Mijn leven

De struggles van een mobiele telefoon

Minder leuke dingen aan telefoon

Oké, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dus aardig verslaafd aan mijn telefoon. Vooral nu ik sinds een jaartje allerlei social media kanalen heb, ben ik er eigenlijk de hele dag mee bezig. Wel een heel verschil met 10 jaar geleden. Naast alle leuke kanten van het constant-je-mobiel-bij-je-hebben, wil ik het ook over de struggles hebben. Ik heb al een keer geschreven over waarom ik geen iPhone wilde, maar daar kom ik door een recente ontwikkeling op terug. Misschien wordt mijn volgende mobiel toch wel de iPhone 7!


Telefoonproblemen

 • HOOFD-PIJN. Oh jongens, echt waar. Vooral dat nachtelijks appen en twitteren bezorgt me de nodige koppijn. Het is gewoon te moeilijk om je telefoon weg te leggen. Zit je in een leuk gesprek, moet je het ineens afkappen.
 • Het oneindige opladen. Waar is de tijd gebleven dat je gewoon een paar dagen je telefoon niet hoefde op te laden? (O ja, wacht. Dat was de tijd dat we nog geen smartphones hadden.)
 • “Onvoldoende ruimte in telefoon”. Ha, ja. Hier heb ik dus al zeker een half jaar last van! Denk je even de helft van je foto’s te verwijderen, is het nog niet goed. Oké, AL je video’s wegdoen, kan je nog steeds niet die ene app downloaden. Is het eindelijk gelukt, heb je die ene leuke app gedownload, zit hij weer vol. Ik krijg dus al een tijd geen emails meer op mijn telefoon binnen, omdat hij constant vol zit. Het was zo erg dat ik maar een SD kaart had gevraagd voor kerst.
 • Het constant bezig zijn met content willen creëren. Als ik iets meemaak, zit ik gewoon al een tweet in mijn hoofd te maken. En wanneer ik iets moois zie, denk ik “oh even foto maken voor Instagram!”. Het scheelt wel dat ik nu geen Snapchat meer heb, want toen zat ik helemaal vaak met mijn neus voor het schermpje. Maar goed, soms zou het wel beter zijn om even wat meer van de omgeving te genieten, in plaats van alles door een scherm te zien.
 • En kunnen jullie mijn verhaal van vorig jaar nog herinneren? Nee? Ik zal het nog even kort samenvatten: Mijn vader zou mij ophalen van de uni, maar ik kwam met een lege telefoon te zitten. Gelukkig weet ik ons huisnummer wel uit mijn hoofd en mocht ik de telefoon van een vrouw lenen. Maar stel dat ik iemand anders had moeten bereiken? Dat zou me niet eens zijn gelukt, want ik ken verder geen telefoonnummers uit mijn hoofd.

Maar hé, als puntje bij paaltje komt, ben ik wel heel erg blij met mijn telefoon hoor. Dan neem je die struggles gewoon voor lief. Zoals ik in de intro al liet weten begint Apple toch wel een beetje mijn hart te veroveren. Voor kerst heb ik een iPad gekregen en ik vind het een geweldig ding. Het is nu zover dat ik er al zit te sparen voor een iPhone en Macbook, haha… Wanneer jij op zoek bent naar een nieuw abonnement, is het de moeite waard deze aanbieding eens te bekijken!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

10 Comments

 • Reply Bettie

  Wel grappig dat ik vier jaar geleden nog niet eens een smartphone had, was ook de enige van mijn klas die dat niet had. Sommige punten zijn wel herkenbaar zoals geen telefoonnummers uit je hoofd kennen en denken: dat moet ik echt even tweeten.
  Al hoef ik mijn mobiel niet eens elke dag op te laden gelukkig, blijkbaar een hele goede batterij in dit mobieltje (samsung s5).

  Maar ik las van de week dat de oude nokia terugkomt en dat is best interessant eigenlijk vind ik. Alleen één nadeel is dat je dan geen whatsapp en instagram kunt hebben. Maar zit het wel te overwegen om zo’n oud mobieltje weer te nemen.

  17 februari 2017 at 13:41
 • Reply Evelyne

  Ja, behalve mijn vast telefoonnr en dat van oma en mijn tante, ken ik geen enkel nr vanbuiten. Jawel, mijn eigen nr nog net wel, haha. Maar daar ben ik uiteraard niets mee als ik iemand moet bereiken :p Ik zou wellicht niet meer zonder smartphone kunnen, ondanks dat ik niet dagelijks mijn Instagram of Twitter check. Het is gewoon zo handig in die dooie wachtmomenten om even je mobiel er bij te nemen.

  17 februari 2017 at 14:56
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik weet alleen mijn eigen telefoonnummer uit mijn hoofd haha, echt erg! Ik zou dus helemaal niemand kunnen bellen :P En oh, je krijgt geen spijt van een Iphone;)

  17 februari 2017 at 16:47
 • Reply Dalinka

  Ja dat nachtelijk tweeten vooral…hahaha. Vaak als ik wakker word en Twitter open zie ik hele gesprekken voorbij komen;-) Maar het werkt inderdaad verslavend. Snapchat gebruik ik zelf momenteel ook niet meer maar ik zit nu wel vaker op Twitter dus qua tijd maakt dat nog niet veel uit haha.
  En ik ben erg blij met mijn iPhone. Nooit meer last van een vol mobieltje!

  17 februari 2017 at 18:37
 • Reply Eva

  Ik heb ook altijd te weinig ruimte op mijn telefoon! Heel irritant :P En dingen verwijderen helpt inderdaad niet.

  17 februari 2017 at 19:32
 • Reply Fleur

  Ik ben sinds een paar maanden overgestapt naar Apple en ben dit dus eigenlijk nog niet tegen gekomen. Hopelijk gebeurt dat voorlopig ook nog niet!

  17 februari 2017 at 19:42
 • Reply Saar

  Ik ken alleen de nummers van mensen die al jaren hetzelfde nummer hebben. Heel slecht eigenlijk!

  20 februari 2017 at 12:58
 • Reply Galina

  Haha, de struggle is real inderdaad met de telefoons. Hier een trouwe ‘Samsung-ert’, maar ik zit er ook echt constant op te kijken. Er is blijkbaar ook zo een app dat bijhoudt hoeveel uur per dag je je telefoon gebruikt, maar durf hem niet te downloaden :P

  22 februari 2017 at 12:46
 • Reply Jenn

  Haha, heel herkenbaar! Ik ken gelukkig de nummers van Lief wel uit mijn hoofd. Die van mijn ouderlijk huis en het mobiele nummer van mijn moeder ook (die zijn al een eeuwigheid hetzelfde…), dus ik kan in geval van nood altijd wel iemand bereiken denk ik.

  23 februari 2017 at 11:15
 • Reply Florentine

  Hah super leuk artikel ❁
  Heel herkenbaar! liefs, Florentine

  9 maart 2017 at 19:01
 • Leave a Reply