Mijn leven

5x irritante dingen tijdens series kijken

picjumbo

Irritant zijn. Ja, ik kan er wat van! Ook tijdens een van mijn favoriete bezigheden – series kijken – heeft mijn vriend het soms zwaar te verduren. Benieuwd waar ik hem (af en toe) mee erger?


5x irritaties tijdens series kijken

“AAH, Zij/hij gaat dood!” Nee, ik verklap niet wie er dood gaat. Zo vervelend ben ik nog net niet. Wel roep ik vaak als er iets spannends gebeurt dat diegene vast doodgaat. Vooral tijdens Game of Thrones ben ik aardig op dreef (niet geheel onterecht, want elk seizoen wordt weer de halve cast uitgeroeid). Toch verpest dat voor mijn vriend enigszins de spanning. ‘We merken vanzelf wel wanneer er iemand doodgaat.’

HD kwaliteit? Oké eigenlijk vind ik dit juist irritant aan mijn vriend, dus hierbij ergeren we ons aan elkaar. Mijn vriend wil altijd series en films in HD kwaliteit zien, terwijl dat mij vrij weinig uitmaakt. Zolang het maar niet in de bioscoop is opgenomen en je hoofden van mensen door het beeld ziet verschijnen. Gelukkig hebben we dit probleem bijna niet meer nu we Netflix en HBO hebben!

Die acteur/actrice ken ik van… Wanneer je veel series kijkt, ken je ook veel acteurs. Van gezicht. Ik kan niet altijd plaatsen waar ik een acteur of actrice van ken en dan blijf ik er maar aan denken. Soms pak ik dan mijn mobiel erbij om het op te zoeken (tijdens het kijken van de serie) en daar is mijn vriend dan niet blij mee.

“Tring” Er was een tijd dat ik een lichte verslaving had aan mijn mobiel (nu niet meer. Echt niet.) en dan wilde ik ook het geluid aan laten tijdens series. Met dit puntje geef ik toe: ik was redelijk irritant.

Met de verkeerde aflevering beginnen. Dit is denk ik de grootste ergernis van mijn vriend. Soms zet ik de verkeerde aflevering op – het is weleens voorgekomen dat ik er zelfs een seizoen naast zat – waardoor je allemaal spoilers te zien krijgt. Oeps!


Ben jij weleens irritant tijdens series kijken? :-)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

40 Comments

 • Reply debby

  Dat er mensen ineens dood gaan. Ik was verbolgen toen in True blood Alcide zomaar dood ging en in Games of Thrones vliegen ze ook als bosjes neer. Waar ik ook niet tegen kan ik een dom einde, zo is de laatste aflevering van Dexter echt waardeloos geweest (tenminste dat vind ik)

  14 juli 2015 at 08:23
 • Reply Iris | Todayslipstick

  Haha de verkeerde aflevering opzetten is zo herkenbaar!
  Liefs, Iris

  14 juli 2015 at 08:35
 • Reply Wendy

  Ik kijk de series vooral in mijn eentje, dus als ik irritant ben, dan ben ik daar nog nooit op gewezen. Hahaha. Nou moet ik ook zeggen dat ik weinig series kijk. Er is er één waar ik aan begonnen ben en die heb ik nog steeds niet helemaal af gezien.

  14 juli 2015 at 08:35
 • Reply Ariane

  Ik zoek ook altijd iedereen op van een serie als ik denk dat ik ze herken. ‘hey, wist je dat die van die serie is? Oh hij heeft ook in die film gespeeld!’ Mijn vriend vindt dat super irritant, haha.

  14 juli 2015 at 08:36
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik ga altijd dingen aan mijn vriend vragen die hij onmogelijk kan weten haha. Maar volgens mij is dat een typisch vrouwendingetje. Dat hd gedoe herken ik. Ik merk weinig verschil maar voor mannen is dat echt een toverwoord. Hihi.

  14 juli 2015 at 08:48
 • Reply Kim

  Haha, die eerste! Doe ik ook altijd. Laatst (gister) las ik een boek waarin ik dacht dat er iemand dood ging. Dus ik stuurde iemand een sms’je met ‘niet zeggen hoor, maar X gaat dood hè?’ haha.

  14 juli 2015 at 09:15
 • Reply Sandra

  Ik heb áltijd dat ik een acteur of actrice ergens van herken, maar dan kom ik er vervolgens echt niet op. Ook de naam weet ik dan nooit, lekker snugger… Haha, en mijn vriend staat er ook altijd op dat het HD is. Ja, er staan herkenbare dingen tussen!

  14 juli 2015 at 09:24
  • Reply Kim

   Wat ik dan doe ik naar de IMDB site, de serie opzoeken waarvan ik diegene ken en dan de hele castlijst afgaan! Maar mijn vriend en ik hebben nu afgesproken dat ik dat pas ná de aflevering mag doen, hahah.

