Muziek

5x geweldige kerstnummers

1198_448615755200030_811892058_n

Skyradio heb ik niet aanstaan, máár ik heb wel al een kerstmapje aangemaakt in Spotify. En vandaag vond ik het tijd om jullie kennis te laten maken met mijn favoriete kerstmuziek! Ik vond het lastig om er maar vijf uit te kiezen, dus wellicht maak ik een vervolgblogje. Kijk en luister je mee?


The Pogues – Fairytale of New York

Dit nummer is gewoon geniaal. Helemaal geen standaard kerst nummer, maar dat maakt het niet minder goed. The Pogues vind ik sowieso fijne muziek maken (het doet mijn vriend aan hobbits rond een kampvuur denken?), en dit verhaal vind ik ook gewoon leuk. Vind je het begin maar niks? Spoel dan door naar 1:30.


Emerson, Lake and Palmer – Father Christmas

Dit vind ik denk ik het mooiste kerstnummer. Ohhhh man, die stem. Prachtig toch? Al had ik op Spotify wel moeite de goede versie van het nummer te vinden. Is dit nummer ook al niet zo bekend?


The Spice Girls – Sleigh Ride

Tja, ik kom uit de ‘9os, dus dat betekent: The Spice Girls! Op de een of andere manier spreekt deze versie van Sleigh Ride mij het meeste aan. Ach, ze blijven gewoon leuk!


 Youp van ’t Hek – Flappie

Mijn vriend kende dit nummer dus niet tot vorig jaar – geschokt was ik! Maar met dit nummer ben ik opgegroeid. En waarschijnlijk heb ik er als kind ook om moeten huilen, voordat ik er de humor van in zag :’)


Band Aid 1984 – Do They Know Its Christmas Time

Een band vormen met allemaal bekende artiesten en dan een hit scoren, voor een goed doel. Wat maakt het uit, het werkt!  Phill Collins, Culture Club, David Bowie, Sting… Mooi om ze samen te horen zingen.


Ik moet bekennen dat ik nog niet echt in een kerstsfeer zit, maar dat komt meestal pas als we een kerstboom in huis halen :) De foto is overigens alweer drie jaar geleden genomen! Het is bij ons een traditie geworden om een zo raar mogelijk kerst-haarbandje te dragen. En wat was mijn haar láááng, twee keer zo lang als nu, haha!

Wat is jouw favoriete kerstnummer?

Doe je al mee met mijn winactie? :)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Anna

  Hihi, de Spice Girls. Nice! Goed lijstje :). Van mij mag de kerstmuziek alweer aangezet worden, kan niet wachten!

  4 december 2015 at 07:15
 • Reply Esmée

  Ik ben dol op kerstnummers! ‘Santa tell me’ is een grote favoriet!

  4 december 2015 at 07:17
 • Reply Femke

  Oké, ik ken alleen maar Flappy haha.. ik ga er vanavond verder naar kijken!

  4 december 2015 at 07:43
  • Reply kim

   Haha! Het zijn ook niet de meest bekende nummers ;)

   4 december 2015 at 12:50
 • Reply Sanne

  Ohnee! Ik ken er geen een. Haha, maar goed, ik ben ook pas in de kerststemming als de kerstboom in huis is.

  4 december 2015 at 08:28
 • Reply Renske

  Haha, ik ken alleen de laatste twee. :’) Vanaf volgende week staat SkyRadio hier weer aan, yay!

  4 december 2015 at 08:30
 • Reply Charelle

  Oh de nummers van de The Pogues en Emerson, Lake & Palmer vind ik ook echt heel erg mooi! Bij de tweede proef je ook zo heerlijk de country/hippie stijl er een beetje doorheen. En ik snap wel wat je vriend bedoelt, met de hobbits, maar het is gewoon een beetje folky vind ik! ;)

  4 december 2015 at 08:47
  • Reply kim

   Jaaa heerlijk hè! Ik houd ook van folk muziek :) Ben daarom ook twee keer naar het concert van Bob Dylan geweest, haha.

   4 december 2015 at 12:51
   • Reply Charelle

    Oh wow dat lijkt me echt heel gaaf ook! Ö

    5 december 2015 at 13:37
 • Reply Anne-Sterre

  Skyradio staat aan hier :’) ik vind het echt zo fijn om naar te luisteren hahah. Guilty pleasure, jazeker.

  4 december 2015 at 09:03
 • Reply Sas

  Ik ken er een aantal niet dus die ga ik zeker even luisteren!

