Mijn leven

Een bos in Amsterdam

DSC_2213

Wat lijkt het mij heerlijk om dichtbij bossen, weilanden, riviertjes, geitjes en koeien te wonen.
Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Amsterdam. Ik ben eraan gewend dat winkels op zondag open zijn, dat echt álles dichtbij is, uitgaan altijd erg leuk was en je in het buitenland opmerkingen krijg: “óóóóh Amsterdam”, wanneer je vertelt dat je daar vandaan komt. Alsof ze meteen denken dat je aan de drugs bent.

Daarnaast geef ik toe dat ik mijzelf er regelmatig op betrap dat ik “buiten Nederland” zeg, wanneer ik eigenlijk “buiten Amsterdam” bedoel.
En onwetend ben ik ook. “Hebben ze geen metro’s en trams in veel steden (of dorpen)?” Nee Kim, misschien zou je wat vaker buiten Amsterdam moeten komen.

Het Amsterdamse Bos

Maar goed, we hebben hier wel een bos! Nu ligt dat voornamelijk in Amstelveen, geloof ik, maar fijn is het wel. Zeven minuutjes met de auto en het voelt alsof je de stad uit bent.

Dit weekend voelde ik mij niet zo lekker. Hoofdpijn, duizelig en moe. Frisse lucht kon ik dus wel gebruiken. Laat me alsjeblieft niet ziek worden, de komende 2 weken heb ik tentamens.

Eigenlijk heb ik het Amsterdamse Bos vorig jaar herontdekt. Daarvoor was ik er al jaren niet meer geweest.
Wat is het toch heerlijk om hier te wandelen. En Boerderij Meerzicht (klik!) is een aanrader!

DSC_0545 DSC_0546 DSC_0554 DSC_0560 DSC_0563 DSC_0608 DSC_0590 DSC_0585 DSC_0559  DSC_0621 DSC_0741 DSC_0750

Ik ga nu Boer Zoekt Vrouw kijken, toepasselijk hè? En kruip dan lekker mijn bed in (ik schrijf vaak een dag vooruit). Hopelijk gaat het morgen (voor jullie vandaag dus, haha) weer wat beter!

Wonen jullie in de stad of op het platteland?

Volg je me al op Bloglovin‘?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

49 Comments

 • Reply ikhouvanicetea

  Ik woon in het bos. Echt heerlijk rustig. Het dorp is toch wel een stukje fietsen, dus meestal pak ik de auto. De dichtstbijzijnde stad is Apeldoorn (daar is alles nu ook 7 dagen per week open) en dat is denk ik 15 min met de auto. Heerlijk rustig hier, maar soms iets te rustig. Ik ga ergens dit jaar verhuizen naar Almere. Daar is alles al een stuk groter en je hebt meer. :)

  9 maart 2015 at 08:20
  • Reply kim

   Over Almere kreeg ik laatst een brochure in de bus! Dat is hier redelijk dichtbij. Wat zag dat er leuk uit zeg! Allemaal nieuwbouwprojecten en ik las iets over wonen in de duinen. Spannend dat je gaat verhuizen!

   9 maart 2015 at 10:49
 • Reply Kelly

  Ik snap je helemaal. Ik hou van de stad, maar vind het eigenlijk wel fijn dat ik er niet in woon. Vroeger baalde ik er wel van..de stad was het helemaal. Maar als ik nu zin heb in drukte en winkels ben ik er zo met de auto of het openbaar vervoer. Met werkgelegenheid en uitgaansdingetjes mis ik het dan wel weer heel vaak! Hier is echt helemaal niks!!! Ik woon in de randstad en toch eigenlijk echt wel in een heel saai dorp..maar des te leuker is een dagje stad dan weer… En ook veel beter voor mijn portemonnee!! :) Het heeft allebei zijn voor en nadelen…

  9 maart 2015 at 08:24
  • Reply kim

   Ja ik denk dat je vooral naar een stad verlangt als je jong bent. Vooral vroeger en tijdens mijn uitgaansperiode (haha) vond ik het heerlijk hier! Hoewel ik nog jong ben, zie ik nu wel echt de voordelen van een dorp of kleinere stad. Haarlem lijkt me heerlijk! Ook lekker dichtbij het strand :)

   9 maart 2015 at 10:51
 • Reply creabeaatje34

  Wat een mooie foto’s! :D

  9 maart 2015 at 09:39
 • Reply Marieke

  Ik begrijp je helemaal. Ik woon in een dorp in het hartje van Noord Brabant (precies tussen Breda, Tilburg en Den Bosch in) en ik zou mijn dorp, hoewel ik het soms ook verfoei, echt niet willen inruilen voor het wonen in de stad! Ja, ik vind steden leuk en gezellig en het is supermakkelijk dat je alles bij de hand hebt, maar het staat voor mij niet in verhouding tot het redelijk dichtbij de natuur leven in een gemeenschap die een stuk kleiner en dorpser is.

