Mijn leven

5x help ik word oud!

kleine kim

Oké, oké, ik ben me ervan bewust dat 23 niet héél oud is. Sommigen vinden het misschien nog wel piepjong. Maar toch verbaast het mij soms hoe snel de tijd gaat. En hoe erg ik ben veranderd de afgelopen jaren. Dit zijn mijn vijf tekenen van veroudering!


Steeds vaker met “vroeger” beginnen

Eigenlijk is dit blogje daar al een bewijs op zich van, toch? Ik vind het nu al heel fijn om herinneringen op te halen.

Muziek uit de 00’s

Geboren in de 90’s en muziek uit de 00’s! Ik luister ook echt wel naar muziek van nu hoor, ik leef niet helemaal onder een steen. Toch word ik extra blij wanneer ik muziek van de middelbare schooltijd hoor. Liedjes als Viben (ja echt hè, waarom is dit het eerste nummer waar ik op kom), Push up, Let me think about it, P.I.M.P etc. Ik ben trouwens ook benieuwd of ik straks op mijn 70e nog muziek van 50 cent en Eminem beluister? En of ik dan nog steeds de tekst van Shake that Ass uit mijn hoofd ken?

Het liefst voor 12 uur slapen

Sinds de kerstvakantie slaap ik weer vaker na twaalven, maar ik merk al dat mijn lichaam daar niet goed tegen kan. Het wordt dus tijd dat ik weer lekker op tijd ga slapen!

Naar rustige omgevingen

Uitgaansvakanties trekken mij dus helemáál niet meer. Mijn vakanties naar Chersonissos (ja echt) voelen gewoon als een ander leven, haha! Doe mij maar plekken waar je lekker tot rust kan komen :’) Zo zou ik heel graag een keer naar Scandinavië willen, of andere landen waar het niet te warm is en we kunnen relaxen.

Waaah rimpels

De pukkels zijn al een tijdje verdwenen, maar mijn zorgen over rimpels krijg ik ervoor terug. Fronsrimpels heb ik nog niet, maar lachrimpels des te meer. Echt, waar een mens zich wel niet druk om kan maken. Tim vindt die lachrimpels trouwens juist leuk. Die laten het plezier in het leven zien!


En zo zijn er nog wel meer puntjes hoor wanneer ik mij oud voel. Ik kan er bijvoorbeeld slecht tegen als ik in een park lig en er dan wat jongeren komen met hun harde muziek. Of wanneer ik middelbare school scholieren zie – dat voelt zoooo lang geleden. Oja en het toppunt? Wanneer mij gevraagd wordt wanneer ik ga trouwen en kinderen wil.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

37 Comments

 • Reply Darina

  Heel herkenbaar. Ik praat ook vaker over vroeger en dan schrik ik toch een beetje, time flies!

  26 januari 2016 at 07:06
  • Reply kim

   Haha gek he! Eerst waren het altijd mijn ouders en oom en tantes die dat deden en nu doe ik dat zelf ook.

   26 januari 2016 at 11:33
 • Reply Anna

  Hihi, zo herkenbaar! Ik ben nog een jaartje jonger, maar soms voel ik me écht weleens oud. Zeker als ik eens iemand tegenkom die 18 is. Was het nog maar zo, aan het begin van de studieperiode… Ik mis het, ha!

  26 januari 2016 at 10:06
  • Reply kim

   Hahaha ja soms zie ik studenten van 18 en denk ik.. Hoor jij niet nog op de middelbare school? En dat terwijl ik zelf ook een babyface heb!

   26 januari 2016 at 12:16
 • Reply Saar

  23! Man! Guppie!

  26 januari 2016 at 11:36
 • Reply Madelon

  Ahh wat een leuke foto! Ik voel mij met twintig jaar nog niet oud maar gek genoeg merk ik al wel een verschil tussen mij en mensen die een paar jaar jonger zijn. Voor mijn werk moet ik soms scholieren van 15/16 jaar oud rondleiden. Ze schelen maar vier jaar en toch betrap ik mijzelf erop dat ik denk: was ik vroeger ook zo? Terwijl ik zelf nog niet zo heel lang scholier-af ben dus wat nou vroeger haha

  26 januari 2016 at 11:48
 • Reply Dalinka

  Ja, helaas allemaal herkenbaar haha. Hoewel ik best nog wel een keer naar een uitgaansplek op vakantie zou willen. Ik ben alleen bang dat ik dan een maand moet bijkomen haha. Oké, nu voel ik me 50 ipv 27. Maar ik merk echt dat ik langer last heb als ik laat naar bed ga of als ik iets teveel drink.

