Muziek

10 favoriete nummers uit 2015

muziek

GELUKKIG NIEUWJAAR! Ja gisteren geen blogje online, mijn ritme is ver te zoeken. Toch wil ik nog even een overzicht plaatsen van mijn favoriete nummers uit 2015. Op de middelbare school was ik helemaal gek op mijn iPod. Nu ben ik helemaal gek op mijn mobiel waar Spotify op staat! 2015 was dan ook het jaar dat ik Spotify ontdekte en daardoor ook weer een stuk meer met muziek bezig was :) 


Lean On – Major Lazer

Staat DIK op nummer één. Ondertussen ben ik het nummer wel een beetje zat, maar ik heb hier heel veel (in mijn kamer) op gedanst!


Thinking Out Loud – Ed Sheeran

Zijn stem <3 Dit was zo een nummer dat ik na één keer luisteren al prachtig vond. Het is ook zo een gek idee om te bedenken hoe het later zal zijn. Of je dan nog steeds bij je huidige partner bent, en hoe dat dan zou zijn. Kippenvel!


Firestone – Kygo

Dit vind ik zo een heerlijk nummer. Niet alleen dit nummer trouwens, ook Stole the Show doet het bij mij erg goed. Eigenlijk ben ik helemaal niet van dat dance muziek dat steeds populairder wordt, maar dit vind ik mooi!


Where are Ü now – Justin Bieber

Oké ik zag het dus echt niet aankomen dat 2015 het jaar zou zijn dat het algemeen geaccepteerd zou worden om Justin Bieber goed te vinden. Zelfs mijn vriend heeft al toegegeven dat zijn nieuwe album goed is. What!?


Can’t Feel my Face – The Weeknd

Ook The Weeknd heeft dit jaar een paar nummers gemaakt die ik erg kan waarderen (Earned it & The Hills). Met Fifty Shades of Grey heb ik niet veel, maar de muziek die werd gebruikt, is goed gekozen!


Hold Back the River – James Bay

Mooie stem heeft hij? Volgens mij hoorde ik hem vorig jaar bij Serious Request en vond ik hem vanaf toen interessant!


Hotline Bling – Drake

Ja, ik kan nog steeds van foute muziek genieten. Op de middelbare school was ik gek op de muziek van Drake. Leuk dat hij nu weer een hit heeft in NL!


I See Fire – Ed Sheeran

Aaah oké, ik kom er dus net achter dat dit nummer uit 2015 komt. Wat is dit toch een prách-tig nummer. LOTR heb ik vaak gezien, maar de films van The Hobbit nog allemaal niet! Misschien dat ik de komende dagen nog tijd kan vinden? Maar mezelf kennende ga ik heel erg druk zijn met niets doen!


Riptide – Vance Joy

Het deuntje kende ik eerst door VT Wonen, maar een tijdje later zag ik ook regelmatig de clip voorbij komen. Wat is dit toch leuk gemaakt. En helemaal niet zo vrolijk als het deuntje doet lijken. Officieel niet uit 2015, maar ik heb hem wel dit jaar ontdekt :)


Like Real People Do – Hozier

Eigenlijk uit 2014, maar in 2015 ontdekt. Tim luisterde vaak Hozier en ik begon het ook steeds meer te waarderen. Like Real People Do en From Eden vind ik tot nu het mooist :)


Wat was jouw favoriete nummer vorig jaar (klinkt gek he!)?

Hopelijk heeft iedereen een fijne Oud & Nieuw gehad :) De laatste jaren heb ik er nog maar weinig mee eigenlijk. “Vroeger” ging ik wel de stad in, maar ik moet zeggen: Amsterdam is dan chaos. En niet echt leuk. Daarom hielden we een spelletjesavond en hebben we gegourmet. Yum!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

16 Comments

 • Reply Charelle

  Jaa, twee keer Ed Sheeran in deze lijst, dan is het sowieso een goede lijst! ^^ Ik heb trouwens juist de LOTR films niet gezien en die van The Hobbit wel! Ik vond ze wel erg goed, maar ze duren zó lang (A)!
  Ik moet zeggen ik heb ook niet zoveel met Oudjaar. Als kind wel, want lang opblijven, visite, vuurwerk en lekker eten. Maar ik vind de stad (Amsterdam sowieso maar ik vond dat in Eindhoven en Breda ook) gewoon te druk en daardoor ook een beetje gevaarlijk. Gisteren ben ik alleen thuis gebleven en dat beviel eigenlijk ook wel heel goed. (: Het is toch wat je er zelf van maakt! ^^ Gelukkig nieuwjaar!

