Boeken

Boeken die ik heb gelezen #2

boeken

De leesflow waar ik het de vorige keer over had, is helaas weer verdwenen. Als je hem vindt, wil je dan alsjeblieft even een gil geven? Nu ik mijn nieuwe e-reader heb, wil ik hem graag weer terug! In november/begin december had ik wél een aantal boeken gelezen, waar ik jullie graag meer over vertel.

Ik zal geen uitgebreide reviews schrijven. Dat is niet aan mij besteed. Zelf lees ik ook bijna nooit reviews voordat ik een boek ga lezen, omdat dat soms net wat meer weggeeft dan ik wil weten. Daarom zal ik alleen een korte beschrijving, mijn indruk en sterren geven :)


De man van je leven – Arthur Japin

Eén man, twee vrouwen en een afgelegen huis op een zonnig vakantie-eiland. Een wrange komedie over liefde, trouw, overspel en wraak voor iedereen die ooit geloofd heeft in de liefde.

Niet doen. Niet aan beginnen! Normaal gesproken ben ik gek op de boeken van Arthur Japin (Een Schitterend Gebrek/De Zwarte Met Het Witte Hart/De Overgave), wat hier is fout gegaan snap ik daarom niet. Het was zelfs zo erg dat ik op de helft van het boek ben begonnen met bladeren. En het eigenlijk al snel helemaal heb weggelegd. Het einde heb ik nog vluchtig doorgelezen, maar ook dat boeide mij niet.

sterren


Gone Girl – Gillian Flynn

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist wordt. De politie verdenkt hem en Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verzweeg. Nick zweert dat dit niet waar is, maar onder druk van de politie en de media ontstaan er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het door Nick geschetste beeld van zijn perfecte huwelijk.

Het boek erna viel gelukkig wel helemaal in de smaak. Ik had het weer even gehad met Nederlandse boeken en las dit verhaal daarom in het Engels. Het boek gaat over een jong echtpaar, waarvan de vrouw wordt vermist. Normaal lees ik niet zo snel crime, maar ik ben blij dat ik dit boek ben gaan lezen. Het heeft me nogal geschokeerd haha! Tim houdt niet van boeken, maar hij vond het wel leuk dat ik hem steeds vertelde over wat ik had gelezen. Binnenkort gaan we de film eens kijken.

sterren


Looking for Alaska (NL: Het grote misschien) – John Green

Het hoofdpersonage is de zeventienjarige Miles Halter. Hij heeft op school weinig vrienden en is geobsedeerd door Laatste Woorden. Hij gaat naar een kostschool in Alabama. Daar wordt hij door zijn kamergenoot gebombardeerd tot ‘Prop’, leert hij alles over roken, drinken en drugs en maakt hij zijn eerste echte vrienden. Ook wordt hij verliefd op schoolgenote Alaska Young.

Het eerste boek van John Green dat ik heb gelezen! The Fault in our Stars heb ik vorig jaar op mijn laptop gezien (húílen) – waar ik achteraf wel spijt van had, want de boeken zijn meestal nóg beter. Maar gelukkig heeft John Green meerdere goede boeken geschreven. Waaronder Looking for Alaska. Voor mij hoort het een beetje in het rijtje thuis van Eleanor & Park en All the bright Places, boeken die gewoon erg fijn weglezen.

sterren


Het Rosie project – Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden

Dit boek heb ik in het Nederlands gelezen en dat beviel me toch wel goed! Toen ik vorig jaar net was begonnen met bloggen werd The Rosie Effect helemaal gehypet. Mij trok het niet zo – ik dacht dat het over wielrennen ging (zie kaft). Gelukkig keek ik wat verder dan mijn neus lang was, en las ik dat het over een autistische man gaat die op zoek is naar een echtgenote. Dit is nogal een project, aangezien hij nog nooit op een tweede date is geweest. Laten we het er maar op houden dat hij nogal kieskeurig is. En hij van lijstjes houdt. Veel lijstjes.

sterren


Nu staat er al een tijdje (lees: anderhalve maand) dat ik bezig ben met het boek The Universe Versus Alex Woods, maar daar hoop ik dus binnenkort écht in te beginnen. Op dit moment heb ik helaas teveel studie leesstof (Business Law – saaaai!).

Wil je op de hoogte blijven van de boeken die ik lees? Voeg me dan toe op Goodreads. Vind ik gezellig :)
Gelezen boeken deel één vind je hier.

