Mijn leven

De struggles van een theeleut

DSC_2552 (2)

In theeblogje één en theeblogje twee kwam al naar voren dat ik nogal van thee houd. Helaas is het leven van een theeleut niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Nee, ook wij hebben de nodige struggles! Lees je mee?


Overal kopjes. Wanneer Tim er is, liggen er – na één dag mijn kamer niet opruimen – wel bijna tien thee-mokken in mijn kamer. Echt waar! Het is dat mijn thee diffusers op een gegeven moment op zijn, en ik alle mokken weer mee naar beneden neem, maar anders zou ik een heuse verzameling krijgen in mijn kamer. Niet erg hygiënisch.

Thee óf te sterk, óf te zwak. Dit heb ik vooral wanneer ik een nieuwe losse thee uitprobeer. Ik heb weleens een thee ZO sterk gedronken, dat ik hem daarna gewoon niet meer lekker vond. Ook niet toen ik het goed had gedoseerd.

Ik-kan-mijn-thee-nergens-kwijt. Tim en ik hebben het er al over dat als we gaan samenwonen, we een aparte thee kast nemen. Mijn ouders zijn namelijk niet zo blij met mijn grote theevoorraad, 80% heb ik al in mijn kamer gestald.

Mond verbranden. Of je tong. Of je handen. Eens in de zoveel tijd, verbrand ik weer eens iets. Ik geloof namelijk niet in het laten afkoelen van je thee. Nee joh, ik drink gewoon kokend water. Althans, dat probeer ik.

Te lang wachten en je thee is weer koud. Kijk, want anders krijg je hier weer last van. Dit gebeurt vooral tijdens het kijken van een serie. Ineens is het een half uur later en zit je met koude thee.

Maar hé een diehard theeleut drinkt ook koude thee.


Zo, wat een problemen hè! Gelukkig krijg je er ook veel voor terug ;-) We zitten er zelfs over na te denken om een speciale thee-waterkoker te kopen, haha!

Ben jij een theeleut?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

45 Comments

 • Reply debby

  Ik ben een koffiedrinker en dat weet je. Zelf vind ik koude koffie afschuwelijk, en als ik ergens kom en ze hebben senseo -sorry senseo drinkers- Nee ik ben koffie betreft een verwend nest. Leuk artikel kim

  9 december 2015 at 07:33
  • Reply kim

   Ohhh nee koude koffie is ook niet te doen! Tenzij het ijskoffie is, dat vind ik wel heerlijk <3

   11 december 2015 at 23:28
 • Reply Femke

  Ahhh ik vind te sterke thee echt smerig haha! Zo erg als deze dingen is het dan bij mij weer niet!

  9 december 2015 at 07:48
 • Reply Anna

  Haha, heerlijk dit! Vooral die onderste twee, daar heb ik veel te vaak last van. Zwaar leven :(, hihi! Liefde voor thee <3. Ik meld me aan als mede-theeleut!

  9 december 2015 at 07:55
 • Reply Charelle

  Haha leuk en herkenbaar Kim! Het ik-kan-mijn-thee-nergens-kwijt-probleem is iets waar ik ook dagelijks mee te maken heb. Toen ik nog thuis woonde en nieuwe thee in het boodschappenkarretje legde zij mijn moeder altijd standaars: “maar er is toch nog genoeg thee?” “ja, maar niet deze!”. Iets verbranden doe ik ook regelmatig, maar sneller aan koffie op de een of andere manier. ^^’

  9 december 2015 at 07:56
  • Reply kim

   Hahaha ja! Ik kocht daarom ook nooit thee, maar ik heb sindskort een mini waterkoker op mijn kamer. Zo fijn :)

   11 december 2015 at 23:29
 • Reply Desiree

  Wat voor bijzondere problemen kan een mens hebben! ;-) Leuk om te lezen! En een aparte kast voor de thee verzameling? Is die werkelijk zo groot!? Nu ben ik wel heel nieuwsgierig, haha.

  9 december 2015 at 07:59
  • Reply kim

   Echt hè! Al mijn andere problemen vallen gewoon in het niet door al die thee struggles ;)

   11 december 2015 at 23:30
 • Reply Sanne

  Ik drink geen thee, maar haha, leuk artikel is dit, toch?!