   14 juli 2015 at 10:23
 • Reply Creabeaatje34

  Wat ik vaak irritant vindt is reclame tussendoor… Grr, zo irritant!

  14 juli 2015 at 09:32
 • Reply Femke

  Haha ik ben dus wel het type die wel eens per ongeluk bij een film ofzo vertelt van ahhh echt jammer dat die dood gaat.. Oeps!!

  14 juli 2015 at 09:48
  • Reply Kim

   Haha, ooohh nee, dat soort dingen wil ik écht niet weten voordat ik iets kijk! Ik heb wel een vriendin waaraan ik altijd moet vertellen als er iemand doodgaat. Dan kan ze zich er alvast op instellen, haha.

   14 juli 2015 at 10:28
 • Reply dresses and daisies

  Zoooo herkenbaar x)

  14 juli 2015 at 09:58
 • Reply Dina

  Aaaaaah bij Game of Thrones is het inderdaad ieder seizoen de halve cast uitgeroeid. Ik ben nu net begonnen met seizoen vijf (en ben ook nog maar net over de Red Wedding heen, man wat een drama – hoewel ik alles al zag aankomen). Wat ik altijd heb bij films of series is dat ik ga vragen wat er gebeurt, terwijl de ander het ook niet weet. :P

  14 juli 2015 at 10:14
  • Reply Kim

   Ah nee, Red Wedding – de horror! Een vriendin van me weigerde daarna nog verder te kijken!
   In seizoen 5 staat je nog het een en ander te wachten!

   14 juli 2015 at 10:30
 • Reply sammie

  Haha, Game of Thrones, misschien moet ik er toch eens aan beginnen :) Bij ons is het meest irritante dat de honden altijd gaan zeuren als we er net lekker in zitten, moet de tv weer op pauze etc. Oh en Tommy vind series zoiezo irritant, hij vind het niet leuk om steeds een week te wachten op een nieuwe aflevering :)

  14 juli 2015 at 10:28
 • Reply Mylou

  Die HD kwaliteit is herkenbaar haha, voor mij maakt dat ook allemaal niet zoveel uit :’)

  14 juli 2015 at 10:31
 • Reply Nesrin

  Hahahaha ik moest bij de eerste lachen. Herkenbaar dit allemaal.

  14 juli 2015 at 10:49
 • Reply Nicole

  Haha heel herkenbaar!

  14 juli 2015 at 10:50
 • Reply Ysanne

  Hahah ”Zolang het maar niet in de bioscoop is opgenomen en je hoofden van mensen door het beeld ziet verschijnen.” Vroeger, toen ik nog niet snapte dat je sommige films wel beter kan vinden, keek ik dus oprecht naar Twilight ofzo, waarbij je hoofden zag zitten en mensen zag lopen hahah. Zo dom. Anyway, ik herken dit heel erg. Vooral het stukje over HD films, mijn vriend wilt ook altijd het hoogste van het hoogste terwijl het mij echt niet boeit.

  14 juli 2015 at 12:20
 • Reply Lesley

  Haha leuk stukje! Ik heb mijn geluid wel altijd op stil staan maar soms krijg ik soms ineens zo een boeiend berichtje binnen dat kan dan niet wachten hoor ;-) Soort van multitasken noem ik het maar hahah.

  Wij kijken samen een serie, mijn vriend kijkt los een serie die hij dan weer leuk vind en ik ook een die ik dan weer leuk vind :D !

  14 juli 2015 at 13:08
 • Reply Saar

  Ik ben misschien wel irritant maar ik kijk alleen dus dan is het niet zo erg ;)

  14 juli 2015 at 18:21
 • Reply sanne

  hahhaa super grappig dit artikel. Zo herkenbaar wel allemaal. Ik verklap meestal wie de dader is in een politie serie.

  14 juli 2015 at 19:31
 • Reply Merel

  Ooooohhhh ik haat het zo als mijn “lievelings”-personage doodgaat. Gelukkig dat ze bij the vampire diaries altijd wel nog op een bijzondere manier blijven leven :-)

  14 juli 2015 at 19:51
 • Reply Esmeralda

  Als ik iemand herken MOET ik weten waarvan. Dat MOET gewoon!

  14 juli 2015 at 20:13
 • Reply lin mommysworld

  Haha herkenbaar! Ook ik wil als ik al weet wie er dood ga het manlief al verklappen. zwaar irritant want andersom mag hij dat natuurlijk niet doen ! hihi

  14 juli 2015 at 22:59
 • Reply Florentine

  Haha zo herkenbaar!!!