  Wat een ontzettend leuke foto bovenaan trouwens! Ik had vroeger (daar gaat het al) ook altijd elastiekjes, speldjes of clipjes in mijn haar met allerlei frutsels eraan. Best leuk eigenlijk:-p

  26 januari 2016 at 11:59
  • Reply kim

   ik kon er “vroeger” al niet zo goed tegen! Vriendinnen konden gerust elke dag uitgaan en ik had steeds een bijkom-dag nodig haha! Maar nu ga ik dus gewoon nóóit meer uit :P.
   Hahaha, wie weet krijgen de speldjes en clipjes weer een comeback als jij ze gaat dragen!

   27 januari 2016 at 14:15
 • Reply sammie

  Herkenbaar! :) De tijd vliegt voorbij en naarmate ik ouder word heb ik het gevoel dat het nog sneller gaat.

  26 januari 2016 at 12:05
 • Reply Ysanne

  Haha wat leuk om te lezen! Ik vind het zo bizar dat je dan opeens rimpels krijgt haha, dat je op een dag wakker wordt en bam: daar is die. Benieuwd wanneer dat gaat gebeuren haha.

  26 januari 2016 at 12:34
 • Reply Mariska

  Ik ben zo bang voor rimpels, haha. Ja, het gaat steeds vaker over vroeger. En ik houd ook meer van rustig, maar ik denk dat dat gewoon ligt aan hoe ik ben.

  26 januari 2016 at 13:15
 • Reply Frédérique

  Jeetje ik moet de 20 nog aantikken maar ik herken dit al…! Haha, ik maak me echter geen zorgen dat ik dit herken. Zo ben ik eigenlijk altijd wel geweest ;) Hihi

  26 januari 2016 at 13:32
 • Reply Hilde

  Ik voel me ook heel oud soms haha komt helemaal doordat ik nu met een 2e studie bezig ben en bijna al m’n klasgenoten +/- 5 jaar jonger zijn :p
  oh en het besef dat ik over een half jaar al 25 word … eeks! :p

  26 januari 2016 at 13:36
 • Reply Anne

  Leuk lijstje! Naar rustige omgevingen is trouwens helemaaal geen teken van ouder worden hoor, maar iets heel normaals. Ik ben nog wel ‘piepjong’, om het zo maar te zeggen, en ik zit ook totaaal niet op zuip- en feestvakanties te wachten.

  26 januari 2016 at 13:37
  • Reply kim

   Bij mij is het wel een verandering, omdat ik rond mijn 16e en 17e elk weekend uitging én op zuipvakanties ging, haha. Maar nu moet ik er inderdaad niet meer aan denken.

   27 januari 2016 at 14:18
 • Reply Wildcard

  Je bent nog jong, maak dit logje nog eens binnen 10 jaar, dan gaat ge u pas oud beginnen voelen ;)

  26 januari 2016 at 14:12
 • Reply Leonie

  Heel herkenbaar. Ik ben 26 dus nog bejaarder :P
  Mijn vakantie zijn overigens nooit naar chersonissos gegaan, maar een rustige plek vind ik nu wel nog prettiger

  26 januari 2016 at 14:28
 • Reply Marushi

  Haha zo grappig om te lezen. Je bent nog zo jong joh! Ik word in maart 29 dat is pas oud! XD -x-

  26 januari 2016 at 15:07
 • Reply Kim

  Precies wat Tim zegt trouwens, over die lachrimpels. Die vind ik bij mensen altijd leuk en mooi! Zelf heb ik nu al (ja echt) een rimpel van al het gepieker en zo. Ik doe heel erg mijn best om niet te fronsen, maar da’s niet zo makkelijk, haha. Daarnaast heb ik ook nog puisten, yay! Alleen daarvan zou je al rimpels krijgen (om je daar dan vervolgens weer meer zorgen om te gaan maken en nog meer rimpels te krijgen). ;-)

  26 januari 2016 at 15:21
  • Reply kim

   Het valt vast mee met je fronsrimpel Kim! Trouwens, als je een ‘slechte huid’ hebt (vettig en pukkeltjes), schijn je minder snel rimpels te krijgen. Dus YAY voor de vette huid haha!

   27 januari 2016 at 14:19
 • Reply Nina Simplynspecial

  Haha zo herkenbaar! Maar als jij oud wordt, wat ben ik dan wel niet hihi. Bejaard? Ik word al grijs, help! Ik betrap me er ook steeds vaker op dat ik vroeger zeg haha. Vinden ze raar…

  26 januari 2016 at 18:10
  • Reply kim

   Ooooh ik vond al af en toe een grijze haar toen ik 13(!) was. Ik noem ze héééél licht blond ;). Overigens kan ik me niet herinneren wanneer de laatste keer was dat ik een haartje eruit plukte, gelukkig!

