Favorieten

Favorieten | Series #1

serie

Overal plaats en schrijf ik dat ik van series houd, maar ik heb tot nu toe nog geen één serie artikel geschreven. Foei!

En dat terwijl ik er een heleboel bekende, maar ook minder bekende series volg! Kijk je mee naar deel 1 van mijn favoriete series?

1. Bates Motel – Imdb 8,2

Kennen jullie Norman Bates? Van de film Psycho? Bates motel is een serie over de jongere jaren van Norman Bates. En geloof me, hij is niet de enige psycho in het stadje waar hij woont. Wat een creep-show! Ge-wel-dig.

“Bates Motel” is a contemporary prequel to the genre-defining film “Psycho,” and gives a portrayal of how Norman Bates’ (Freddie Highmore) psyche unravels through his teenage years.

2. Homeland – Imdb: 8,5

Mijn ouders keken deze serie al een lange tijd voordat ik eraan begon. Om de een of andere (rare) reden kon ik me niet indenken dat een serie die op NPO werd uitgezonden spannend was. Ja ik zei het al, rare gedachtegang! Gelukkig kwam ik bij zinnen en hebben mijn vriend en ik de serie samen uitgeprobeerd. Vanaf aflevering 1 waren we verslaafd!

When Marine Nicolas Brody is hailed as a hero after he returns home from eight years of captivity in Iraq, intelligence officer Carrie Mathison is the only one who suspects that he may have been “turned”.

3. Pretty Little Liars – Imdb: 7,9

Iedereen kent deze serie nu wel hè? Ik volg PLL al vanaf het begin en het draait eigenlijk maar om één ding: “A”. En natuurlijk de romantische, knappe, lieve vriendjes en mooie kleding. Langdradig? Ja. Geloofwaardig? Niet altijd. Maar ik blijf het een geweldige serie vinden.

Four friends band together against an anonymous foe who threatens to reveal their darkest secrets, while unraveling the mystery of the murder of their best friend.

4. House of Cards – Imdb: 9,1

Een geniepig stel dat in de politiek hogerop probeert te komen. En niet zomaar een geniepig stel: Kevin Spacey en Robin Wright. Veel beter kan je het niet treffen als seriemaker, denk ik zo. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige bijrollen. FREDDY!
Ik heb deze serie aan bijna al mijn vriendinnen aangeraden en tot nu toe vinden ze het allemaal geweldig!

A Congressman works with his equally conniving wife to exact revenge on the people who betrayed him.

5. The OC – Imdb: 7,5

Oké deze serie is ietwat gedateerd (2003-2007). The OC zag ik voor het eerst  op vakantie in Spanje met mijn nicht toen ik 12 was. Zij had een DVD-box en elke avond keken we een aflevering. De serie speelt zich af in een rijke buurt, maar ik vind de serie een stuk geloofwaardiger dan bijvoorbeeld Gossip Girl of 90210 (ja, van die series heb ik ook bijna alle afleveringen gezien!). Overigens liet ik the OC na die vakantie aan mijn moeder zien en zij heeft ook bijna alle seizoenen gekeken. Niet alleen voor tieners dus! Momenteel ben ik weer met seizoen 1 begonnen en ik vind het nog steeds erg leuk!

A troubled youth becomes embroiled in the lives of a close-knit group of people in the wealthy, upper-class neighborhood of Newport Beach, Orange County, California.

Ken jij deze series?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

31 Comments

 • Reply indian2day

  Ik ken pretty little liars wel, maar om eerlijk te zijn volg ik geen series. Wel kijk ik als ik vroeg thuis ben af en toe een aflevering maar daar blijft het dan bij. Je hebt in ieder geval wel een leuk en interessante lijstje series die je volgt :)

  3 mei 2015 at 09:14
 • Reply Zonnewolk

  Oee, ik hou van film/serie tips!
  Pretty Little Liars heb ik tot nu toe helemaal gekeken. Homeland ben ik tot seizoen 2 gekomen en toen was ik niet meer geïnteresseerd. House of Cards heb ik de eerste paar afleveringen gekeken, maar ik kon er niet in komen. Bates Motel heb ik nu vaker op Netflix voorbij zien komen, maar niet gekeken. Ik hou niet zo van horror enzo, is het een erg enge serie?

