Mijn leven

I’m a ’90s bitch #1

P1010904

Laatst luisterde ik het nummer I love it (I don’t care) en daar hoorde ik het zinnetje “i’m a 90’s bitch“. Zelf kom ik uit 1992 en ik vind het best grappig hoe ik meteen een band voelde met de zangeres. Alsof je samen iets deelt wanneer je uit hetzelfde decennium komt! Nu zegt leeftijd niet zoveel. Ik bedoel, er zijn mensen die een stuk jonger zijn waar ik het mee kan vinden, maar ook mensen die twee keer zo oud zijn als ik. Toch vond ik het leuk om dingen te delen waar ik als “een jaren 90 kind” veel plezier aan heb beleefd. Een beetje nostalgie, dus!

Ik heb even opgezocht wanneer de zangeressen zijn geboren – nou, eind jaren 80. #fail! Maar daar draait het natuurlijk niet om, haha!


Jaren 90 kind!

Idols 2: Boris

Laten we beginnen met mijn grote liefde: Boris (Nee wij hebben mijn kat niet naar hem vernoemd) (Mijn kat moest van mijn moeder een Russische naam krijgen – want Siberische kat, en ik mocht kiezen tussen Vladimir en Boris..). Idols 1 vond ik wel leuk. Ik was voor Jamai, samen met de rest van mijn klas. Máár Idols 2 vond ik pas écht interessant. Boris deed namelijk mee. Ik was volgens mij 11 jaar en ik vond het zooo jammer toen ik hoorde dat hij een vriendin had. Hè, nu maakt ik geen kans meer, dacht ik! Die – soort van – jeugdliefde was ook wel ergens goed voor. Ik leerde namelijk alle nummers die hij zong uit mijn hoofd (denk aan: Papa Was A Rolling Stone, Play That Funky Music, Respect, Kiss, etc.). Hij heeft dus wel bijgedragen aan mijn goede muzieksmaak ( ;-) ).

Nu ook wel bekend als Bo Saris. Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar twee recente nummers van hem ken. Maar die twee klinken meteen ook wel erg lekker.


Saved by the Bell

Naast buitenspelen, hield ik als kind al van tv kijken. Mijn beste buurtvriendinnetje en ik hadden een meisje in de buurt gevonden dat een hele grote tv had en lekker eten, dus bij haar gingen we altijd tv kijken (jeetje wat zijn kinderen gemeen hè hahaha?). Achteraf bleek ze ook heel aardig te zijn hoor en werden we vriendinnen. Maar goed, onze favoriete serie was Saved by the Bell! We wilden altijd alle drie Kelly zijn, en gingen helemaal stuk om Screetch.

jaren 90 kind

Bron


Kroontje leggen

Sommige mensen noemen dat eitje leggen, maar wij noemden dat kroontje leggen (volgens mij.. ik begin nu te twijfelen hoe we het noemden). Met een tennisbal tegen een muur gooien, er vervolgens overheen springen, waarna degene achter jou de bal vangt. Oh wat vonden we dat geweldig! En dan het liefst op heeele hoge muren. Nou, de buren hebben het geweten. We hadden een huis gevonden waar dat heel fijn ging en het verbaast mij nog steeds dat de buren zo lief waren dat we dat mochten doen. Dit hebben we ook wel heel lang gedaan, want in de eerste klas van de middelbare school speelden we het nog! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel blij zou zijn als kinderen dat tegen de muur van mijn kamer zouden doen, maar onze buurjongen (paar jaar ouder) vond het oké. Behalve als hij moest leren of zo, maar dat gaf hij dan aan! Oja. En dat de bal dan ergens in een tuin valt en je gaat discussiëren over wie hem gaat halen. Haha.


