Boeken

Boeken die ik heb gelezen #1

gelezen boeken

Zoals ik al eerder schreef, heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Ach, wat is het toch heerlijk om er een boek bij te pakken en helemaal in die wereld op te gaan. Nu mijn weekje nep-vakantie er op zit en ik het weer druk heb met allerlei vakken, is mijn leestempo helaas drastisch achteruit gegaan. Lees je mee welke boeken ik tot nu toe heb gelezen?

Ik zal geen uitgebreide reviews schrijven. Dat is niet aan mij besteed. Zelf lees ik ook bijna nooit reviews voordat ik een boek ga lezen, omdat dat soms net wat meer weggeeft dan ik wil weten. Daarom zal ik alleen een korte beschrijving, mijn indruk en sterren geven :)


Duizend schitterende zonnen

Duizend schitterende zonnen is een roman die zich afspeelt in Afghanistan en gaat over vriendschap en misbruik. Via het aangrijpende verhaal van de twee vrouwen Mariam en Laila wordt de geschiedenis van Afghanistan van de laatste dertig jaar verteld.

Dit boek had ik vijf jaar geleden al gelezen, maar ik wist alleen nog in grote lijnen waar het over ging. Wél wist ik nog dat ik het een prachtig boek vond en het echt nog een keer wilde lezen. Het was ook niet moeilijk om na dit boek weer in een leesflow te komen. Eigenlijk vind ik dat iedereen dit boek verplicht moet lezen. En dan vooral de mensen die tegen vluchtelingen zijn.

sterren


Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein.  Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles.

Volgens mij is dit het meest besproken boek in tijden – in de blogwereld dan. En als ik 2946 blogjes lees over hoe goed een boek is, word ik nieuwsgierigZelf vond ik het boek spannend, ik had hem erg snel uit, maar wel wat minder dan de andere boeken in dit blogje. Daarom de lagere beoordeling. Dit had vooral met de schrijfstijl te maken, dat lag me niet zo. Wie weet was dit anders geweest als ik hem in het Engels had gelezen!

sterren


Eleanor & Park

Eleanor en Park zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit voor eeuwig duurt, maar moedig en wanhopig genoeg om het een kans te geven.

Ge-wel-dig. Zo een boek waarbij ik van de eerste paar bladzijdes al wist dat ik het prachtig zou vinden. En dat was het ook! Het feit dat het over middelbare scholieren gaat, kan sommigen wat afschrikken, maar ik vind het écht de moeite waard. Hoe schattig kan een boek zijn? Ik heb besloten hem in het Engels te lezen, omdat ik eventjes geen vertaalde boeken meer wil lezen.

sterren


All the Bright Places (NL: Waar het licht is)

Het boek gaat over Theodore Finch, die gefascineerd is door de dood en een einde aan zijn wil leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. En Violet Markey, die de dagen aftelt tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Dit was niet een boek dat meteen in de smaak viel. Pas na ongeveer 30 bladzijdes was ik aan de personages gewend. Het voelde in het begin wat overdreven aan, maar echt, na een tijdje wil je alleen maar verder lezen. Wat een prachtig verhaal! Ik heb hem nu een paar dagen geleden uitgelezen en het lukte me nog niet meteen aan een ander boek te beginnen. Mijn hoofd zat nog in All the Bright Places.
Edit: dit blogje heb ik alweer twee weken geleden geschreven. Máár het duurde wel even voordat ik in een volgend boek begon.

sterren


Nu ben begonnen in Gone Girl. Benieuwd naar andere boeken die ik heb gelezen? Volg me dan op GoodReads :)

Heb jij deze boeken gelezen?

Volg je me al op Bloglovin, Twitter en Instagram?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

25 Comments

 • Reply Femke

  Het meisje in de trein en duizend schitterende zonnen moet ik nog gaan lezen, ben zo benieuwd!

  12 november 2015 at 07:04
 • Reply debby

  Ik moet je bekennen dat ik ze allemaal niet gelezen heb. Het meisje in de trein is er zeker 1 die ik nog wil lezen, en je laatste boek trouwens ook.

  12 november 2015 at 07:18
 • Reply Desiree

  Oh mean! Wat moet dat heerlijk zijn zoveel lezen! Zou willen dat ik mezelf er iets meer tijd voor gunde!

  12 november 2015 at 08:03
 • Reply Lesley

  Wat een leuk idee hoe je dit zo hebt weergegeven! Leest inderdaad veel fijner dan een lange review en eigenlijk ben ik meestal toch alleen benieuwd naar het aantal sterren haha. Ik ga eens kijken voor Eleanor en Park. Ben heel benieuwd klink in ieder geval goed! Ik herken het trouwens heel goed hoor. Soms ben je zo gebonden aan een boek dat je moeilijk in een ander boek kunt beginnen! Zeker als dan een van de namen ook in het nieuwe boek voorkomt ;-)

  12 november 2015 at 08:03
 • Reply Sanne

  Het meisje in de trein wil ik ook nog eens graag lezen, en All the bright places heb ik gelezen ):

  12 november 2015 at 08:14
 • Reply Jenn

  Het meisje in de trein staat ook nog op mijn lijstje!

  12 november 2015 at 09:41
 • Reply Jolet

  Die eerde lijkt me interessant!

