Bloggen Mijn leven

Facebook account aanmaken voor een blog: ja of nee?

facebook account aanmaken voor een blog

De vraag spookt al een tijdje door mijn hoofd: is een Facebook account aanmaken voor een blog een goed idee? Het heeft een hele lange tijd geduurd voordat ik de stap heb gezet, maar ik heb het toch gedaan!. En ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie mening!

Klaar met Facebook?

Oké, ik ga hier even een grote bekentenis doen: ik zit ongeveer 10 minuten per week op Facebook. Volgens verschillende bronnen is dit heel erg weinig. Waarom zo weinig? Omdat veel van de mensen die ik op Facebook als vriend heb mij niet zo erg meer interesseren, er vooral stomme video’s worden gedeeld (behalve dierenfilmpjes, die zijn natuurlijk altijd leuk) en ik ook nooit echt de behoefte heb gehad gebeurtenissen op dit platform te delen.

De voordelen van Facebook

Toch moet ik zeggen dat Facebook voor mij nog wel voordelen heeft. Vooral voor mijn studie. Bijna iedereen maakt er gebruik van, waardoor je bijna altijd wel diegene vindt, die je zoekt. Erg handig wanneer je in een groepje wordt gestopt met mensen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Daarnaast worden er in mijn Bedrijfskunde studiegroep ook veel oude tentamens gedeeld. Tentamens zijn hier altijd welkom!

facebook account aanmaken voor blog

Facebook account aanmaken voor een blog

Ja, dit was een beetje een lange aanloop naar wat ik eigenlijk te melden had – een Facebook account aanmaken voor mijn eigen blog. Ik heb het dus gedaan! Niet alleen omdat dit volgens de Blog & Content Marketing cursus die ik heb gevolgd een goede manier is om mensen op de hoogte te houden van jouw blog, maar ook omdat dit een poging is om Facebook bij mij weer een nieuw leven in te blazen! (Want ik heb nog niet genoeg social media accounts, kuch kuch).

Ik moet zeggen dat ik het een beetje eng vind. Op dit moment leest eigenlijk bijna niemand die ik ken mijn blog. En als ik een Facebook account aanmaak, dan komt het straks misschien bij de aanbevelingen te staan van mensen die ik ken. Of dan zoeken mensen op mijn naam en vinden ze mijn blog? Maar goed, eigenlijk is het ook niets om je voor te schamen, dus waarom maak ik mij er überhaupt druk om?

Wat vinden jullie van een Facebook account aanmaken voor een blog? Hebben jullie er één? En zo ja, hoe bevalt dat?

Oja en als je er dus een blog account hebt, voeg mij blog Facebookpagina dan toe :-) Op dit moment ben ik nog een groentje, maar dan ga ik meteen jouw pagina bekijken haha!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

30 Comments

 • Reply Anne

  Ik heb ook geen facebook account voor mijn blog, vind het ook lastig i.v.m. met privé (facebook) leven (ben bang dat het dan door elkaar heen gaat lopen). Ik deel wel alles op mijn instagram..

  5 juli 2016 at 06:46
 • Reply Darina

  Ik heb een Facebook account voor mijn blog waar ik mijn posts publiceer en foto’s die met mijn blog te maken hebben. Ik zie het als een soort van achtergrond informatie, maar stiekem vind ik Instagram en Pinterest veel leuker :)

  5 juli 2016 at 06:58
 • Reply Lonneke

  Ik heb ook special een Facebook account aangemaakt voor mijn blog en merk dat er toch ook daar veel verkeer vandaan komt. Veder prive doe ik weinig met Facebook.

  5 juli 2016 at 07:19
 • Reply Jenn

  Ik heb wel een facebookpagina voor mijn schrijfwerk, maar ik vergeet altijd om er dingen op te zetten…

  5 juli 2016 at 08:02
 • Reply Nina Simplynspecial

  Spannend hé, dat vond ik in het begin ook :) Nu is dat helemaal verdwenen. Vind het ook leuk om mijn pagina bij te houden en mijn berichten te delen in diverse Facebook-groepen. Je krijgt idd net wat meer verkeer hierdoor.

  5 juli 2016 at 08:13
 • Reply sammie

  Ik heb je FB pagina gelijk een like gegeven :)

  5 juli 2016 at 08:38
 • Reply Sandra

  Ik volg je hoor! Zag je uitnodiging en had ‘m gelijk geaccepteerd hihi. Ik heb zelf ook een Facebook pagina. Eigenlijk al vanaf dag 1 dat mijn blog bestaat! Mijn eerste lezers waren juist mijn Facebook vrienden, dus bekenden haha.