  9 december 2015 at 08:36
  • Reply kim

   Oooh waarom niet!? Heerlijk al die verschillende smaken :)

   11 december 2015 at 23:31
 • Reply Jeanine

  Whaha, zeer herkenbaar voor een mede theeleut. De kopjes staan hier overal en geen theedoos is groot genoeg.

  9 december 2015 at 09:00
 • Reply Renske

  Hahaha, héél herkenbaar allemaal! Hoewel ik trouwens hooguit twee mokken op één dag gebruik trouwens. Maar te sterke thee en daarna de thee vies vinden? O ja, bah! Helaas herkenbaar, haha!

  9 december 2015 at 09:24
  • Reply kim

   Daar kan ik nog wat van leren haha!

   11 december 2015 at 23:31
 • Reply Hilde

  Ik ben een ontzettende theeleut haha :) Maar ik ben ook een beetje (erg) chaotisch en vergeet om de haverklap dat ik een kop thee heb staan, dus koude thee drink ik bijna elke dag :p

  9 december 2015 at 09:54
 • Reply Lizzy

  Haha, wat grappig om te lezen! Ik ben zelf geen theeleut, maar meer een koffieleut haha! Ik verbrand mijn tong ook regelmatig haha! Dat is zo’n vervelend gevoel!

  9 december 2015 at 10:05
 • Reply suzan

  aaah heel herkenbaar! hahah

  9 december 2015 at 10:28
 • Reply Sandra

  Ik herken elk ding die je omschrijft, hahaha! Thuis heb ik ook proberen met thee bewaren, want de plek waar de thee staat puilt uit. En elke keer maar weer nieuwe blijven kopen ofcourse… :’)

  9 december 2015 at 10:36
  • Reply kim

   In de keuken is het bij ons niet meer te doen! Papa werd ook steeds een beetje pissig als ik weer nieuwe thee kocht haha, dan maar naar mijn eigen kamer..

   11 december 2015 at 23:32
 • Reply Kim

  Hahaha, héél herkenbaar! En 10000 x moeten plassen. Argh! Ik drink ’s avonds graag thee, maar dan moet ik zo vaak m’n bed uit ’s nachts. Hihi.

  9 december 2015 at 11:26
  • Reply kim

   Ojaaa goede! Ik moet dus ook ALTIJD ’s nachts plassen, heel irritant!

   11 december 2015 at 23:33
 • Reply Silke

  Hahaha, zo enorm herkenbaar! Ik wil ook een theekast later hihi :D

  9 december 2015 at 11:32
 • Reply Evelien

  Haha, grappig! Ik drink ook graag thee en laat het helaas iets te vaak koud worden. Meestal drink ik het dan wel gewoon op, geen idee waarom eigenlijk, want lekker is het niet ;-)

  9 december 2015 at 11:53
  • Reply kim

   Dat komt omdat je een diehard theeleut bent :D

   11 december 2015 at 23:43
 • Reply Dalinka

  De perfecte kop thee maken, is best lastig. Te slap zet ik het nooit, maar wel te sterk. Zó niet lekker. En soms ben ik druk bezig en vergeet ik helemaal dat ik thee had gezet. Het is dan nog net geen ijsthee;-) Voor het slapengaan moet ik overigens niet teveel thee drinken, want dan moet ik ’s nachts 10 keer naar de wc:-p Thee is niet zo makkelijk, maar wel erg lekker!

  9 december 2015 at 13:25
  • Reply kim

   Jaa en wist je dat water ook nog een bepaalde temperatuur moet hebben voor het perfecte kopje thee? Zo schijnt groene thee het lekkerst te zijn met water van 85(?) graden!

   11 december 2015 at 23:35
 • Reply Alyssa

  Haha, die laatste twee: heel herkenbaar. Als ik net thee heb gezet wil ik het zo graag drinken en probeer ik het ook veel te snel (veel te heet natuurlijk), daarna laat ik het ‘ff’ afkoelen en gebeurt het vaak genoeg dat ik het (bijna) vergeet. Heel handig, haha. Gelukkig gebeurt dat niet altijd ;) JA, ik ben dus ook zo’n theeleut!

  9 december 2015 at 13:51
 • Reply Nicole

  Haha zeker erg herkenbaar!