  14 juli 2015 at 23:02
 • Reply Susan

  Ik heb sowieso tijdens films of series commentaar op alles en iedereen hahah. Volgens mij kan ik heel irritant zijn .

  15 juli 2015 at 01:02
 • Reply Els

  HD maakt me ook vaak niet zo uit. Ik vind het ook heel irritatie om de verkeerde aflevering te pakken. Wat ik ook irritant vind steeds van die voorstukjes…. als je alles achter elkaar kijken ;-).

  15 juli 2015 at 07:00
 • Reply Monique | WritingMonique

  Dit is heel herkenbaar, haha! Vooral de acteur/actrice ergens van kennen maar niet weten waarvan. Ik kan daar echt niet tegen haha!

  15 juli 2015 at 08:42
 • Reply Angelique

  Wow, een heel seizoen ernaast zitten? Dat is mij gelukkig nog niet overkomen! En een acteur herkennen en niet kunnen plaatsen waarvan, daar kan ik ook niet tegen. Dat kan ik beter gewoon gelijk opzoeken, anders blijf ik daarover nadenken haha.

  15 juli 2015 at 10:23
 • Reply Wildcard

  Ik kan me vooral ergeren (zéker in de superhelden films/reeksen) wanneer acteurs plots 2 verschillende superhelden spelen… Dat maakt de illusie van geloofwaardigheid en het willen kijken naar die film, al meteen met de grond gelijk voor mij.

  15 juli 2015 at 17:54
 • Reply Rebecca

  Hahaha jaaa, de hele tijd bezig zijn met waar je hem/haar van kent! TE herkenbaar..
  Wat ik zelf vaak heb is dat ik netflix op mijn telefoon kijk, en mijn wifi het dan leuk vind om er met 10 minuten mee op te houden. Waardoor ik gedwongen word op 4g te gaan OF stoppen met kijken.

  15 juli 2015 at 21:07
 • Reply Margo

  Hahaha, 1 en 3, sowieso! Maar dat doen we allebei. Ik ga altijd imdb’en wie het is, terwijl hij hardop gaat zitten nadenken en weigert op te zoeken. Das pas irritant :D ik vind het ook heel storend als hij gaat roepen als hij denkt dat hij weet wie de dader is of wat er gaat gebeuren. Hoewel ik me daar zelf soms ook weer schuldig aan maak. Lekker makkelijk zijn we haha!

  16 juli 2015 at 11:41
 • Reply Iris

  Hahaha dat van die kwaliteit is zo herkenbaar. Het maakt mij ook altijd vrij weinig uit maar m’n vriend wil perse het beste van het beste met kwaliteit

  16 juli 2015 at 16:59
 • Reply Manuela

  Ik leef altijd heel erg mee met de personages dat maakt dat ik nog wel eens praat tegen de tv haha. Mijn zusje is vooral heel irritant tijdens het film/serie kijken. Die neemt de special effects altijd in twijfel, die zegt dus elke 40 seconden ‘Tsss dat kan helemaal niet’ of ‘Dat ziet er nep uit’..

  17 juli 2015 at 11:55
 • Reply Lena

  Ik ben een heel aangename persoon om series mee te kijken, geef me een pak chips, wat snoep en een goede zetel en je hebt van mij geen last. :p Mijn vriend daarentegen, die kan er wat van! Het einde verklappen of in de helft van de aflevering in slaap vallen (ook vreselijk irritant haha). :p
  Alleen dat van die acteur/actrice zoek ik soms ook wel eens op. ;) want het is vreselijk als je er niet kan opkomen van waar je iemand kent.

  17 juli 2015 at 15:07
 • Reply Tiffany

  zo herkenbaar! Mijn vriend wil ook altijd HD kwaliteit en mij maakt dat niets uit als ik maar kan zien en horen wat er gebeurt. Ook check ik vaak acteurs op google wanneer ze me bekend voorkomen, haha.

  18 juli 2015 at 15:52
 • Reply Lisa

  Het dood gaan van mensen in series haat ik echt. Eigenlijk zou ik helemaal geen PLL moeten kijken…

  18 juli 2015 at 16:42
 • Reply Norine

  Ja regelmatig ben ik irritant . Tijdens een gezamenlijke kijksessie zet ik de serie regelmatig op pauze omdat ik van alles tussendoor moet doen. WhatsApp beantwoorden, plassen, iets te drinken pakken, luier verschonen, even snel de afwas, etc. Een aflevering van een uur duurt vaak anderhalf tot 2 uur door alle door mij ingelaste pauzes haha

  21 juli 2015 at 10:43
 • Reply BySilke

  Spoilers heb ik gelukkig nog nooit gehad! Maar van Game of Thrones vind ik het ook altijd spijtig als er bepaalde personages sterven :(

  22 juli 2015 at 20:52
 • Leave a Reply