Mijn leven

Beauty Budget TAG

beauty budget tag

Make-up, ik begin er steeds meer van te houden. Primers, concealers, highlighters. Producten waar ik een tijd geleden nog nooit van had gehoord, heb ik nu in mijn make-up tas zitten. Door Northflix ben ik getagd voor de Beauty Budget TAG. Houd ik meer van budget beauty producten, of ga ik liever voor high-end?


Heb je een maandelijks budget om aan beauty spullen uit te geven?

Zoals iedereen heb ik een maandelijks budget. Maar specifiek voor beauty spullen? Nee. Het verschilt per maand hoeveel ik daaraan uit wil geven. Mijn ‘inkomsten’ zijn gering. En simpel: mijn zorgtoeslag en studiefinanciering. Helaas heb ik geen energie om naast mijn studie te werken. Wel heb ik het geluk dat mijn ouders mijn studie en zorg betalen. Toch zijn er altijd nog vaste lasten (zoals mijn auto) die van dat bedrag af gaan. Nu begrijpen jullie ook waarom ik op mijn 23e nog thuis woon ;-)

Spaar je voor beauty producten of koop je impulsief?

Impulsief! Ja, schuldig! Zodra ik iets in mijn hoofd heb, moet ik het ook hebben. Wat dat betreft ben ik een ideale target voor marketeers. Ik heb zelfs twee keer om een parfum gevraagd, waarvan ik niet eens wist hoe het rook (wel meer dan vijf jaar geleden hoor)! Ik vond de reclames zo leuk/mooi, dat ik het móest hebben. De eerste keer pakte het goed uit (Scarlett van Cacharel) de tweede keer niet (Flora by Gucci). Sindsdien ben ik daarvan ook genezen. Voortaan ruik ik met parfums eerst aan testers en denk ik er een paar dagen over na.

Goedkope make-up neem ik zo mee. Zodra ik de prijzen van bijvoorbeeld Essence zie, word ik hebberig.

 

Als je al het geld wat je al hebt uitgegeven aan je stash nu in handen kreeg zou je dan opnieuw precies hetzelfde kopen?

Nee. Dat parfum bijvoorbeeld niet (al was het een cadeau). Tevens heb ik allemaal goedkope lippenstiftjes die in mijn kast verstoffen en een mascara (van L’oreal) die ik niet meer zou kopen. En dan hebben we het nog niet eens over mijn bak vol nagellak. Ach, iedereen doet weleens miskopen, toch?

Als je heel veel geld te besteden had aan welke producten zou je dit dan uitgeven?

Ik denk dat je het zo gek nog niet kan verzinnen. Ik ben zo gevoelig voor mooie verpakkingen en mooie praatjes. Wanneer ik door de Bijenkorf loop, vind ik alles prachtig. Wel vraag ik me af of je daar na verloop van tijd op raakt uitgekeken?

Stel je krijgt een cadeaubon van €100,– die je mag uitgeven in de parfumerie of Sephora ,wat zou je kopen?

Over deze vraag moest ik heel lang nadenken. Ik vind het (behalve met parfums) lastig om veel geld uit te geven aan één product. Waarschijnlijk twee MAC lipsticks, een verzorgingsset en een oogschaduw palette!

makeup wishlist

Als high end producten niet zo duur waren zouden ze dan nog wel aantrekkelijk zijn?

Ja. Als high end producten niet meer duur waren, zou dus bijna alle make-up dezelfde prijs hebben. Wanneer dit gebeurt, ga je af op de kwaliteit en verpakking van producten. En dat zit bij de meeste high end producten wel goed. Waarschijnlijk zal een deel van de kopers overstappen op de nu goedkopere merken, maar er zal ook een veel groter publiek zijn dat dan wél de high end producten kan betalen en wil kopen.

Of beantwoord ik de vraag nu teveel vanuit een bedrijfskunde-perspectief?

Welk duur product was zijn geld volledig waard?

Mijn J’adore Dior parfum! Heerlijk. Daarnaast heeft mijn moeder een paar Chanel parfums, die ik ook graag leen!

Welk goedkoop product heeft je compleet verrast?

Mijn Catrice mascara! Dit was mijn eerste érg goedkope mascara. Meestal ging ik voor Max Factor of L’oreal, maar dan betaal je ook al gauw rond de 20 euro. Laatst zag ik een waterproof mascara voor maar vijf euro van Catrice liggen en wilde het toch een keertje uitproberen. Naar mijn mening is hij zeker niet slechter. En misschien zelfs wel iets fijner!

budget toppers

Wat zijn jouw tips om niet te veel producten te kopen of geld er aan uit te geven?

(Online) winkels vermijden. Tja, veel simpeler kan ik het eigenlijk niet maken. Zolang ik niet in de buurt van winkels kom, gaat het allemaal goed. Zodra ik allemaal mooie dingen zie uitgestald, begint het te kriebelen. Wat bij mij ook weleens wil helpen, is je stash bekijken. Missen er echt producten die je nodig hebt? Meestal niet. Word je echt veel blijer van een extra palette of crème? Waarschijnlijk maar voor even. En zo niet? Dan vind ik het een goede aankoop, haha!

Wie Tag ik?

