Favorieten Muziek

3x Geweldige clips

Gisteravond moest ik de binnenkant ramen van de auto krabben. Vanmiddag was het gelukkig alleen wat vochtig!
#cold #winter #amsterdam #blogger #bluesky

Niet alleen liedjes kunnen heel mooi zijn, maar ook de clips die daarbij worden gemaakt. Er was een tijd dat ik veel clips keek. MTV/TMF/ The Box (of ga ik nu wel héél ver terug in de tijd?) – later VH1 en nu dus eigenlijk niet meer. Toch zijn er een paar clips die mij zijn bijgebleven. Oja, en met een beetje hulp van YoutTube’s “Nog een keer kijken”.


Lover of the Light – Mumford and Sons

Ik beken: het duurde (veel te) lang voordat ik Mumford and Sons ontdekte. En nog steeds ken ik niet heel veel nummers van hen. Dat aantal is denk ik op twee handen te tellen. Toch is dit een van mijn favoriete clips. En dat is aan Idris Elba (hoofdpersoon in clip) te danken! De eerste keer dat ik dit zag – zo een 5 jaar geleden, wist ik helemaal niet dat hij een acteur was. Door Lover of the Light heb ik hem gegoogled en ben ik series van hem gaan kijken (The Wire/ Luther). Jeeeetje wat een geweldige man.


Ride – Ciara Ft. Ludacris

Ha! Oké. Geen gevoelige mooie clip, maar daarom niet minder indrukwekkend. Ik bedoel, wie wil nou niet zo kunnen dansen? Het is ook niet dat ik de tekst helemaal geweldig vind (al ken ik hem wel helemaal uit mijn hoofd) – maar ik zit toch wel vol bewondering naar de clip te kijken hoor :P.


Hurt – Johnny Cash

En dan denk je dat je alles hebt gehad, komt ze met Johnny Cash aanzetten. Joe, mijn smaak is divers! Dit is dan wel weer zo een puur, mooi nummer. En de clip maakt het af. Een lied over een gebroken hart – waar hij uiteindelijk aan is gestorven.


Er zijn natuurlijk heeeel veel mooie nummers en clips gemaakt. Heel waarschijnlijk plan ik dit blogje in en denk ik ONEE ik ben die en die vergeten. Nou, weetje, als dat gebeurt, komt er gewoon een deel twee!

 Wat vind jij een mooie clip?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

19 Comments

 • Reply Sanne

  Ik heb de drie clips al een tijdje geleden gezien, het is echt goed!

  21 januari 2016 at 07:46
 • Reply Eva

  Nee ik ken volgens mij de clips niet. Ik ga ze eens bekijken! Take on me is mijn favoriet :-)

  21 januari 2016 at 08:03
 • Reply Marion

  Wauw, die clip van Mumford & Sons! Geweldig!

  21 januari 2016 at 09:14
 • Reply Inge

  Oh ik ga ze even kijken. Ik luister eigenlijk altijd radio dus ik zou mijngod niet weten hoe de clip eruit ziet (of hoe een artiest eruit ziet). :’)

  21 januari 2016 at 10:14
 • Reply sammie

  Ik zie tegenwoordig zelden de videoclips, hoor alleen de muziek :) Vroeger zette ik MTV er nog wel eens voor aan maar die hebben tegenwoordig meer series dan muziek.

  21 januari 2016 at 11:35
 • Reply heidi

  Super leuke videoclips is het

  21 januari 2016 at 11:38
 • Reply Frédérique

  Echt heel leuk onderwerp! Ik keek vroeger vaak naar de leuke clips bij de liedjes op – inderdaad – MTV en TMF. Nu kijk ik niet veel TV meer en al helemaal geen clips… Zonde eigenlijk want ze zijn vaak inderdaad echt erg mooi!

  21 januari 2016 at 14:06
 • Reply Nina Simplynspecial

  Oh ik moet zeggen dat ik amper video’s kijk! Dus ik heb vaak geen idee welke clip erbij hoort, oeps. Ik ben vrij vandaag dus ga ze allemaal bekijken :D

  21 januari 2016 at 14:50
 • Reply Nathalie

  zijn echt drie geweldige clips! eigenlijk kijk ik vrij weinig clips,… maar ddeze waren erg leuk om te bekijken

  21 januari 2016 at 17:23
 • Reply Madelon

  Ik kende geen van deze clips maar ik ben je wel dankbaar: Lover of the light is één van mijn favoriete Mumford & Sons nummers en de prachtige clip maakt het nummer alleen maar mooier. Super :)

  21 januari 2016 at 17:44
 • Reply Manon Dijkhuizen

  Dankjewel, mijn tentamen ging gelukkig goed!
  Ik vind dat video clips echt zo veel kunnen toevoegen aan een nummer, die van Lover of the lights is erg mooi!
  x

  21 januari 2016 at 20:36
 • Reply Renske

  Hihi, ik kijk eigenlijk nooit clips. :’) Vroeger met TMF etc. wel! Maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Vaak vind ik een nummer niet meer leuk als ik de clip heb gezien, haha.

  22 januari 2016 at 13:28
 • Reply ricardo

  De clip die in de laatste jaren de meeste indruk op me heeft achtergelaten is die van Hozier en het nummer Take Me To Church. Indrukwekkend : https://www.youtube.com/watch?v=MYSVMgRr6pw

  22 januari 2016 at 13:42
 • Reply Mariska

  Gave clips inderdaad! Hurt is m’n favoriet.

  22 januari 2016 at 15:15
 • Reply Hilde

  aah,, Johnny Cash!! <3 <3
  Die andere clips kende ik nog niet!

  22 januari 2016 at 19:27
 • Reply Jenzll

  Inderdaad fantastische clips! Ik wil nog even kort zeggen dat ik je blog echt prachtig vind, ziet er heel mooi uit. You go girl! :)

  23 januari 2016 at 00:23
 • Reply Evelyne

  Vroeger keek ‘k vaak clips. Toen TMF in België uitkwam ging er een nieuwe wereld voor mij open :) Ik kon mezelf toen helemaal in ’t verhaal meeleven, hihi. Maar nu zijn al die zenders weggevallen & kijk ‘k dus geen clips meer (geen tijd meer voor ook ;) )
  Van wat ‘k mij nu nog kan herinneren (toch even spieken op YouTube)
  *Kelly Clarkson: Behind these hazel eyes
  *Beyoncé: Halo
  *Green Day: Wake me up when September ends

  23 januari 2016 at 20:20
 • Reply Saar

  Super clips!

  25 januari 2016 at 23:04
 • Reply 4x Mooie Bekende Mannen - Kimdonz

  […] als Idris Elba James Bond gaat spelen, ga ik zeker James Bond (voor het eerst) kijken! Zoals ik in dit blogje al heb geschreven zag ik hem voor het eerst in de clip van Mumford and Sons. Daarna ben ik door hem […]

  31 mei 2016 at 14:21
 • Leave a Reply