Mijn leven

De voordelen van een oude papa

DSC_0148 (2)

Mijn vader is vandaag 71 geworden! Wanneer mensen dat horen, vinden ze dat vaak erg oud. Wat het op zich ook wel is, maar daar zitten ook veel voordelen aan. Lees je mee?


Pap was 47 toen ik werd geboren. Ik moet zeggen dat ik dat nu niet zo een schokkende leeftijd meer vind, want zeg nou zelf, ook vrouwen worden op steeds latere leeftijd nog zwanger. Toch krijg ik nog vaak opmerkingen als “wat een oude vader!” Máár wat mensen soms niet beseffen is dat dit ook pluspunten heeft!

Voordelen van een oude(re) vader

 • Mijn vader ging al met zijn 56e met pensioen! Dus op een gegeven moment was er altijd iemand thuis, waardoor ik niet meer naar de naschoolse opvang hoefde.
 • Wanneer het regende was mijn vader altijd bereid om mijn fiets achterin de auto te laden en mij naar mijn middelbare school te brengen. Daarnaast stond hij altijd samen met mij op, legde ’s ochtends alvast wat broodjes in het tosti-apparaat en haalde donuts en bolletjes voor wanneer ik weer thuiskwam #verwend.
 • Oude vaders kunnen ook erg fit zijn! Mijn vader heeft tot zijn 70e gevoetbald. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat kunnen zeggen.
 • Hij heeft niks met al die elektronische apparaten. Wat soms erg grappig is. Ik heb hem uitgelegd hoe hij de laptop moet gebruiken, maar soms raakt hij nog de muis op het beeldscherm kwijt. Dan moet ik hem weer tevoorschijn toveren, haha!
  En af en toe is het ook wel vervelend hoor. Dat hij niet te bereiken is op een mobieltje bijvoorbeeld.
 • Na 71 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, kent hij de stad op zijn duimpje. Zelf weet ik bepaalde routes. Naar het Leidse Plein, Centraal, de Dam, huizen van vriendinnen en school. Maar zodra er een weg was afgesloten, was ik de weg kwijt. Gelukkig kon ik dan altijd papa bellen, die in ieder geval het grootste gedeelte van Amsterdam West, Zuid en Centrum kent! Daarnaast is het ook leuk om verhalen te horen over vroeger. Hoe erg de stad is veranderd.
 • Hij hoeft niet meer te werken, maar is wel erg behulpzaam. Het is weleens voorgekomen dat een vriendin met haar fiets met pech langs de weg stond, mij belde, en mijn vader haar dan oppikte om naar school te brengen. Dat gaat toch even wat lastiger als je op kantoor zit. Nu biedt hij vaak nog steeds aan mensen te helpen door ze bijvoorbeeld naar voetbal te brengen, of naar het ziekenhuis.
 • We maken altijd grapjes wanneer hij met de Grote Bosatlas aan komt zetten (want, 2015 = Google), maar stiekem vind ik dat ook heel leuk :)

Gefeliciteerd papa!

Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen. Ik vind het soms wel een eng idee dat hij al 71 is, maar gelukkig wordt men over het algemeen ouder en ouder. Voor zijn leeftijd is hij ook nog erg gezond en fit.

Qua innerlijk (en uiterlijk) lijk ik best op hem. Mijn vrolijkheid heb ik deels van hem. Zijn ontspannenheid heb ik helaas niet geërfd. Hij zegt wel vaker dat hij zou willen mijn stress over te kunnen nemen. Dat kan helaas niet, maar hij staat wel altijd voor me klaar om me overal bij te helpen.

Gefeliciteerd lieve papa!

En nu ben ik benieuwd: hoe oud is jouw vader?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

36 Comments

 • Reply Femke

  Ik vind dat het niet zoveel uitmaakt hoe oud een vader is, als hij er maar wel voor zijn kind kan zijn en leuke dingen kan doen. Mijn vader is 54, ik ben bijna 27 .

