Reviews

Dr. Organic Dead Sea Mineral shampoo & conditioner

DSC_04425

Na altijd maar over mijn haar te zeuren, werd het tijd er iets aan te doen. Te beginnen met een nieuwe shampoo! Weg met al die shampoos waar sulfaten en andere slechte stoffen inzitten. Vanaf nu wil ik alleen nog maar natuurlijke shampoos voor mijn haar. Wil je meer weten over mijn ervaring met shampoo van Dr. Organic? Lees dan verder.

Dr Organic Dead Sea Mineral Shampoo & Conditioner

Het was even zoeken in mijn mailbox, maar de precieze datum dat ik deze shampoo had aangeschaft was 30 september. Er was een actie bij de Tuinen waarbij de tweede fles Dr Organic shampoo gratis was, dus greep ik mijn kans. De flessen shampoo zijn wat duurder dan reguliere shampoos – namelijk €9.99 – maar je doet er erg lang mee. Begin oktober begon ik aan de fles en hij is nu nog steeds niet leeg. Moet je nagaan!

Dr. Organic:

 • Streeft ernaar organische ingrediënten te gebruiken waar mogelijk. Wanneer een organisch ingrediënt niet gebruikt kan worden, wordt er gezorgd voor een zo duurzaam natuurlijk alternatief.
 • Maakt gebruik van bio-actieve extracten, om er zo zeker van te zijn dat elk product een zo natuurlijk mogelijke werking heeft.
 • Vermijdt ingrediënten die bekend staan vanwege hun negatieve effecten zoals parabenen, SLS, SLES, PEG’s, sulfaten, synthetische parfum en kleurstoffen.
 • Gebruikt geen dierlijke ingrediënten. Alle producten zijn geschikt voor vegetariërs. In sommige producten wordt gebruik gemaakt van bij-producten van dieren, zoals honing, royal jelly en melk proteïne.
 • Gebruikt plantaardige oliën en extracten.
 • Gebruikt geen gemodificeerde producten.

Dr. Organic Dead Sea Mineral

Mijn ervaring met Dr. Organic Dead Sea Mineral

Door stress is mijn haar de afgelopen jaren erg uitgevallen, daarom probeer ik het nu zo goed mogelijk te verzorgen. Dit betekent: wég met al die slechte stoffen in mijn haar producten. Een nadeel hiervan is dat de shampoo bijna niet schuimt. Dit maakt het lastig het product aan te brengen. Het verbaast me daarom eigenlijk dat ik er nog zo lang mee doe. Maar misschien heeft dit te maken met het feit dat je haar minder snel vet wordt – mits je het goed wast.

Voorheen was het namelijk in een minuutje gepiept, het wassen van mijn haar. Nu is het toch wel een wat tijdrovender klusje. Aangezien de shampoo niet schuimt, moet ik het wat preciezer aanbrengen. En vooral mijn kruin niet vergeten! Het is in het begin een paar keer voorgekomen dat ik het niet voldoende had verdeeld en ik na het wassen nog steeds vet haar had. Domper.

Wat vind ik ervan?

Toch vind ik dit niet opwegen tegen de voordelen. Mijn haar is over het algemeen langer fris en glanst enorm. Bovendien pluist het een stuk minder. Wat voor mij echt een wonder is, aangezien ik met mijn krullen-stijl-haar kruising eigenlijk altijd pluishaar had.

Dead Sea Mineral shampoo & conditioner is, zoals de naam al suggereert, een shampoo en conditioner ineen. Of de conditioner zijn werk doet kan ik moeilijk zeggen. Ik heb nooit klitten, ook niet wanneer ik geen conditioner gebruik. Mijn haar is zo glad dat ik het zelfs nooit hoef te kammen. Wel kan het zo zijn dat de conditioner bijdraagt aan het drastisch verminderen van mijn pluishaar. Hoe dan ook, ik ben er erg blij mee!


Op dit moment heb ik nog een fles Vitamine E shampoo van Dr. Organic liggen, waar ik binnenkort aan ga beginnen. Ik ben benieuwd hoe die bevalt :)

Welke shampoo gebruik jij?

Volg je me al op Bloglovin’?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply debby

  Ik ben momenteel een erg grote liefhebber van Guhl voor beschadigd haar die maakt mijn haar reuze zacht en glanzend. Ik heb ook ‘slecht’ haar door stress, pijn en medicatie.

  4 januari 2016 at 07:35
 • Reply Charelle

  Fijne review! Gebruik sinds een paar maanden ook alleen nog maar natuurlijke shampoo maar heb er nog niet een gevonden waar ik honderd procent tevreden mee ben. Misschien deze maar eens proberen! ^^

  4 januari 2016 at 07:54
 • Reply Sandra

  Super fijn dat deze shampoo goed werkt, mits je het precies aanbrengt! Sowieso dat het nu minder pluist is al een groot pluspunt zeg. Ben benieuwd of die andere shampoo nóg beter gaat werken! :)

  4 januari 2016 at 07:58
 • Reply Dina

  Woooaaah nooit klitten, wat heerlijk lijkt me dat! Ben benieuwd ook hoe die andere shampoo je bevalt. Ik heb ook een poosje shampoo van Dr. Organic gebruikt, maar ik was mijn haar nu helemaal zonder shampoo en dat werkt super.

  4 januari 2016 at 08:23
  • Reply kim

   Jaa dat wil ik ook graag! Alleen voel ik me zo vies na bijvoorbeeld 4 dagen mijn haar niet te wassen. Dan ben ik bang dat iedereen me ruikt haha. (Al zegt Tim dat hij vet haar juist mooi vindt..?)