  3 mei 2015 at 09:17
  • Reply Kim

   Ja ik las meer dat mensen afhaakten bij Homeland! Maar het laatste seizoen is steengoed, je zou zelfs de eerste seizoenen kunnen overslaan en daar beginnen!
   Nee ik vind het geen horror. Het is niet zo dat er allemaal gruwelijke dingen gebeuren (zoals bij The Walking Dead en Hannibal), maar er zijn wel (meerdere) psychopaten. Je kunt de serie makkelijk overdag, of in je eentje kijken!

   3 mei 2015 at 10:02
 • Reply Nathalie

  Leuk om te lezen.. De laatste tijd volg ik weinig series.. Wat wel vaak kijk op netflix is how i met your Mother!! Erg leuke en vooral grappige serie.
  Liefs Nathalie

  3 mei 2015 at 09:34
  • Reply Kim

   Oh daar hoor ik heel veel goeds over! Misschien dat ik daar ook een keer aan ga beginnen (wanneer ik door mijn series heen ben, haha).

   3 mei 2015 at 19:10
 • Reply Kim

  Ik heb eigenlijk geen een van deze series gezien. Voor mij voelt het vaak als een “moeten”, als een extra agendapunt, of zo. Terwijl het eigenlijk ontspanning moet zijn. :-) Ik vind het mooi dat jij het wel als ontspanning kunt gebruiken.

  3 mei 2015 at 10:55
 • Reply dresses and daisies

  Ik volg heel veel series en toch volg ik geen enkele hiervan…
  Bedankt om deze te delen :)

  Ps. Ik geef momenteel een box weg. Zin om mee te doen?

  3 mei 2015 at 12:28
 • Reply Kiss & Make-up

  The OC vond ik echt zooooooo geweldig eh! En PLL vind ik nu ook heel tof.

  3 mei 2015 at 12:37
  • Reply Kim

   Jaa, ik ben nu weer begonnen en vind het nog steeds top. Alleen die intro al, word ik blij van!

   3 mei 2015 at 19:11
 • Reply Claudia

  Van naam ken ik de series wel, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nooit gezien heb. Hooguit eens een verdwaalde aflevering van Homeland, tijdens het zappen. Op dit moment volg ik ook al genoeg andere series, dus ik denk dat ik je tips maar niet op ga zoeken… ;)

  3 mei 2015 at 13:00
 • Reply Merel

  Ik kijk ook Pretty Little Liars maar heb nu even een “serie break”, voor de rest vind ik House en Gossip Girl heel erg tof.

  3 mei 2015 at 14:09
 • Reply Renske

  Ik heb geen tijd voor series. Zo zonde, haha. En ik ken er ook niet zo veel. Homeland dan weer wel! En House of Cards en Pretty Little Liars ken ik ook, maar het blijft bij de naam. Echt nooit gezien! Ik heb Prison Break eerder gekeken. Dat vond ik ook echt een hele toffe serie!

  3 mei 2015 at 16:33
  • Reply Kim

   Prison Break vond ik ook erg leuk! Maar dat keek ik volgens mij toen ik 15/16 was, haha. Zou dat eigenlijk ook weer opnieuw moeten zien.

   3 mei 2015 at 19:12
 • Reply Els

  Ik ken ze nog niet. Ben nu net begonnen met Blacklist, 2 gezien. Spreek me wel aan. Zo ga ik Smeris kijken :-).

  3 mei 2015 at 20:23
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  De meeste ken ik zeker! Daredevil is ook een aanrader trouwens! En zo nog een hoop, heb al een aantal artikelen geschreven en volgende week weer 1 denk ik!

  3 mei 2015 at 20:33
 • Reply Lisa

  Jaaa, forver PLL ♥

  3 mei 2015 at 22:30
 • Reply Angelique

  Ik hou van series! Ik zou PLL & Homeland echt weer op moeten pakken.

  3 mei 2015 at 22:31
 • Reply Sas

  Ik ken de meeste series wel maar heb er nooit een aflevering van gezien haha.

  4 mei 2015 at 07:49
 • Reply Nathalie

  Ik kijk niet zo heel veel series, maar vind het ’s winters wel een fijne bezigheid. Afgelopen winter keek ik Homeland, echt een hele goede serie wat mij betreft!