  Gelukkig is zeven minuten met de auto rijden naar het dichtstbijzijnde bos ook goed te doen! Het ziet er echt uit (hele mooie foto’s), en wat een ontzettend schattig boerderijtje! Fijn dat je er gister zo lekker op uit hebt kunnen trekken, daar was het weer ook echt wel naar, hè? :)

  9 maart 2015 at 10:16
  • Reply kim

   Ja al moet ik zeggen dat ik nu al snel een ‘dorpsgevoel’ heb in andere steden. Ik ben natuurlijk de grootste stad gewend, dus dan is Haarlem of Leiden al snel leuk en schattig voor mij. Ik denk dat het later ook zoiets gaat worden. Wel nog een stad, maar eentje die dichtbij de natuur is en dichtbij een strand zou helemaal perfect zijn!

   Ik was zaterdag naar het bos :) Maar gisteren was het idd al helemaal goed weer!

   9 maart 2015 at 10:57
 • Reply Arianne Kleinloog

  Ik woon heerlijk op het platteland, een echte Brabander in hart en nieren ❤️❤️ Mij niet in een stad zetten, 1 je verstaat me niet door mijn accent en 2 ik wordt waarschijnlijk helemaal gestoord hahaha

  9 maart 2015 at 11:36
  • Reply kim

   Hahah ja hier word je wel op je accent aangekeken. Mijn broer heeft momenteel een vriendin uit Friesland en hij noemt haar ‘boers’, lekker aardig!

   9 maart 2015 at 11:40
   • Reply Arianne Kleinloog

    Ja dat ken ik haha, maar niet alle brabanders of Friezen zij boeren :p Het is zo’n heerlijk vooroordeel haha. Net als het feit dat vrouwen hier liters bier drinken (uit de fles) dat is voor stadsmensen ook echt een cultuurshock

    9 maart 2015 at 11:43
    • Reply kim

     Ojee! Ik lus alleen bier ná wat sterke drank. Maar mijn halve familie woont in Duitsland, dus ik ben wel wat gewend!

     9 maart 2015 at 11:45
 • Reply naomilovesyou

  Wat een leuke foto’s (mmmm munt thee) en ik begrijp je wel! Ik heb wel al eens in een grote stad gewoond (Antwerpen) maar ik hou er ook van om eruit te wonen. Ik wil het liefst zo op een kwartier van een grote stad wonen, dus toch nog er dicht bij, maar toch ergens er buiten!

  XO naomi @ Naomi in Wonderland

  9 maart 2015 at 11:38
  • Reply kim

   Jaa heerlijk :) In de zomer hebben we hier altijd een muntplantje (noem je dat zo?) in de tuin!
   Een kwartier van een grote stad wonen lijkt me ook fijn! Ergens rondom Haarlem, dan ben je én dichtbij Haarlem, én dichtbij Amsterdam, én dichtbij het strand!

   9 maart 2015 at 11:41
   • Reply naomilovesyou

    Ik denk het wel! Mmmm munt! jaa! zie hoe perfect die situatie dan is, lekker dicht bij alles! Lijkt me echt geweldig

    11 maart 2015 at 00:26
 • Reply Carlijn

  Zie ik daar staan ‘geitenboerderij’? -Springt in de trein naar Amsterdam-

  9 maart 2015 at 12:18
  • Reply kim

   Ja, en je kunt er flesjes melk kopen en aan de baby-geitjes (?) voeren! Ben daar al veel te lang niet geweest, moet ik ook maar weer eens naartoe gaan :)

   9 maart 2015 at 12:41
 • Reply jjolieke

  Ik woon helemaal in het noorden, in Groningen. Een paar jaar geleden vond ik dat nog verschrikkelijk maar de laatste tijd geniet ik er wel van. Lekker rustig, soms heb ik nog wel van die momenten dat ik verlang naar die drukte en gezelligheid.

