Favorieten Reviews

Fair Trade kleden van Sukhi

Bolletjeskleed_Nepal_scenes_proces_V06 GRADED.Still039 (1)

Eén ding dat ik in anderhalf jaar bloggen heb geleerd, is dat wij geen genoeg kunnen krijgen van interieur. Geen wonder ook dat Pinterest zo een succes is. Vandaag wil ik het hebben over Sukhi, een bedrijf dat samenwerkt met vrouwen uit India, Marokko, Nepal en Turkije, waar ze prachtige handgemaakte kleden maken. 

Prioriteiten die verschuiven

Een paar jaar geleden had ik wel geweten wat ik met mijn geld zou doen. Kleding kopen. Duh. Je kunt nooit genoeg kleding hebben, toch? Eh, nou, jawel dus. Sinds ongeveer een jaar zijn die shopkriebels aanzienlijk minder. Shoppen was voor mij een uitlaatklep. Een klep die ik voor nu even gesloten heb! Bovendien is het wel handig als je kleding van zes jaar geleden nog past. En draagt.

Nee, mijn geld geef ik nu liever uit aan interieurspulletjes! Al vind ik kleding shoppen op zijn tijd ook érg fijn hoor. Ongeveer een jaar geleden hebben wij mijn kamer verbouwd. Hup, de (slaap)bank eruit en een groot bureau erin! De vloer is vervangen, de muren wit geverfd en heel veel spullen heb ik de deur uit gedaan. Heerlijk! De reacties van mijn nichtjes was ook zo leuk toen ze mijn kamer inliepen: “WAUW”. Zij waren natuurlijk mijn shabby kamer gewend, haha!

Ik kan ook echt niet wachten tot ik later mijn grote-mensen-huis mag inrichten! Op dit moment staat mijn kamer vol met pastelkleuren, maar ik denk dat ik dan toch meer voor de natuurlijke kleuren ga. Hout, beige, wit en veel planten! Een mooi kleed mag natuurlijk ook niet ontbreken. Toen wij vorig jaar mijn kamer net hadden verbouwd, hoorde je een vervelende galm. Iets wat een kleed oplost!

Handgemaakte kleden van Sukhi

schapenwol-natuurlijke-kleuren-tapijt

Een bedrijf dat voor mij nieuw is, maar waar ik wel meteen erg blij van werd, is Sukhi. Zoals ik in een eerder blogje al heb geschreven, vind ik het geweldig wanneer bedrijven daadwerkelijk iets goeds willen doen, naast het behalen van winst. Iets goed willen doen voor de natuur of mensen. En dat is wat Sukhi doet – samenwerken met vrouwen uit India, Marokko, Nepal en Turkije, om ze een kans geven tegen een goede loon kleden te maken. Er wordt rechtstreeks met de vrouwen gewerkt, waardoor de prijzen laag gehouden kunnen worden. Er zijn geen opslagruimtes, winkels of tussenpersonen in het spel. Alleen maar fair trade kleden!

Zelf word ik echt vrolijk van de filmpjes. Wat een prachtige vrouwen die daar werken! En kijk ze eens aan de slag. Al die kleden zijn handgemaakt, moet je nagaan hoeveel werk dat is – echt vakwerk!

Zoals je in het filmpje kunt zien, werkt Sukhi samen met vrouwen die door verschillende omstandigheden niet meer aan het werk kwamen. De meeste hebben geen opleiding genoten, dus die krijgen ze van Sukhi. Tijdens het werk leren  bijvoorbeeld de vrouwen uit Nepal alles over het maken van bolletjeskleden en is hun loon zelfs twee à drie keer hoger dan het lokale gemiddelde.

De bolletjeskleden zijn denk ik mijn favoriet, maar ze verkopen nog een stuk meer. Zo kun je kiezen voor wollen en viltkleden uit India, Beni Ouarain kleden uit Marokko, de patchwork kleden uit Turkije en natuurlijk de bolletjeskleden uit Nepal!