   27 januari 2016 at 14:20
 • Reply Bodi Féline

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben 18, nog jonger dus, en zelfs ik herken dit haha

  26 januari 2016 at 20:13
 • Reply Eva

  Hihi mijn hemel dan ben ik dus echt heel OUD in vergelijking met jou :-). Ik ben inmiddels 33 maar ik kan mij het gevoel nog wel herinneren, het “oud voelen”. Geeft niks, hoort erbij en is herkenbaar! Op een gegeven moment omarm je het “oud zijn” ;-) Liefs!

  26 januari 2016 at 22:28
  • Reply kim

   Wauw dat wist ik niet, je ziet er een stuk jonger uit!
   Ik vind het ook niet zo erg om ouder te worden :) In ieder geval zou ik niet meer willen ruilen met vijf jaar geleden, haha!

   27 januari 2016 at 14:21
 • Reply Miriam

  Haha, leuk om te lezen en ook heel herkenbaar! Ik heb er een poosje geleden ook een blog over geschreven, maar dan vooral over het ouder worden en daar dankbaar voor zijn. Gaaf toch, dat we zó oud kunnen worden! =D

  26 januari 2016 at 23:09
  • Reply kim

   Dat is het zeker! Ik ga binnenkort jouw blogje daarover lezen :)

   27 januari 2016 at 14:22
 • Reply Sandra

  Leuk idee voor een blogpost dit. :) Die rimpels mogen van mij wel weg blijven hoor! Moet er niet aan denken haha. Nu je het zegt… Ik begin ook steeds vaker over “vroeger”, haha! Bizar hoe hard de tijd gaat.

  27 januari 2016 at 00:43
 • Reply Daenelia

  En je eerste grijze haar al gevonden? XD
  Meid. Je bent jong. Geniet ervan. Het is écht waar: youth is wasted on the young. Laat jou dat niet gebeuren. Ik heb er ook van genoten en ben nu bijna 2x zou oud als jij. Rimpels, grijze haren, … zwaartekracht die ineens opspeelt: het gebeurt. Je wordt er niet anders door aan de binnenkant (nou ja, dichtgeslibte aderen daargelaten XD). Van binnen ben je altijd je ‘echte’ leeftijd. Ik ben nog altijd 22. Dat zal ik zijn tot ik 88 ben. Daarna wil ik me pas oud gaan voelen. Als het moet.

  27 januari 2016 at 09:52
  • Reply kim

   Haha ja! Maar ik heb daar (helaas) al sinds ik jong ben last van. Nou ja, last.. Eens in de zoveel maanden zie ik ineens een grijs haartje!
   Dat vind ik een mooie :) Mijn vader voelt zich inderdaad ook zichtbaar een stuk jonger dan hij is. Zo mooi om te zien!

   27 januari 2016 at 14:23
 • Reply heidi

  hihihi iedereen word ouder, jammer genoeg

  27 januari 2016 at 18:54
 • Reply Galina

  Ik ben héél blij dat ik dit artikel toevallig gewoon even tegen ben gekomen, ik dacht namelijk dat ik, met mijn 27 jaar, vast de enige moest zijn die in paniek raakt van de beginnende lachrimpels en nadenk over of het oké is om de hele tekst van Forgot about Dre mee te rappen op mijn 70e :P

  28 januari 2016 at 22:29
 • Reply Floor Daasvand

  Heel herkenbaar! Ik word over een paar weken 22 :p Ik zat gisteren nog oude junior songfestival liedjes terug te luisteren van de eerste paar jaren wooow haha! Maar sowieso qua muziek luister ik veel ”oude dingen” zelfs dingen van voor mijn tijd hahaha :p

  29 januari 2016 at 08:08
 • Reply Sas

  Haha dat vroeger zeg ik ook steeds vaker. Leuk artikeltje om te lezen. Vroeger was ook gewoon veel leuker ;-)

  29 januari 2016 at 09:48
 • Reply Florentine

  Haha wat een onwijs leuk artikel! Fijne zondag :-)
  Liefs, FLorentine

  31 januari 2016 at 13:27
 • Reply Renske

  Hahaha, superleuk artikel! Ik heb helaas de zorgen voor én puistjes én beginnende(??) (lach)rimpels. :p Oh, de vraag wanneer er bij mijn vriend en mij eens kinderen komen, laat mij ook oud voelen. Bijna te oud om nog te studeren, haha.

  1 februari 2016 at 06:31
 • Reply Lore

  haha in de meeste van je puntjes kan ik mij vinden! Zelf vergeet ik vaak dat ik al 24 jaar wordt, ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik zeg dat ik nog maar 23 wordt ..

  2 maart 2016 at 19:25
 • Leave a Reply