Gerechten Mijn leven

En dan eet je ineens geen vlees meer + recepten

dsc_1161

Bij mijn vriend en mij lijken de rollen weleens omgedraaid. Hij maakt zich zorgen over onze eetgewoonten – wil niet teveel suikers en vet binnenkrijgen, terwijl ik het liefst elke week langs de Mcdrive ga. Hij kwam dan ook met het idee om veganistisch te eten. Tim at sowieso al weinig vlees voordat hij mij kende. Ik daarentegen ben opgegroeid met vlees. Mijn vader kan zich avondeten zonder niet voorstellen, wat erin resulteerde dat ik mijzelf altijd een ‘echte vleeseter’ noemde.

“Wordt vlees van dieren gemaakt?”

Als kind was er wel een moment dat ik vegetariër wilde worden. Mijn moeder heeft het daar soms nog over. Ik was 5 jaar oud, kwam erachter dat ik dieren at en moest huilen. Uiteindelijk heb ik het twee dagen volgehouden vleesloos te eten – ik vond het te lekker! Zoals jullie in een vorig artikel kon lezen was ik ook niet gek op groenten. Dat maakte het wel lastig. En daarbij waren shoarma en kipnuggets mijn lievelingseten.

Tegenwoordig lust ik meer groenten, zijn er betere vleesvervangers en kook ik mijn eten zelf. Dat maakt het allemaal wat makkelijker! Bovendien heb ik nu ook meer wilskracht en let ik beter op wat ik in mijn lichaam stop. Mijn motivatie zijn dus de dieren én de troep die in vlees wordt gestopt.

Veganistisch of vegetarisch eten?

Het veganistisch eten hebben we na een paar dagen al opgegeven. We hebben nu als doel eerst een tijd vegetarisch te eten, en daarna zien we wel weer verder. Koeienmelk drink ik eigenlijk bijna niet meer. We kopen daarvoor in de plaats sojamelk, amandelmelk of kokosmelk. Daarnaast neem ik ook soja eiwitshakes na het sporten. Zodat ik zeker weet dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg (maar dat deed ik ook al toen ik wél vlees at).

Hoe bevalt het?

Tot nu toe bevalt het ons prima! En eigenlijk heb ik ook helemaal geen behoefte aan vlees. Ik eet met liefde linzen, kikkererwten en groenteburgers. Al denk ik dat het met uiteten wel wat lastiger wordt. Of wanneer we Surinaams eten afhalen. Maar goed, dat zie ik dan wel weer. Twee keer per maand vlees is in ieder geval al een hele verbetering met twee keer per week géén vlees!

Lekkere gerechten die ik de afgelopen tijd heb gegeten:

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

13 Comments

 • Reply Eva

  Wat goed zeg! Minder vlees eten is al een hele stap en dan overstappen op vegetarisch eten ook weer. Wij eten vrij weinig vlees eigenlijk en als we dat doen is het biologisch. Succes met het veranderen van jullie leefstijl!

  8 oktober 2016 at 07:45
 • Reply Charelle

  Oh wat goed Kim dat jullie nou (bijna) geen vlees meer eten! Dat vind ik echt zo leuk om te horen! En ik ervaarde precies datzelfde, die behoefte naar vlees is er gewoon niet, van die linzen word je net zo gelukkig al dan niet gelukkiger. ;)

  8 oktober 2016 at 08:25
 • Reply Romy

  Wat goed!! Ik ben ook al een paar jaar vegetariër en dan bevalt me goed. Er zijn inderdaad zoveel goede vleesvervangers op de markt tegenwoordig. Veel succes!

  8 oktober 2016 at 08:50
 • Reply EmilyLotus

  Wat goed zeg! Voor mij persoonlijk één van de beste keuzes die ik gemaakt heb. Hopelijk voelt ’t ook fijn voor jou!

  8 oktober 2016 at 09:03
 • Reply Nina Simplynspecial

  Je moet lekker doen wat goed voelt voor jou :) En als dat geen vlees is, of wellicht 2 x per maand is dat helemaal prima toch.

  8 oktober 2016 at 15:40
 • Reply Paul

  Ik ben ook door mijn vriend vegetariër geworden. Inmiddels (al ruim tien jaar) ben ik er helemaal aan gewend. Al werk ik heel soms nog een frikandel naar binnen. Al kan ik dat niet meer zonder schuldgevoel. Het vegetarische eten vind ik eerlijk gezegd rijker van smaak dan het standaard aardappels, groenten en vlees. Dus je hoort mij verder niet klagen dat ik iets mis.

  8 oktober 2016 at 15:52
 • Reply Anne-Sterre

  Ik eet weinig vlees, van huis uit meegekregen. Ik denk dat ik 2/3 keer per week maximaal vlees eet en dan ook biologisch voor zover mogelijk. Voel ik me een stuk prettiger bij en daar zit geen zooi in.

  8 oktober 2016 at 21:48
 • Reply Djuli

  Jaaa wat goed! En de receptjes die je deelt lijken me allemaal heerlijk!

  9 oktober 2016 at 08:48
 • Reply Tamarah

  Twee keer per maand vlees is zeker al een hele verandering, doe gewoon wat goed voelt voor jou! Ik eet geen vlees op de dagen dat mijn vriend laat werkt, dus gemiddeld zo’n 4 dagen in de week niet. Misschien dat het nog wel minder wordt, maar voor nu vind ik dit prima :)

  9 oktober 2016 at 15:44
 • Reply Wendy

  Knap hoor! Ik denk dat ik het zelf misschien wel zou kunnen, maar ik doe er mijn vriend echt geen plezier mee. Die kan zich ook geen avondmaal voorstellen zonder vlees.

  9 oktober 2016 at 17:40
 • Reply Anna Gerrie

  Ik eet zelf ook minder vlees dan ‘vroeger’. Maar vegetarisch zal ik nooit worden.

  10 oktober 2016 at 18:32
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Super goed bezig!

  10 oktober 2016 at 18:54
 • Reply Melike

  Mijn vriend en ik zijn precies andersom dan jullie. Hij kan zich echt geen maaltijd voorstellen zonder vlees terwijl ik regelmatig vegetarisch eet en alleen voor hem vlees maak hihi. Wat goed dat jullie dit proberen, ik zou het ook heel graag willen maar ik denk dat ik mijn vriend nooit zover krijg. Veganistisch lijkt mij ook te moeilijk en bijna niet vol te houden.

  10 oktober 2016 at 20:38
 • Leave a Reply