Films en series

Favoriete Netflix series #8

netflix-series

Het is weer tijd om wat leuke Netflix series met jullie te delen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar Netflix blijft maar series online gooien, waardoor ik het knap lastig vind alles bij te houden. Maar hé, ik doe mijn best! Bij deze dus vijf series die ik laatst op Netflix heb ontdekt.


Peaky Blinders – IMDB: 8,8

A gangster family epic set in 1919 Birmingham, England and centered on a gang who sew razor blades in the peaks of their caps, and their fierce boss Tommy Shelby, who means to move up in the world.

Peaky Blinders komt denk ik wel in mijn top 10 favo series. Wat ik fijn vind, is dat de serie per seizoen slechts een paar afleveringen heeft. Maar wel ijzersterke afleveringen. Verhaallijn zit goed in elkaar, leuke personages, mooie shots. Een aanrader!


Homeland – IMDB: 8,4

A bipolar CIA operative becomes convinced a prisoner of war has been turned by al-Qaeda and is planning to carry out a terrorist attack on American soil.

Oeps. Homeland volg ik al jaaaren, maar ben ik vergeten in de lijstjes te noemen. Van meerdere mensen hoor ik dat ze het steeds minder vinden worden, maar zo denk ik er zelf eigenlijk helemaal niet over. Kijk er nog altijd met veel plezier naar. Sowieso vind ik Carrie – de hoofdpersonage – echt geweldig.


The Expanse – IMDB: 8,2

A police detective in the asteroid belt, the first officer of an interplanetary ice freighter and an earth-bound United Nations executive slowly discover a vast conspiracy that threatens the Earth’s rebellious colony on the asteroid belt.

Oké, ik geef toe. Na twee afleveringen wilde ik afhaken, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan! Ik vond het vooral wennen dat bijna de hele serie zich in de ruimte afspeelt. Daarnaast is de character building hier langzamer dan in veel andere series. Maar dit maakt de serie minder Amerikaans. En daar houd ik van!


Outlander – IMDB: 8,5

Follows the story of Claire Randall, a married combat nurse from 1945 who is mysteriously swept back in time to 1743, where she is immediately thrown into an unknown world where her life is threatened.

Een vriendin zat al een hele tijd te zeggen dat ik deze serie moest kijken en dat er een erg “lekkere” man in meespeelde. Nou, ze had gelijk! Dit is zo een serie waarbij ik na 5 minuten al wist dat ik het geweldig zou vinden. Prachtige beelden uit Schotland, mooie mensen, wat gevechten en drama. Voor mannen is deze serie ook wel prima denk ik! Vond het daarnaast wel grappig om Brutus uit de serie Rome weer te zien.


Glitch – IMDB: 7,7

When Senior Constable James Hayes, a police officer in the small town of Yoorana, is called out to the local cemetery in the middle of the night, he makes a discovery that turns his world …

Deze serie zette ik toevallig op. Zag dat er maar een paar afleveringen van waren en wist even niet wat ik moest kijken. Het is de zoveelste serie waarbij er mensen opstaan uit de dood, maar vond hem wel vermakelijk! Sowieso omdat het een Australische serie is, waardoor het allemaal veel minder Hollywood-ish is. Ben ook erg benieuwd naar seizoen 2.


Zo dat zijn een paar van de laatste Netflix series die ik heb gezien! Kende jij deze series al?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

16 Comments

 • Reply Ayla

  Oeh, Peaky Blinders klinkt spannend zeg! Ik ben al tijden hooked aan Outlander, maar bij Homeland ben ik afgehaakt. Na 3 seizoenen trok ik dat hysterische gefluister van Carrie echt niet meer!

  7 januari 2017 at 11:17
 • Reply Daphne

  Jaaa, Outlander is geweldig! En inderdaad, niks mis met Jamie ;) Peaky Blinders vergeet ik altijd, maar man, daar moet ik ook echt een keer aan beginnen. Thanks for the reminder!