  9 maart 2015 at 13:02
 • Reply Lonneke

  Ik houd ook van de stad Amsterdam ik heb er vroeger gewoond. Leuk dat je foto’s hiervan met ons deelt. Ik woon nu in een dorpje 30 minuten van Amsterdam beetje platte land ;-) Geef mij maar een stad!

  9 maart 2015 at 13:03
 • Reply Northflix

  Wat leuk om te zien!
  Ik woon zelf in een redelijk groot Fries dorp, dus alles wat ik nodig heb zit hier wel, maar echt stads en bruisend is het niet.
  Met 10 minuten lopen sta ik in de weilanden en 25 minuten fietsen sta ik midden in het bos.
  Ik vind het heerlijk om een paar dagen in een stad als Londen, Amsterdam of Berlijn te zijn, maar om er te wonen? Nee…
  Ik zou ook mijn familie en vrienden teveel missen, denk ik.

  9 maart 2015 at 13:20
 • Reply Bianca - Miss Langhaar

  Het is er wel erg mooi zeg! Ik woon zelf op het platteland en zou eerlijk gezegd niet kunnen wennen in een flat in de stad, maar dat komt ook omdat ik veel dieren heb. Anderzijds lijkt het me wel handig dat even naar de winkel niet meteen een halve dag tijd kost :)

  9 maart 2015 at 13:43
 • Reply Saar

  Officieel woon ik in een stad, maar als je opgegroeid bent in de buitenrand van Gent dan is waar ik nu woon gewoon een dorp :D Als ik uit mijn huis twee straten verder loop, dan zit ik tussen de velden. Hoezo stad? Maar hier rijden wel bussen, gelukkig geen trams (vervelende sporen) en eigenlijk kom ik op de meeste plaatsen met de trein.

  9 maart 2015 at 14:23
 • Reply iliveformydreams.com

  Heerlijk lijkt me dat, wonen op het platteland. Wat een heerlijke foto’s<3

  9 maart 2015 at 17:22
 • Reply Els

  Wat een heerlijke foto’s! Vooral de laatste is een prachtige afsluiter!

  9 maart 2015 at 17:48
 • Reply Lysanne

  Ik woon in een dorp, maar zodra je bij mij de staat in fiets, zit je op het platteland en een kwartiertje doorfietsen en je bent op de zeedijk. Wonen in de buurt van mooie grote bossen zou me ook fijn lijken. De stad is alleen niets voor mij

  9 maart 2015 at 18:56
 • Reply FiekeFairy

  Schitterende foto’s! Ik heb dit weekend toevallig heel veel foto’s gemaakt, die komen deze week in een artikel! :)

  9 maart 2015 at 19:06
  • Reply kim

   Ik ben benieuwd! :)

   9 maart 2015 at 23:01
 • Reply Madeleine

  Mooie foto’s. Ik kom eigenlijk veel te weinig in het Amsterdamse bos terwijl het zo mooi is!!!!!!

  9 maart 2015 at 19:34
 • Reply bymarlayne

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

  9 maart 2015 at 19:56
 • Reply Kimberly

  Wat een mooie foto’s! En wat zag je er leuk uit zeg. Ik hou ook zooooooo van het bos <3 Zelf woon ik ook best dicht bij de Loonse en Drunense Duinen (of nou ja, mijn vriend dan) dus we gaan ook vaak de duinen en bossen in.

  9 maart 2015 at 20:51
  • Reply kim

   Dankje!
   “Ik moet nog even mijn bos-outfit aandoen”, zei ik zaterdag.Mijn vriend keek me maar raar aan, haha.

   9 maart 2015 at 23:31
 • Reply Kiss & Make-up

  Ik ben ook meer een natuurmens dan een stadsmens! Ik ben dus heel blij dat ik hier op ’t platteland woon ;-)

  10 maart 2015 at 10:09
 • Reply Suzanne

  Ik vind het ook heerlijk om in de bossen of achter bij ons in de weilanden foto’s te maken. Dan krijg je zo’n mooie, natuurlijke foto’s.

  10 maart 2015 at 10:32
  • Reply kim

   Ja ik kon eindelijk een keer écht mijn camera uitproberen!

