Films en series

Favorieten | Series #3 (Netflix approved)

leuke netflix series

Dat ik veel series kijk, is een understatement. Sommige mensen houden ervan om één serie te volgen, en anderen (ahum, ik!) volgen er het liefst tien tegelijk. Ik was eerst een beetje sceptisch over Netflix, maar ik gebruik het nu anderhalf jaar en ben er erg tevreden over! Ben jij benieuwd naar de vijf series die ik leuk vind en op Netflix staan?


Hannibal – IMDB 8,6

De film Hannibal heb ik ooit – heeeeel veel jaren geleden – gezien, maar daar kan ik mij eigenlijk vrij weinig van herinneren. Iets met een eng masker of zo? Enfin, de serie sprak me aan! Want: een psychopaat die psycholoog is, gespeeld door Mads Mikkelsen – dat moet wel goed zijn. En dat is het ook! Het is een geniale serie. Een geniale, gruwelijke serie. En dan niet gruwelijk als in mega vet, maar gruwelijk als in ranzig. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik misselijk werd van een aflevering. Moet je dus nagaan hoe goed die serie is, als ik dat wil doorstaan met mijn overgeeffobie ;) Al geef ik toe dat ik eerst moed bij elkaar moet rapen, voordat ik aan seizoen 3 begin.


Hemlock Grove – IMDB 7,3

Oké ik ken dus niemand die Hemlock Grove kijkt! En dat vind ik gek, want het is – op een verontrustende manier – een vermakelijke serie. Het gaat over weerwolven en upirs (soort vampiers), maar, ja, het is dus wél leuk. Ik gooi even een IMDB omschrijving online, want ik weet gewoon niet eens hoe ik deze serie moet omschrijven. Je moet het gewoon kijken, haha. “A teenage girl is brutally murdered, sparking a hunt for her killer. But in a town where everyone hides a secret, will they find the monster among them?


Reign – IMDB 7,8

Dit zie ik als mijn guilty pleassure. Is de serie heel goed? Neh, vind ik niet. Maar ik vind het wel fijn om naar te kijken. Mooie meisjes, in mooie jurken in mooie omgevingen die daten met mooie mannen. Dat vat het een beetje samen. Oja, en het is historisch. Het gaat namelijk over Mary, Koningin van Schotland, die regeert in Frankrijk.


Once Upon a Time – IMDB 8,0

Zie je wel, ik kijk niet alleen lugubere series. Een paar jaar geleden kwamen seizoen 1 en 2 op tv en de serie had me positief verrast. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, máár het is zo leuk om op allerlei originele manieren Disney figuren als ‘echte mensen’ te zien. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om Once upon a Time een paar keer per week in bad te kijken :)


The Returned (2015) – IMDB 7,2

Mijn ouders waren op vakantie en ik had de Smart tv voor mijzelf. Het resultaat? Random series gaan kijken. En dit was er één van! Het behoort niet tot de beste series die ik heb gezien, maar The Returned keek ik graag. En hoewel mijn vriend het niet wil toegeven, vond hij het ook leuk/apart/spannend om te zien. De serie gaat over een kleine stad waar plotseling weer mensen terugkeren uit de dood. Die mensen weten niet wat er gebeurd is, en zijn geen jaar ouder geworden. Gek toch? (De trailer begint vanaf 30 seconden).


En de kerstvakantie is de perfecte tijd om aan een nieuwe serie te beginnen, lijkt me zo! Benieuwd naar mijn andere favoriete series? Bekijk dan deel 1 en deel 2.

Fijne feestdagen iedereen <3

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

29 Comments

 • Reply Sanne

  Ah een paar series ken ik! Zoals bijvoorbeeld Reign, Once Upon A Time en The Returned. Hannibal? Daar ben ik denk ik te bang voor om naar te kijken, haha!

  23 december 2015 at 07:52
  • Reply kim

   Qua engheid valt het heel erg mee! Het is vooral psychologisch erg sterk en ook wel érg ranzig. Maar niet dat je de hele tijd schrikt of zo :)

   23 december 2015 at 12:28
 • Reply Femke

  Deze moet ik allemaal gaan zien! Lang leve Netflix en wat vrije dagen haha!

  23 december 2015 at 07:56
 • Reply Charelle

  Reign vind ik ook wel een leuke serie. De rest kijk ik eigenlijk niet! Hannibal vind ik echt te smerig, maar wel veel goede verhalen over gehoord! :)

  23 december 2015 at 08:22
 • Reply Lisanne

  OUAT is echt zoveel liefde! (Tip; once upon a time in wonderland! ♡ die vond ik stiekem misschien nog wel leuker, door alle romance en rare kleding enzo! Helaas duurde die wel maar een seizoen).

  Wel knap dat je Hannibal kijkt hoor! Gadziederrie haha! :p

  23 december 2015 at 09:46
  • Reply kim

   Oooh bedankt voor de tip! Dat ga ik dus kijken wanneer ik door alle afleveringen van Once upon a Time heen ben :D

   23 december 2015 at 12:29
 • Reply Susan

  Hoe smerig is smerig als het over Hannibal gaat? Smerig a la the walking dead of nog erger? Wil die serie graag zien maar geen zin in al te bloederige praktijken. Walking dead zat bij mij al vaak op een grens namelijk :p

  23 december 2015 at 10:22
  • Reply kim

   Ah ik zou graag zeggen dat ik TWD viezer vind, maar TWD stelt echt niks voor vergeleken met Hannibal. Bij Hannibal ben ik vaak een beetje gespannen voordat ik het kijk, omdat het zó vies vind (denk aan iemand die zijn eigen huid eraf trekt en het opeet – dat was voor mij echt ultieme ranzigheid). Mááár ik zie het wel als goede exposure haha! Dus ik ga seizoen 3 ook binnenkort kijken.
   Vanaf seizoen 2 wordt dat vieze trouwens ook wel minder!