  4 december 2015 at 09:35
 • Reply Daenelia

  Have yourself a merry little christmas is wel een van mijn favo’s, en Little Christmas Tree. En It’s the most wonderful time of the year. En eigenlijk ook wel White Christmas. Ik ben nogal ouderwets als het op kerstliedjes aankomt.
  Oh, en natuurlijk: Rudolph the rednosed reindeer. :)

  4 december 2015 at 09:47
 • Reply Jenn

  Het eerste nummer ken ik niet, die ga ik thuis eens luisteren :)

  4 december 2015 at 10:19
 • Reply Nesrin

  Flappie blijft goed! Vanaf zondag heb ik wel lekker fout SkyRadio aanstaan in de auto ;-)

  4 december 2015 at 10:48
 • Reply Marion

  Mijn favoriet is ook die van The Poques en Kirsty MacColl! Heeeeeerlijk nummer. Ga hem meteen luisteren! ♥

  4 december 2015 at 12:30
 • Reply Paul

  Nu al? Sinterklaas is nog niet uit het land…. Waar is de lijst met vijf favoriete sintknallers?

  4 december 2015 at 13:13
  • Reply kim

   Aan Sinterklaas doen we al 15 jaar niet meer ;)

   6 december 2015 at 16:28
 • Reply Nicole

  Wat een leuke nummers. Ik vind “Do They Know It’s Christmas Time” echt zo leuk.

  4 december 2015 at 13:26
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ach ja, Flappie! Die is erg leuk!

  4 december 2015 at 13:40
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Heerlijk! Alleen de tweede ken ik niet. Ik krijg al meteen zin in de kerstshow van de 3Js waar ik woensdag heenga. Zij hebben nummer 1 ook op hun cd staan, dus weet zeker dat ze die gaan doen. :)
  Een wat onbekender nummer wat ik ook helemaal geweldig vind is ‘When was Jesus born’.

  4 december 2015 at 19:22
 • Reply Jolet

  Heerlijke nummers! Ik vind zelf Santaclaus is coming to town van Mariah Carey altijd zo leuk!

  4 december 2015 at 19:55
 • Reply Laura

  Wat een heerlijke kerstnummers

  5 december 2015 at 09:16
 • Reply Els

  Joup van het hek is ook heel leuk. Ook het nummer van de Spice Girls, ook echt mijn tijd!
  Je vergeet Marey Carey ;-).

  5 december 2015 at 11:47
 • Reply ricardo

  Jaaaa, The Pogues! Zo’n tof kerstlied.
  Mijn lievelingslied is het prachtige Home For Christmas van Maria Mena trouwens, zoek maar eens op :)

  5 december 2015 at 13:04
  • Reply kim

   Ken ik niet, ga ik nu beluisteren! :)

   6 december 2015 at 16:29
 • Reply Evelyne

  BandAid1984 !! Blijft in m’n hoofd hangen als ‘k dit hoor

  5 december 2015 at 14:10
 • Reply Charlotte

  Flappie blijft inderdaad een geweldig kerst nummer

  5 december 2015 at 16:43
 • Reply Nathalie

  Wat leuke nummers de meeste ken ik nog niet:)
  Liefs Nathalie

  5 december 2015 at 23:16
 • Reply Jinn

  Wauw ik kende alleen Flappie, de rest zal ik ook eens beluisteren! Flappie vind ik wel echt een topper, hier krijg ik gewoon altijd van die kerst-kriebels van haha! Ook deels de nostalgie natuurlijk, en vroeger op mn basisschool was er altijd wel iemand die optrad met dit nummer bij de kerstviering:)

  6 december 2015 at 11:59
 • Reply Angèlique

  Ja, kerst nummers, leuk blogje! De laatste vind ik erg mooi en jingle Bell rock vind ik zelf ook wel erg leuk. Stiekem vind ik wel heel veel kerst muziekjes leuk hoor..

  6 december 2015 at 12:10
 • Reply Evelien

  Haha Sleigh Ride van The Spice Girls heb ik vroeger (god, dit klinkt zo oud) heel veel geluisterd! Klassiekers doen het bij mij altijd goed. En Coldplay – Christmas Lights & Sara Barailles – Love Is Christmas vind ik ook heel mooi!

  7 december 2015 at 13:49
 • Reply Jorinde

  Leuk lijstje! De Spice girls haha! Maar Flappie, oh die vind ik toch zo zielig! Vroeger moest ik er van huilen. Mijn favoriet blijft Maria Mena met Home for Christmas en natuurlijk All I want for Christmas is you!

  8 december 2015 at 17:04
 • Leave a Reply