Mijn leven Sporten

30 day single leg squat challenge

thuis sporten

Bijna twee jaar geleden – aan het begin van mijn blog”carrière” – deed ik de squat challenge. Hier word ik nog elke dag aan herinnerd, aangezien mijn kont genoeg bezoekers trekt via Google. Nu twee jaar later wil ik een stap verder gaan. De single leg squat challenge it is. En daar schrijf ik uiteraard een artikel over.

Single Leg Squat challenge

Squats zijn voor mij niet zo moeilijk meer. Dat is wel echt een pluspunt van die challenge hoor. Ook al deed ik ze na de challenge niet zo vaak meer, mijn benen en billen bleven sterk. En aangezien ik een luie donder ben, doe ik liever oefeningen die wat zwaarder zijn en minder vaak herhaald hoeven te worden. Voila: squats op één been.

Volgens mij is dit geen officiële challenge, dus heb ik maar zelf een schema opgesteld. Bij de normale 30 day squat challenge hoor je op dag 30 maar liefst 250 squats te doen, alleen gaat dat mij wat te ver op één been.

single leg squat challenge

Spieren opbouwen

Zo. Dus dit is het schema dat ik ga aanhouden. Daarbij is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Nu moet ik bekennen dat ik meer een koolhydrateneter ben, dus wordt het de komende maand veel eiwit shakes drinken. Die eiwit shakes zijn trouwens wel een dingetje. Ik vind ze echt niet te pruimen. Een tijdje heb ik soja eiwitten genomen met sojamelk, maar dat mengde niet goed, waardoor je een soort prutje moest opslurpen. Eergisteren ben ik langs de Vitaminstore gegaan om wat anders uit te proberen. Dit smaakt al wel iets beter, maar ik ben geen fan.

Maar goed. De voor-foto is gemaakt en ik heb dit keer ook even mijn heupen/kont opgemeten zodat ik het verschil over een maand duidelijk ga zien. Of niet. Haha. Áls er een verschil te zien is, zal ik de foto’s in een resultaten-artikel plaatsen.

En, heeft er iemand zin om mee te doen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

10 Comments

 • Reply Rachel

  Ik heb ook zo’n challenge gedaan met squaten maar de eerste week moest ik mezelf gewoon op de wc laten vallen haha succes

  20 januari 2017 at 10:40
 • Reply kimmetjekims

  Wat goed dat je zoiets doet! Ik zou zoiets niet zo goed kunnen volhouden, ik probeer het zoo vaak! Succes girl!

  20 januari 2017 at 12:37
 • Reply Merel

  Wat een leuke challenge! Succes chick!! Liefs, Merel

  20 januari 2017 at 13:05
 • Reply Marieke

  Wat goed, ik wil wel meedoen! Overigens gebruik ik sinds kort de vegan eiwitshakes van Orangefit en die vind ik echt prima te doen.

  20 januari 2017 at 15:49
  • Reply Kim

   Sorry voor de late reactie! Tot nu toe bevalt de challenge mij wel :) Ik ga die shake eens opzoeken. Nu heb ik een rijst eiwitshake en dat vind ik weer helemaal niets haha.

   31 januari 2017 at 18:46
 • Reply Inge

  Wat goed! Ik heb het geloof ik nooit volgehouden om zoiets 30 dagen lang te doen. Hoe zit een single leg squat er in godsnaam uit eigenlijk? Dat is dan toch een lunge? Of haal ik nu dingen door elkaar. Misschien moet ik ook eens beginnen met een 30 dagen challenge; mijzelf een schop onder mijn kont geven.

  20 januari 2017 at 16:08
 • Reply Galina

  Ah superleuk! Ben echt benieuwd naar de resultaten. De single leg squad lijkt volgens mij een beetje op de Bulgarian split squad en die zijn pittig op zijn zachtst gezegd. Dus veel bewondering voor je hoor!

  21 januari 2017 at 17:24
 • Reply Irene | Tussenmarsenjupiter.be

  Spannend. Ben heel benieuwd naar het resultaat! Veel plezier er mee!

  22 januari 2017 at 18:12
 • Reply Paul

  Ik squat me al het ongans in de sportschool, dus ik sla het ff over. Ik doe het met gewichten op mijn schouders, en dat is best pittig.

  6 februari 2017 at 21:00
 • Leave a Reply