Favorieten Reviews

De Tuin Van De Tijd: kleur- en verhalenboek

De tuin van de tijd

Kleurboeken voor volwassenen – een hype waar ik niet veel van begreep. Tekenen vind ik erg leuk, maar het inkleuren van kleurplaten? Dat zag ik eerst niet zo zitten.Tót de avond voor mijn hertentamen. Normaal kijk ik series ter afleiding, maar dit keer werkte dat helaas niet. Hoofdpijn zat in de weg, waardoor lezen ook niet fijn ging.

Tekenen ter afleiding

Ik pakte mijn kladblok erbij en begon random tekeningetjes te maken. Het werkte! Oh, wat verlangde ik toen naar wat kleurplaten, want mijn tekeningen zagen er niet uit! De dag erna – mijn tentamendagje – was ik bij de Bruna met mijn vader. Ik zat rond te neuzen bij de kleurboeken en zag al snel eentje liggen die ik wilde hebben. De buitenkant sprak me aan, maar de prijs wat minder (€12,95). Mijn vader zag hoe blij ik werd van het mooie kleurboek en gaf het me cadeau! Een beloning voor het behalen van mijn tentamen, óf juist een troost wanneer ik het tentamen niet zou hebben gehaald!

De Tuin Van De Tijd – Daria Song

De Tuin Van De Tijd van Daria Song is niet zomaar een kleurboek. Het is een magisch verhaal en kleurboek ineen. Daria Song is een Koreaanse kunstenares die je met dit kleurboek meeneemt in een droomwereld vol geheime daken, prachtige sterren hemels, papieren lantaarns en gigantische vliegende uilen.

Zelf heb ik alleen nog maar de eerste tekening ingekleurd – daar deed ik lang over! – en wil eigenlijk niet verder kijken, zodat het allemaal een verrassing blijft :) Toch heb ik voor jullie eventjes een kijkje genomen en een paar bladzijden gefotografeerd.

DSC_1681 (2)DSC_1692 (3)DSC_1687 (2) DSC_1688 (2) DSC_1689 (2) DSC_1690 (2) DSC_1698 (2)DSC_1686 (2)DSC_1695 (2)

Het is een dik boekje met voornamelijk tekeningen en héél af en toe een bladzijde met tekst. Wat mij verder aansprak, was dat je zelf de mogelijkheid hebt op sommige bladzijden de tekening af te maken! Zo geeft iedereen zijn eigen draai aan de tekeningen :)

Houd jij ook van kleuren?

En volg je me al op Bloglovin’?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

31 Comments

 • Reply BySilke

  Ooh, wat een heerlijke formule! Superleuk dat het meteen ook een verhaal wordt.

  27 augustus 2015 at 07:50
 • Reply Sandra

  De ‘normale’ volwassenen kleurboeken vind ik een beetje saai eigenlijk nu ik dit zie. Wat een super leuk boek! Ook dat je zelf de mogelijkheid heb om een tekening af te maken. Wat fijn dat dit je nu ook helpt, naast series kijken! En natuurlijk super lief van je vader. :)

  27 augustus 2015 at 08:00
  • Reply kimdonz

   Ik ook! Nadat ik dit boek had gezien, vond ik de rest niets meer!

   27 augustus 2015 at 09:14
 • Reply Lisanne

  Wat leuk! Ik ben steeds op zoek naar een kleurboek dat mij echt aanspreekt en ik denk dat deze daar heel dicht bij in de buurt komt! Ik zal eens een kijkje gaan nemen – dan kan ik gelijk gaan twijfelen of ik zelf de 12,95 ervoor neer zou willen leggen!

  27 augustus 2015 at 08:04
  • Reply kimdonz

   Zelf vind ik het bedrag helemaal waard! Als mijn vader hem niet had betaald, had ik hem zelf gekocht :) Ik heb nu één tekening ingekleurd en daar was ik een paar dagen mee bezig. Je bent er dus wel een tijdje zoet mee haha :)

   27 augustus 2015 at 09:15
 • Reply Stephanie

  Ja zo leuk! Heb er ook een stuk of 4! Heerlijk om lekker te tekenen :).
  Deze is wel heel erg leuk met dat verhaal e.d., tof!

  27 augustus 2015 at 08:05
 • Reply Anne-Sterre

  Mooi zeg, leuk ook dat er een verhaal bij zit.

  27 augustus 2015 at 08:17
 • Reply Renske

  Wat tof! In deze tekeningen zit ook echt een verhaal. Dat mis ik bij de andere kleurboeken voor volwassen vaak. Heel leuk!

  27 augustus 2015 at 08:22
 • Reply debby

  Oh hoe leuk is deze en nu je het zegt hoe goed zou zoiets werken tegen stress of angst of paniek. Ik ga deze een x aanschaffen

  27 augustus 2015 at 09:06
  • Reply kimdonz

   Ik zeg: doen! Zodra je begint met inkleuren gaat de tijd ineens zo snel :) En voordat je het weet ben je weer een stuk rustiger!

   27 augustus 2015 at 09:20
 • Reply kelly

  Gaaf!!! Ik ga zeer binnenkort eens zelf kijken voor dit boek! Leuk idee Kim! Ik hoop dat je er af en toe eentje met ons deelt die je af hebt!

