Boeken

Boeken die ik heb gelezen #3

boeken2

Zo, afgelopen maand was een goede leesmaand! Ik heb maar liefst zeven(!) boeken gelezen. Die lees challenge van 15 boeken lezen dit jaar wordt waarschijnlijk dik overschreden, haha. In dit blogje zal ik zes boeken uitlichten – lees je mee?


Het Rosie Effect – Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Het vervolg op Het Rosie Project. Deel 1 vond ik al leuk om te lezen (dat kan je hier teruglezen) en deel 2 vond ik nóg leuker. Wederom zit je in het hoofd van Don Tillman – een autistische man –  en lees je over zijn avonturen. Over de inhoud wil ik verder eigenlijk niet uitweiden, want dat is een beetje zonde als je deel 1 nog niet hebt gelezen (daarom staat er een omschrijving van deel 1 hierboven).

Normaal lees ik boeken in het Engels, maar deze delen heb ik beide in het Nederlands gelezen. Een beetje jammer, maar misschien maar goed ook. Er worden veel technische termen gebruikt en dit is niet gek, want ik ben er achter gekomen dat de schrijver voorheen studieboeken schreef. Dit was zijn eerste roman – en dat werd meteen een groot succes!

sterren


The Universe Versus Alex Woods – Gavin Extence

Alex Woods weet dat hij niet de meest normale jeugd heeft gehad. Hij weet dat opgroeien met zijn helderziende moeder en zijn kat Lucy hem niet zal beschermen tegen de pestkoppen in zijn klas. Ook weet hij dat er op een dag zomaar een meteoriet in kan slaan – hij heeft in elk geval de littekens om het te bewijzen. Wat hij niet weet is dat hij in de alleenstaande, humeurige Vietnamveteraan Isaac Peterson een vriend zal vinden. Een onverwachte vriend, die hem leert dat je maar één kans krijgt in het leven, waarvoor de juiste keuzes gemaakt moeten worden.

In het begin van het verhaal dacht ik echt: waar gaat dit heen. Maar dat wordt gelukkig al redelijk snel duidelijk. Er zijn een hoop dramatische gebeurtenissen en toch blijft het verhaal luchtig. Ik ben dus echt een grote huilebalk en heb bij dit boek niet eens moeten huilen. Dit betekent niet dat ik niet in het verhaal zat, want dat zat ik zeker. Het is zo een boek dat zó interessant is, dat ik hem eigenlijk nu al nog een keer zou willen lezen.

sterren


Mara Dyer Trilogie – Michelle Hodkin

De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen. Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseftt ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

Deze boeken heb ik echt verslonden. Ik heb het even opgezocht en ik heb dus in één week alle drie de boeken uitgelezen. En dat waren ongeveer 500 bladzijden per boek. Deels in mijn tentamenweek. Ik hoef dus denk ik niet meer te zeggen dat ik ze erg goed vond?

Het eerste deel – The Unbecoming of Mara Dyer – begint met de hoofdpersoon Mara, die wakker wordt in het ziekenhuis. De vrienden waarmee ze die nacht op stap was, zijn omgekomen door een gebouw dat instortte. En Mara? Die is niet eens gewond. De vraag is dan ook: wat is er die nacht echt gebeurd? Naast het spannende gedeelte gaan grote gedeeltes van het verhaal ook over haar middelbare school ervaring. Ik was eerst een beetje bang dat het te jeugdig zou zijn, maar dat vond ik het helemaal niet.

sterren


Past The Shallows – Favel Parett

“If you read only one book this year, make sure it’s this” (The Sunday Times, London): An award-winning debut novel from a rising star in Australia—a hauntingly beautiful story about the bond of brotherhood and the fragility of youth. Dit boek is volgens mij niet in het Nederlands uitgegeven. Ik kon daarom geen Nederlandse beschrijving vinden.

Dit is denk ik het meest deprimerende boek dat ik ooit heb gelezen. Op een goede manier, dat wel. Het verhaal was mooi – al vond ik het in het Engels af en toe wel wat lastig te begrijpen. Het speelt zich namelijk af in Tasmanië, een arme buurt waar veel vissersmannen leven. Veel van de vissers-benamingen kende ik niet. Zo kende ik ook het woord Mako niet, wat ik opzocht rond 00:30, toen ik nog even las voor het slapengaan. Nou, ik schrok me kapot!

Past The Shallows gaat over de broers Harry, Joe en Miles die leven met hun gewelddadige vader. Het verhaal wordt vanuit Harry en Miles verteld en wat ik wel erg mooi vond om te lezen, is dat er ondanks de barre omstandigheden, toch ook mooie momenten waren. Ik vind het zeker een aanrader, maar bereid je wel voor op een verhaal dat niet al te vrolijk is.

sterren


Wanneer ik eenmaal begin in een boek, vind ik het ZO lastig om het weer weg te leggen. Daarom heb ik besloten om eventjes geen boeken meer te lezen. Totdat ik het weer iets rustiger heb met mijn studie! Het feit dat ik drie boeken heb gelezen in mijn tentamenweek is natuurlijk al een beetje krankzinnig, haha!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

26 Comments

 • Reply Darina

  Wow dat zijn veel boeken in zo’n korte tjmid! De Mara Dyer trilogie lijkt me ook heel spannend!

  25 februari 2016 at 06:41
  • Reply kim

   Ja dat is zeker een aanrader! Ik was heel blij dat deel twee en deel drie al uit waren, zodat ik ze meteen achter elkaar kon lezen haha :)

   25 februari 2016 at 11:19
 • Reply Dina

  The Rosie Project en Effect heb ik ook gelezen, dat vond ik toch ook wel bijzondere boeken. Wat heb je veel boeken gelezen de afgelopen tijd. Heerlijk!