  16 november 2015 at 07:02
 • Reply Sharity

  Ik ben 26 en mijn vader is 49. Ik heb een vrij jonge papa. Waardoor ook jonge opa en oma. Ik vind het niet uitmaken hoe oud iemand wil zijn om papa of mama te worden. Waar mijn moeder mij op haar 24e kreeg, denk ik zelf nu voorlopig nog niet aan kinderen.

  16 november 2015 at 07:20
 • Reply debby

  Ah Kim wat een ontzettend lief artikel. Mijn ouders kregen mij voor die tijd ook best laat en ik was ook altijd diegene met de oudste ouders. Zelf heb ik dat nooit als hinder gezien. Mijn oom en tante hebben ook op latere leeftijd kinderen mogen nemen.

  16 november 2015 at 07:22
 • Reply Stephanie

  Ahhhh wat een onwijs lief en mooi artikel! Van harte gefeliciteerd met je vader! ^^

  Mijn vader is dit jaar 56 geworden :)

  16 november 2015 at 08:06
 • Reply Sanne

  Mooi en lief artikel, Kim! (: Ze zeggen dat ik ook wel een “oude” papa heb omdat ik nog maar 19 ben en hij 56 jaar. Maar ik vind dat het eigenlijk niets uitmaakt of hij nu oud of niet is. Oh en gefeliciteerd met je vader! (;

  16 november 2015 at 09:07
  • Reply kim

   Dat vind ik helemaal niet oud! In mijn omgeving is dat zelfs vrij jong :)

   16 november 2015 at 14:10
 • Reply Nina Simplynspecial

  Gefeliciteerd met je paps! Wat lief dat je zo over hem schrijft :) Mijn vader is … ehm.. Oeps! Ik denk 55? Echt schandalig dat ik het nu niet weet.

  16 november 2015 at 09:21
 • Reply Kimberly

  Wat lief hoe je over je vader praat zeg! Gefeliciteerd ;). Ik ben 23 en mijn vader is net 50 geworden. Erg apart want mijn opa is 73, ongeveer even oud als jouw vader.. Maar zo heeft een van mijn vrienden (hij is 28) een pa van 85 :). Het kan allemaal!

  16 november 2015 at 09:38
 • Reply Kim

  Gefeliciteerd!
  Wat een lief artikel. :)

  16 november 2015 at 09:53
 • Reply Anna

  Wat goed om dit eens zo te belichten! Mooi :). Ik vind dat er best vaak negatieven dingen geuit worden over het hebben van oudere ouders, maar dat is zo’n onzin! Bij mijn ouders is mijn moeder 5 jaar ouder – dat is natuurlijk weer een ander onderwerp, maar daar wordt vaak ook best raar op gereageerd. Waarom toch?

  16 november 2015 at 10:21
 • Reply BySilke

  Wat een mooi artikel! Superlief dat je je papa in de bloemetjes zet. En jouw papa lijkt me een topkerel :D

  16 november 2015 at 10:27
 • Reply Sanne

  Van harte gefeliciteerd! Leeftijd is inderdaad maar een getal, of je vader nu 70 of 50 is hij is en blijft je vader :)
  Mijn vader is 52, maar zoals ik al zei, it’s just a number. Je hebt het echt leuk en goed omschreven!
  Liefs, Sanne

  16 november 2015 at 10:31
 • Reply Dalinka

  Wat een mooi artikel! Gefeliciteerd met je vader! Ik herken sommige punten heel erg, want ik heb ook een oude vader. Hij is 73, dus 46 toen ik werd geboren. Vooral het stukje met computers en mobieltjes is erg herkenbaar. Elke keer gaven mijn zus en ik een mobieltje aan hem als de oude weer eens stuk was, maar hij neemt dat ding nooit mee als hij de deur uitgaat. Hoe vaak we het hem wel niet verteld hebben haha. Hij snapt ook niet zoveel van mobieltjes. Laatst had hij wat knopjes ingedrukt en toen had hij mijn nummer geblokkeerd. Kon ik hem niet meer bellen:-p

  16 november 2015 at 10:47
  • Reply kim

   Hahah heel herkenbaar! Wij hebben een Nokia gekocht voor mijn vader, maar hij nam hem ook nooit mee. Op een gegeven moment had hij hem zo lang niet aangedaan dat de simkaart nu geblokkeerd is!

