Mijn leven

10 Food Confessions

10 food confessions

Door Esther ben ik getagd voor de 10 Food Confessions TAG. Deze TAG is bedacht door Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet. Door de jaren heen zijn mijn eetgewoonten gelukkig wat normaler geworden, maar er zijn nog steeds een paar puntjes waar niet iedereen zich in kan vinden! Lees je mee?

1. “Mag ik een tosti?”

Vroeger stond ik erom bekend dat ik niets lustte. Een vriendin vertelde dat haar ouders nog steeds het woord tosti aan mij linken. Wanneer ik namelijk iets niet lustte (dat was vooral wanneer ergens veel groenten in zat), vroeg ik bij vriendinnen om een tosti als avondeten!

2. Uitjes, blegh!

De afgelopen tijd ben ik steeds meer eten gaan uitproberen en eigenlijk valt het allemaal wel mee met mij (haha). Waar ik alleen echt een hekel aan heb, zijn uien en die zitten in heel veel recepten! Zolang ik het niet terug kan vinden, vind ik het prima, maar kleine stukjes ui in het eten, is voor mij genoeg om de maaltijd weg te leggen.

3. Koolhydrateneter

Mijn vriend noemt me een koolhydrateneter. Ik ben gek op taco’s, pizza, pannenkoeken, pasta, wraps etc. Alles wat met deeg te maken heeft, gaat er goed in!

IMG-20150427-WA0066 (3)

4. Daar ligt nog wat!

Ik heb de rare gewoonte om een klein stukje eten over te houden. Je zult mijn bord bijna nooit leeg aantreffen (alleen als ik het héél lekker vind). Bijna altijd ligt er nog ‘een hapje’ eten op. Laten we het maar houden op een gekke tic.

5. Snoep, chips & ijs

Ik snoep er op los. Er is bij ons thuis bijna altijd wel wat te snaaien. Er is soms een periode dat ik elke dag een zak chips leeg eet. Vooral snoep, chips en ijs gaat er goed in. Chocola vind ik vooral lekker in combinatie met andere smaken, zoals bonbons.

6. Nog één koekje

Tijdens het snoepen eet ik mezelf ook regelmatig misselijk. Die koekjes of chips hoef ik dan een tijdje niet meer te eten, maar na een paar weken doe ik precies weer hetzelfde.

7. Sushi? Nee bedankt.

Ik ben niet zo weg van sushi. Bijna iedereen die ik ken vindt sushi echt heerlijk. Nee, doe mijn maar een shoarmapizza met knoflooksaus!

8. Mijn groentelijstje

Mijn groentelijstje wordt steeds langer! Sinds dit jaar weet ik (dankzij een vriendin) dat ik courgette, aubergine en paksoi lus. Vorig jaar heb ik broccoli, sperziebonen en ‘Chinese groenten mix’ leren eten. Ik word wel volwassen. 

20150427_184927 (3)

9. Vast ontbijt

In de ochtend eet ik (bijna) altijd een bolletje met kaas. Mijn vader haalt elke ochtend bolletjes bij de bakker voor me! Ja, ik word verwend…

10. Keukenprinses(?)

Ik kook al een paar jaar bijna elke avond! Bij ons thuis wordt er niet aan tafel gegeten. Mijn vader houdt van simpel eten (en eet daar dan een paar dagen van), mijn moeder is vaak pas rond half 8 thuis van haar werk (en is regelmatig op dieet) en ik houd van variatie. Gelukkig maar, want mijn vriend is niet zo een keukenprins!

Tien puntjes opnoemen lijkt lastig, maar toen ik eenmaal begon, was ik aardig op dreef, haha.
Ik ben benieuwd naar de Foodconfessions van Lena en Inge Voel je niet verplicht!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

25 Comments

 • Reply kelly

  hahaha….Ik vind jouw antwoorden erg origineel. Al veel van deze tag gelezen, en meestal erg herkenbaar, maar nu niet. Alleen dat van die sushi…ik vind het ook echt niet lekker!

  4 juni 2015 at 09:20
 • Reply Iris | Todayslipstick

  Wat lief dat je papa elke dag bolletjes haalt! Ik ben ook echt een snoepkont en koolhydrateneter!
  Liefs, Iris

  4 juni 2015 at 09:56
 • Reply Margo

  Haha, ik vind dit elke keer een leuke tag om te lezen. Ik laat ook altijd een stukje liggen, en een slokje! M’n broer doet dat ook, leuke familietic :P Maar wel goed dat je meer groentes gaat eten! Goed voor je. Ik ben altijd een beetje de vitaminepolitie tegen m’n collega’s en vriend ;) en nu ook tegen jou haha, sorry!

  4 juni 2015 at 09:58
 • Reply Kim

  Wat leuk! Je antwoorden zijn origineel, haha. Ik heb de tag al vaak zien langskomen, maar deze antwoorden heb ik nog nooit gezien!
  Kim!!! Niet van sushi houden?! Ben je wel een echte Kim?

  4 juni 2015 at 09:59
 • Reply Indian2day

  Wat heb je de tag leuk ingevuld! High five alles van deeg komt er bij mij ook echt makkelijk in x

  4 juni 2015 at 10:12
 • Reply Ysanne

  Ik houd óók heel erg van deeg-dingen haha. En aah geen sushi? Ik houd er zoveel van juist.

