Boeken

Boeken die ik heb gelezen #4

Boeken aanraders

Op de een of andere manier begin ik in de tentamenweek ineens heel veel te lezen. En dan heb ik het niet over studieboeken, maar over leesboeken. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt, maar het begint een gewoonte te worden. Enfin, ik had in mei zes boeken gelezen en ik had nog een paar andere boeken die ik met jullie wilde delen. Ik ben ZO blij met Goodreads (voeg me toe!), want dat houdt netjes voor mij bij wanneer ik welke boeken heb gelezen, haha. Vandaag begin ik met de eerste vier!


Me Before You – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Bron: bol.com.

Een gehypete boek dat ik in de eerste instantie niet wilde lezen. Iets met hypes en er tegenin willen gaan. Maar goed, op een gegeven moment werd ik wel nieuwsgierig, want ja, het is niet voor niets zo populair. En oooooh ik ben zo blij dat ik het heb gelezen. Het is een práchtig boek. Geen typische chicklit, vind ik. Het duurde wel een paar bladzijden voordat ik erin zat, maar ik ben erg blij dat ik heb doorgezet.

Deel twee heb ik kort erna gelezen. Eerst zag ik dat niet zo zitten, maar ook daarvan ben ik blij dat ik hem gelezen heb!

5 sterren


All The Light We Cannot See – Anthony Doerr

Een blind meisje te midden van het geweld van de Tweede Wereldoorlog. De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen. Bron: bol.com

Dit boek las ik rond Bevrijdingsdag. Dat maakt het toch nog wat heftiger. Wat ik  erg mooi vond aan dit boek, was dat je het verhaal vanuit verschillende oogpunten las. Het blinde meisje Marie-Laure en de Duitse jongen Werner waren de hoofdpersonen, maar er kwamen ook karakters aan bod die je eenmalig ‘hoorde’ vertellen. Het boek is trouwens de winnaar van een Pulitzer Prijs.

4 sterren


Lieveling – Kim van Kooten

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto. Puck is zijn lieveling. Het is hun geheim. Maar soms worden geheimen te groot om te bewaren en willen ze gevonden worden. Bron: bol.com

Het moment dat dit boek uitkwam, had ik geen flauw idee waar het over ging. De titel sprak mij eigenlijk ook helemaal niet aan. Toen ik las dat het over kindermisbruik ging, trok het toch wel mijn aandacht. Een heftig, maar mooi boek. Er staan stukjes in waar ik hardop om heb moeten lachen en ook stukken waarbij ik had willen huilen. Een aanrader!

4.5 sterren


Fractured – Dani Atkins

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Bron: bol.com

Dit is zo een boek waarvan ik wel denk te weten hoe het afloopt. Nou, eh, totaal niet dus! Het begin vond ik een beetje vervelend (een mooi meisje, met een hele mooie vriend en hele mooie, perfecte vriendinnen, die ook nog eens rijk zijn), maar ik ben blij dat ik heb doorgelezen. Zodra je voorbij de voorstelronde bent, is het echt een mooi boek!

4.5 sterren

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

7 Comments

 • Reply Darina

  De eerste twee boeken lijken me wel wat! Heb ze meteen op mijn nog te lezen lijst gezet :)

  1 juni 2016 at 06:11
  • Reply kim

   Ah leuk! Het zijn ook echt aanraders :)

   4 juni 2016 at 10:34
 • Reply Shannon Sheila

  Dit lijken mij ook hele leuke boeken! Erg jammer dat ik tegenwoordig amper tijd heb om een boek open te slaan, laat staan uitlezen. Heerlijk wegdromen in een verhaal zou ik echt in moeten plannen. Toch ga ik je boekentips onthouden, want je weet maar nooit ;)

  4 juni 2016 at 07:21
  • Reply kim

   Ooh dat herken ik! Ze zeggen dat 10 minuten lezen per dag stress al erg vermindert hè! Dat heeft mij overgehaald haha. En mijn e-reader, heerlijk ding!

   4 juni 2016 at 10:34
 • Reply Evelien

  Me Before You en After You vond ik ook erg mooi! Heb trouwens ook Goodreads maar weet nog niet helemaal hoe het werkt. Moet ik je dan toevoegen als vriend of juist volgen?

  4 juni 2016 at 13:36
  • Reply kim

   Als vriend! :) Heel handig, want door naar de updates van Goodreads vrienden te kijken, kom je weer op boeken die je anders misschien nooit had uitgezocht!

   4 juni 2016 at 18:20
 • Reply Rowan

  Dit lijken mij stuk voor stuk heerlijke boeken! Bedankt voor de tips, ik ga ze zeker even op mijn ereader zetten! Lekker lezen in het zonnetje in de tuin (hoop ik).

  16 juni 2016 at 19:24
 • Leave a Reply