  1 januari 2016 at 09:18
 • Reply Dalinka

  Mooie nummers Kim! Vooral Lean On heb ik onwijs veel gedraaid en Ed Sheeran mag inderdaad ook zeker niet ontbreken!
  In 2015 heb ik Spotify ook ontdekt. Daarvoor gebruikte ik het wel al af en toe, maar in 2015 ben ik het echt actief gaan gebruiken. Nu leg ik af en toe mijn iPod aan de kant om Spotify te luisteren.
  Ik zat eraan te denken om ook zo’n overzichtje te maken, maar ik zou echt niet meer weten welke nummers ik begin dit jaar veel luisterde. Misschien 2 of 3 nummers. Wat dat betreft heb ik echt een korte termijn geheugen haha.

  1 januari 2016 at 10:21
 • Reply Jenn

  Mooie lijst! Hotline Bling vind ik echt vreselijk, de rest vind ik zelf ook erg leuk.

  1 januari 2016 at 10:29
 • Reply Femke

  Alleen je laatste twee nummer zouden bij mij niet in mijn top 10 staan, alhoewel ik ze ook heerlijk vind. Alle andere nummers waren ook zo’n beetje mijn favorieten haha :-)!

  1 januari 2016 at 10:42
 • Reply Wildcard

  Beste wensen voor 2016 én een goede gezondheid :)

  1 januari 2016 at 10:44
 • Reply Renske

  Oeh, Ed Sheeran en Hozier staan hier altijd wel hoog op mijn lijstjes, hihi. Een collega van mijn vriend lijkt trouwens heel erg op Ed Sheeran, bijna eng. :’) De nummers van Kygo vind ik ook mooi, vooral Stole the show! Lieve Kimmie, lekker genieten van dit nieuwe jaar!

  1 januari 2016 at 10:46
 • Reply NESRIN

  Gelukkig nieuwjaar Kim!

  Lean on was voor mij een echte zomerhit. Ik heb het Ed virus nooit gesnapt, misschien moet ik deze man toch een kans geven ;-)

  1 januari 2016 at 14:12
 • Reply Inge

  Ik ben niet echt heel erg van deze muziek, maar sommige liedjes zijn wel leuk! Met Ed Sheeran heb ik trouwens helemaal niets. Een fantastisch 2016 toegewenst lieve Kim!

  1 januari 2016 at 14:26
 • Reply Eva

  Gelukkig nieuwjaar!! Hihi Justin Bieber, daar ben ik stiekem ook fan van. Geniet lekker van deze dag! Liefs!

  1 januari 2016 at 14:53
 • Reply Sanne

  Ik ken er geen één liedje van sorry. Ik hou liever van de muziek van vroeger. :) Ach ieder zijn ding. fijne dag nog. :)

  1 januari 2016 at 15:28
 • Reply Nina Simplynspecial

  Veel herkenbare nummers! Ik ben ook echt gek op Ed Sheeran <3 Eigenlijk al zijn nummers wel! En Justin Bieber kan ik ook steeds meer waarderen :)

  1 januari 2016 at 17:59
 • Reply Susan

  Aaah, I see fire <3 Love it love it! Mijn favoriete nummer.. pfoee dat vind ik echt een hele lastige. Ik weet in ieder geval een nummer wat me heel erg aangreep toen ik hem voor het eerste hoorde. Dat was het liedje "Treur niet (ode aan het leven)" van o.a. Diggy Dex. Weet ook niet goed waarom, maar het raakt me enorm. Dus ik kies dan maar voor die denk ik.

  1 januari 2016 at 18:24
 • Reply Ricardo

  Leuke lijst. Ik moet de mijne nog maken, meteen maar even doen. Van dit lijstje vond ik die van James Bay het beste, al was Let It Go nog mooier naar mijn mening :)

  1 januari 2016 at 20:25
 • Reply Desiree

  Ah heerlijk toch een avondje thuis! Gezellig met dierbaren! Ik houd daar ook meer van dan flink de feestbeest uithangen. Op dit moment (en ook vorig jaar) ben ik een groot fan van het nieuwe album van Coldplay! Heerlijk om naar te luisteren!

  1 januari 2016 at 22:22
 • Reply Jenzll

  Zo ongeveer alle liedjes die jij hebt opgenoemd, heb ik ook! Ik vind I see fire zo’n lekker nummer om mee te zingen ;)

  4 januari 2016 at 23:38
 • Reply Frédérique

  Goede lijst, ook ik heb deze nummers zeker weten vaak gedraaid! Fijn dat dat het eigenlijk ook lekker divers is :)

  5 januari 2016 at 11:50
 • Leave a Reply