  12 november 2015 at 09:53
 • Reply Flavie

  Oh ik ben zo benieuwd naar het 2e en 3e boek!
  Leuk dat je aan het lezen geslagen bent… ik zou het niet meer kunnen missen :-)

  12 november 2015 at 10:01
 • Reply Renske

  Superleuk om op deze manier een minirecensie te lezen van boeken! Zelf wist ik natuurlijk al dat je deze boeken hebt gelezen, hihi. Ik ga hier zeker nog een aantal boeken van lezen! :)

  12 november 2015 at 10:02
 • Reply Margo

  Ik heb van deze alleen Meisje in de Trein gelezen, en ik vond hem zoooo goed! De rest nog niet, maar mijn to-lees lijstje is ook al zo lang. Ik begrijp je volledig trouwens, in je vakantie lekker veel lezen en zodra ‘het echte leven’ weer begint raak je geen boek meer aan haha.

  12 november 2015 at 10:06
 • Reply Ysanne

  Het meisje in de trein trekt mij minder, weet niet waarom. De laatste twee lijken me heel tof! Leuk lijstje zo :)

  12 november 2015 at 10:46
 • Reply Leonie

  Het meisje in de trein vond ik ook niet zo geweldig als veel andere bloggers. All the bright places lijkt me een mooi boek, die gaat op mijn lijst!

  12 november 2015 at 11:18
 • Reply Evelien

  Leuke rubriek! Duizend schitterende zonnen ligt al op mijn ‘to-read’ stapel. En ben nu ook heel benieuwd naar Eleanor & Park door jouw mini review en het feit dat John Green er verliefd op is! Oh, en die kaft van All the Bright Places spreekt mij op een of andere manier aan, haha :-)

  12 november 2015 at 11:57
 • Reply Inge

  Morgen komt mijn terugblik van #Boektober online, dus nog meer boeken!
  Ik vond het meisje in de trein echt zoooo tegenvallen. Spannend? Waar zit de spanning dan? Nee, ik vond hem eigenlijk best wel slecht :) Maar smaken verschillen gelukkig!

  12 november 2015 at 12:00
 • Reply Anne-Sterre

  Ik sluit me helemaal aan bij je mening over Duizend schitterende zonnen. Ook bij de zin die je doorgehaald hebt staan.. Het veranderd mijn kijk daarop ook. Niet dat ik er tegen ben of was, maar je leert het beter begrijpen. De andere boeken die je omschrijft heb ik nog niet gelezen.

  12 november 2015 at 12:49
 • Reply Lilian

  Eleanor & Park en All the bright places zijn twee van mijn favoriete boeken!

  12 november 2015 at 14:23
 • Reply Charelle

  Het boek van Hosseini en Eleanor &Park wil ik ook nog lezen! Dus tof dat je er zo over te spreken bent! :D Schijven ze een stukje omhoog op de TBR lust. Over het meisje in de trein heb ik verschillende beoordelingen gelezen, maar de meesten zijn inderdaad iets minder enthousiast, jij dus ook. :)

  12 november 2015 at 14:23
 • Reply Laura

  Ik ben momenteel bezig met het meisje in de trein maar ben nog niet echt verkocht. Misschien komt dat nog!

  12 november 2015 at 14:35
 • Reply Dina

  Oooh ja, Eleanor & Park wilde ik steeds nog lezen, maar die vergeet ik dus steeds. Mooi lijstje!

  12 november 2015 at 15:44
 • Reply Dominique

  Hmm het jeugdige in eleanor & park schrok me inderdaad wel een beetje af, maar nu wil ik hem eigenlijk toch wel lezen haha…

  12 november 2015 at 19:25
 • Reply Ilse

  Het meisje in de trein wil ik zo graag lezen! Heb er ook al zoveel goeds over gehoord.

  12 november 2015 at 20:22
 • Reply Neelke

  Ik heb Eleanor & Park recentelijk gelezen, wat een heerlijk boek was dat. Duidelijk geschreven voor tieners/young adults, maar echt een boek wat voor volwassenen ook prachtig is om te lezen. Duizend schitterende zonnen heb ik echt heel lang geleden gelezen, ik vond het een heel mooi boek, maar wel heel heftig. Naar de andere twee ben ik vooral erg benieuwd, en ja, Het meisje in de trein zie ik meer voorbij komen in blogland, dus ik ben nu wel erg nieuwsgierig. Leuk dat je deze boeken met ons deelt!

  12 november 2015 at 20:45
 • Reply Sanne

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt haha. Ik wilde heel graag het meisje in de trein gaan lezen en ik denk eerlijk gezegd dat ik dat nu ook wel ga doen :)

  12 november 2015 at 23:36
 • Reply Northflix

  Ik zit momenteel weer in een Netflix-fase… Maar dat kan over een maand weer anders zijn.
  Gone Girl… Die film heb ik gezien.
  Voor de pauze: Fantastisch! Echt! Na de pauze?! Wat een domper!…

  13 november 2015 at 10:16
 • Reply Boeken die ik heb gelezen #2 - Kimdonz

  […] geschreven. Waaronder Looking for Alaska. Voor mij hoort het een beetje in het rijtje thuis van Eleanor & Park en All the bright Places, boeken die gewoon erg fijn […]

  31 mei 2016 at 14:24
 • Leave a Reply