Mijn leven

Even filosoferen: vakantie is voorbij

DSC_0606

Lekker duidelijke titel hè? Met andere woorden: mijn tentamen filosofie heb ik niet gehaald en ik moet weer aan de bak! Wat op zich niet heel erg is hoor, maar wel jammer. Gelukkig heb ik twee heerlijke weken vakantie gehad!


Filosoferen

Eind mei had ik mijn laatste tentamen Philosophy II. Een heel interessant vak, maar ik ben er niet goed in. Eigenlijk ben ik er gewoon best slecht in. Laatst vroeg mijn vriend: ken jij Adam Smith? Dus ik: ehhh, is dan een zanger? Of een sporter? Nee Kim, het is een filosoof. Een belangrijke filosoof waarvan de naam al ontelbare keren is genoemd door mijn filosofie leraren. Diezelfde dag hoorde ik trouwens ook dat ik mijn tentamen niet had gehaald. Misschien was het een teken.. Haha…

Maar oké. Ik kan het eind juni herkansen en als het dan niet goed gaat, heb ik volgend jaar nog twee kansen. No biggie. Ik moet mij alleen nog wat langer verdiepen in Adam Smith, Heidegger, Foucault en wat andere filosofen. Dat filosoferen is best leuk hoor! Misschien dat ik ook daadwerkelijk de teksten ga lezen, in plaats van slechts de aantekeningen. Verder kijk ik ook alle hoorcolleges terug!

Lang leve vakanties

In de tijd dat ik op mijn uitslag wachtte, heb ik wel twee weken heerlijk ‘vakantie’ gehad. Wauw wat was dat lekker! Gewoon niets moeten! Ik bedoel, ik doe wel vaker niets, maar dan hoor ik altijd een stemmetje dat schreeuwt: DEADLINES. En nu had ik dat dus niet. Best gek voelde dat, want vorig jaar had ik in juli tentamens en een hertentamen in augustus, dus eigenlijk geen moment écht rust. Verder heb ik mijn twee weken ‘vakantie’ goed besteed. Er kwam weer om de dag een blogje online, lekker veel gelezen, getekend, een paar keer geshopt, naar het strand gegaan en lekker naar de kapper en uiteten geweest. En weet je wat het leuke is? Of ik filosofie nou wel of niet haal, eind juni heb ik gewoon weer vakantie!


PS: er komt volgende week een leuke winactie aan! Ik denk dat ik hem in videovorm ga opnemen, maar dat is nog niet zeker. Oja, en ik heb weer aan mijn lay-out geknutseld, haha.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

17 Comments

 • Reply Sanne

  Wat jammer dat je dat tentamen niet hebt gehaald, maar kop op, je kan het de volgende keer wel! (:

  12 juni 2016 at 07:24
 • Reply Charelle

  Heel goed Kim, gewoon lekker uitkijken naar dat moment waarop je weer vakantie hebt! ^^ En tegen jezelf blijven zeggen dat filosofie heel leuk is en dat er niets is dat je liever zou doen, helpt vast ook. ;) Succes!

  12 juni 2016 at 07:46
  • Reply kim

   Jaaa ik kijk er zo naar uit! Vandaag heb ik toevallig wel écht een interessant artikel gelezen over het discours in de media en universiteiten van Chomsky, haha. Een aanrader! Bedankt :)

   12 juni 2016 at 18:28
   • Reply Charelle

    Haha kijk, goed op weg! En dat artikel ga ik super-nerdy gewoon even opzoeken! ^^

    13 juni 2016 at 06:28
    • Reply kim

     Haha! Het heet: what makes mainstream media mainstream :)

     13 juni 2016 at 07:41
 • Reply Laura

  Jammer dat je hem niet hebt gehaald maar volgende keer beter toch! Lekker dat je even vakantie hebt gehad en hebt kunnen genieten van de dingen die je leuk vind om te doen!

  12 juni 2016 at 08:33
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Jammer dat je het tentamen niet gehaald hebt meis, maar eind juni gaat het zeker goed komen. Heel veel succes met leren! Wel fijn dat je al even hebt kunnen genieten van twee vrije weken en dan begint na je examen de vakantie gewoon echt!

  12 juni 2016 at 09:35
 • Reply Anne

  Volgende keer beter. Nog even knallen om hem opnieuw te maken, maar nu al die andere deadlines weg zijn, heb je wel alle concentratie om je op filosofie te focussen. En je hebt maar geluk dat je het nog interessant vindt ook!

  12 juni 2016 at 09:37
 • Reply Nesrin

  Jammer dat je het tentamen niet hebt gehaald, de volgende keer moet het beter gaan en dan heb je weer vakantie ;-) heerlijk! Ik mis het student zijn soms wel hoor. Geniet er maar lekker van.

  12 juni 2016 at 11:14
 • Reply Agneta

  Mijn hele opleiding stond aan het einde uit het behalen van filosofie. Ik begreep het wel, alleen snapte er niks van zeg maar. Ik begreep wat er gezegd werd, wist het alleen niet in eigen contexten te plaatsen van situaties. Gelukkig had ik een hele lieve klasgenoot die het een prachtig vak vond en mij heel geduldig heeft ondersteund erin. Uiteindelijk heb ik hem behaald met een 6.9 wat ik toch heel goed van mijzelf vond. Heel veel succes bij de volgende en je gaat het zeker halen!

  Liefs Agneta

  12 juni 2016 at 16:46
  • Reply kim

   Oh, dat herken ik heel erg! Wat ze vertellen klinkt over het algemeen best logisch, maar als ze dan met een geheel nieuwe stelling komen, weet ik niet hoe ik dat moet linken aan de filosofen. Verder krijg ik ook veel vragen waarbij staat : “Kies het beste antwoord”. Dan zijn ze allemaal goed, maar moet je het béste antwoord uitkiezen, zucht!

   12 juni 2016 at 18:30
   • Reply Agneta

    AARGHH ja dat idd!

    12 juni 2016 at 19:57
 • Reply Saar

  Wat jammer dat je hem niet gehaald heb. Toi toi toi voor de herkansing!

  12 juni 2016 at 17:51
 • Reply Madelon

  Wat jammer dat je hem niet gehaald hebt, maar ach de volgende keer komt het vast goed! En een vakantie is nooit een verkeerd vooruitzicht :)

  12 juni 2016 at 20:44
 • Reply Lonneke

  Het lijkt mij ook een heel moeilijk vak, toch ga jij het aan en gelukkig heb je de mogelijkheid om het alsnog te halen.

  13 juni 2016 at 06:58
 • Reply Wendy

  Jammer dat je hem niet gehaald heb, maar gelukkig heb je nog genoeg kansen. Eén van die keren zal het vast goed komen, toch? ;) Heel veel succes alvast!

  13 juni 2016 at 21:31
 • Reply Melike

  Jammer dat je het niet gehaald hebt, maar gelukkig heb je nog genoeg kans;) Lijkt me echt super interessant filosofy!

  14 juni 2016 at 17:48
 • Leave a Reply