Reviews

Corendon Hotel: High Tea

high-tea-groot

Valentijnsdag. Stiekem behoor ik tot de groep zuurpruimen die daar niks mee heeft, máár wanneer je vriendje je mee wilt nemen naar een high-tea, zeg je daar natuurlijk geen nee tegen! Sowieso is het een beetje gek dat wij – theeleuten – nog nooit samen hebben ge-high-tea-ed (mooi hè). De actie bij het Corendon Hotel (25% korting) konden we daarom niet voorbij laten gaan.

Eten bij het Corendon Hotel

Veel mensen kennen die irritante reclame wel, van Cor en Don. Maar dat ze ook hotels hebben? Daar was ik mij niet van bewust. Wanneer het Corendon hotel precies gebouwd is, weet ik ook niet. Ineens stond hij daar. Pats. Boem. Vijf minuten van mijn huis – naast de Gamma. Een mooie buurt is het niet, maar klanten trekt het wel. Niet gek trouwens, met al hun leuke acties! Zo konden we high-tea-en voor circa 12,50 euro per persoon, en is er ook een tea & tapas voor circa 14,50 per persoon. Dat laatste willen we ook nog een keer uitproberen. Beide bedragen zijn inclusief 25% korting, die tot en met maart geldt.

corendon high tea

Vooraf heb ik foto’s bekeken en zag ik er wel een tikkeltje tegenop. Het zag er niet knus uit, en van drukke locaties houd ik niet zo. Toch viel dit mij alles mee. We zijn helemaal achterin gaan zitten en daar zat ik prima! Het uitzicht is trouwens niet bepaald mooi te noemen. Zelf had ik daar niet zoveel problemen mee, want ik keek toch vooral naar Tim (slijm slijm) en gezien de lange tijd dat ze daar al aan het bouwen zijn, moet dat met een paar maanden ook wel af zijn, lijkt me.

hoi

High tea Corendon

Maar goed. Je krijg een welkomstdrankje (Prosecco of een verse jus d’orange) en daarna is het pakken wat je pakken kan! Persoonlijk vind ik het erg fijn dat er een buffettafel is. Je ziet meteen hoe groot de porties zijn en ik voel me ook minder bezwaard als ik iets laat staan. Tussendoor worden je borden opgehaald en kun je weer een nieuwe lading aan lekkers halen. Wat de high-tea van het Corendon Hotel anders maakt, is dat er Turkse lekkernijen zijn. Zo was er ook baklava en een hoop andere Turkse koekjes (?) waarvan ik de namen niet weet. Wat ik wel weet, is dat ze érg lekker waren. En zoet. Héél zoet.

high tea corendon

Wat mij wat tegenviel was de thee. Thuis heb ik 48921 verschillende theesmaken, dus dat je daar maar keuze had uit 9 smaken, vond ik jammer. Daarnaast waren het erg normale smaken, zoals Earl Grey en Groene thee. Helaas! Toen we thuis waren zaten Tim en ik al te overleggen dat als we later rijk zijn (a girl can dream), we een eigen high tea salon opzetten en dan heeeeeeeel veel lekkere thee en hapjes gaan aanbieden. Dat ik onze eigen thee maak en we dan ook een theewinkeltje openen (wederom: a girl can dream). Hoe leuk zou dat zijn!?

Corendon Vitality Hotel Amsterdam
Adres: Aletta Jacobslaan 7, 1066 BP Amsterdam

Houd jij van high-tea?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

28 Comments

 • Reply Darina

  Ik vind een high tea heel gezellig maar ik zit vaak snel vol van haha

  16 februari 2016 at 06:43
  • Reply kim

   Haha ja daar heb ik helaas ook last van! Op een gegeven moment deelden mijn vriend en ik een bord, zodat ik overal iig een hapje van kon proeven.

   16 februari 2016 at 11:38
 • Reply debby

  Ik hou zeker van een high tea, maar dan wel die klassieke met foute theepotten

  16 februari 2016 at 07:22
 • Reply Sanne

  Laat voor mij de thee maar voor wat het is, en geef mij maar alleen het voedsel, haha!

  16 februari 2016 at 08:29
 • Reply Mariska

  Ik vind die reclames eigenlijk wel oké, haha. Ik drink maar 1 soort thee dus zo lang die er is is het ook prima. Heel lekkere hapjes!

  16 februari 2016 at 08:54
 • Reply sammie

  Ik weet niet of ik high tea in buffet vorm zo leuk/gezellig zou vinden eerlijk gezegd. Ik vind het juist altijd zo leuk als er een schaal met van alles aan tafel word gebracht :) Wel super lief van je vriendje!

  16 februari 2016 at 09:43
  • Reply kim

   Dat begrijp ik wel! Dit was mijn eerste keer, dus misschien dat een schaal op tafel mij ook wel beter bevalt :)

   16 februari 2016 at 11:36
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  De hapjes zien er wel heel erg lekker uit. Leuk dat er ook Turkse hapjes bij zijn!

  16 februari 2016 at 10:32
 • Reply iris

  Ziet er zo lekker uit!

