Bloggen

5X minder leuke dingen aan bloggen

niet-leuk-aan-bloggen

Oh begrijp me niet verkeerd – ik vind bloggen heel leuk. En het blijft natuurlijk een hobby. Het is niet zo dat iemand (of ikzelf) mij aan het verplichten is artikeltjes uit mijn mouw te schudden. Ha, dat zou wat zijn. Tóch wil ik vandaag de minder leuke dingen aan bloggen delen. Een spoiler: ik neem ze voor lief.


Minder leuke dingen aan bloggen

→ Bloggers die stoppen

Wat ik soms wel vervelend vind, is dat je bloggers volgt en ze er ineens mee ophouden. Vaak ook zonder het aan te geven. Helemaal niet erg, maar wel jammer! Je bent gewend om regelmatig artikelen te lezen en kwam ook regelmatig op hun blogs.

→ Spam berichten

Soms is spam best leuk! Niet alle berichten gaan over viagra, echt waar, er staan soms ook erg vermakelijke berichten tussen. Toch vind ik het wel irritant wanneer ik na een nachtje slapen weer 100 berichten in mijn spambox heb staan. Akismet is wel een held hoor. Houdt bijna alle berichten tegen!

→ Inbraakpogingen

Waarom!? Op mijn blog valt er echt niet veel te halen. Toch zie ik uit diverse landen mensen die proberen in te breken op mijn blog. Ik vind het ook wel een gek idee dat er al meer dan 5000(!) inbraakpogingen zijn geweest hier. Dalinka heeft trouwens een heel handig artikel geschreven over het beveiligen van je blog. Zeker een aanrader! Haar blog werd gehackt en zij heeft daar veel van geleerd!

→ Foto’s maken

Oké, hier heb ik een haat-liefde verhouding mee. Ik vind foto’s maken heel leuk, en ben nog steeds suuuuperblij met mijn nieuwe camera (beste koop ever), maar soms is het wel vervelend als je een review wilt plaatsen en nog alle foto’s moet maken. Heeft ook weer te maken met mijn luiheid hoor, hier ga ik aan werken! Als die foto’s vanzelf bij artikelen zouden verschijnen, zouden er in ieder geval meer reviews online komen, haha.

→ Tijdtekort

Ha, ja, het is dus niet zo dat er te weinig uren in mijn dagen zitten, maar, eh, ik benut mijn tijd niet zo goed. Er zijn echt dagen waarop het ineens namiddag is en ik denk: ja wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag? Ach, dat hoort een beetje bij me, waardoor het lastig kan zijn om met regelmaat een blogje online te gooien. Het liefst bezoek ik ook elke dag al mijn favoriete blogs, maar dat zit er momenteel helaas niet in!


Nu kan ik er nog wel meer bedenken hoor. Maar ik moet zeggen dat ik daar zelf gelukkig niet veel last van heb gehad. Zo zouden bloggers onderling niet zo leuk tegen elkaar doen (zelf heb ik alleen maar hele lieve meiden leren kennen) en komen bedrijven niet altijd hun afspraak na. Oja, en volg-ontvolg acties, daar kan ik mij ook nog wel aan irriteren!

Wat vind jij de minder leuke dingen aan bloggen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

27 Comments

 • Reply Amy

  Moeite hebben met foto’s maken is wel herkenbaar, zeker van de tijd dat ik nog beauty reviews plaatste! Dat doe ik al een hele tijd niet meer, waardoor het wel iets makkelijker is geworden omdat het licht daarvoor niet altijd perfect hoeft te zijn. Tijd te kort, dat is wel een ergernis hier.. soms kost het maken van één blogpost mij al zoveel werk.. dan ben ik blij als er überhaupt eentje per week online komt haha!

  4 november 2016 at 07:46
 • Reply Marieke

  Herkenbaar lijstje! Dat volgen-en-ontvolgen irriteer ik mij ook mateloos aan. Tijdtekort, yep weet er alles van. Foto’s maken vind ik op zich wel leuk, maar ik heb nog geen goede camera of lampen. Moet daar maar eens in gaan investeren. Overdag ben ik bijna nooit thuis, dus dat helpt ook niet haha.

  4 november 2016 at 08:05
 • Reply Eva

  Hmm het enige waar ik een gebrek aan hen is tijd. Voor de rest heb ik nog geen gekke dingen meegemaakt gelukkig :-)

  4 november 2016 at 08:28
 • Reply Lonneke

  Ik heb ook vaak te weinig tijd en soms moet ik wel stressen om toch iets online te zetten.

  4 november 2016 at 08:35
 • Reply Anne

  Ja, inbraak en tijdtekort is echt heel herkenbaar. Wat moet een ander aan jou blog doen, ga zelf een site starten en daar inbreken a.u.b.! haha

  4 november 2016 at 09:14
 • Reply Margo

  Jaaa, tijd te kort! Zeker om andere blogs te bezoeken.. als ik er geen tijd voor vrijmaak, komt er niks van. Das zonde, want het zorgt vaak ook vaal voor nieuwe inspiratie!

  4 november 2016 at 09:21
 • Reply sammie

  Sommige zijn wel herkenbaar! Ik kom vaak in de knoei met foto’s maken in deze periode van het jaar. Dan is het donker als ik thuis kom en moet ik wachten tot het weekend, zo irritant!

  4 november 2016 at 09:41
 • Reply Merel Teunis

  Heel herkenbaar dit Kim! Vooral het gebrek aan tijd is soms zo jammer, dan merk je dat je bomvol inspiratie zit, maar er gewoon geen tijd voor is om dit op papier te kunnen zetten.. En inderdaad, die spam, my lord.. Laatst opende ik mijn mail, 500 (!!) spam berichtjes. Haha, laat ons lekker met rust! Fijn weekend alvast babe ;-)

  Liefs, Merel

  4 november 2016 at 10:29
 • Reply Lisa

  Haha best wel herkenbaar !

  4 november 2016 at 12:31
 • Reply Sandra

  Als bloggers ineens stoppen vind ik dat ook zo jammer… Laten weten dat je niks meer aan je blog doet en er (tijdelijk) mee stopt is wel fijn om te delen met je volgers. Althans, dat vind ik! Verder herken ik de andere dingen ook hoor. Al vind ik foto’s maken niet heel erg, tenzij dat wat ik wil niet lukt haha.

  4 november 2016 at 12:54
 • Reply Nicole

  Heel erg herkenbaar, vooral de laatste twee. Ik heb de laatste tijd echt zo weinig tijd voor het bloggen en dat terwijl ik het wel heel graag wil. Ook heb ik echt een enorme haat-liefde verhouding met fotograferen. Ik vind het leuk maar toch heb ik er vaak echt geen zin in of lukt het allemaal niet haha.

  4 november 2016 at 16:22
 • Reply Evelyne

  Yep, foto’s maken daar heb ‘k ook niet altijd zin of tijd voor. Ik doe ’t nochtans graag, maar ’t lukt mij niet altijd. Ik schrijf geen revieuws over producten, maar vind het wel belangrijk om m’n eigen foto’s te maken. Toch niet altijd evident :)

  4 november 2016 at 18:47
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Tijd tekort, dat heb ik ook altijd. :(

  4 november 2016 at 20:21
 • Reply Marsha

  Te weinig tijd hebben, daar baal ik soms echt van!

  4 november 2016 at 20:29
 • Reply Inge

  Herkenbaar artikel Kim! Ik heb softboxen maar ik vind het resultaat eigenlijk helemaal niet mooi en “nep”. Ik fotografeer liever bij daglicht maar dat wordt nu behoorlijk lastig. Over tijdtekort weet ik alles van (helaas ;-) )

  4 november 2016 at 21:06
 • Reply Rowan

  Hahaha, bloggen is heerlijk maar het heeft zeker zijn nadelen en jij vat ze heel goed samen! ;-)

  4 november 2016 at 21:17
 • Reply Galina

  Guilty bij die eerste :p, maar ben druk bezig met de shop. Begrijp je helemaal hoor, ik heb bij alle 5 de punten die je opnoemt hetzelfde. Ik hou zo erg van foto’s maken, maar vooral nu de dagen korter worden is het tijdvak waarbinnen je foto’s kunt maken kleiner en dan wordt het zo een haastklus. Plus er gaat veel tijd in zitten inderdaad