  25 februari 2016 at 06:55
  • Reply kim

   Ja he, ik vond zijn gedachtegang zo interessant haha. Oh ja, ik kijk al uit naar de zomer: lekker veel lezen!

   25 februari 2016 at 11:20
 • Reply Gigi

  Lezen is een goede gewoonte.

  25 februari 2016 at 07:10
 • Reply Sanne

  Wauw, Kim! Zoveel boeken in zo’n korte tijd. Dat moet je kunnen, volgens mij! De Mara Dyer Trilogie en The Rosie Effect (met het eerste boek erbij) zou ik ook nog willen lezen.

  25 februari 2016 at 10:02
  • Reply kim

   Hahaha mijn vriend verbaasde zich ook over hoe snel ik een boek uit had. Ik schijn ook wel snel te lezen. Jammer dat dat met studieboeken dan weer niet zo is, haha.

   25 februari 2016 at 11:21
 • Reply Dalinka

  Wauw dat zijn een hoop boeken! Mag ik een klein beetje van jouw leestempo hebben? Haha. Het Rosie Project moet ik nog lezen. Een oud collega van me was hier heel enthousiast over. Dan kan ik straks meteen doorgaan met Het Rosie Effect. Zo fijn om delen achter elkaar te kunnen lezen.
  The Universe Versus Alex Woods en de Mara Dyer trilogie ga ik even opschrijven. Die klinken ook erg interessant!

  25 februari 2016 at 11:43
 • Reply Chantalle

  Wauw wat veel boeken heb je gelezen! Ik lees eigenlijk bijna nooit.. Ik weet nooit zo goed wat voor boeken ik leuk vind, haha. Maar zoals ik je artikel lees lijken deze boeken me allemaal wel leuk.

  25 februari 2016 at 11:46
 • Reply Jenn

  Vooral die Maya Dyer trilogie lijkt me wel wat! En het rosie effect natuurlijk, het eerste deel heb ik laatst uitgelezen.

  25 februari 2016 at 13:53
 • Reply Anne-Sterre

  Ik heb een paar keer met het Rosie Effect in mijn handen gestaan. Het verhaal spreekt me heel erg aan, maar waarom ik het steeds laat liggen? Ik weet het niet..

  25 februari 2016 at 13:57
 • Reply Nesrin

  Wat goed! Je gaat hard. Ik wil nog steeds Rosie deel 1 lezen haha.

  25 februari 2016 at 17:30
 • Reply Kelly

  Klinken allemaal erg interessant!

  25 februari 2016 at 17:41
 • Reply Els

  Wow, dat zijn er veel :-). Ik was al blij met 1 boek dit jaar ;-).

  25 februari 2016 at 20:07
 • Reply Frédérique

  Altijd leuk om iets anders dan de achterkant van het boek te lezen! Ik heb deel 1 gelezen van het eerste boek: The Rosie Project. Ben benieuwd of het vervolg The Rosie Effect met zal bevallen!

  25 februari 2016 at 20:07
 • Reply heidi

  Wat leuke boeken zijn het.

  25 februari 2016 at 21:03
 • Reply Charelle

  Wow Kim! Dat zijn er nogal wat, zeven! Toevallig heb ik deze maand ook The Rosie Effect gelezen, maar ik vond hem juist heel erg tegenvallen, heel langdradig. En dat terwijl ik het eerste boek echt geweldig vond! De Mara Dyer boeken ken ik helemaal niet maar daar ben ik nu wel heeeel nieuwsgierig naar, op mijn TBRlist dus maar! ;)

  25 februari 2016 at 21:40
 • Reply Charlotte

  Wauw allemaal mooie boeken!

  26 februari 2016 at 12:34
 • Reply Sas

  Leuk overzichtje! Ik ben nog steeds bij boek 2 van 2016 :’) Ik hoop meer te kunnen gaan lezen aankomende maanden. Ik heb alle boeken hierboven niet gelezen.

  26 februari 2016 at 13:58
 • Reply Rachel Kromdijk

  Ik hou wel van dit soort boeken wij hebben daar wel dezelfde smaak in zo te zien!
  Ik vind thrillers heel spannend en de boeken van Santa Montefiore! liefs

  26 februari 2016 at 15:22
 • Reply Jolet

  Ik wil ook weer meer gaan lezen, maar ik zoek de tijd er niet voor. Terwijl het lezen van een boek zo ontspannend kan werken!

  26 februari 2016 at 19:51
 • Reply Eva

  Leuke boeken heb jij gelezen zeg! Je geeft mij wel weer inspiratie zo. Ik ken ze namelijk allemaal niet!

  26 februari 2016 at 20:48
 • Reply Renske

  Leuke boeken weer! :-) Het Rosie effect wil ik ook eens lezen. Die ligt nu in mijn kast te verstoffen. Beetje jammer dat ik maar één boek tegelijk kan lezen. Wie weet zijn Don en ik wel een goede match, hahaha!

  27 februari 2016 at 10:39
 • Reply José

  Ik heb ook The Rosie Project en The Rosie Effect gelezen, maar ik vond het eerste boek eigenlijk beter! Maar misschien omdat het toen nog zo nieuw voor mij was.

  27 februari 2016 at 14:24
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  The Rosie Project heb ik gelezen, deel 2 staat zeker op mijn lijstje! De andere boeken klinken ook erg goed. Ik ga ze onthouden, dank voor de tips!

  28 februari 2016 at 11:34
 • Reply Resaarcle

  The Rosie Effect ben ik nu al een paar keer tegengekomen als aanrader. Misschien toch eens gaan lezen!

  7 maart 2016 at 20:47
 • Leave a Reply