   16 november 2015 at 14:45
 • Reply Susan

  Wat een lief artikel! Hoe oud is jouw moeder eigenlijk, als ik mag vragen?
  Ik vond mijn pap ook altijd aan de oude kant, hij is 59. Valt dus uiteindelijk wel mee zie ik haha. (zelf ben ik 23)

  16 november 2015 at 11:21
  • Reply kim

   Tuurlijk mag je dat vragen! Mijn moeder wordt in december 57, dus qua leeftijd is dat wel een flink verschil!

   16 november 2015 at 14:43
 • Reply Desiree

  Leeftijd vind ik niet zoveel meer zeggen. Mijn vader is dit jaar net 50 geworden..ondanks dat ik dat al oud vond, klinkt het nu wel erg jong! Haha! Ondanks dat mijn vader niet met pensioen is, is er altijd wel iemand thuis als wij thuis zijn, hebben we nooit naar de opvang gehoeven en ligt het brood gesmeerd wanneer wij de deur uitmoeten! ;-)

  16 november 2015 at 12:38
  • Reply kim

   Ah wat heerlijk! Jij wordt dus ook in de watten gelegd ;-)
   Naar de opvang gaan vond ik overigens nooit zo erg, maar naarmate ik ouder werd vond ik het wel fijner om thuis te kunnen zijn :)

   16 november 2015 at 14:44
 • Reply Anne-Sterre

  Wat een leuk artikel, ook wel een beetje herkenbaar. Mijn vader is dit jaar 67 geworden, mijn ouders schelen 14 jaar. Ben zelf 21. Ik vind het zelf eigenlijk helemaal niet zo raar en je kunt de leeftijd ook niet echt aan hem zien. Ik ben gewoon blij met mijn ouders, leeftijd is maar een getal :)

  16 november 2015 at 13:26
  • Reply kim

   Mijn ouders schelen ook 14 jaar! En inderdaad leeftijd maakt niet zoveel uit, het gaat erom hoe je je erbij voelt :)

   16 november 2015 at 14:19
 • Reply Margo

  Gefeliciteerd, wat spreek je lief over je vader. Hij klinkt als een topper! Heb je nog oudere broers of zussen? Mijn vader is bijna 65, ik ben de jongste thuis. Vroeg me af of dat bij jou ook zo is :)

  16 november 2015 at 13:38
  • Reply kim

   Dankjewel Margo :) Ja! Ik heb twee oudere (half) broers, maar maar we schelen 13 (moeders kant) en 17 jaar (vaders kant), dus die woonden niet lang meer thuis toen ik kwam, haha.

   16 november 2015 at 14:45
 • Reply Inge

  Wat een lief stukje! Mijn vader wordt volgende maand 54. Gefeliciteerd natuurlijk!

  16 november 2015 at 14:44
 • Reply Renske

  Aah, wat een lieve blog! Ik had je vanmorgen natuurlijk al via de app gefeliciteerd, hihi. Maar ik doe het gewoon nog een keer: gefeliciteerd met jouw papa! :-) Ik ken mensen die op hun 43e en 46e (zowel man als vrouw) twee kinderen kregen. Ik denk dat leeftijd niet zozeer uitmaakt, maar het feit dat je je kinderen liefde, geborgenheid en veiligheid biedt. :-) Mijn papa is trouwens afgelopen mei 55 jaar geworden!