  5 juli 2016 at 09:09
 • Reply Roos | Soitsrose

  Ik heb ook helemaal niks met Facebook Instagram spreekt mij veel meer aan. Mara ook ik heb ooit een Facebook-account voor mijn blog gemaakt, nooit echt gebruikt maar dat maakt niet uit. Ik volg je in ieder geval wel!

  5 juli 2016 at 09:23
 • Reply kimmetjekims

  Het is altijd maar weer afwachten wat andere mensen er dan van vinden he. Maar dat maakt mij persoonlijk nooit heel veel uit, en ik heb hem dus gewoon aangemaakt. Ik heb nu 365 likes ongeveer, dus dat is toch best leuk! Ik zal jouw pagina ook even liken :)

  5 juli 2016 at 10:39
 • Reply Mariska

  Ik heb een Facebook account voor m’n blog en het levert me echt extra traffic op, zeker als je een beetje doorkrijgt hoe het het beste werkt. Instagram heb ik ook maar ik heb geen inzicht in hoe veel traffic dat oplevert.

  5 juli 2016 at 10:48
 • Reply Natascha - stadsmeisje

  Ik heb ook een apart account voor mijn blog ? Gewoon om privé en blog toch een beetje gescheiden te houden. Toch vind ik het niet meteen het allerleukste medium ?

  5 juli 2016 at 12:31
 • Reply Sanne

  Ik heb geen facebookaccount voor mijn blog maar wel een pagina. Ik weet niet of dat het zelfde is? In het begin vond ik het vooral spannend. Familie leden en vrienden die je fb pagina vinden ja dat was even schrikken. Maar nu vind ik het normaal dat een vriend mij volgt. :)

  5 juli 2016 at 12:50
  • Reply kim

   Ja ik bedoelde inderdaad een pagina! Leuk :) Bij mij heeft niemand mij volgens mij nog gevonden, daar ben ik stiekem wel een beetje blij mee, haha!

   7 juli 2016 at 11:33
 • Reply ricardo

  Ik heb ook een facebook pagina voor mijn blog. Daar deel ik dan als eerste mijn post op en vervolgens deel ik dat weer door in bloggergroepen. Dat is wel leuk om te doen en trekt wel wat extra bezoekers. Heb die pagina eigenlijk meteen met de lancering van mijn site gemaakt. Al m’n vrienden uitgenodigd. Volgens mij lezen nu een stuk of tien vrienden nog regelmatig mijn blog en moet ik het inmiddels vooral van collega bloggers hebben, wat ik stiekem wel leuker vind denk ik.

  5 juli 2016 at 14:30
 • Reply gea

  Ik vond het zelf in het begin ook wel eng, meer mensen die je persoonlijk kennen gaan je blog lezen. Maar ik kreeg zelf zulke leuke, en vooral lieve reacties van iedereen om mij heen. Ook is het zeker een goede manier om je artikelen op te delen.

  5 juli 2016 at 15:09
 • Reply Nesrin

  Ik had geen FB account maar heb voor mijn blog wel een pagina op FB aangemaakt (via een ander account) en ik vind het top want je bereikt meer mensen. Ik heb altijd een hekel aan FB gehad maar voor mijn blog vind ik het wel fijn.

  5 juli 2016 at 15:44
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Zelf heb ik geen facebookaccount voor mijn blog (wel een persoonlijke, maar ook daar doe ik vrij weinig mee), dus ik kan je pagina helaas niet liken!

  5 juli 2016 at 16:13
 • Reply Agneta

  Ik heb zelf wel een FB account voor mijn blog. Wat je ook kan doen is lid worden van bloggroepen en hier je artikelen achterlaten. Vanaf die weg lees ik heel veel blogs en wordt mijn blog ook veel meer bekeken. Het is misschien een tijdsinvestering, maar wel eentje die een boost aan je blog kan geven. Toch blijf ik twitter het leukste vinden in combinatie met mijn blog. Korte berichten en snelle interactie.

  Liefs Agneta

  5 juli 2016 at 16:22
  • Reply kim

   Ik heb inderdaad een paar dagen geleden mijn blog gedeeld in zo een groep en daar kwamen best veel bezoekers op af :-)

   7 juli 2016 at 11:34
 • Reply Saar

  Ik heb ook lang geprobeerd om mijn blog ‘verborgen’ te houden voor bekende maar dat lukt je toch niet eeuwig. Ik heb wel een Facebookpagina voor mijn blog maar doe er weinig mee. Geen tijd voor om daar energie in te steken eigenlijk.

