Mijn leven

Doelen die ik deze zomer wil behalen

doelen die ik deze zomer wil bereiken

Sorry voor de mensen die nog geen vakantie hebben, maar ik ben nu al ongeveer een week vrij en het is héééér-lijk! Vannacht heb ik mijn cijfer voor het hertentamen Philosophy II teruggekregen en dat is een 7 (YES). Daarnaast was ik afgelopen weekend in Duitsland en hoewel het tijdens het barbecueën hard begon te hagelen, heb ik een heel leuk weekend gehad! Vandaag deel ik de doelen die ik deze zomer wil behalen :-)


Deutsch lernen

Nu hoef ik eind augustus echt niet vloeiend Duits te praten hoor (al zit ik volgens Duolingo nu op 11 % haha), maar ik zou me wel nóg wat meer verstaanbaar willen kunnen maken. Dat ik net wat makkelijker met mijn familie kan praten!

Vriendinnen opzoeken!

Mijn blog heeft ervoor gezorgd dat ik ineens allemaal internetvriendinnen heb en die zoek ik graag eens op! Dan maak ik daar meteen een mini-vakantie in eigen land van met Tim. Tot vorig jaar leefde ik echt in een Amsterdam-cocon, terwijl Nederland zoveel mooie plekken heeft om te ontdekken!

Vaker autorijden

En dan dus ook op plekken waar ik het niet zo goed ken! Een paar maanden geleden reed ik in mijn eentje naar Zaandam en dat ging eigenlijk heel goed. Nu staan Haarlem, Hoofddorp en Bloemendaal op de planning. Het lijkt mij wel heerlijk om gewoon zelf overal naartoe te durven rijden. Al had mijn vriend het gisteren wel nog over mijn enge rijstijl (volgens hem reed ik bijna tegen de zijspiegel van een auto aan, maar dat viel volgens mij wel mee).

Een cursus volgen

Maandag heb ik mijn Blog & Content Marketing cursus afgerond en ik zie het eigenlijk wel zitten om nog een cursus te doen! Ik heb een paar apps gedownload en wie weet ga ik via daar wat cursussen aan universiteiten volgen! Moet kunnen toch, in de vakantie.

Genieten

Ik denk dat dit wel het belangrijkste puntje is. Lekker van de zon genieten (hij komt nog, echt!), naar het zwembad gaan, het strand, lezen, tekenen, fotograferen, schilderen, filmen. Veel creatief bezig zijn dus! Gisteren heb ik een statief gekocht, wat een fijn ding, dus daar ga ik mee experimenteren. Zie ook de super spontane foto boven dit blogje met mijn statief + zelfontspanner :’).


Heb jij nog doelen deze zomer?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

23 Comments

 • Reply Darina

  Mooie doelen! Waar heb je de Blog & Content Marketing cursus gevolgd? Ik wil nl ook zo’n cursus doen misschien

  7 juli 2016 at 07:10
  • Reply kim

   Via Shaw Academy! Normaal kost het een paar honderd euro volgens mij (is het niet waard vind ik), maar eens in de zoveel tijd kun je een gratis cursus doen, dus dat had ik gedaan :-) Heb er een beetje van geleerd, niet heel veel. Maar wel fijn om een certificaat voor de extra te hebben!

   7 juli 2016 at 22:17
   • Reply Darina

    Thanks! Ik ga even kijken :)

    8 juli 2016 at 10:15
 • Reply Lesley

  Wat een mooie doelen zeg! Ik ben net als Darina wel heel benieuwd naar die cursus Blog & Content Marketing. Het klinkt erg leuk! Succes ermee :-) Ik heb nog geen vakantie. Heb dit jaar 1,5 week in augustus vrij dus daar kijk ik erg naar uit :-)

  7 juli 2016 at 08:13
  • Reply kim

   Haha ik geef even hetzelfde antwoord als bij Darina!
   Via Shaw Academy! Normaal kost het een paar honderd euro volgens mij (is het niet waard vind ik), maar eens in de zoveel tijd kun je een gratis cursus doen, dus dat had ik gedaan :-) Heb er een beetje van geleerd, niet heel veel. Maar wel fijn om een certificaat voor de extra te hebben.

   7 juli 2016 at 22:18
 • Reply Nina Simplynspecial

  Genieten is inderdaad een hele belangrijke. Vaak vergeten we die doordat we zo druk zijn met van alles en nog wat :) En die zon mag weleens komen hoor. Of hij mag wachten tot ik ook vakantie heb in augusuts haha, vind ik ook prima. Mijn doel voor de zomer is denk ik ook gewoon genieten. Wat lekkerder in mijn vel komen te zitten, rust kunnen pakken en daardoor optimaal genieten van de mooie dingen om me heen!

  7 juli 2016 at 08:26
 • Reply Mariska

  Goede ideeën! Genieten moet sowieso lukken. Een taal leren is wel moeilijk voor je het vloeiend kan, maar je kan wel ver komen :D

  7 juli 2016 at 08:26
 • Reply Jamey

  Als je maar lang genoegd geloofd ga je je doelen wel halen!