  5 november 2016 at 09:40
 • Reply Mariska

  Vind het ook jammer wanneer bloggers stoppen :( echt zonde. Mijn spam is bijna altijd in het chinees dus kan er ook niet echt om lachen :/

  5 november 2016 at 10:04
 • Reply Melike

  Haha vooral foto’s maken en tijdtekort zo herkenbaar. Ik had van tevoren nooit kunnen bedenken hoe druk ik het zou hebben met bloggen en nu voel ik vaak wel wat stress als ik weinig tijd heb. En foto’s maken met dit siezoen is echt een hel. Nauwelijks daglicht… Hihi zo ik heb ook geklaagd. Super leuk artikel!

  5 november 2016 at 21:25
 • Reply Marlies

  Hier ga ik helemaal mee akkoord! En bedankt voor de tip om je blog extra te beveiligen. Dit ga ik gelijk doen!

  6 november 2016 at 13:25
 • Reply Renske

  Oeps! Ik heb mijzelf wel schuldig gemaakt aan het onverwacht stoppen met bloggen. Of ja, stoppen, maandenlange afwezigheid, haha! Ik heb trouwens ook echt een haat-liefdeverhouding met foto’s maken. Foei wat kan ik daar soms in vast lopen zeg! Oh… Die mij trouwens maar 10 uur extra in de week, hihi. Hier ook zo’n miep met tijd tekort. :’)

  6 november 2016 at 14:36
 • Reply Jenn

  Herkenbare dingen! Ik vind het ook jammer als mensen stoppen. OOk als ze het wel aankondigen :P neemt niet weg dat ik de keuze wel respecteer hoor, maar ik volg een blog omdat ik dat leuk vind, als iemand daar dan mee stopt is dat jammer.

  8 november 2016 at 13:26
 • Reply Kim

  Herkenbaar! Ik zou zelf ook nooit zomaar stoppen met bloggen zonder te melden aan lezers, puur ook omdat ik het dan zelf niet als afgesloten zie, of zo. Je hebt toch ook gewoon leuke medebloggers online ‘ontmoet’. Ik zou me ook tegenover hen ‘lullig’ voelen. En tijdgebrek is inderdaad ook een dingetje. Vooral na de zomervakantie merk ik eigenlijk dat ik nog niet echt volledig de draad heb op kunnen pakken door veel werken. Ik wilde meer blogs gaan lezen en meer vooruit gaan werken… Nou, dat is me nog niet helemaal gelukt, haha.

  9 november 2016 at 21:07
 • Reply Naomi

  Tijd te kort is super herkenbaar! Ik heb zoveel ideeën maar krijg het gewoon nooit allemaal klaar. Zonde maar niets aan te doen!

  12 november 2016 at 10:43
 • Reply Wanda

  Tijd is inderdaad wel een probleempje, vooral omdat er best wel veel tijd in het schrijven van een blog gaat zitten. Vooral als je er ook veel foto’s bij wilt plaatsen. Verder vind ik het soms jammer dat een artikel waar je zo je best op hebt gedaan en zelf erg tevreden over bent, dat er dan zo weinig reacties op komen terwijl een ander artikel dan juist wel weer goed scoort. Het is soms een beetje koffiedik kijken.

  13 november 2016 at 12:12
 • Reply Paul

  Ja, bloggers die stoppen is nooit leuk. Gelukkig stoppen er de laatste tijd weinig bloggers die ik lees. Askimet is inderdaad geweldig, al moet ik zeggen dat ik sinds een paar maanden géén spamreacties meer krijg. Geen idee waarom niet meer, maar ik ben er blij mee. En ook bij mij proberen ze in te loggen op mijn blog. Gelukkig is ze dat tot nu toe niet gelukt, maar ik heb een plugin die het meet.

  13 november 2016 at 23:44
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Super herkenbaar! Akismet for LIFE! Ik word echt doodziek van die spam! En dat met foto’s maken herken ik dus ook hahahaha ik vind het ook niet echt leuk en andere mensen kunnen het beter :’)

  14 november 2016 at 13:19
 • Leave a Reply