   10 maart 2015 at 11:40
   • Reply Suzanne

    Fijn! Je kunt dan ook heel mooi spelen met lichtinval en schaduwen. Heel fijn.

    10 maart 2015 at 11:42
 • Reply Flavie

  Wij wonen tussen stad en platteland… het is even ver rijden richting de stad als naar een bos.
  Wij vinden het zo fijn om te wandelen in de natuur… en met dit mooie weer zullen we dit meer en meer doen :-)
  Mooie foto’s!

  10 maart 2015 at 12:50
 • Reply tamaraenmarlie

  Wat een heerlijke foto’s! Lijkt me heerlijk om dicht bij een bos of een rustig gebied te wonen. Maar tegelijkertijd kan ik de stad in de buurt ook niet missen!

  10 maart 2015 at 15:15
 • Reply bylot

  Wauw je hebt echt mooie foto’s, welke camera gebruik je?
  Liefs

  10 maart 2015 at 18:32
  • Reply kim

   Dankje! Ik gebruik de Nikon D3100. Heb hem nu 3 weken en ben erg tevreden!

   10 maart 2015 at 18:41
 • Reply saarenzo

  Oo dat ziet er mooi uit! Ik kom heel vaak in Amsterdam, maar hier ben ik nog nooit geweest. Als ik klaar ben met afstuderen en ik moet even ontstressen ga ik hier heen!

  10 maart 2015 at 21:57
 • Reply Jasmine

  Lol Boer zoekt vrouw, toch nog steeds grappig hoe ze op het programma idee zijn gekomen. Echt een zeer goed idee, terug wat van de natuur opsnuiven (buiten de koeienvlaaien dan). Prachtig weer had je ook en zie ik daar een lekker grote amandelkoek?!

  10 maart 2015 at 22:00
  • Reply kim

   Jaa, al vind ik dit seizoen wel wat minder worden. Misschien heb ik ondertussen teveel ervan gezien. Haha die koek was van mijn vriend, ik lus dat niet!

   11 maart 2015 at 10:28
 • Reply Angelique

  Vreselijk als je voor de tentamens ziek word, toch lukt het mij elke keer weer! Leuke foto’s

  10 maart 2015 at 23:05
  • Reply kim

   Ah vreselijk lijkt me dat! Ik heb tot nu toe altijd geluk!

   11 maart 2015 at 10:21
 • Reply Eef

  Wat een leuk artikel, heerlijk het bos! Ik ben opgegroeid in een dorp maar jarenlang op school gezeten in Amsterdam. Ik hou echt van die stad, Amsterdam leeft! Heerlijk. Laatst was ik er na lange tijd weer eens en op de een of andere manier word ik er altijd blij van om weer in Amsterdam te zijn :)

  10 maart 2015 at 23:20
 • Reply Joanne

  Het lijkt me juist zo fijn om in (of dichtbij) Amsterdam te wonen! Alles bij de hand en snelle verbinding met metro en tram. Ik woon in een klein dorpje en dat is, behalve erg onhandig. vooral heel saai haha!

  12 maart 2015 at 20:01
 • Reply Een kijkje in mijn leven | Kim Donz

  […] een soort van terug te komen op “Een bos in Amsterdam”. Waar zij woont (bovenstaande foto) is voor een student toch echt wel een toplocatie. Op de […]

  13 maart 2015 at 07:48
 • Reply Simone

  Ik kom uit een boerengat, het heet Afferden. Nu woon ik in Gennep… waarschijnlijk voor Amsterdamse begrippen alsnog een boerengat haha, maar het heeft van oudsher wel officieel de status ‘stad’! Ik woon ook dichtbij het bos, wat echt heerlijk is! Die boerderij lijkt me heel cool!! Hopelijk ben je niet ziek geworden en zijn je tentamens goed gegaan!

  13 maart 2015 at 09:08
 • Reply Simone

  Trouwens, effe by the way… waar is dat leuke jasje van?? <3 it!! :D

  13 maart 2015 at 09:09
 • Reply visionarylifeee

  Hhaahha.. heb toevallig vandaag een artikeltje gemaakt hoe ik het vind om in Amsterdam te wonen en het lijkt wel een beetje op wat jij zegt. ;-) X

  13 maart 2015 at 16:41
 • Leave a Reply