   23 december 2015 at 12:30
 • Reply Inge

  Ik heb nog steeds geen Netflix, haha. Sommige van je lijstje zou ik wel willen zien. Once Upon A Time heb ik één aflevering van gezien en dat is echt niets voor mij bijvoorbeeld. :)

  23 december 2015 at 10:36
  • Reply kim

   Ik deel het met 4 mensen, dus dan is het zo voordelig per maand :)

   23 december 2015 at 12:31
 • Reply Sandra

  Ah noooo! Ik krijg zo de rillingen van Hannibal. Mijn vriend keek dat een tijdje geleden non stop. Die organen steeds overal, bleeeeeh! Echt te gruwelijk gewoon haha. De rest van de series ken ik niet. Op dit moment kijk ik met mijn vriend The Bridge. Tot nu toe leuk!

  23 december 2015 at 10:46
  • Reply kim

   Hahaha! Het is zó vies he. Ik ben vaak gewoon zenuwachtig als ik het ga kijken, omdat ik gewoon weet dat er weer een ranzige moord is gepleegd. Gelukkig heb ik twee handen die ik voor mijn ogen kan houden :P Al weet ik soms niet of ik het geluid erger vind, of de beelden haha.
   The Bridge moet ik nog zien!

   23 december 2015 at 12:32
 • Reply NESRIN

  Ik ken ze allemaal niet! Hannibal wel maar de serie dan weer niet ;-)

  23 december 2015 at 11:18
 • Reply Wildcard

  Grote liefhebber van Once Upon A Time hier :-)

  23 december 2015 at 11:41
 • Reply Nicole

  Once Upon A Time is zo leuk! Leuk artikel dit!

  23 december 2015 at 11:55
 • Reply Ysanne

  Ik heb alleen de laatste serie gezien, de andere kende ik nog niet! Ga ze onthouden, want klinkt echt goed :) Momenteel kijken wij Californiacation :)

  23 december 2015 at 12:16
 • Reply Esmeralda

  oh Hannibal lijkt me cool!

  23 december 2015 at 12:36
 • Reply Irma

  Vakantie hebben en dit soort blogs lezen is heel geen goed idee, haha!

  23 december 2015 at 13:02
 • Reply Anna

  Oei, Hannibal lijkt me zo heftig! Maar juist daarom ben ik wel nieuwsgierig om ‘m te gaan kijken, haha! Misschien maar gewoon aan beginnen :).

  23 december 2015 at 13:19
 • Reply Laura

  Geen een ken ik er dus volgens mij moet ik binnenkort weer eens achter de tv kruipen.

  23 december 2015 at 15:20
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  OUAT vind ik steeds slechter worden. Mn vriend is zelfs al gestopt met kijken

  23 december 2015 at 17:21
 • Reply Tiffany

  Ik vind Once upon a Time ook echt een fantastische serie! Enge series zijn niet zo mijn ding ‘pretty little liars’ is eng genoeg voor mij, haha. Er is nu weer een nieuw seizoen van drop dead diva en suits op Netflix, perfect voor de kerstvakantie :)

  23 december 2015 at 17:37
 • Reply Jolet

  Ik ken ze allemaal niet.. Ik zit zelf te wachten op het nieuwe seizoen van PLL!

  23 december 2015 at 19:27
 • Reply Northflix

  Ik ben niet zo van de SF series.
  Hannibal spreekt mij het meest aan uit je lijstje.

  24 december 2015 at 09:41
 • Reply Nilou

  Wat een diversiteit in jouw series :D Once upon a time nooit gezien, wel op reclame maar lijkt mij wel een leuke serie!

  24 december 2015 at 10:46
 • Reply Natasja

  Ik hou ook van series! Ik volg er nu 3 tegelijk! Once upon a time is een van mijn favoriete series. Al meteen vanaf aflevering 1 op tv. Nu heb ik hem helemaal gekeken tot waar ze in Amerika zijn! :)

  27 december 2015 at 10:49
 • Reply Eva

  Oeh Hannibal lijkt mij leuk!! Eigenlijk heb ik weinig tijd om naar series te kijken maar door jouw beschrijving ben ik nu best nieuwsgierig, haha!
  Liefs, Eva

  27 december 2015 at 12:07
 • Reply Miriam

  Tof lijstje! Wij zijn net klaar met Orphan Black, ook héél erg aan te raden! Nu opzoek naar een nieuwe serie, ik zal je lijstje er bij houden ;p

  27 december 2015 at 15:17
 • Reply Rachel Kromdijk

  Once upon a time is ook echt leuk! ik vind orphan black wel tof maar er zitten een paar vage stukken in. The vampire diaries blijft de beste en mooiste serie! Lost, the walking death en teenwolf zijn ook aan te raden!

  28 december 2015 at 12:32
 • Leave a Reply