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

30 Comments

 • Reply debby

  Gone girl die film heb ik gezien en ik vond het steengoed. The rosie project staat al een aantal maanden op mijn telefoon, maar ik geef mezelf de tijd en de zin er niet voor.

  6 januari 2016 at 08:12
 • Reply Dina

  De laatste twee heb ik ook gelezen. De film Gone Girl heb ik wel gezien, ik wist toen nog niet dat er een boek van was. De film vond ik in ieder geval heel goed, misschien ga ik het boek ook nog wel eens lezen.

  6 januari 2016 at 08:14
 • Reply Catherine

  Fijn artikel! The Rosie project en Looking for Alaska vond ik super leuke boeken, Gone Girl staat nog hoog op mijn lijstje om te gaan lezen!

  6 januari 2016 at 08:20
 • Reply Renske

  Looking for Alaska wil ik ook zeker nog lezen! Er staan echt te veel boeken op mijn boekenlijstje om te lezen, haha. Bij mij is de leesflow eigenlijk ook echt ver te zoeken op dit moment. Zelfs voor het slapen even een hoofdstuk lezen lukt niet altijd meer. Mweeh!

  6 januari 2016 at 09:08
 • Reply Anna

  Heb heel veel gehoord over Het Rosie project, ben er erg benieuwd naar. Fijn dat ‘ie goed bevallen is! Tijd voor mij om naar de winkel te gaan en ‘m te halen (al kom ik de laatste tijd véél te weinig toe aan lezen, meh).

  6 januari 2016 at 09:31
 • Reply Eva

  Ik heb de bovenstaande boeken allemaal nog niet gelezen maar gone girl wil ik graag lezen. De film heb ik wel gezien en die is erg goed. Kan ik je aanraden! En het rosie project wil ik ook wel lezen. Ik ga ze eens opzoeken bij de bibliotheek. Overigens vind ik dit echt een fijn artikel. Je vertelt precies genoeg! Liefs!

  6 januari 2016 at 09:41
 • Reply Maaike

  Oh, ik wilde eigenlijk net vandaag in De man van je leven beginnen, haha. Nu ga ik toch twijfelen… Het Rosie Project en Looking for Alaska heb ik beide al gelezen, erg leuk inderdaad!

  6 januari 2016 at 09:48
  • Reply kim

   Ah dat is toevallig! Ik heb er hele wisselende recensies over gelezen, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij ervan vindt en wat er bij mij nou misging haha.

   6 januari 2016 at 22:17
 • Reply Madelon

  Leuk artikel! Ik ben normaal gesproken ook fan van Arthur Japin maar als ik de beschrijving van het boek alleen al lees haak ik af. Looking for Alaska vond ik ook heel erg mooi. Gone Girl wil ik dit jaar een keer lezen, heel benieuwd naar :)

  6 januari 2016 at 11:23
  • Reply kim

   Jaa, ik ging blind af op de naam Arthur Japin en had de omschrijving niet eens gelezen! Oooh ja Gone Girl is dus echt een aanrader. Ik had hem binnen no time uit :)

   6 januari 2016 at 22:18
 • Reply ricardo

  Ik ben altijd zo slecht in lezen bijhouden. Ik heb daarom maar één voornemen voor 2016: meer boeken lezen.
  Vorig jaar heb ik er één uitgelezen. Te schandalig. Dit jaar wil ik er minstens zes lezen. Iedere twee maanden één. Het moet te doen zijn. Op dit moment lees ik Not That Kind Of Girl van Lena Dunham.

  Gone Girl wil ik ook nog lezen, want ik heb de film al gezien en die vond ik tof.

  6 januari 2016 at 11:47
  • Reply kim

   In 2012, 2013 en 2014 las ik er volgens mij ook één per jaar (op mijn studieboeken na). In de zomer. Vorig jaar werden het er ineens 8!
   Oeh een boek van Lena Dunham lijkt me ook erg interessant :)

   6 januari 2016 at 22:20
 • Reply Dalinka

  Gone Girl wil ik heel graag lezen en heb ik al op mijn e-reader gezet. Er zijn alleen nog 2 andere boeken die ik eerst wil lezen. Daarna wil ik ook de film zien. Ik denk dat ik die volgorde aanhoud. Meestal heb ik namelijk geen zin meer om het boek te lezen als ik de film al heb gezien.
  Ik ga je toevoegen op Goodreads!