Zo dat was even een kijkje in mijn verleden als jaren 90 kind! Komen deze punten jou bekend voor? Keek jij ook Idols? Of Saved by the Bell? En wat voor spelletjes speelde jij buiten?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

26 Comments

 • Reply Sanne

  Ik ben ook een 90’s kid, maar herinner me totààl niets van de jaren negentig en hoe ik het heb beleefd. Ik ben nogal vergeetachtig en ach ja, ik ben nu eenmaal laat in de negentig geboren (’96) (: Leuk artikel!

  22 juni 2016 at 06:28
  • Reply kim

   Dat is begrijpelijk! Ik herinner mij ook voornamelijk dingen uit de ’00 jaren!

   22 juni 2016 at 11:16
 • Reply Amy

  Grappig om te lezen dat jij zo fan was van Boris! Ik heb alleen Idols 1 met veel plezier gekeken (Go Jamai!) en ben daarna een beetje afgehaakt. Terugblikken op 10/15 jaar terug blijft leuk he! <3

  22 juni 2016 at 06:42
  • Reply kim

   Volgens mij was ik na Boris afgehaakt haha! Jaa, ik merk echt dat ik steeds vaker begin met: “weet je nog”…

   22 juni 2016 at 11:17
 • Reply kimmetjekims

  Wat een leuk artikel! Ik herken ook vaak nog wel dingetjes uit de 90’s. Leuk dat je het zo op een rijtje zet, dat we er weer even aan herinnert worden. Saved by the bell ken ik niet, misschien net voor mijn tijd?! Ik kom uit ’94.

  22 juni 2016 at 07:26
  • Reply kim

   Saved by the bell kwam volgens mij uit de jaren 80, maar werd op Nickelodeon altijd herhaald! Ken je wel As told by Ginger en Sabrina the teen age witch? Het kwam gelijktijdig :)

   22 juni 2016 at 11:19
 • Reply Anna

  Jaaa, Boris! Ik was ook zo’n groot fan van hem. Geweldig! Die Idols tijd mis ik echt, wat was het elke keer weer spannend. Heerlijk om een 90s kid te zijn :).

  22 juni 2016 at 08:18
  • Reply kim

   Yay! Ik ken dus echt een paar mensen die Boris ook leuk vonden, hahaha!

   22 juni 2016 at 11:19
 • Reply Els

  Ik ben van 1985 dus ik groeide echt op in de jaren 90. Idols keek ik niet maar saved by the bell vond ik wel geweldig.

  22 juni 2016 at 08:27
  • Reply kim

   Waarschijnlijk was jij toen al oud genoeg om in te zien dat Idols ook helemaal niet zo leuk was haha! Boris vind ik nog steeds goed zingen, maar een paar andere deelnemers zijn niet om aan te horen.

   22 juni 2016 at 11:20
 • Reply Sandra

  Haha, ik had juist een hekel aan Boris, vond hem echt niet leuk. Geen idee waarom precies trouwens. :’) Dat spelletje speelden wij ook altijde buiten. ‘Eitje leggen’ komt mij dan nog het bekendste voor, maar weet ook de naam niet precies meer. Oooh en nu we het over spelletjes hebben: spoorzoekertje vond ik ook altijd super leuk. :-)

  22 juni 2016 at 09:32
  • Reply kim

   Nooo Sandra! (Misschien omdat hij steeds riep “keep the soul alive”? Dat vond ik wel een beetje irritant, haha). Spoorzoekertje ken ik niet. Ik zie nu echt voor me dat jij met allemaal kleine kindjes met een vergrootglas naar sporen zoekt haha!

   22 juni 2016 at 11:23
   • Reply Sandra

    Hahaha neeeee! He telde tot 50 en met stoepkrijt ging iemand met pijlen op de grond heel snel door de wijk hou de weg wijzen (inclusief kruispunten met een dood spoor en een goede weg haha) en op het eind als je geen pijlen meer zag was diegene daar ergens verstopt. :p

    22 juni 2016 at 11:25
 • Reply sammie

  Ik ben geboren in 1987 maar vond Idol vreselijk, nooit gekeken. Saved by the bell heb ik wel regelmatig gekeken., het spelletje ken ik niet, wij speelde volgens mij altijd landje veroveren, als dat de juiste naam is :)

  22 juni 2016 at 10:16
  • Reply kim

   Haha ik vind het nu ook vreselijk. Eigenlijk kijk ik nooit talentenjachten. Landje veroveren komt mij bekend voor. Is dat met “ik verklaar de oorlog, ik verklaar de oorlog…. aaaaan *land*!”? Dat vond ik namelijk heel leuk!