Lena
Kimberly
Kaylee
Renske 
Nina

Voel je vrij om de TAG over te nemen, en voor de bovenstaande dames: het is natuurlijk niet verplicht :-)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

21 Comments

 • Reply Ysanne

  Haha grappig dat je die vraag vanuit je studie benadert!i Ik vind de Catrice mascara ook super fijn, verwacht je totaal niet van dat ding.

  23 juni 2015 at 08:41
 • Reply Kimberly

  Wat leuk dat je mij tagt, ik ga hem zeker invullen! Ik ben ook een impulsieve koper haha en heb ook al eens een parfum gevraagd, puur omdat de reclame en het flesje zo mooi waren. Slecht :p. En ik vind Catrice mascara’s ook super fijn.

  23 juni 2015 at 08:50
 • Reply sammie

  Oh deze tag heb ik ook gekregen.. Je hebt hem leuk ingevuld! Ik moet er nog voor gaan zitten, zo niet mijn ding dit ;)

  23 juni 2015 at 09:23
 • Reply Nesrin

  Catrice mascara’s heb ik nog nooit gebruikt toch snel een keer proberen. Leuk ingevuld Kim!

  23 juni 2015 at 09:59
 • Reply Rianne

  Haha ik heb ook ooit een keer impulsief parfum gekocht door een reclame, maar daar heb ik ook van geleerd want dat was totaal niet mijn geur! Dus ik ben niet zo heel impulsief meer, maar wordt wel hebberig van goedkope makeup zoals catrice en essence! :)

  23 juni 2015 at 09:59
 • Reply Dina

  De mascara’s van Catrice vind ik ook heel fijn inderdaad (en zo goedkoop!).

  23 juni 2015 at 10:24
 • Reply Lena

  Ik heb onlangs de slechtse mascara gekocht (ik kan me zelf de titel en het merk niet herinneren, want die is na een maand er al afgesleten). Ik ga dus eens kijken voor die Catrice mascara’s he, iedereen is er zo positief over. Ik ben benieuwd ;) Bedankt voor het taggen Kim, heel fijn! Ik ga nog kijken wanneer ik hem invul ;) x

  23 juni 2015 at 10:43
 • Reply Susan

  Grappig om te lezen voor iemand die echt niets uitgeeft aan make-up. Ja af en toe een nieuwe mascara… Maar ik heb weer andere issues, zoals films.

  23 juni 2015 at 10:46
 • Reply creabeaatje34

  Hele leuke tag en heel leuk ingevuld :D

  23 juni 2015 at 13:07
 • Reply Nicole

  Wat een leuke tag is dit zeg. Hele leuke vragen en ook leuk beantwoord. Ik vind trouwens dat je een ontzettend mooi logo hebt!

  23 juni 2015 at 14:45
 • Reply Sanne

  De mascara’s van Catrice zijn inderdaad fijn! Leuke tag :-)
  Liefs, Sanne

  23 juni 2015 at 17:29
 • Reply Femke

  Wat een leuke tag :-)! Ik laat parfum vaak opspuiten en voor ik tegenwoordig een geur koop ben k benieuwd of die een paar uur later nog goed te ruiken is… dat is mijn tip voor het kopen van parfum i.p.v. impulsief op basis van de eerste geur die je ruikt een parfum kopen :-)!

  23 juni 2015 at 18:40
 • Reply Delphine

  Online winkelen is inderdaad echt een drama. Je wil het gewoon allemaal kopen hé! Leuke tag!

  23 juni 2015 at 19:00
 • Reply Nina Simplynspecial

  Leuke tag is dit :) en thanks dat je mij hebt getagt! Ik koop vaak vanuit een impuls, niet altijd slim. Wel heel leuk hihi.

  23 juni 2015 at 19:09
 • Reply Sara - Window On My Wardrobe

  Leuke tag en ik ben het helemaal met je eens; als ik voorbij een Essence rek loop moet ik gewoon iets meepakken. Ik bedoel, maar 3 EUR voor die lipstick? Bijna een schande om hem te laten liggen.. :p

  x Sara

  23 juni 2015 at 20:58
 • Reply Esmeralda

  Haha welkom bij de club. Ben ook 23 en woon nog steeds thuis. Heb inmiddels wel een goed salaris maar moet eerst sparen voor ik het huis uit kan :(

  23 juni 2015 at 21:20
 • Reply Els

  Wat leuk ingevuld. Heb ik je toch weer een beetje beter leren kennen :-). Niet winkelen helpt bij mij enorm ;-).

  24 juni 2015 at 06:43
 • Reply Northflix

  Wat leuk om je antwoorden te lezen!
  En ook fan van dat Bourjois poeder, zie ik!

  24 juni 2015 at 10:46
 • Reply Lisa

  Ik ben ook een impuls koper wat betreft beauty haha!

  24 juni 2015 at 13:20
 • Reply Amy

  Wat een leuke tag! Ik ben ook best een impulskoper, maar ook best tegenstrijdig in sommige opzichten. 20 euro voor een mascara zou ik nooit doen, terwijl ik wel zonder blikken of blozen 45 euro neerleg voor een flesje foundation. Euhmmm.. ;-)

  6 juli 2015 at 22:53
 • Reply Mariëlle

  Ik vind het echt een leuke tag, de mijne is ook onderweg!

  7 juli 2015 at 11:30
 • Leave a Reply