  5 juli 2016 at 16:38
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Oohh dat was voor mij toen ook een hele stap haha! Tof dat je het hebt gedaan! Het is voor mij echt hèt medium waarmee ik connect met de meeste van mijn lezers, dus voor mij was het een hele goede zet. Ik deelde wel mijn posts eerder vaak al via mijn eigen persoonlijke account, dus er lazen al veel ‘echte’ bekenden mee. Dat maakte het nog wat minder eng dan nu in jouw geval kan ik me voorstellen. Maar joh, je hebt een super leuk blog en daar mogen zij ook wel eens achterkomen! ;) Ik voelde me vooral heel erg into myself toen ik mijn blog’s FB pagina aanmaakte haha! En had er dus maar een blogpost over geschreven, over hoe dat ging en de stresssssss eromheen, en alles :D

  5 juli 2016 at 19:40
  • Reply kim

   Haha lief! Volgens mij hebben tot nu toe nog niet veel mensen mij gevonden, maar dat komt ook omdat ze niet zien dat ik zelf mijn pagina heb geliked (dat heb ik op privé staan). Tot nu toe merk ik wel dat er wat mensen via FB naar mijn blog komen, leuk!
   Hahaha snap ik! Lijkt het toch alsof je jezelf een beetje indekt door zo een artikel te schrijven. En ach, er bloggen nu zoveel mensen, het is helemaal niet gek.

   7 juli 2016 at 11:36
 • Reply Wanda

  Ik heb FB ook heel lang links laten liggen maar sinds december vorig jaar toch maar overstag gegaan. Ik merk wel dat het meer verkeer richting mijn blog oplevert maar ik zou het eigenlijk nog meer moeten promoten.

  5 juli 2016 at 20:18
 • Reply Melike

  Ik vind het heel slim dat je dit hebt gedaan;) Ik heb het eigenlijk sinds het begin en ik krijg er toch wel veel meer bezoekers door. Dit had ik in de eerste instantie niet verwacht, want ik kijk er eerlijk gezegd ook niet veel op haha. Ik zal je pagina even liken en dan kun je die van mij ook zien;)

  5 juli 2016 at 21:29
 • Reply Anne-Sterre

  Ik heb het aangemaakt, maar er sindsdien eigenlijk niets meer meegedaan. Ik heb een paar mensen uitgenodigd het te liken, maar enkel voor mij bekende mensen die mijn blog al lazen. Nee, ik vind het niets. Extra werk om het bij te houden, terwijl ik al zo weinig tijd heb en ook steeds minder blog, helaas. Ik weet dat het ook voordelen kan hebben, maar ik denk dat het heel erg per persoon verschilt of het daadwerkelijk een toegevoegde waar heeft of kan hebben.

  5 juli 2016 at 22:02
 • Reply Shannon Sheila

  Helaas was ik ervan op de hoogte dat je zo gewoon meer traffic krijgt, want ik had er eigenlijk niks mee. Toen dus toch maar een facebook pagina aangemaakt. Het is nu een tikke laat, maar ik ga je wanneer ik kan even liken op fb ;)

  5 juli 2016 at 22:51
 • Reply Jitske

  Zo herkenbaar! Een nieuwe blogger hier die alles stiekem ook nog best spannend vind. Vind het fijn om te lezen dat ik hier niet de enige ben. Ik heb (nog) geen Facebookpagina voor mijn site. Ben een maandje nu online en wil eerst wennen aan het bloggen op zich :-) Oh, en je blog en privé liever niet willen mixen is voor mij ook wel een ding, zo ver ben ik nog niet. Wel tof en dapper dat jij het gewoon gedaan hebt!

  6 juli 2016 at 11:01
  • Reply kim

   Yay leuk, een nieuwe blogger! Begrijp ik helemaal, bij mij duurde het ook even voordat ik er social media kanalen voor aanmaakte. Ik weet trouwens niet of je al Bloglovin hebt, maar dat vind ik wel echt een aanrader! Daar komen bij mij altijd veel bezoekers vandaan. Zo meteen ga ik even een kijkje nemen op jouw blog :-)

   7 juli 2016 at 11:40
 • Reply Leoni

  Ik heb je geleekd!
  Ik merk zelf dat ik wel wat heb aan mijn Facebook pagina. Maar anders dan bij jou, zijn mijn volgers vooral mensen die ik ken. Ze reageren of liken vaak mijn berichten op de facebookpagina en ik zie dat terug in de bezoeken op mijn blog. Dus dat is best gunstig. Ook vind ik het fijn dat ik mijn blog zo ‘los’ kan houden van mijn persoonlijke pagina. Een soort van privé en zakelijk gescheiden houden ofzo hahaha.

  7 juli 2016 at 09:50
  • Reply kim

   Jaa leuk! Dan ga ik zo even op zoek naar jouw pagina :-) Ah ja dan is het heel handig natuurlijk!

   7 juli 2016 at 11:40

  Leave a Reply