Een unieke opleiding als schoonheidsspecialiste

Heb je een passie voor beauty en alles wat eromheen zit? Want jij gelooft dat het jouw missie is om mensen te verwennen met een behandeling to ontspannend en verzorgend is? Dan is deze unieke opleiding misschien wat voor jou! Het is namelijk een beroep wat voldoening kan geven doordat jij mensen kan laten stralen en zelfverzekerdheid kan geven. Daarom is het beroep schoonheidsspecialist een beroep waar je veel dankbaarheid bij krijgt en ook wat veel carrièremogelijkheden biedt.

Hoe maak je van je hobby je beroep

De redenen om te kiezen voor een schoonheidsspecialiste opleiding is oneindig. Het is een ontspannen branche wat ook wel een sociaal beroep is doordat je echt iets kan betekenen voor mensen. Dit doe je door je klant te laten stralen en te laten ontspannen. Daarnaast is een schoonheidsspecialist ook veelzijdig. Dat krijg je te weten tijdens de opleiding. Tijdens de opleiding leer je verschillende behandelingen in de beauty zoals onder andere manicure, massage, pedicure, ontharen en gelaatsbehandelingen. Geen een dag is hetzelfde als een schoonheidsspecialiste door de variatie aan klanten en behandelingen.

Waar het programma van de opleiding uit bestaat

De opleiding schoonheidsspecialist zorgt eerst voor een basis aan kennis met anatomie, fysiologie en pathologie. Dit zijn de meest essentiële dingen tijdens alle behandelingen die je kan geven. Daarnaast krijg je het overgrote deel van de opleiding te maken met het oefenen van beauty behandelingen. Genoeg praktijkervaring opdoen dus! Verder zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding: hygiëne, inrichting, veiligheid, salonbeheer en andere dergelijke onderwerpen. Hierdoor zou je dus ook gelijk je eigen salon kunnen openen!

Om meer te weten te komen over de opleiding, welke kosten je kan verwachten en waar je de opleiding kan volgen kan je naar www.wellnessacademie.be gaan voor informatie.