  7 januari 2017 at 12:02
 • Reply Anne van A-typist

  Ik kende ze nog niet allemaal! Maar ik houd niet zo van series die zich in het verleden afspelen dus sommige vallen dan af. Ik heb zelf net The OA gezien. Dat vond ik ook wel een aanrader.

  7 januari 2017 at 12:45
 • Reply Sandra

  Heb ze allemaal nog nooit gezien! Outlander en Homeland staan wel al een tijdje op mijn kijk-lijstje. :) Momenteel ben ik bezig met The OA. De eerste aflevering dacht ik: waaaat is dit? Haha, maar gister keek ik de tweede aflevering en nu kan ik niet wachten tot ik vanavond de volgende kan kijken. Ook een aanrader dus!

  7 januari 2017 at 14:32
  • Reply Kim

   Aan The OA wil ik ook nog beginnen, hoor daar zoveel goede verhalen over!

   9 januari 2017 at 14:07
 • Reply Silke

  Ooh, je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt naar Outlander! Ze zien er allemaal wel mooi uit, wowie. Ik ben net klaar met Westworld te bekijken, da’s echt een supergoeie serie! Zeker eens bekijken :)

  7 januari 2017 at 18:26
  • Reply Kim

   Jaa Westworld schijnt ook goed te zijn! Dat kwam op HBO, en dat is helaas niet meer verkrijgbaar in NL :( Hopelijk verschijnt het op Netflix (of staat het daar al?)…

   9 januari 2017 at 14:08
 • Reply Saar

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Binnenkort eens kijken!

  7 januari 2017 at 23:16
 • Reply Charelle

  Outlander vond ik ook echt fantastisch! Maar na een stuk of 10-15 afleveringen begon ik het ineens heel stom te vinden, haha! Ik weet niet of jij dat ook had/hebt? Vond dat wel echt jammer, want het begon zo goed!

  8 januari 2017 at 09:49
  • Reply Kim

   Een vriendin van mij vond seizoen 2 een stuk minder leuk! Zelf vond ik eigenlijk alle afleveringen wel leuk, maar dat komt misschien ook omdat ik alles binnen twee weken heb gekeken haha.

   9 januari 2017 at 14:09
 • Reply Daphne

  Meh meh meh ik heb dus geen netflix en ja ik schaam me diep. Ik denk het toch maar aan te gaan schaffen….

  8 januari 2017 at 17:25
 • Reply Anne-Sterre

  Peaky Blinders past denk ik wel in mijn straatje, binnenkort eens opzoeken!

  8 januari 2017 at 20:53
 • Reply Sammie

  Ik heb ze allemaal niet gezien maar GLITCH spreekt me wel aan, die ga ik eens opzoeken.

  8 januari 2017 at 23:09
 • Reply Paul

  Ik heb net alle seizoenen Gillmore Girls gekeken (man, wat ben ik het zát). Dus ik heb besloten om Netflix een beetje te ontwijken…

  9 januari 2017 at 14:53
 • Reply Merel

  Leuk lijstje! Het is de perfecte tijd om heerlijk te netflixen en chil haha.. Peaky Blinders gaat vanavond weer even aan hoor ;-) Liefs, Merel

  10 januari 2017 at 17:07
 • Reply Galina

  Oke, je hebt me overtuigd, Outlander wordt de volgende ?

  Homeland vond ik 2 seizoenen leuk met Brody, maar ik trek Carrie niet zo goed volgens mij…

  Peaky Blinders daarentegen. Liefde voor Cillian Murphy, wat een geweldige acteur zeg. Vroeg me in het begin af of hij zo een personage wel overtuigend zou kunnen neerzetten. Maar dat kan hij héél goed, zo is gebleken. Vind het ook leuk dat Tom Hardy erin zit. Die twee zitten trouwens ook in de nieuwe Christopher Nolan film Dunkirk.

  Ik kijk momenteel Call the Midwife. Vind het een leuke serie. The Good Wife is ook een aanrader. The Crown staat op het lijstje om te kijken.

  11 januari 2017 at 07:45
 • Leave a Reply