  16 februari 2016 at 10:57
 • Reply Elles

  Super leuk dat je vriend je mee naam naar een high-tea. Lekker veel hapjes, wel jammer dat er erg weinig thee is. Het lijkt me logischer dat er meer thee zou zijn aangezien het een high-tea is.
  Liefs,
  Elles

  16 februari 2016 at 11:51
 • Reply suzan

  oeh wat gezellig! en wat een lekkere dingen allemaal!

  16 februari 2016 at 12:31
 • Reply Sandra

  Wat zien de hapjes er lekker uit! Leuk dat het Turkse hapjes zijn, dat is wel iets specialer dan normaal. Wel jammer dat je maar 9 theesoorten had. Dat vind ik echt niet passen bij een High Tea… Lekker krom haha!
  Als jullie zo’n thee tentje hebben later als jullie rijk zijn, dan kom ik daar genieten van de theetjes hoor!!

  16 februari 2016 at 13:19
 • Reply Desiree

  Wauw! Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Zelf houd ik ook echt niet van Valentijnsdag en stiekem vind ik het ook bullshit, maar als iemand je mee wil nemen naar een high-tea zou ik ook geen nee hebben gezegd :-) lief!

  16 februari 2016 at 13:55
 • Reply Margo

  ik wist ook niet dat ze een hotel hadden maar ik heb verdorie nu wel trek na je post ;) lijkt me top dit!

  16 februari 2016 at 13:56
 • Reply Charelle

  Het ziet er echt allemaal heerlijk uit Kim! Fijn dat je een rustig plekje kreeg toegewezen ook. Zelf ben ik stiekem helemaal niet zo van de high tea, het is altijd zoveel en zo ongezond. (A) Maar als je een high tea salon opent dan kom ik wel hoor! ^^

  16 februari 2016 at 14:45
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Jammer van de thee, want dat is toch wel een groot deel van een high tea haha.

  16 februari 2016 at 16:12
 • Reply José

  Oeh ik hou van Turkse gebakjes enzo sinds ik in Istanbul ben geweest. Highteas vind ik altijd heel erg lekker!

  16 februari 2016 at 16:25
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik ben gek op high tea’s, maar het wordt wel weer eens tijd hihi. Wat handig dat je bij deze zelf kunt opscheppen. Vaak is het zo veel!!! En turkse hapjes, wat leuk! Zo kun je toch eens wat anders dan anders proberen :)

  16 februari 2016 at 17:04
 • Reply Anne

  Oh, wat ziet dat er leuk uit! Ik wil het binnenkort eens een keer met een vriendin gaan doen, voor haar verjaardag, maar dat is nog een verassing! ;)

  16 februari 2016 at 17:36
 • Reply Anne-Sterre

  Aan lekkers geen gebrek dus, maar bij een high-tea zou je inderdaad wel wat meer (bijzondere) theesoorten verwachten. Daar moet jij dan maar voor zorgen, als je je droom waar gaat maken, haha.

  16 februari 2016 at 19:53
 • Reply heidi

  Mmm wat heerlijk eten is het.
  Wat mooie foto’s zijn het.

  16 februari 2016 at 20:28
 • Reply Galina

  Wat lief van je vriend dat hij je mee uit nam :) ik vind dit een leuk concept, Van der Valk hotels heeft iets soortgelijks en het zijn inderdaad niet de meest gezellige restaurants, maar het is prima vertoeven :)

  16 februari 2016 at 21:02
 • Reply Renske

  Klinkt als heaven deze high-tea in buffetvorm! ;-) Wel jammer dat er weinig theesmaken waren en vooral zulke normale theesoorten. Enne… Ik wil wel medewerker in jullie theewinkeltje zijn hoor! ^^

  17 februari 2016 at 12:09
 • Reply Els

  En dan kom ik bij jullie high tea-en :-). Bye the way, ik hou van groene thee mandarijn ;-).

  17 februari 2016 at 20:05
 • Reply Daenelia

  Komkommer sandwiches, tomaten sandwiches…? Die zie ik dan weer niet en voor mij hoort dat er, naast natuurlijk scones en clotted cream, echt bij high tea :)
  Niks mis met wat ik op de foto’s zie hoor. Maar een high tea zou ik dat dan weer niet noemen. En ik zou er ook geen nee tegen zeggen als iemand me mee zou nemen. Zelfs als het per se op 14 februari moest :P

  18 februari 2016 at 14:53
 • Reply Esmeralda

  Ik heb een keer samen met een vriendin een high-tea gedaan en met m’n mams. Vaak vind ik het aanbod aan hapjes wat tegenvallen maar het thee drinken, kletsen en hapjes eten vind ik wel heel leuk!

  20 februari 2016 at 18:27
 • Reply Sabrina

  Jammer dat er niet veel keus was kwa thee smaken, maar de rest ziet er wel lekker uit hoor!

  26 februari 2016 at 11:51
 • Reply Rowan

  Oeeeh dat ziet er mooi en lekker uit. Dat was vast genieten!

  28 februari 2016 at 09:06
 • Leave a Reply