Boeken

Boeken die ik heb gelezen #7

boeken gelezen

Er was een periode dat ik via Goodreads goed bijhield welke boeken ik aan het lezen was. Ik maakte een leeslijst, gaf cijfers en keek naar de boeken van mijn Goodreads-vrienden voor mogelijke aanraders. Sinds ongeveer april (toen ik begon met het verwaarlozen van al mijn social media kanalen (behalve Twitter. Love Twitter)) heb ik nauwelijks nog ratings gegeven en ook geen boeken meer op mijn lijst gezet. Nu ik alles weer langzaam aan het oppakken ben, ben ik ook van plan mijn Goodreads account weer bij te houden. Dus mochten we nog geen vrienden zijn: voeg me toe


Harlan Coben – Don’t Let Go (NL: Laat Niet Los)

Vijftien jaar geleden werden er twee tieners dood gevonden naast een verlaten treinspoor: de tweelingbroer van Nap Dumas, Leo, en de dochter van het hoofd van de politie. Velen dachten dat ze samen zelfmoord hadden gepleegd, maar er waren ook dorpsbewoners die dat weigerden te geloven. (Bron: Bol.com).

Dit boek heb ik gisteren uitgelezen. Het leest gemakkelijk weg en het verhaal was (voor mij in ieder geval) niet voorspelbaar. Zelf deed ik er nog redelijk lang over, maar dat komt omdat ik meestal voor het slapengaan lees. Hoe spannend het boek ook is – mijn ogen vallen na een paar minuten dicht.

4 sterren donker


Bryn Greenwood – All The Ugly And Wonderful Things

Wavy, de dochter van een drugsdealer, heeft geleerd om mensen niet te vertrouwen. Zelfs haar eigen ouders niet. Haar leven veranderde toen Kellen, een getatoeëerde ex-gedetinieerde met een hart van goud, een motor ongeluk kreeg. Dit was het begin van een krachtige én shockerende liefdesrelatie tussen de twee.

Oh jongens. Dit boek is zó mooi. En heftig. En tenenkrommend. Wat dit boek voor mij zo uniek maakte, waren de karakters. Die zijn gewoon niet te vergelijken met personages uit andere boeken die ik heb gelezen. Daarnaast kom je ook echt voor een dilemma te staan: wat is goed en wat is fout? Aanrader!

5 sterren donker


Ruth Ware – The Woman In Cabin 10 (NL: De Vrouw In Suite 10)

Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. (Bron: Bol.com).

Dat hele cruise gebeuren sprak me wel aan. Mijn moeder kijkt vaak programma’s over cruises en droomt daar lekker bij weg. Ik zie het altijd meer als opgesloten zijn op een bootje, drijvend boven allemaal enge zeedieren, ergens in the middle of nowhere. Voeg daar nog even een moord aan toe en je hebt het perfecte horror-scenario. Maar goed: het was een spannend boek!

4 sterren donker


Liane Moriarty – Truly, Madly, Guilty (NL: Bijna Echt Gebeurd)

Een barbecue met zes verantwoordelijke volwassenen. Drie schattige kinderen. Eén kleine hond. Wat zou er mis kunnen gaan?

Het verhaal gaat over een barbecue waar drie stellen + de kinderen aanwezig zijn. Op die barbecue is iets gebeurd, maar als lezer weet je niet wat. In het begin vond ik dit wel leuk – het heen en weer gaan tussen de momenten vóór de barbecue en na de barbecue. Echter, op een gegeven moment begon dit te vervelen. Het was mij allemaal wat te langdradig.

3 sterren


Zo dat was weer even een kort overzicht van de boeken die ik de afgelopen weken heb gelezen. Op dit moment ben ik bezig in The Child Finder, en er zijn nog een paar andere boeken waar ik het over wil hebben. Maar dat komt binnenkort wel!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

6 Comments

 • Reply Shirley

  Leuke tips! Ik lees tegenwoordig via Kobo Plus, ik ga eens kijken of er boeken uit dit lijstje instaan.

  20 november 2017 at 12:30
  • Reply Kim

   Sinds een jaar heb ik ook een Kobo, heel fijn ding!

   20 november 2017 at 13:17
 • Reply Jorinde

  Thanks voor de tips! Don’t let go lijkt mij een erg spannend boek!

  20 november 2017 at 15:05
 • Reply Irene

  Leuk! Ik heb je toegevoegd op Goodreads :) Ik duid het alleen aan als ik een boek uit heb.
  Jouw laatste boek staat hier ook in de kast, maar ben nog bezig in een ander boek van haar.

  20 november 2017 at 17:32
 • Reply Romy

  Gave boeken zitten ertussen! Ik ben zelf wel heel benieuwd naar de boeken van Liane Moriarty. Ik lees helaas bijna nooit meer, maar moet het echt snel weer eens gaan oppakken.

  21 november 2017 at 19:04
 • Reply Sheila

  Er zit wel wat tussen wat me aanspreekt. Ik blijf me wel vaak verbazen om de vertaling van de boek titels. De schrijver heeft dan goed nagedacht over een titel en in het Nederlands lijkt het er vaak niet eens op. Daar kan ik me soms echt aan ergeren. Soms doet dat gewoon af aan het boek. Maar goed, ik dwaal af. Ik ga wat op mijn lijstje zetten voor mijn bezoek aan de bieb :)

  26 november 2017 at 11:36
 • Leave a Reply