Reviews

Babor Eyeshadow Stick & Lip Gloss Stick review

babor

BABOR heeft een nieuwe make-up collectie op de markt gebracht en ik kon niet wachten om de producten uit te proberen. De seizoenskleuren die zij voor deze collectie hebben uitgekozen, spreken mij heel erg aan. Zachte, maar toch opvallende kleuren. Prachtig. En zeg nou zelf, alleen het uiterlijk van Lip Gloss en Eyeshadow Stick zien er al goed uit, toch?

Dit zijn mijn eerste artikelen van BABOR. Wanneer ik een nieuw merk uitprobeer, vind ik het altijd fijn om even wat informatie bij elkaar te sprokkelen over het bedrijf. Wat is hun achtergrond en waar zijn zij in gespecialiseerd? Vragen die mij dan toch wel bezighouden.

Het merk BABOR

BABOR is een Duits bedrijf en vindt zijn oorsprong in 1956. De onderneming behandelt ons milieu met respect. Zo betrekt BABOR uitsluitend groene elektriciteit en wordt de veroorzaakte CO2-uitstoot (het verzenden van producten kan helaas niet altijd op de fiets) weer  hersteld middels klimaat-beschermingsprojecten. Tevens worden sinds 2010 reclamemiddelen uitsluitend op FSC-gecertificeerd papier gedrukt. Én kan ik met grote vreugde meedelen dat ze hun producten niet op dieren testen.

De producten die mij zijn opgestuurd, zijn de Eyeshadow Stick 03 Mauve en Lip Gloss Stick 05 Papaya. Zoals ik al zei vind ik het uiterlijk van de producten erg mooi. Simpel, maar strak. Ik heb even op hun website rondgeneusd en ik moet zeggen dat al de omhulsels van hun producten erg mooi verpakt zijn. De combinatie wit en goud doet het goed bij mij!

BABOR Eyeshadow Stick 03 Mauve

babor eyeshadow

babor eyeshadowstick

Een oogschaduw in de vorm van een stift, met aan de ene kant van de stift het kleurtje en aan de andere kant de applicator. Dit maakt het aanbrengen erg eenvoudig. Bovendien is er geen sprake van uitval en kun je met de applicator de kleur gemakkelijk vervagen. Vind je de applicator niet fijn werken? Dan kun je altijd nog je eigen kwasten erbij pakken en wat meer blenden.

Tip: Druk de doppen goed aan! Zelf maakte ik de fout het dopje erop te schuiven, zonder hem aan te klikken, met als gevolg dat de oogschaduw eruit viel en een niet zo mooie deuk opliep.

BABOR Lip Gloss Stick 05 Papaya

babor lipstick papaya

lip gloss stick babor

Zelf ben ik fan van lipgloss sticks. In een ver verleden heb ik daar zelfs een blog aan opgedragen, haha. Ook deze Lip Gloss Stick valt niet tegen. Hij brengt gemakkelijk aan en droogt niet uit. Wat ik érg fijn vind aan deze Lip Gloss, is dat de kleur geleidelijk van je lippen verdwijnt. Naar mijn mening is er (op lipstick gebied) niets erger dan na een paar uur half gestifte lippen te hebben – dat de randjes nog een kleurtje hebben, maar de binnenkant niet meer. De kleur bleef bij mij ongeveer drie uur zitten (en dat inclusief het eten van twee boterhammen en het drinken van een paar kopjes thee). Aan het eind houd je een erg subtiel kleurtje over.

Swatches

babor eyeshadow mauve babor papaya

Look

babor lip gloss stick

babor eyeshadow mauve

Wat vind ik ervan?

Het zal denk ik niet als een verrassing komen dat ik de producten erg mooi vind. Bij de Lip Gloss Stick moest ik eerst wel even slikken. Dat is wel heel fel! Maar eenmaal opgesmeerd viel het mij heel erg mee. Ik denk dat dit in de lente en zomer toch wel een van mijn favoriete kleuren wordt! Ik zie het al helemaal voor me hoor, een bruin tintje en Papaya op mijn lippen. Laat de zon maar weer komen!

Op de oogschaduw stick was ik meteen verliefd. Die kleur vind ik prachtig, precies waar ik van houd. Lekker neutraal, maar wel opvallend genoeg. Doordat mijn lippen – voor mijn doen – al een heftige kleur hadden, heb ik mijn oogmakeup simpel gehouden. Op mijn oogleden heb ik een lichte kleur van MUA, boven mijn oogleden BABOR Mauve en onder mijn wenkbrauwen een highlighter.

