Mijn leven Muziek

De mooiste nummers van Bob Dylan

Bob Dylan

Bij voorbaat weet ik al dat dit blogje niet erg populair gaat worden, maar dat maakt niet uit! Ik vind het leuk om een blog over Bob te schrijven, dus dat wordt hem vandaag :) Hoe lang ik zijn muziek al luister weet ik niet precies meer, maar het zal vast door mijn ouders komen. Zolang ik mij kan herinneren draaien zij Radio 2 en daar komt Bob Dylan ook weleens voorbij. 

Een paar jaar geleden heb ik twee keer zijn concert mogen bezoeken. Zijn performance was niet geweldig. Hij keek het publiek niet in en vaak merkte je pas na de helft van het liedje welk nummer hij precies aan het spelen was, maar hé dat maakte niet uit, want het was Bob Dylan! Een van de grootste songwriters en een pro in protestsongs schrijven. Echt waar, luister maar eens naar zijn teksten!


Hurricane

Ik begin ook even met een liedje dat eigenlijk gewoon een mini-verhaal is. Een waargebeurd verhaal. Over bokser Carter die onterecht beschuldigd wordt van moord. Ik vind het zó mooi dat Bob Dylan daar een nummer over schrijft – geeft toch maar weer aan hoe begaan hij is met mensen en niet tegen onrecht kan. Hier is overigens ook een mooie film over gemaakt die eveneens Hurricane heet met Denzel Washington (hartje) in de hoofdrol!

Here’s the story of the Hurricane
The man the authorities came to blame
For somethin’ that he never done
Put in a prison cell, but one time he could-a been
The champion of the world


Girl from the North Country

Dit vind ik zo een mooi en lief nummer. Het gaat over de herinnering aan een meisje dat hij leuk vond. Maar het wordt op zo een lieflijke manier gezongen, anders dan de standaard liefdesliedjes van nu.

Please see for me if her hair hangs long,
If it rolls and flows all down her breast.
Please see for me if her hair hangs long,
That’s the way I remember her best.


Don’t Think Twice it’s allright

Bij dit nummer zie ik dus helemaal voor me dat hij een vrouw verlaat en rustig verder reist. Het is gedaan, en het maakt niet uit. Ik hooooud van mondharmonica’s, dus het einde vind ik ook helemaal leuk.

I ain’t sayin’ you treated me unkind
You could have done better but I don’t mind
You just kinda wasted my precious time
But don’t think twice, it’s all right


Song To Woody

Dit is mijn allerfavorietste nummer. Denk ik. Het verschilt een beetje per dag, maar veel dagen is het dit nummer. Het is een van zijn eerste nummers ooit geschreven – dat vind ik al een mooi idee. En het is eigenlijk een ode aan zijn held Woodie Guthrie. Geweldig kort nummer.

I’m a-singin’ you the song, but I can’t sing enough
’Cause there’s not many men that done the things that you’ve done


Like a Rolling Stone

Tja, dit nummer mag niet ontbreken! Het is misschien wat voor de hand liggend, maar dit vind ik ook echt een van zijn mooiste nummers. Het schijnt dat zijn fans dit in die tijd niet zo konden waarderen. (Semi) Rock? Hell No. Gelukkig draaiden de meeste fans wel bij, want dit is gewoon een prachtnummer!

Ik vind de studioversie mooier, maar die kon ik niet vinden.

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone?


 Er missen nog heel veel nummers. Dat weet ik, maar dit zijn de nummers waar ik het op dit moment het liefst naar luister. Volgens mij heb ik circa 50 nummers van hem, dus het was ook wel een moeilijke keuze!

Welk nummer luister jij graag? En luister je überhaupt weleens naar Bob Dylan?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

5 Comments

 • Reply marleen@burgertrutjes

  Ik vind blogs over muziek juist supertof altijd! :) Bob Dylan <3

  10 oktober 2016 at 11:40
 • Reply Eva

  Ik luister nooit bewust in ieder geval naar Bob Dylan. Ik ga ze vanavond even beluisteren. Kijken of ik ze herken :-)

  10 oktober 2016 at 17:39
 • Reply Dalinka

  Bob Dylan is niet helemaal mijn muzieksmaak, maar Hurricane kan ik wel waarderen en Knockin’ on Heaven’s Door hoor ik ontzettend vaak op de radio (Radio 2 inderdaad haha), dus die zing ik ook gewoon mee hahaha. Wel tof dat je hem live gezien hebt!

  10 oktober 2016 at 19:02
 • Reply Melike

  Ik vind het eigenlijk wel een hele leuke blog en ik hoop juist dat hij meer gelezen wordt;) Ik hou ook wel van dit soort muziek. Lekker een beetje nostalgisch en het brengt me altijd aan het nadenken!

  11 oktober 2016 at 17:36
 • Reply Sher

  Wat een topnummers inderdaad, ben het helemaal met je eens!

  17 oktober 2016 at 11:58
 • Leave a Reply