  16 november 2015 at 15:12
 • Reply Lysanne

  Gefeliciteerd met je vader! En wat heb je er een lief stukje tekst bij geschreven. Een wat oudere vader heeft zeker zijn voordelen. Mijn vader heeft wel wat de gemiddelde leeftijd van vader zijn, namelijk 53. Helaas alleen lang niet zo actief als sommige vaders die ouder zijn. Dat mis ik wel heel erg.

  16 november 2015 at 16:57
 • Reply Nicole

  Echt zo een leuk artikel! Je vader lijkt me echt zo lief. Gefeliciteerd!

  16 november 2015 at 18:12
 • Reply Babs

  Wat leuk om dit van je te weten zeg.. Mijn vader is 53 jaar en ik ben zelf 20.

  16 november 2015 at 20:19
 • Reply Ysanne

  Wat een leuk artikel! Je bent zo oud als je je voelt toch, en het klinkt alsof je vader nog heel fit is :) Mijn ouders kregen mij ook later, mijn moeder was 38. Ben dan ook een nakomertje met twee zussen die 8 en 6 jaar ouder zijn haha, whoops.

  16 november 2015 at 20:52
 • Reply Saar

  Leuk om te lezen. Ik heb ook een ‘oude’ vader van 72 jaar maar heb dat nooit als een nadeel gezien. Snapte ook nooit waar anderen zo moeilijk over deden als ik als kind vertelde dat mijn vader al in de 50 was. ‘Huh? dat is toch niet oud?’ Mijn vader was altijd een stuk actiever dan andere vaders en had net als jouw vader al meer tijd om thuis te zijn waardoor ik ook niet naar de overblijf moest enz.
  Heel veel herkenning dus in je verhaal.
  Gefeliciteerd met je paps!

  16 november 2015 at 20:57
 • Reply Wildcard

  Koester je Pa zolang hij leeft zou ik zeggen :-)
  Mijn pa is er dit jaar 70 geworden.

  16 november 2015 at 22:12
 • Reply Jeanine

  Van harte gefeliciteerd nog met je papa. Ik herken een aantal dingen wel. Mijn vader is 61 en dat vond ik al best oud maar gelukkig is hij nog heel actief. :-) Het beangstigd me ook wel eens maar hopelijk blijft hij nog een aantal decennia bij me!

  17 november 2015 at 10:30
 • Reply Wendy

  Mijn vader is nu 56 jaar. Ikzelf ben nu 28 jaar. Mijn vader was nog net geen 28 jaar toen ik geboren werd. Best wel een verschil met die van jou dus. Maar wel leuk dat je ook zoveel voordelen ervaren hebt.

  18 november 2015 at 00:55
 • Reply Daenelia

  Mijn vader was boven de 30 toen ik geboren werd, en ook al gezien als een ‘oudere vader’ in die tijd. Het is relatief, he? Mijn vader is ouder dan die van jou (lekkrpuh! :P) en hartstikke bij de tijd. Hij blogt ook, hij kan overweg met de digitale tv box, en baalt dat hij zich niet fit genoeg meer voelt om uren door Amsterdam te dwalen.
  En Google is his friend. Hij zoekt alles op op zijn tablet :)

  19 november 2015 at 11:58
 • Reply Esmeralda

  Mijn paps is 51 :D

  19 november 2015 at 20:54
 • Reply Sas

  Wat leuk om dit te lezen! Alles heeft zo zijn voor en nadelen.
  Mijn vader is 53 en ik ben 27 :-)

  21 november 2015 at 12:51
 • Reply Sheila

  Wat lief! Zelf ben ik een moeder van 37 en mijn zoontje is net 1 geworden. Mijn man is 43. Dus wat betreft zijn wij ook oude ouders. Ten opzichte van mijn zoontje voel ik me dan soms een beetje schuldig. Omdat hij natuurlijk minder lang met ons kan doen, dan als ik er wel voor had gekozen om rond mijn 30e te beginnen met zwanger te worden. Maar dat is het enige :)

  22 november 2015 at 11:32
 • Leave a Reply