  7 juli 2016 at 08:30
 • Reply sammie

  Mooie doelen, dat komt zo te zien goed en wat heerlijk dat je al vakantie hebt!

  7 juli 2016 at 09:03
 • Reply Sandra

  Yes, wat goed dat je je tentamen hebt gehaaaald! Nu eibekijk lekker vakantie. Zo te lezen heb je toffe dingen op de planning staan met! Knap ook dat je vaker wilt gaan autorijden op plekken die je niet goed kent. Oh, en nice dat je een statief hebt gekocht! Handig is zo’n ding he? Echt ideaal. :D

  7 juli 2016 at 09:22
 • Reply Leonie van Mil

  Goed van je tentamen. Heerlijk zo de vakantie in gaan. En wauw wat een hoop doelen heb je!! Lekker druk bezig dus. Succes ermee

  7 juli 2016 at 13:14
 • Reply Marjoleine

  Haha ik moest lachen om “je “Amsterdam cocon”, leuk dat je nu steeds meer plekken in Nederland gaat ontdekken! En wat een goede doelen verder. Het autorijden moet je eigenlijk gewoon doen, als het dan goed gaat krijg je steeds meer vertrouwen in jezelf. Geniet van de zomer!

  7 juli 2016 at 16:23
 • Reply Anne

  Superleuk! Uitdagingen zijn altijd fijn, maar geniet ook zeker lekker van je vakantie!

  7 juli 2016 at 17:39
 • Reply Tiffany

  Wat fijn dat je je tentamen hebt gehaald! Ik ga deze zomer ook weer wat meer proberen te rijden zodat ik ook overal zelf heen kan (en durf :p). Welke apps gebruik je om te zoeken naar die universitaire cursusen?

  7 juli 2016 at 17:44
  • Reply kim

   Jaa het is een kwestie van doen he? Toen ik een paar maanden geleden alleen naar Zaandam was geweest, had ik eigenlijk moeten doorzetten! Op dit moment heb ik de app Coursera, daar zag ik een paar leuke gratis cursussen!

   7 juli 2016 at 22:20
 • Reply Dalinka

  Klinkt goed! Vooral het genieten hahaha. Oooh nu wil ik zwemmen en naar het strand, alleen moet het weer wel een beetje meewerken. Maar dat komt vast ook wel goed. Autorijden hoop ik ook snel weer te doen. Ik ben bang dat ik het eng ga vinden om alleen de weg op te gaan als ik te lang niet rijd. En yay voor de statief! Eigenlijk onmisbaar:-D

  7 juli 2016 at 17:49
 • Reply Sanne

  Mooie doelen, ik denk dat het je zeker gaat lukken. Nederland heeft inderdaad mooie plekjes om te bezichtigen en te wandelen. Deze zomer wil ik wat meer lezen. :)

  7 juli 2016 at 18:44
 • Reply Leonie

  Gefeliciteerd met je cijfer! En ik dacht eigenlijk dat jij al Duits sprak joh!
  Ik heb geen vakantie, maar ik wil ook cursussen doen. Ben nu ook bezig met die content marketing maar ik ga in de komende tijd nog 4 cursussen volgen daar. En mijn thuisstudie eindelijk eens weer oppakken.

  7 juli 2016 at 20:57
  • Reply kim

   Haha ik kan het best goed verstaan en me ook wel verstaanbaar maken, maar ik zou wel wat langere gesprekken willen voeren met familie. Wanneer veel mensen door elkaar spreken, vind ik het vaak ook wel lastig te volgen! Maar goed, ik kwam er ook altijd maar 3 dagen per jaar… Leuk! Ik vond het examen erg makkelijk :-)

   7 juli 2016 at 22:22
 • Reply Melike

  Super leuke doelen. Lijkt me heerlijk om echt even vrij te zijn en lekker met je doelen bezig te zijn. Duits kan ik ook niet goed haha. Ik wist niet je veel Duitse familie had, dan lijkt het me wel handig inderdaad haha. Ik moet bijna de hele zomer werken, maar over twee weken ga ik even weg. Een week naar Turkije en daarna twee weken Portugal. Het doel is daar zo veel mogelijk van te gaan genieten. Ik kan echt niet wachten;)

  7 juli 2016 at 22:37
 • Reply Jenn

  Mooie doelen, fijne vakantie!

  8 juli 2016 at 11:24
 • Reply Yara

  Wat leuk dat je doelen voor jezelf hebt opgesteld! Zelf wil ik mijn rijbewijs halen, een apartement vinden, verhuizen en mezelf inschrijven voor een opleiding.
  Liefs,
  Yara

  8 juli 2016 at 15:27
 • Reply Silke

  Haha die foto met je kat is zo leuk gelukt! Geniet van je vakantie, ik vind dat ook een van de belangrijkste doelen om te doen, zeker nu het zo’n mooi weer is! Liefs :)

  18 juli 2016 at 17:16
 • Leave a Reply