  4 juni 2015 at 10:27
 • Reply Susan

  Hahah wat leuk om te lezen! Ik herken het heel erg dat ik altijd wat laat liggen en mn bord dus nooit leeg eet. Volgens mij is dat psychisch, zo van : dan kan ik nooit bomvol zitten dus word ik niet misselijk. Ofzo…

  4 juni 2015 at 10:33
 • Reply Nicole

  Wat een leuk artikel! Die foto’s erbij zien er veel te lekker uit!

  4 juni 2015 at 11:29
 • Reply Iris

  Hahaha dat iets laten liggen doe ik ook echt altijd, maar geen idee waarom. Alsof dat ene hapje er absoluut niet meer bij kan ofzo…

  4 juni 2015 at 11:57
 • Reply Inge

  Wat grappig zeg! Ik zag hem weleens voorbij komen, maar had hem eigenlijk nog nooit gelezen. Wat leuk dat je mij noemt, ik denk dat ik er binnenkort ook mee aan de slag ga! :)

  4 juni 2015 at 12:26
 • Reply Nesrin

  Kijk dit zijn confessions! Leuk ingevuld Kim. Lieve vader heb jij.

  4 juni 2015 at 13:54
 • Reply Lena

  Wauw, stoer dat je al zo lang bijna elke dag kookt! Mijn vriend is trouwens ook een ramp in de keuken, hij weet bijvoorbeeld nog steeds niet hoelang je een zachtgekookt eitje moet koken (en hij is 29, haha).
  Dat snoepen en het volwassen worden met de groentjes is trouwens ook heel herkenbaar…
  Dankjewel voor me te taggen, zo fijn! Ik ga hem zeker invullen :D
  x, Lena

  4 juni 2015 at 14:32
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Bij mij ligt er ook bijna altijd nog iets op mijn bord haha

  4 juni 2015 at 17:12
 • Reply Maaike

  Haha één ding komt mij heel bekend voor: ik hou ook niet van stukjes ui in mijn eten, bleh. Maar dat heb ik ook bij champignons trouwens! Of paprika, ieh..

  4 juni 2015 at 17:32
 • Reply Emily Lotus

  Haha ik laat ook bijna altijd wel wat liggen! Zelfs met drinken laat ik vaak een laagje staan. Al helemaal bij chocomel. Die laatste slok is gif ofzo.
  Snoepen vind ik heerlijk maar ik kan ’t echt niet… als ik meer eet dan normaal dan zit er zo 5 kg aan. :p

  4 juni 2015 at 18:05
 • Reply Els

  Dan ben ik ook echt een koolhydrateneter. EN geef mij maar zo veel mogelijk chocolade, maar dan ook alleen chocolade… mmmmm!

  4 juni 2015 at 18:52
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik wil deze tag ook nog invullen, ik vind ‘m leuk :) Ik herken me wel in sommige punten. Altijd iets overlaten haha, herkenbaar. Het komt wel goed met jou, als je oud(er) wordt lus je steeds meer haha, ik in ieder geval wel.

  4 juni 2015 at 19:57
 • Reply Claudia

  Wat leuk om te lezen dat ik een sushi-lotgenoot heb getroffen! Iedereen is er zó lyrisch over en ik snap maar niet wat er nou zo bijzonder lekker aan is…

  4 juni 2015 at 22:28
 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha wat een super leuke antwoorden. Ik herken dat stukje eten achterlaten echt. Mensen vragen mij wel eens waarom ik dat laatste hapje niet nog opeet, maar het lijkt dan gewoon alsof het niet meer past. Wel top dat je goed kan koken, dat kan nooit kwaad!

  4 juni 2015 at 22:44
 • Reply Nathalie

  Wat een leuke tag.. Deze kende ik nog niet..
  Wat moest Ik lachen om het verhaal met de tosti’s
  Liefs Nathalie

  4 juni 2015 at 23:15
 • Reply Carlijn

  Wat een lieve papa heb jij, elke dag verse bolletjes voor je halen! Daar zou ik ook wel aan willen wennen :-)

  4 juni 2015 at 23:26
 • Reply Renske

  Wat is ‘ie leuk geworden! :) En wat heb je toch een lieve papa, hihi. Ik hoef trouwens niet iedere dag een zak chips leeg te eten. Dan ben ik na een week tonnetje rond, haha.

  5 juni 2015 at 10:03
 • Reply Kimberly

  ‘Daar ligt nog wat’, haha, zo erg herkenbaar! Ik eet ook bijna nooit mijn bord leeg. Ik word snel misselijk en dat éne laatste stukje kan voor mij de druppel zijn, haha.

  5 juni 2015 at 10:33
 • Reply lieke

  Super leuk!

  6 juni 2015 at 04:19
 • Reply Tweede Blogmeeting - Kim Donz

  […] Tosti’s eten ✽ Ouders begroeten (terug van Turkije) ✽ Eén uur (!) fietsen ✽ Eendjes zien ✽ Meerkoeten (of Waterhoentjes) zien ✽ Tussen twee Schotse Hooglanders door fietsen ✽ Blote man(nen) in de bosjes tegenkomen ✽ Foto’s maken ✽ Tot bijna mijn universiteit fietsen (én weer terug) ✽ Carlijn die de weg in mijn buurt beter weet dan ik ✽ En wederom: veel kletsen! […]

  8 juni 2015 at 11:21
 • Leave a Reply