   22 juni 2016 at 11:25
 • Reply Madelon

  Ik ben in 1995 geboren maar heb vooral veel meegekregen van mijn oudere broer en zus. Saved by the bell keek ik wel en Full House, dat is voor mij de ultieme jaren negentig serie.

  22 juni 2016 at 10:28
  • Reply kim

   Full House heb ik nooit gezien! Maar ik weet wel nog dat ik de Olsen tweeling leuk vond, haha. Daar had ik op de basisschool bij Bart Smit allemaal dvd’s van gekocht in de aanbieding.

   22 juni 2016 at 11:26
 • Reply Leonie

  Ja Saved by the bell! :D
  Ik ben geboren in 89, maar ik vind mezelf een jaren 90 kind, omdat ik toen ben opgegroeid en verder niet zoveel van de jaren 80 heb meegekregen

  22 juni 2016 at 18:28
 • Reply Frédérique

  Heerlijk die nostalgische gevoelens, nietwaar? :) Moet eerlijk zeggen dat ik de tijd graag soms weer even terugdraai.. Hihi

  22 juni 2016 at 18:47
 • Reply Roos | Soitsrose

  Dit is echt ene leuke post, en wat heb jij ene mooie lay-out!

  22 juni 2016 at 18:53
 • Reply Melike

  Saved by the bell!! Oh daar heb ik zo lang niet aan gedacht haha, Zack…was ik echt verliefd op haha. Echt leuk en kerkenbaar. Ik ben een 80’s bitch maar volgens mij wordt er met 90’s bitch ook bedoelt dat je toen bent opgegeroeid;)

  22 juni 2016 at 19:18
 • Reply Dalinka

  Ik ben geboren in de jaren 80, dus niet helemaal een 90’s kind, maar ik ben natuurlijk wel opgegroeid in de jaren 90. Beste jaren ooit hahaha. Toen ik bij Etos in Haarlem werkte heb ik iemand geholpen die onwijs veel op Boris leek. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet of hij het nou was of niet hahaha. Het was in ieder geval een erg knappe vent!:-O

  22 juni 2016 at 19:35
 • Reply Tamara TS

  Dat liedje zing ik ook altijd keihard mee, vooral het stukje als ik op mijn man roep: You’re from the 70’s , but I’m a 90’s Bitch. Ik ben gek op de jaren 90 (blog er regelmatig over), maar ik ben geboren in ’82. Toch zie ik de jaren 90 als mijn decade, omdat ik toen een tiener was en een geweldige tijd heb gehad. Ik ben gewoon een kind van de jaren 80 en 90. Saved By The Bell was inderdaad geweldig! Het spelletje ken ik niet. Wij deden elastieken en handstand met invallen en touw springen en stoepranden.

  23 juni 2016 at 00:13
 • Reply Northflix

  Hahaha, Boris ken ik ook nog, net als Saved By The Bell.
  Leuk om te lezen!

  24 juni 2016 at 08:56
 • Reply Bellamy Blogzthingz Over..

  Heyhey Girlll! Saved by the Bell die ken ik zeker wel.
  En ja Boris wow ! The boy can really sing!

  Liefs, Miss B.

  25 juni 2016 at 20:42
 • Reply Miriam

  Ja, Saved b the bell! Zo tof vond ik dat haha (ook al ben ik uit de 80’s) Dat tennisbalspelletje ken ik echt totaaaaaal niet, grappig om te lezen!

  26 juni 2016 at 19:18
 • Leave a Reply