  4 mei 2015 at 11:58
 • Reply Robin

  woohooo Homeland! Ik ben alleen nog ergens bij seizoen 4 omdat ik vond dat het weer allemaal een beetje hetzelfde patroon kreeg. Als ik straks wat meer tijd heb ga ik nog wel verder kijken.
  PLL ben ik gaan kijken omdat iedereen het keek en erover sprak dus ik was nieuwsgierig. Ik vind het eigenlijk helemaal geen goede serie. Dat ze elke keer nog alleen op pad gaan etc.. niet echt geloofwaardig meer. Toch blijf ik wel kijken omdat ik wil weten wie A is. Ik hoop dat het volgende seizoen het laatste seizoen wordt want het wordt een te uitgemolken serie vind ik. (Net als the vampire diaries, wat ik overigens ook nog wel kijk als ik zin heb)
  House of Cards staat op mijn watchlist!

  4 mei 2015 at 14:14
  • Reply Kim

   Ja stom is dat he! Ik heb me erbij neergelegd dat de serie uit domme acties bestaat, maar ik blijf het vermakelijk vinden! Het is dat ik het al een paar jaar kijk, maar ik denk ook niet dat ik er nu aan zou beginnen.
   The Vampire Diaries heb ik nooit gezien. Wel heb ik de eerste aflevering van the Originals gekeken, maar dat was niks voor mij!

   4 mei 2015 at 14:17
 • Reply Evelien

  Ik ben echt slecht in het volgen van series. Ik begin er dan aan, maar kijk het nooit af. Jammer eigenlijk, want als ik social media enz. moet geloven zijn er echt veel leuke series (waaronder dus PLL).

  5 mei 2015 at 14:03
 • Reply Linda

  Oh wat leuk zo’n lijstje! Pretty Little Liars, House of Cards en the OC staan nog op mijn lijstje om te kijken (ik heb een lange lijst, haha) :-)

  5 mei 2015 at 15:08
 • Reply Nienke

  Dit kwam precies op het juiste moment! Ik ben op zoek naar een nieuwe serie om te volgen en ik had dus echt nog nooit van Bates Motel gehoord! En dat is dus (denk ik) wel precies wat ik leuk vind. Ik ga het vandaag nog proberen. Dank!

  5 mei 2015 at 16:03
  • Reply Kim

   Ah mooi! De serie was een tijdje in NL op tv, maar toch is het redelijk onbekend. Gelukkig staat het op Netflix :)

   5 mei 2015 at 16:08
 • Reply Sammie

  PLL vind ik een geweldige serie, baal alleen dat ik nog steeds niet weet wie A is ;) Bates Motel klinkt goed, die ga ik onthouden.

  5 mei 2015 at 17:03
 • Reply Rowan - Rebellious yet Romantic

  Jaaa, PLL! Groot fan hier, kan niet wachten tot juni! x

  5 mei 2015 at 17:21
 • Reply Lilian

  Haha, de OC keek ik vroeger wel toen het nog op tv was :-) De andere series ken ik wel van naam, maar heb ik geen van alles gezien.

  6 mei 2015 at 13:39
 • Reply Stephanie

  NICE! Homeland en Bates Motel kijk ik ook :). De anderen nog niet!
  Wat ik ook aanraders vind (en je vast al kent, maar goed): Game of Thrones (net weer begonnen), Breaking Bad (afgelopen), Dexter (afgelopen), Vikings (seizoen net klaar), The Walking Dead (start oktober weer), The Following (!), The 100, Stalker, Penny Dreadful (seizoen 2 is net weer begonnen), Revenge (bijna afgelopen), Salem (mwah, moet je van houden) en The Vampire Diaries/The Originals.

  6 mei 2015 at 23:23
  • Reply Kim

   Yay, nog een fanatieke seriekijker!!
   Game of Thrones, The Walking Dead en The Following kijk ik ook! Penny Dreadful was ik mee begonnen, maar vond dat toch érg gaar die eerste aflevering! Revenge en Breaking Bad heb ik een paar seizoenen gezien, maar toen afgehaakt..
   Kijk je ook Hannibal? Dat is een heeele goede, maar ranzige serie. Maar aan jouw serie smaak te lezen, kan je dat wel aan haha!

   6 mei 2015 at 23:31
 • Reply I Wish TAG - Kim Donz

  […] weet niet of veel mensen de serie (nog) kennen, maar ik kies dan voor Summer uit The OC. Tien jaar geleden was ik verslaafd aan die serie en sinds een paar maanden kijk ik alle […]

  21 juli 2015 at 08:04
 • Leave a Reply