Films en series

Favoriete Netflix series

netflix seriess

Er was een tijd dat ik me niet kon voorstellen dat ik voor een streaming-dienst zou betalen. Maar Netflix doet het goed. Heel goed. Zelfs een serie liefhebber als ik, heeft moeite om alles wat ze erop gooien, bij te houden. De afgelopen maanden heb ik het een en ander gekeken en vandaag vertel ik meer over de series die ik jullie aanraad!


Dark – IMDB: 8,7

Dit is meteen mijn favoriet van de vijf. Een Duitse serie die gaat over de verdwijning van een jongen. Meer ga ik er niet over het verhaal zeggen. Het is origineel, maar soms wel lastig te begrijpen. Vooral omdat er zoveel personages meededen en ik soms niet goed meer kon bijhouden wie wie was. Haha, ik was er ook best trots op dat ik aan het einde van de serie wel alle namen wist.


Altered Carbon – IMDB: 8,3

Oké ik ben nu even aan het nadenken hoe ik deze serie ga omschrijven… Het speelt zich af in de toekomst. Mensen hebben bepaalde schijven in hun hoofd, waardoor ze niet dood kunnen gaan, ténzij die schijf vernietigd wordt. En het is daarom dus redelijk normaal om van lichaam te veranderen. In Altered Carbon komt er een gevangene terug in het lichaam van iemand anders en moet hij een misdaad oplossen. Ik weet dat het nu allemaal vaag klinkt, maar de serie zit heel goed in elkaar en is zeker bingewatch-waardig.


Alias Grace – IMDB: 7,9

Een mini-serie over een vrouw, Grace, die beschuldigd wordt van moord. In de serie zie je flashbacks van wat er in het verleden is gebeurd en gesprekken die in de heden met haar psychiater plaatsvinden. Haar psychiater moet beoordelen of ze schuldig is of niet. Ik heb deze serie in twee dagen uitgekeken, en dat is echt een prestatie voor iemand die normaal gesproken vijf series tegelijkertijd volgt.


Better Call Saul – IMDB: 8,7

Bijna iedereen heeft waarschijnlijk Breaking Bad wel gekeken? Ik heb volgens mij 3 of 4 seizoenen gekeken, waarna ik ben afgehaakt. Better Call Saul trok me nooit zo, omdat ik door het personage van Saul Goodman dacht dat het puur comedy was. Gelukkig heb ik toch de stap gezet om de eerste aflevering te kijken en was ik meteen positief verrast. Het is de juiste mix van spanning, drama en komedie. De personages zijn briljant en ik kijk uit naar seizoen 4!


La Casa de Papel – IMDB: 8,8

Verschillende personages worden verzameld, in een groep samengebracht en gaan onder leiding van El Professor een bankoverval plegen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de overvallers en de politie. Een spannende serie die me deed denken aan de film Inside Man (met Denzel Washington, ook een aanrader!).


Op dit moment ben ik net begonnen aan Frankenstein Chronicles! Welke serie(s) volg jij?

Previous Post

Dit vind je misschien ook leuk

11 Comments

 • Reply Jenn

  Oh leuk! Ik was er ook laat bij met Netflix, maar ben er zo blij mee. De eerste twee staan ook nog op mijn lijstje. Ik ben nu bezig met Friends, even lekker iets waar je niet zo over na hoeft te denken. Over twee dagen komen er geloof ik nieuwe afleveringen van Shadowhunters, en verder is er nog zo veel wat ik nog wil zien, ik blijf nog wel even betalen ;)

  19 maart 2018 at 09:25
 • Reply Rosanne

  Ik heb Dark ook gezien! Goede serie, ik had ook het probleem met de namen onthouden haha! La Casa de Papel ben ik benieuwd naar, ik hoor er erg goede verhalen over!

  19 maart 2018 at 12:57
 • Reply sammie

  Altered Carbon hebben wij pas aan onze lijst toegevoegd, we moeten er alleen nog aan beginnen :) ALIAS GRACE ben ik ook wel benieuwd naar!

  19 maart 2018 at 18:19
 • Reply Irene

  WIj hebben de eerste aflevering van Alias Grace gezien maar ben het een beetje uit het oog verloren! Ik ga morgen terug kijken! De rest heb ik nog niet gezien.

  19 maart 2018 at 21:06
 • Reply Romy

  Alias Grace klinkt heel interessant! Die serie zou ik zeker graag eens zien. Verder houd ik meer van de typische vrouwenseries. Ik heb zelf geen Netflix, maar heb bijvoorbeeld een tijdje met plezier Desperate Housewives en New Girl gekeken. En Modern Family vind ik ook geweldig :)

  20 maart 2018 at 07:36
 • Reply Jessica J.

  Better Call Saul en Dark zijn geweldig! Altered Carbon vond ik ook erg goed, alleen waren de laatste afleveringen in mijn ogen wat flauwer. Slecht geacteerd, ook… La Casa de Papel ken ik niet, maar het klinkt wel erg spannend.
  Momenteel volg ik Grace and Frankie, Love en Riverdale. Binnenkort beginnen aan de nieuwe Jessica Jones en The Vampire Diaries. #guiltypleasure :-P Van Designated Survivor en Jane the Virgin kijk ik ook af en toe een aflevering, maar er staat nog zooo veel op mijn lijstje!

  20 maart 2018 at 08:48
 • Reply Iris

  Leuk lijstje! En toch snap ik niet dat je breaking bad niet afgekeken hebt. Aan het einde valt alles namelijk op zijn plek

  20 maart 2018 at 20:11
 • Reply marleen

  Casa de Papelll <3 echt liefde voor die serie, vond 'm zó tof! Dark ook trouwens! Momenteel volg ik niks en wacht ik op seizoen 2 van Casa ;)

  21 maart 2018 at 13:02
 • Reply ricardo

  Dark & Alias Grace! Fantastische series, die ik enorm snel heb gekeken. Ben ook echt benieuwd naar het tweede seizoen van Dark!

  21 maart 2018 at 13:37
 • Reply Mijn week x 4 - #74 wandelen, gek doen & genieten - Simplynspecial.nl

  […] Favoriete Netflix series | door Kimdonz […]

  21 maart 2018 at 18:10
 • Reply Rachel

  Ik heb ze dus allemaal nog niet gezien.. snel op de lijst toevoegen dan maar!

  26 maart 2018 at 18:23
 • Leave a Reply