De voordelen van vitamine in supplement vorm

vitamine d3

Vitamine D3

Lees over de voordelen van vitamine in supplement vorm. Een tekort aan vitamine D3 kan verschillende psychische klachten zoals angstaanvallen geven. In deze tekst enkele adviezen om een tekort aan D3 te voorkomen. De kans dat je in een winterdip of zelfs een depressie komt, is na het lezen van dit artikel veel kleiner.

Het zit in zonlicht

Het klinkt erg inconsequent, maar vitamine D3 kan iedereen in de zomermaanden voldoende binnen krijgen als je maar langdurig het zonlicht op de huid laat komen. De zonnestralen mogen niet gehinderd worden, dus blote armen en benen en geen hoed of pet dragen. Antizonnebrandmiddel gebruiken houdt D3 tegen. Als je hiervan een gewoonte maakt, dan liggen er andere gevaren op de loer. Zonlicht is schadelijk, en daartegen moet je maatregelen treffen. Maar dan treedt er wel een tekort aan D3 op.

vitamine d3

Zomer en winter, man en vrouw

Online staan er verschillende adviezen omtrent vitamine supplement gebruiken. Terwijl extra vitaminen slikken voor iedereen is, en het hele jaar door. Het is natuurlijk wel zo dat die oudere in een woon/zorgcomplex die nagenoeg niet buiten komt eerder een tekort zal hebben dan iemand die buiten werkt. Het is ook waar dat vrouwen eerder klachten krijgen dan mannen, maar in alle gevallen geldt dat het belangrijk is om D3 aan te vullen.

Baat het niet dan schaadt het niet

Er gaan de nodige verhalen in de rondte omtrent het overdoseren van supplementen. Het is inderdaad waar dat een beroemde schaatser problemen heeft gekregen na het structureel overdoseren van vitamines. Echter bij D3 is er amper gevaar. Gemiddeld is de dosis 20 microgram per dag en als je dan via zonlicht nog extra D3 krijgt, dan is er bij die dosis geen gevaar. Als je dagelijks zo’n dosis inneemt dan zal het zorgen voor sterke botten, goed herstel van de spieren, en een positief effect hebben op het immuunsysteem. Dit naast het voorkomen van de al omschreven psychische klachten die je niet moet onderschatten. Kies voor de voordelen van vitamine in supplement vorm, en vooral voor D3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *