de moeite waard!

wildlands Emmen

Ik weet niet meer zeker of deze bij Serenga of Jungola te zien waren. Maar ze waren wel leuk!

Leeuwen wildlands Emmen

Giraffes wildlands Emmen

wildlands Emmen

Video Wildlands Emmen

We hebben een fijne dag gehad in Wildlands Emmen :-) Ben jij er al geweest?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply Marion

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Dieren zijn zo mooi hè? Ik zou persoonlijk ook voor de kinderboerderij gegaan zijn ???

  16 september 2016 at 07:25
  • Reply Kim

   Hahaha jaa ik vind het leuk als ik gewoon lekker tussen de dieren kan staan!

   16 september 2016 at 12:06
 • Reply Charelle

  Jeetje wat is dat ver rijden he! En ieeeh mensen, daar houd ik ook niet van. ;) Zeker niet als ze in de weg staan! Maar het ziet er zeker uit alsof het de moeite waard was! (En yay voor de Invisibobble, heb ik ook altijd om mijn pols, coolste accessoire ooit. :’D)(Ik denk soms dat mensen denken dat ik dat echt een coole armband vind en ze niet weten dat het een haarelastiekje is) (het lijkt een beetje op die elastiekjes voor om je nek die je vroeger had, daarom).

  16 september 2016 at 07:36
  • Reply Kim

   Ja ik zou er zelf niet snel zijn heen geweest doordat het zo ver was, maar het was heel lief dat Tims moeder voor ons tickets had gekocht :) Hahhaa ik vroeg mij dat dus ook laatst af! Of mensen wel weten dat het een elastiekje is. Ik heb er ook altijd eentje om mijn pols, geweldige dingen zijn het.

   16 september 2016 at 12:07
   • Reply Charelle

    Ja fantastisch he, beste elastiekjes ooit! Maar grappig dat jij je dat ook al afvroeg. :’D

    20 september 2016 at 07:16
 • Reply Evelien

  Leuk! Ik ben vroeger met schoolreisje naar Emmen geweest! Toen heette het nog gewoon ‘Dierentuin Emmen’. Volgens mij is het ook wel een beetje veranderd! (Of ik kan het me gewoon niet meer zo goed herinneren.)

  16 september 2016 at 07:54
  • Reply Kim

   Dat klopt! Ze hadden het park dit jaar of vorig jaar helemaal omgebouwd, dat was ook een van de redenen dat het zo druk was!

   16 september 2016 at 12:08
 • Reply Bettie

  Ik ben ook nog steeds niet het nieuwe park geweest. Ik ging meestal elk jaar wel naar Emmen, omdat het gewoon super dichtbij is. Maar ik wacht gewoon totdat de drukte een beetje weg is.

  16 september 2016 at 09:39
  • Reply Kim

   Oh als ik dichtbij zou wonen zou ik er ook wel vaker heen gaan! Een man die daar in de buurt woont, kwam ook met ons praten, die gaat daar regelmatig heen. Vroeger kon hij vanuit zijn huis al de dieren bekijken, maar met het nieuwe park kon dat niet niet meer. Dat vond hij zo jammer, haha!

   16 september 2016 at 12:09
 • Reply Northflix

  Ik kwam als kind heel vaak in het oude Noorderdierenpark, we hadden een abonnement.
  Wildlands heb ik nooit bezocht en ik hoor gemengde verhalen.
  Het merendeel niet zo positief, of “Leuk voor 1 keer, maar erg duur en het was nog erg kaal”.
  Ook hoorde ik vaak dat het erg druk is, maar ja: Nieuwigheid!
  Je foto’s zijn tof en maken dat ik toch wel eens wil gaan kijken.
  Ik wacht lekker op een leuke aanbieding, want ik vind dik dertig euro pp veel geld.

  16 september 2016 at 12:44
 • Reply Miss B Blogzthingz Over..

  Hey Girl! Beautifull Piczz! Echt heel mooi!
  Nee nog niet geweest maar dat zijn we wel van plan, defenitly!
  ThnQ for sharing was heel leuk om een beetje mee te kijken.

  Hugz, Miss B.

  16 september 2016 at 13:17
 • Reply Miss

  Wat leuk ben er nog nooit geweest maar wil er wel graag eens naar toe gaan! ;)

  16 september 2016 at 15:05
 • Reply Romy

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Emmen geweest, maar zou er graag een keer naartoe gaan. Alleen jammer dat het voor mij ook twee uur rijden is ;)

  16 september 2016 at 15:12
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Heerlijk zo’n dagje weg. De vlog is top!

  16 september 2016 at 15:24
 • Reply Susan

  Oh ik wil hier ook graag naartoe!

  16 september 2016 at 20:22
 • Reply Nina Simplynspecial

  Wij willen ook nog graag een keer naar Wildlands, maar moeten hiervoor ook erg lang rijden. Vraag me dus ook af of het wel de moeite is. Ik hoor vooral niet zo positieve verhalen. Ik vind de kinderboerderij ook altijd super leuk hihi.

  17 september 2016 at 09:45
 • Reply DisneyChicks.nl

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Zo leuk om al die verschillende dieren te zien. :)

  17 september 2016 at 10:34
 • Reply Melike

  Wow drie uur is echt super lang! Ik zou ook echt zo’n overlevingspakketje hebben meegenomen hihi. Ik ben heel vroeger wel eens in de dierentuin in Emmen geweest. Het staat nog steeds op mijn planning om er weer een keertje heen te gaan. Super leuke vlog!

  17 september 2016 at 10:49
 • Reply Galina

  Ben nog nooit in Emmen geweest, maar het schijnt er hartstikke leuk te zijn inderdaad. Wel zielig van die ijsbeer :( Nijlpaarden zijn trouwens blijkbaar ook best gevaarlijke dieren haha, dus ik zou ze ook eng vinden :P

  18 september 2016 at 12:35
 • Reply Anne

  Wat een gezellig vlog Kim!

  18 september 2016 at 16:55
 • Reply Sandra

  Pfoe, dat was even een rit maar wel onwijs leuk dat jullie hier naar toe zijn gegaan! Je video vond ik weer tof om te zien en het geeft een goede indruk van de dierentuin. Super lief dat jullie een onderweg-pakketje kregen trouwens, hihi.

  18 september 2016 at 18:47
 • Reply Nienke

  Ah leuk om te lezen dit. Wij hebben nog een hotelovernachting tegoed die dit jaar nog op moet en ik wilde dat ook in Emmen doen. Op en neer rijden gaat écht te ver (letterlijk en figuurlijk) haha

  22 september 2016 at 13:43
 • Leave a Reply