   4 januari 2016 at 12:17
 • Reply Loene

  Helaas is het met SLS en SLES zo dat deze minder goed schuimen. Je haar pluist inderdaad wel veel minder, en glanst! Heb je het geföhnd? Je haar heeft namelijk lekker veel volume, wat ik een must vind. :-)

  4 januari 2016 at 08:53
  • Reply kim

   Ja! Ik probeer mijn haar nu 1 a 2 x in de week te wassen, maar ik föhn het dan wel even droog – anders gaat het zo erg krullen!

   4 januari 2016 at 12:18
 • Reply Bodi

  Goede review! Ik ben eigenlijk niet zo tevreden met de shampoo en conditioner die ik nu gebruik, dus misschien moet ik deze maar eens gaan proberen!

  4 januari 2016 at 12:26
 • Reply Rosanne

  Wat fijn dat deze shampoo zo goed bij je werkt.
  Ik was mijn haar 1 a 2 keer per week met syoss. Maar ik heb erg makkelijk haar dus dat scheelt ook al.
  Wel goed om eens na te denken over het gebruiken van wel of geen natuurlijke shampoo!

  4 januari 2016 at 15:08
 • Reply Irma

  Wat heb jij mooi haar zeg! En deze shampoo klinkt eigenlijk wel goed, ik ga ‘m eens zoeken in de winkel!

  4 januari 2016 at 15:09
 • Reply NESRIN

  Klinkt heel goed. Ik gebruik zelf een sulfaat vrije shampoo van L’Oreal en dit werkt gelukkig. Ik ben trouwens geen fan van 2 in 1 shampoos, het reinigen en verzorgen loopt hier door elkaar.

  Fijne review!

  4 januari 2016 at 15:14
 • Reply Hanneke

  Dat is misschien wel wat voor mij, ik heb ook altijd pluishaar en ik gebruik liever geen producten met irriterende stoffen. Ik vind haar wassen soms wel een gedoe doordat ik het niet zo goed verdeeld krijg. Meestal lukt het wel als ik wat langer onder de douche sta en mijn haar echt flink nat is.

  4 januari 2016 at 16:34
 • Reply Catherine

  Een vriendinnetje van mij heeft ook een beetje last van dun haar, dus ik ga deze zeker aanbevelen! Fijne review!

  4 januari 2016 at 18:28
 • Reply Eva

  Het klinkt als een hele fijne shampoo! Van dit merk heb ik alleen een deodorant gebruikt en daar ben ik erg tevreden over. Ik ga hier eens naar kijken! Leuke review heb je erover geschreven. Ik ben blij dat jij een fijne shampoo voor jouw haar hebt gevonden zodat je geen pluishaar meer hebt!
  Liefs!

  4 januari 2016 at 19:49
 • Reply Iris

  Ik heb nog nooit iets van dit merk uitgeprobeerd, maar toch wil ik dat wel een keer doen. Volgens mij is het ook verkrijgbaar bij De Tuinen

  4 januari 2016 at 21:21
 • Reply Dalinka

  Oew minder pluis klinkt goed! Ook fijn dat je haar langer fris blijft. Ik heb weleens shampoo zonder SLS en SLES gebruikt, maar ik ben te dol op schuim om het vol te houden haha.

  4 januari 2016 at 21:34
 • Reply Jenzll

  Ik gebruik vrijwel altijd Andrelon Steilvol. Ik hoorde laatst van mijn oma, dat eigenlijk al die shampoo’s en crème’s niet werken en dat je net zo goed een goedkope variant kan kopen. Ik weet nu nog steeds niet of dat eigenlijk wel klopt. Naar mijn ervaring werkt het altijd wel haha. Misschien is dat ook wel de kracht, het geloven. Ik heb geen idee, ik zal nog wel eens een keer flink research moeten doen hiernaar. (neem niet klakkeloos over wat mijn oma zegt hoor haha)

  4 januari 2016 at 23:19
 • Reply Dominique

  Klinkt als een fijne shampoo! Ik ben mijn haar ook al een tijdje met een SLS-vrije shampoo aan het wassen, deze misschien ook maar eens proberen.

  5 januari 2016 at 00:02
 • Reply Lizzy

  Het lijkt me een heerlijke shampoo! Mooi dat het je haar zo glanzend maakt, en dat het zorgt voor minder pluizig haar! Ik vind je haar er super mooi uitzien! :)

  5 januari 2016 at 14:47
 • Reply Miriam

  Klinkt goed en lekker! Ik gebruik al jaaaaaaren Pantene shampoo, misschien eens tijd voor iets anders ;p

  5 januari 2016 at 14:52
 • Reply Renske

  Wat een fijne review! Vooral naar het resultaat van de shampoo was ik erg benieuwd. Maar ik weet het hoor: zodra mijn huidige shampoo op is, maak ik een retourtje naar De Tuinen, haha.

  6 januari 2016 at 09:11
 • Reply Margo

  Klinkt heerlijk, zo’n ‘schone’ shampoo. Fijn dat ie zo goed voor je haar is! Ben ook altijd op zoek naar nieuwe shampoos, dus misschien wordt dit wel de volgende.

  7 januari 2016 at 13:04
 • Reply Jeanine

  Ik ben zo dol op DR. Organic! Ik heb zelf momenteel de royal jelly shampoo en conditioner. Ik wist helemaal niet dat ze ook 2-1 verkochten. Als ik door mijn shampoo heen ben toch maar eens een kijkje gaan nemen. :-)

  7 januari 2016 at 21:03
 • Reply Griet

  Dit klinkt goed! Ik ben al even benieuwd naar de shampoos van Dr. Organic en ga er binnenkort eens eentje proberen denk ik :)

  15 januari 2016 at 16:41
 • Leave a Reply