  9 december 2015 at 13:56
 • Reply Manon

  Vooral dat laatste in heeeel herkenbaar! Dan moet ik zo lang wachten dat ik vergeet dat thee had gezet *oeps*

  9 december 2015 at 17:15
 • Reply Bibiane

  Wat heeeeerlijk toch, thee :) Ik had vroeger enorm veel mokken en theeglazen. Ben daar eens heel streng door gegaan, het was nodig :)

  9 december 2015 at 20:22
 • Reply Sharity

  Haha leuke post, ik wacht inderdaad altijd te lang.. Dan is het koud en vind ik het niet meer lekker. En ook ben ik te lui en vergeetachtig om mijn gebruikte thee zakjes weg te gooien.. Bah.. (Slechte gewoonte)

  9 december 2015 at 21:26
 • Reply Lisa

  Ik drink bijna nooit thee haha. Die struggle van mond verbranden herken ik wel weer een beetje door die ene keer dat ik wel thee drink.

  9 december 2015 at 21:52
 • Reply Nina Simplynspecial

  Heerlijk stukje! Sommige punten zijn ook herkenbaar hihi. Zo’n aparte thee waterkoker lijkt me wel wat. Of zo’n ding waarbij je op een knopje drukt en voila, heet water it is.

  9 december 2015 at 22:37
 • Reply Mariska

  Koffie vind ik ook niks, en Senseo is al helemaal nasty. Maar thee probeer ik ook altijd kokend op te drinken. Wat lukt, maar niet zonder de bijbehorende verbrande plekjes :P

  10 december 2015 at 06:50
 • Reply Jenn

  Haha, die zijn heel herkenbaar. Vooral te sterke thee is echt niet lekker.

  10 december 2015 at 12:08
 • Reply Leonie

  Mijn thee is inderdaad of te heet of koud :P
  Die verzameling mokken heb ik geen last van, maar dat komt vooral omdat ik heel hygiënisch een paar dagen met 1 glas doe

  10 december 2015 at 12:43
 • Reply Ysanne

  Hahah ik herken het allemaal, maar heb het helemaal over voor dat lekkere kopje thee. Kan echt niet zonder, zo suf eigenlijk haha.

  10 december 2015 at 13:02
 • Reply Els

  Haha, heel herkenbaar. Wanneer een thee precies goed is blijft lastig, te sterk, te slap, te koud, te warm. Zelf met veel thee drinken heb ik de techniek nog niet door ;-).

  11 december 2015 at 13:18
 • Reply Rianne

  Haha jaaa een enorme theeleut! En ik heb een hekel aan koude thee dus drink mn thee het liefst zo heet mogelijk (wat vaak verbaasde reacties opleverd haha)!

  11 december 2015 at 13:59
  • Reply kim

   Ik dus ook! En iedereen zegt dan ook dat het nog veel te heet is, maar eigenlijk kan het wel gewoon.

   11 december 2015 at 23:42
 • Reply Nathalie

  heel herkenbaar! ik ben ook een echte theeleut…. DIt komt me heel bekend voor:D
  Liefs Nathalie

  11 december 2015 at 14:09
 • Reply Floor Daasvand

  Yep heel herkenbaar, ik ben ook een theeleut :p

  11 december 2015 at 16:24
 • Reply Esmée

  Komt me erg bekend voor! Haha!Sinds vorig jaar drink ik ook thee. Ik wilde namelijk een high tea geven voor mijn verjaardag, maar ik lustte geen thee. Dat heb ik toen leren drinken, en nu vind ik het heerlijk.

  12 december 2015 at 09:06
 • Reply Wanda

  En of ik een theeleut ben! De kast puilt uit met zakjes verse thee maar op de een of andere manier heb ik er nooit genoeg aan en koop ik altijd weer nieuwe smaakjes!

  14 december 2015 at 16:41
 • Reply Miriam

  Jaaaa, thee….LOVE it! Ik heb laatst nog koffie geprobeerd (again), maar blijf het echt ranzige bagger vinden. Terwijl ik het héérlijk vind ruiken :p Maar thee is duidelijk meer mijn ding! Maar uhh….speciale thee water koker? Zal wel aan mij liggen, maar wat is dat?

  15 december 2015 at 22:56
 • Reply Lesley

  Leuk zo herkenbaar! Vooral de derde en de laatste :D Vooral op mijn werk heb ik regelmatig koude thee haha

  17 december 2015 at 22:35
 • Leave a Reply