  6 januari 2016 at 12:26
  • Reply kim

   Nee dat heb ik inderdaad ook! En na het lezen van een boek ben ik júist benieuwd naar een film haha.
   Gezellig :)

   6 januari 2016 at 22:21
 • Reply Charelle

  Looking For Alaska vind ik echt het beste boek van John Green dat ik heb gelezen. Zó goed. Ik was er echt weken depressief van. (A) Ik vond hem ook veel beter dan The Fault in Our Stars, dus wie weet is het niet zo erg dat je de film al hebt gezien. ;) The Rose Project ben ik nu aan het lezen. Ik heb je toegevoegd op Goodreads. (:

  6 januari 2016 at 12:56
  • Reply kim

   Ik had dat met All the Bright Places! Dat boek had wat meer indruk op mij gemaakt dan Looking for Alaska. En omdat het een beetje hetzelfde genre is en ik ze vlak na elkaar had gelezen, werd ik wat minder verdrietig van Looking for Alaska dan misschien de bedoeling is.
   Wat misschien ook wel iets goeds is haha!

   6 januari 2016 at 22:23
   • Reply Charelle

    Ooh All The Bright Places wil ik ook nog steeds lezen, ben daar héél benieuwd naar. Nu extra, haha! (En ja, misschien is het maar goed, een deprimerend boek is ook niet alles natuurlijk. (A)).

    7 januari 2016 at 10:56
 • Reply Bodi

  Gone Girl heb ik ook gelezen en vond ik echt geweldig! En Looking For Alaska staat nog op mijn readlist :)

  6 januari 2016 at 13:22
 • Reply Frédérique

  Ook laatst over geschreven! The Rosie Project vond ik een heerlijk boek! Ik zal je advies aannemen en De man van je leven niet lezen. Mij is Arthur Japin sowieso altijd afgeraden dus al ik er niet aan zijn boeken beginnen.. haha!

  6 januari 2016 at 13:29
  • Reply kim

   Ooooh ik vind dat Arthur Japin een paar geweldige boeken heeft geschreven! Hij heeft wel een aparte manier van schrijven – maar erg mooi. Maar idd, dit boek niét lezen haha!

   6 januari 2016 at 22:24
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Hahahaha, geweldig dat je dacht dat The Rosie Project over wielrennen ging. Ik vond het ook een erg leuk boek! Wel jammer dat het boek van Atrhur Japin zo tegenviel. Ik heb laatst ‘Maar buiten is het feest’ gelezen, die was wel erg mooi!

  6 januari 2016 at 14:16
 • Reply Saar

  Rosie Project vond ik leuk, deel 2 vond ik echt helemaal niks!

  6 januari 2016 at 22:09
  • Reply kim

   Haha ik vond deel 2 nóg wat leuker! Dat had ik vlak erna gelezen ;P

   6 januari 2016 at 22:24
 • Reply Kelly

  Wat een mooie boeken!

  6 januari 2016 at 22:35
 • Reply Anne-Sterre

  Jammer dat het eerste boek zo tegenviel, had ik eigenlijk niet verwacht. Gone Girl heb ik als film gezien, ik vind het wel een goed verhaal. De laatste twee heb ik over gehoord, met name de laatste spreekt mij wel aan. Fijn die korte reviews zo!

  6 januari 2016 at 23:08
 • Reply NESRIN

  Looking for Alaska en Het Rosie project lijken mij twee leuke boeken. Fijn zo een review, lekker, kort en bondig geschreven, I like!

  7 januari 2016 at 09:45
 • Reply Miriam

  Hmmm, Gone Girl lijkt mij nog wel interessant! Die film leek mij te eng, maar het boek kan ik vast wel aan haha ;)

  7 januari 2016 at 12:05
 • Reply Loene

  Het boek ”Gone Girl” lijkt me een heel spannend boek! Op de een of andere manier heb ik iets met zulke boeken, haha! :-)

  7 januari 2016 at 20:53
 • Reply Ysanne

  Wat jammer dat De man van je leven zo tegen viel! Gelukkig beviel de rest goed, van je lijstje moet ik alleen nog het Rosie Project. Kijk er naar uit :)

  7 januari 2016 at 21:33
 • Reply Lore

  Oei! Op dit moment heb ik nog geen enkele van deze boeken gelezen… De man van je leven, Gone girl en Looking for Alaska staan wel op mijn to read lijstje! Door jouw mening ben ik nu eigenlijk wel benieuwd naar De man van je leven, want Japin schrijft normaal gezien wel erg goed… (Alhoewel, De grote wereld vond ik ook niet goed :/) Ik ben wel ontzettend benieuwd naar Gone girl, daar hoor ik enkel goeds over! Blijkbaar nog beter dan de film.

  17 januari 2016 at 20:28
 • Leave a Reply