Wat vind jij van bolletjeskleden?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply Darina

  Een prachtig kleed! Ik vind ze erg leuk! En wat een mooi bedrijf is Sukhi!

  14 mei 2016 at 08:04
  • Reply kim

   Ja die kleurtjes zijn zo lekker vrolijk :) en ze hebben nog veel meer!

   14 mei 2016 at 14:39
 • Reply Eva

  Wow heel mooi! Ik had ze al weleens eerder gezien en nu wil ik ook zo’n kleed!!

  14 mei 2016 at 10:17
  • Reply kim

   Ja leuk he, ook ideaal met je toekomstige huisje! Die bolletjes kleden zie je ook steeds meer :)

   14 mei 2016 at 14:40
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik vind het een super mooi initiatief en de kleden zijn erg leuk! Zo een zou ik wel in huis willen <3

  14 mei 2016 at 11:17
  • Reply kim

   Jaa ik ook! Jammer dat ik er totaal geen ruimte voor heb nu haha

   14 mei 2016 at 14:41
 • Reply Bodi Féline

  Wat een mooi bedrijf! En erg leuk die kleden!

  14 mei 2016 at 11:56
 • Reply Melike

  Wat inspirerend! Zo mooi altijd als producten een verhaal hebben. Ik vind het bolletjes kleed ook heel leuk!!

  14 mei 2016 at 20:15
 • Reply Shannon Sheila

  Ik ben dol op handgemaakte spullen! Het maakt haast niet uit wat het is, maar ik waardeer het gewoon veel meer op die manier geloof ik. Door het verhaal erachter. Heel mooi!

  15 mei 2016 at 12:35
 • Reply Forever38.com (Vera)

  Met name het verhaal erachter maakt het kleed prachtig !

  15 mei 2016 at 13:13
 • Reply Clivi

  Ik vind het kleed heel mooi! Vraag mij wel af hoe goed schoon te maken is. Handgemaakte spulletjes maken een product altijd een stuk specialer vind ik.

  15 mei 2016 at 19:08
  • Reply kim

   Ja he! Het is zo een leuk idee dat je nu gewoon een idee hebt over wie jouw kleed dan heeft gemaakt (en dat het onder goede omstandigheden is gebeurd!). Per kleed staat op hun site hoe je het moet schoonmaken :) http://www.sukhi.nl/schoonmaakinstructies

   15 mei 2016 at 21:22
   • Reply Clivi

    Oh dat is heel handig! Ze hebben aan alles gedacht :-)

    16 mei 2016 at 06:37
 • Reply Marushi

  Heel mooi filmpje! En wat zien die kleedjes er ook super leuk uit! -x-

  16 mei 2016 at 00:01
 • Reply Els

  Wat mooi! Ik vind de bolletjeskleden ook het mooist!

  16 mei 2016 at 10:15
 • Reply Miriam

  Mooi zeg! Gaaf dat het zo gedaan wordt. Ik kende ze nog niet, maar ziet er ook écht heel tof uit :D

  16 mei 2016 at 10:54
 • Reply NESRIN

  Ik vind bolletjeskleden heel mooi. Mooi filmpje.

  16 mei 2016 at 11:19
 • Reply Anne-Sterre

  Ik zie ze regelmatig voorbij komen in blogland, een goed initiatief. Zelf wil ik misschien ook ooit nog wel eens zo’n kleed aanschaffen.

  16 mei 2016 at 15:08
 • Reply Kirsty

  Wat een mooi initiatief! Ik kan het altijd wel echt waarderen als een bedrijf een goed doel heeft en niet alleen voor winst gaat, want zo kun je indirect zelf ook iets goeds doen.

  16 mei 2016 at 16:21
 • Reply Northflix

  Mooi verhaal achter een mooi product!

  16 mei 2016 at 18:16
 • Reply robin

  wat een mooi verhaal en bedrijf! ik vind de kleden ook erg mooi.

  16 mei 2016 at 18:29
 • Reply Nikki - Sukhi.nl

  Super mooi geschreven! Dankjewel :)
  groetjes, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

  25 mei 2016 at 14:18
 • Leave a Reply