Beide producten zijn te koop op de website van BABOR, De oogschaduw stick kost 16,50 euro en de Lip Gloss Stick 17,50 euro.

De producten heb ik opgestuurd gekregen, dit beïnvloedt echter niet mijn mening.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

20 Comments

 • Reply Sanne

  De oogschaduw spreekt mij enorm aan. Maar de lipstick wat minder. Wel fijn dat ze zo verantwoord werken!

  19 maart 2016 at 07:04
 • Reply Eva

  Wow wat een leuke review van Babor! Ik ken het merk alleen van naam maar de producten zien er echt goed uit! Vooral de lipgloss stick!

  19 maart 2016 at 07:33
 • Reply Charelle

  Wow de lipgloss is echt heel mooi! Ik gebruikte vroeger altijd de gezichtsverzorging van Babor en dat zijn echt hele fijne spulletjes, leuk dat ze nu weer een nieuwe make-up lijn hebben. (:

  19 maart 2016 at 07:43
  • Reply kim

   Oeh, ik ben nu ook heel benieuwd naar hun gezichtsverzorging :)

   19 maart 2016 at 16:15
 • Reply Delphine

  Jij staat mooi met oranje! De oogschaduw stick vind ik iets minder. Ik ben wel heel blij over de Babor Skincare. ^^

  19 maart 2016 at 08:25
 • Reply Femke

  Wauw, ik vind ze mooi. De lipkleur staat je mooi! Ik heb ook twee items ontvangen, ben erg benieuwd!

  19 maart 2016 at 08:43
 • Reply Desiree

  Wat een leuke producten zeg! Die ben ik nog nooit eerder tegen gekomen! :-)

  19 maart 2016 at 09:37
 • Reply Mariska

  Mooi zeg! Een eyeshadow stick heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Lipkleurtje is toch wel mooi!

  19 maart 2016 at 09:51
 • Reply Dalinka

  Ik weet nog steeds niet wat ik van de lipkleur vind haha. Hij staat jou wel erg mooi en ik kan me voorstellen dat het van de zomer een heel vrolijk kleurtje is.
  Verder heb ik totaal geen ervaring met de producten van Babor, maar de kwaliteit is zo te zien goed en de verpakking vind ik ook erg mooi (stiekem is dat toch wel belangrijk haha).

  19 maart 2016 at 10:33
  • Reply kim

   Haha ik snap wat je bedoelt! Mijn moeder heeft precies hetzelfde. Ze vindt de kleur mij wel mooi staan, máár andere kleuren mooier. Mijn vriend daarentegen vindt de kleur helemaal leuk!

   19 maart 2016 at 16:16
 • Reply Mariëlle

  Ik houd wel van die felle tinten, dus mij trekt dat wel :)

  19 maart 2016 at 11:12
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  De oogschaduw is wel heel erg mooi! Zelf ben ik niet zo van de kleurtjes op mijn lippen. Ook niet van de oogschaduw trouwens, haha, maar deze is heel subtiel.

  19 maart 2016 at 17:21
 • Reply Sabrina

  Was nog helemaal niet bekend met dit merk. De lip gloss heeft aardig pigment vind ik! Leuk artikel.

  19 maart 2016 at 21:10
 • Reply Jolet

  Hij is echt mooi!

  20 maart 2016 at 12:43
 • Reply Martine

  Ik ken het merk nog niet, mooie kleurtjes!

  20 maart 2016 at 16:33
 • Reply Galina

  Wauw, die oogschaduw vind ik écht heel mooi! Vroeger zag je het best wel vaak voorbij komen, de oogschaduws in potloodvorm, maar tegenwoordig zie ik ze niet zo vaak meer, dus voor mij zou zo een oogschaduwpotlood ook een beetje nostalgisch en retro aanvoelen ;)

  20 maart 2016 at 18:40
 • Reply heidi

  Wat een leuke lippenstift is het meid.
  Mooi kleur

  20 maart 2016 at 19:04
 • Reply NESRIN

  Wat handig zo een oogschaduw in de vorm van een stift. Mooie kleur lippenstift ook. Het merk Babor ken ik wel maar dacht dat ze alleen verzorgingsproducten hadden.

  21 maart 2016 at 16:04
 • Reply Dilini

  Heel mooi! Ik ken Babor vooral van de huidverzoring! Mooie kleur oranje zeg! Staat je super

  22 maart 2016 at 16:10
 • Reply Mayke

  Ik zie het al! Prachtige kleur hoor papaya!
  Ik dacht alleen dat deze lichter zou zijn. Maar het is een mooi kleurtje voor de zomer ??
  Staat je goed!

  30 maart 2016 at 09:38
 • Leave a Reply