  27 augustus 2015 at 09:18
  • Reply kimdonz

   Jaa leuk he! Ik vond het ook echt wat voor jou :D Op Instagram zal je denk ik wel tekeningen voorbij zien komen :) Alleen duurt het een tijdje voordat ze af zijn haha!

   27 augustus 2015 at 09:22
 • Reply Nadine

  Ah super lief van je vader dat hij hem aan je gaf. Het is een super mooi boek zo te zien! En heb je al resultaat van je tentamen? Liefs,

  27 augustus 2015 at 09:22
  • Reply kimdonz

   Lief he! We gingen eerst naar een paar andere winkels, maar we zijn toch maar weer teruggegaan omdat hij het cadeau wilde geven :)
   Ja, ik had mijn tentamen gehaald, pfoei!

   27 augustus 2015 at 15:32
 • Reply Kim

  Deze ziet er echt heel tof uit! :)

  27 augustus 2015 at 10:03
 • Reply Nina Simplynspecial

  Wat een leuk kleurboek! Altijd heb ik al gezegd er ook een te willen. Maar steeds als ik ze in de winkel zie liggen denk ik “dat ga ik toch niet gebruiken”. Beetje een cirkeltje hihi. Ik vind deze wel heel tof!

  27 augustus 2015 at 10:14
  • Reply kimdonz

   Met dit weer is het heel fijn om te kleuren :) Ik zit ook altijd veel te veel achter schermen, dus is het wel een fijne afwisseling!

   27 augustus 2015 at 15:33
 • Reply Lena

  Ik heb ook zo’n “volwassen”-kleurboek en ik ben er super blij mee. Het is voor mij een ideale afleiding en ik word er super rustig van. Ik vind het zelfs ontspannender dan even een boek lezen.
  Super lief dat je het cadeau kreeg van je vader! :D

  27 augustus 2015 at 10:18
 • Reply Rianne

  Jaa leuk vind ik dit! Ik heb het grote kleurboek voor volwassenen en vind het heel relaxed om daar in te kleuren. Alleen ik gun mezelf er vaak geen tijd voor! Stom eigenlijk, want als ik eenmaal bezig ben, vind ik het heerlijk!

  27 augustus 2015 at 10:53
  • Reply kimdonz

   Nu mijn eerst tekening af is, heb ik hem ook al een weekje niet gebruikt. Ik denk dat ik hem er zo maar weer bij pak :)

   27 augustus 2015 at 15:34
 • Reply Sax and the Pretty

  Dit zou ik moeten doen als ik niet kan slapen, ipv hulpeloos naar slechte tv programma’s kijken en een fles wijn leegdrinken. x

  27 augustus 2015 at 14:24
  • Reply kimdonz

   Hahaha, al kan dát ook best leuk zijn!

   27 augustus 2015 at 15:34
 • Reply Annelies

  Lachen! Ik kende dit concept nog helemaal niet. Kleuren kan heel ontspannen zijn, maar dit brengt het wel naar een heel nieuw level. Ja, leuk!

  27 augustus 2015 at 17:01
 • Reply Femke

  Ik ben niet meer van het kleuren alleen ik zie dit zo vaak voorbij komen dat ik het nu zelf wel weer wil gaan doen haha! Erg mooi boek!

  27 augustus 2015 at 18:45
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Ik heb t altijd gedaan. Mn hele leven en nooit gestopt. Dus ik ben blij dat het opeens in is en er meer te krijgen is haha

  27 augustus 2015 at 19:01
 • Reply Lesley

  Mooi zeg. Ik doe het ook wel maar nu veel te weinig. Heb momenteel niet echt de rust om ervoor te gaan zitten. Ik hou meestal van simpele tekeningen waarbij je echt totaal niet hoeft na te denken :-)

  27 augustus 2015 at 19:48
 • Reply Logophile

  Het klinkt als een zeer leuk boek, ook omdat je die tekeningen dan kan inkleuren en ieder toch een ander boek heeft

  28 augustus 2015 at 09:31
 • Reply Tiffany

  Ik heb een aantal kleurboeken voor volwassenen van de action. Die zijn ontzettend leuk en budget vriendelijk. Dit boek lijkt me ook erg leuk!

  29 augustus 2015 at 06:38
 • Reply Claudia

  Ik ken het boek verder niet en hoewel ik wel van kleuren houd, lijkt dit boek me niets voor mij… Ik denk dat de tekeningen voor mij wat te druk zijn om nog ontspannen te kunnen kleuren… Ieder zo zijn of haar ding!

  30 augustus 2015 at 22:04
 • Reply Nienke

  Aaaargh, ik móet hier toch nog even op reageren. Ik las dit artikel ongeveer twee dagen nadat je het online had gezet, en het maakte me zó enthousiast naar dit kleurboek dat ik van plan was het de volgende dag meteen te gaan kopen. Inmiddels heb ik al zo ongeveer elke boekenwinkel in Rotterdam + Breda gehad en ik kan het gewoon nérgens vinden. Daarom heb ik het net maar via Bol.com besteld.

  11 september 2015 at 19:37
  • Reply kim

   He wat stom dat je hem nergens in de winkels kon vinden! Gelukkig hebben ze hem wel bij bol.com :) ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

   11 september 2015 at 21:45

  Leave a Reply